Şimdi Ara

Dil Okulu yer olarak Malta mı? İrlanda mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
10.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 12 haftalık dil okuluna gitmeyi planlıyorum. Ama yer konusunda bir karar veremedim. Gidenler, fikri olanlar paylaşırlarsa sevinirim. Fiyat, okul, günlük harcama, günlük yaşam bunlar hakkında bilgi verebilirsiniz?



  • Ben irlanda hakkinda daha olumlu seyler duymuştum. Aksani ingiltere aksanina daha yakin diye.maltada irlandaya oranla daha fazla Türk ilgisi var sebebi ise tatil icinde iyi bir yer olmasi sanirsam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wulkas06 -- 10 Ağustos 2014; 14:06:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • irlanda
  • BenKimimSizce kullanıcısına yanıt
    Niçin İrlanda diyorsunuz biraz daha detaylı bilgi yazabilir misiniz?
  • Irlanda yada Malta ikilisi biraz mantiksiz cunku iki yerin de halkinin tamami ingilizce konusmuyor.Ingiltere dusunmelisin benim onerim bu yonden ama illa ikisinden biri diyorsan tabi ki Irlanda hem Ingiltere'nin dibi hem Dublin'e gideceksindir buyuk ihtimal hem Dublin'de herkes ingilizce konusur, aksani daha yakindir ve kalitelidir Irlanda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Pedro M kullanıcısına yanıt
    İrlanda olursa kesinlikle dublin olucak. bu aralar ingilteriyide araştırmaya başladım fakat. ingilterere biraz daha maliyetli çıkıyor. ingiltere gitmiş biri biraz günlük maliyet ve kurs maliyetlerinden bahsetse çok iyi olucak
  • İki ülkeye de gitmedim. Ancak giden arkadaşlarımın tecrübeleri ve araştırmalarıma göre biraz konuşabilirim. Gidip görmediğim için garanti şeyler söyleyemem. Bunu gözönünde bulundur. Gidenlerin yorumları daha aydınlatıcı olur.

    İki ülkede de resmi dil İngilizce. Malta da ayrıca Maltaca diye bir dil var ancak herkes ingilizce konuşuyor.
    Malta'nın yaşam ve okul maliyetleri İrlanda'ya göre çok düşük. Neredeyse yarısı kadar para harcayıp dönersin. Dublin dünyanın en pahalı şehirleri arasında ilk 20'deydi. Krizden sonra biraz ucuzlamış ama hala Malta'yla kıyaslanamayacak kadar pahalı. Geçen yıl çalışmak için İrlanda'ya gidecektim o zaman araştırmıştım.
    Eğer yazın gideceksen Malta'da tatil yapma, eğlenme şansın da var. İrlanda'da en fazla bir pub'a ya da disco'ya gider sarhoş olup dağıtan etrafa dil çıkaran 1.60 boyunda 90 kilo çilli kızları seyredersin.
    Malta'da maalesef çok Türk var. Bu ingilizce öğrenme şansını biraz düşürür. Zaten girişken, sıcak bir insan değilsen istersen 10 sene yaşa ingilizceyi öğrenemezsin. (Yanlış anlama lütfen. Öylesin demiyorum eğer öyleysen) Nereye gidersen git farketmez o 12 haftalık sürede mutlaka çekingenliği, pısırıklığı bir kenara bırakmak gerekir.
    Dil kursu da olsa İrlanda'da eğitim kurumları çok daha ciddi. Malta'da dersler biraz daha laylaylom şeklinde geçiyormuş. İrlanda'da ise ciddi bir şekilde dersler işleniyormuş.
    Cv'ne 12 aylık ingilizce kursu yazdığında İrlanda daha geçerli olur. Malta'ya insanlar özellikle işverenler biraz kötü gözle bakıyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ksmhz

    12 haftalık dil okuluna gitmeyi planlıyorum. Ama yer konusunda bir karar veremedim. Gidenler, fikri olanlar paylaşırlarsa sevinirim. Fiyat, okul, günlük harcama, günlük yaşam bunlar hakkında bilgi verebilirsiniz?

