Şimdi Ara

Dil öğrenme sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.24 yaşındayım ve ingilizceye dair uzaktan yakından hiç bir şey bilmiyorum.İnternetten araştırmadım değil fakat heryer farklı birşey söylüyor yok 500 fiil i bil gerisi kolay vs. vs.Ben daha çok benim gibi 0 dan başlayıp öğrenen insanların gerçek tecrübelerini dinleyip görerek yol haritası çizmek istiyorum.


    0 dan başlayarak ne yapmalıyım yardımcı olucak olanlara şimdiden teşekkürler.




  • Hocam ilk 100 kelimeyi öğren örnek cümleler yaz sonra speak-peak club uygulamasından veya sitesinden ÜCRETSİZ seviyene göre diğer ing öğrenmek isteyen insanlarla görüntüsüz speaking yap. Bi çocuk vardı 3 ayda sıfırdan A2 olmuştu baya da konuşabiliyodu yani bi restorana alsan bakkal dükkanına koysan bi şekilde işi kotaracak kadar öğrenmiş. 6 ay istikrarlı devam edersen şakırsın diye düşünüyorum bir an önce başla.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Önemli olan bir yerden başlamak Haluk Tatar, Özer Kiraz, Daylight İngilizce kursları vardı bunlar seni bir yere kadar getireceği görüşündeyim. Hangisi hoşuna giderse ondan ilerle

    Güzel bir İngilizce öğrenme konusu vardı forumda bulursan ona da bir göz at.

  • Cambly sana çok yardımcı olabilir.

  • Hayatını İngilizce'ye vermiş bir İngilizce öğretmeni olarak söylüyorum; kursların çoğu para tuzağı.


    İngilizce öğrenmenin iki yolu var. Ya kendin öğreneceksin ya da İngilizce'yi iyi bilen ve tam bir gerizekalıya bile öğretebilen bir öğretmen bulacaksın. İsterseniz dünyanın en iyi İngilizce öğretmeni olun, bildiğiniz bir şeyi karşınızdakine aktaramıyorsanız o bilgi sadece sizde kalır. Zaten her şeyi anlatmasına gerek yok, temeli size iyi versin yeter. Yoksa hayatın boyunca yarım yamalak gidecek her şey.


    Üniversite dahil çalışmadığım yer kalmadı neredeyse. Öğretmenleri çoğu salla başı al maaşı modunda takılıyor. Çoğu zaten ezbere ders anlatmaktan başka bir şey bilmiyor gördüğüm kadarıyla. Hiçbiri işin mantığını anlatmıyor neredeyse. Çünkü kendileri de ezbere bildiği şekilde anlatıyor ve konuşuyor.


    10 yaşımdan beri İngilizce'ye olan bir hevesim var. 18 yıldır ilgileniyorum şöyle ya da böyle. Mükemmel derecede İngilizce biliyor muyum peki? Hayır. İstesem mükemmel olamaz mıydı? Olurdu fakat buna gerek duymuyorum şu an.


    Neden gerek duymuyorum? Çünkü mantığı bildiğim ve yıllardır ilgilendiğim için anlayamayacağım ve anlatamayacağım bir şey yok. Bazı deyiş ya da kelimeleri bilmiyorumdur, o kadar. Bunlara ihtiyaç duysam zaten öğrenirdim, hiç sorun değil. Eğer dilbilimci vs. olmak ya da inciğine boncuğuna kadar öğrenmek istiyorum demiyorsanız ayrıntılara girmenize hiç gerek yok. 12 tane zaman var, taş çatlasın 6 tanesini anca kullanırsınız zaten günlük hayatta.





  • Herkes farklı öğrenir, önerim ilk önce grameri anlaman, cümle nasıl kurulur, cümlenin öğeleri nelerdir neden oradadırlar filan bilmelisin ki konuşup anlayabilesin.

    Gramer için YouTube'dan Özer Kirazı öneriyorum, what is your name'den başlıyor İngilizcenin temel mantığını anlıyorsun ilk 10 videoda zaten. Devamını getirip grameri tamamladıktan sonra sırada kelime öğrenmek ve dilin içine girmek var. Dizi filmlerle kelimelere alışman kolaylaşır, bir de ingilizce discord gruplarında takılırsan bu kelimeleri kullanmış ve özümsemiş olursun.

    Bu dili kullanmazsan öğrenemezsin, kullanmaktan kastım yurtdışında olman değil, her gün ingilizce bir şeyler okuman izlemen bile yeterli, beynin ingilizceye maruz kaldığı her gün daha da özümser dili.

    Yani temeli attıktan sonra işin içine girip dili beyninde yaşatmak kalıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Englisher E kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam.
    Dilbilimi veya edebiyat dışında işini görecek kadar(sınav puanı alabilmek mesela) öğrenmek yeterli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.