    1 yıl fazla oldu ama sormak ıstedım ne yaptınız gıttınız mı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    1 yıl 2 ay kadar olmuş cevap gelmemiş ciddi giden var mı irlandaya arkadaşlar detaylı bilgi verebielcek yok mu
  • Yok heralde hemsehrim @kopil59

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İrlanda Malta ile kıyaslanamaz bile eger alacagin egitimden bahsediyorsak. Fakat 2 ülkede gidip gorup gezebilecegin guzel yerlere mimarliklara sahip. İrlanda'ya daha yeni gittim ve cok memnun kaldim. Ayrica yerel dilin İngilizce olmasinin da etkisi var tabi ki. Bende zaten bu yüzden İrlanda tarafinda oyumu kullandim. Pratik eksigim oldugundan dolayi ilk etapta tedirgindim. Ama arkanda guvenip gidebilecegin birileri oldugu surece sorun ve sikinti olacagini zannetmiyorum. Merak ettigin bilmek istedigin sorulari sorabilirsin, cevap vermekten mutluluk duyarim.
    Sevgiler...
  • İrlanda'da yerel dil çok az kullanılıyor Yaşlı nesil ile sınırlı irlanda kesinlikle
  • Ben Malta'da eğitim aldım fakat İrlanda'da da dil okuluna giden arkadaşlarım var. Maddi imkanınız el veriyorsa tabiki İrlanda derim. Özellikle 6 ay kayıt yaptıranlara çalışma izni vermesi büyük nimet türk öğrenciler için. Ama maddi imkan yetersiz kalırsa Malta'da da çok rahat ingilzce öğrenilebilir. Eğer gittiğin ülkede bir yerde yarı zamanlı çalışmayacaksan o ülkedeki konuşulan dilin pek de önemi yok, çünkü vaktinin %90'ını okuldaki arkadaşlarla geçireceksin. İngilizceni en çok etkileyecek (yukarı veya aşağı yönde) eğitim almaya gittiğin yerdeki sosyal çevrendir.
  • Bir arkadaşın sitesi.Merak edenler bakabilir.

    http://dublingunlukleri.com/
  • Her ikisi hakkında yoğun detaylı karşılaştırma yapmaya başladım..Da işin içinden çıkamadım."Yaşam masrafları açısından " Abd ile aralarında dolar euro farkı var bu bir dezavantaj.
    Malta ucuzmuş da arkadaş neyi ucuz ? Aynı zamanda çok pahalı diyenler de var

    Yaşam masrafı olarak aylık hesaplamalar yapıyorum mesela.

    "Sigara yok"

    700 euro civarı yeter mi ? Abd için hesaplama yaptığımda "San Diego" bu hesap 1.000 dolar olarak çıkıyor.

    Ne ucuz yani ne farkları var ABD den ?
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    700 Euro çok fazla değil mi?

    Bende Malta düşünüyorum ama 700 euro çok fazla geldi bana.

    Bende içki,sigara yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye de faturalar zart zurt falan hariç hemen hemen ne kadar harcama oluyorsa ona göre hesap yaptım.

    1000 tl--1000 dolar
    700 tl- 700 euro gibi
  • Saka maka bende 10 temmuzda gidiyorum maltaya aylik 500 euro aldim yanima 2 ayligina 1000 euro

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçki, sigara hariç haftalık min. 100 Euro rahat etmek içinde haftalık 150 Euro önerimdir. Yeme,içme masrafları zaten sabittir. Değiştirecek olan aktivitelere harcadığın paralar. Yakın zamanda oradan dönen arkadaşımın söylediği, haftada 60-70 euro harcadığımda oldu 160-170 Euro harcadığımda. Para gerektiren aktiviteler ne kadar artarsa masrafda o kadar artacaktır.
  • ksmhz K kullanıcısına yanıt
    kardeşim ben maltaya gittim maltamı irlandamı dersenkesinlikle irlanda derim maltada türk çok küçük bir ada zaten irlanda varken malta olmaz derim :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.