Şimdi Ara

Dinleme Alıştırmaları Üzerine İngilizce Youtube Kanalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,


    Yaklaşık 7-8 yıllık İngilizce öğrenme serüvenimde edindiğim bilgiler ile bir Youtube kanalı oluşturdum. Yeni bir dil öğrenmenin ilk aşamasının input, yani dinleme ve okuma olduğunu düşünüyorum, bunun için kısa dinleme içerikleri bulup - genelde kısa haberler veya eski public içerikler oluyor- bunlar üzerinden bilgi aktarmaya çalışıyorum. İçerikleri; dinlenirken aynı zaman da okunabilmesi ve sonrasında da kullanılan kelime ve dil kalıplarının farkına varılmasını sağlayacak şekilde hazırlamaya çalışıyorum.


    Youtube'da ilk önce dinleten ve sonrasında kelime ve dil kalıplarını öğreten bir çok kanal gördüm, tecrübe ettim çok başarılı içerikler var ama bunların çoğu ya tamamen Türkçe yada tamamen İngilizce anlatımlar yapıyor. Özellikle yeni başlayanlar için, kısa İngilizce dinleme ile Türkçe açıklamasını anlayarak öğrenme şekildeki içeriklerin, ilk aşamalarda yararlı olabileceğini düşünüyorum. Kanaldaki içerikleri bunu sağlayabilecek şekilde hazırlamaya çalışıyorum.


    Eğitimen yada dil konusunda profosyonel bir alt yapım yok, bambaşka bir mesleği icraa ediyorum, bu nedenle kanaldaki videolar profosyonel olarak hazırlanmış içerikler değil. Herkesin öğrenme hikayesi ve yöntemi farklı olabileceği için, bu içerikler gerçekten faydalılar mı bir şeyler öğretecekler mi bundan da emin değilim.Sanırım bunu, abone sayısı ve beğenme sayısına göre anlayabileceğim. Eğer videolara beğeniler gelirse içerik üretmeye devam etmeyi düşünüyorum, hem bu sayede kendimi de sürekli ingilizce içerisinde tutmaya devam edecek bir bahane üretmiş olacağım.


    İngilizce öğrenme konusu benim için bir hobiye dönüşmüş durumda, özellikle yabancı kaynakları okumayı, dinlemeyi, İngilizce Youtube videolarını izlemeyi çok seviyorum, buna bir de sürekli olarak içerik üretmeyi dahil edebilirsem, bana da katkısının olacağını düşünüyorum.


    İçeriklere bir göz atın göz atın, şayet faydalı bulursanız videoları beğenip abone olmanız motive edici olacaktır.




    BayKolayyoutube
    #ingilizceöğrenme 'nin en kolay yolunun bol bol #ingilizcedinleme olduğunu düşünüyorum. Güncel haberleri ingilizce dinleyerek #ingilizcedilbilgisi ve #ingilizcekelime bilginizi geliştirebilirsiniz. Dr. Stephen Krashen'ın geliştirdiği #languageacquisition (Dil Edinme) yönteminin temelini oluşturmaktadır. Stephen Krashen, ilgili içeriği anlayarak dinlemenin -tamamını anlamak değil- öğrenmeyenin anahtarı olduğunu yıllarca yaptığı çalışmalarla anlatmıştır ve buna göre dil öğrenme pratikleri geliştirmiştir. Aktarılan dili anlama çocuklarda; oyun oynarken doğal yoldan, çizgi film izlerken karakterin hareketlerinden yada resimli kitaplar ile olabilir. Yetişkinler de ise dinlenen içeriğin anlaşılması yöntemlerinden biri, bu videoda olduğu gibi dinlenen içeriğin dinlendikten sonra kelime ve gramer olarak incelenip buradan alınan bilgiler ile bir kaç kez daha dinlemek ile olabilmektedir. Dinleme yapılan içeriğin mümkünse kısa olması ve dinleyenin ilgisini çekecek konu hakkında olması bu yöntemin başka bir kriteridir. İçerik incelendikten sonra çok tekrarlı dinleme alıştırması yapılarak yeni kelime ve kalıpların hafıza pekiştirilerek edinilmesi sağlanmaktadır. Bu yöntemin temelinde kelime ezberleme, gramer çalışma yoktur kelime ve gramer edinme vardır bu da sık tekrarlı dinleme alıştırmaları ile sağlanmaktadır. #ingilizceöğrenmek için hazırladığım bu kısa videolar ile Dr. Stephen Krashen'ın yönteminin temelini oluşturan dinleme egzersizi yapmanızı sağlamaya çalışıyorum. İngilizce dinleme egzersizini ne kadar çok tekrar edebilirseniz, her tekrarda başka bir gramer kalıbı yada yeni bir kelimeyi fark etmeye ve bunları hafızanızdan pekiştirmeye yani dili edinmeye başladığınızı fark edeceksiniz. 0:00 Intro & Listenin News 0:58 Review Vocabulary & Grammar İyi seyirler.
    https://www.youtube.com/watch?v=yHMUueeofoA&feature=youtu.be







  • İşim gereği İngilizceyi akıcı bir şekilde anlayıp konuşmam gerekiyor. Bunun için kurs arayışına girmiştim ama hem fiyatlardan dolayı hem de eğitimlerinin yetersizliğinden dolayı kurslar bana çok mantıklı gelmedi. Bende internette online İngilizce öğrenme programlarını araştırırken bankkartın kampanyasına denk geldim. Baya kapsamlı ve öğretici bir kurs bence fiyatları biraz pahalı ama Bankkart kullanıcısı olduğum için hem ekstra taksit fırsatım var hem de başka avantajlarım var. Böylece dil öğrenme işini de halletmiş olduk :)

  • Yeni video yayında.



    BayKolayyoutube
    #ingilizcedinleme #ingilizcekelimeöğren GET ON - GET OFF yada GET IN - GET OUT OFF aralarındaki farklar nelerdir? Hangi araç için get on hangi araç için get off kullanmalıyım.
    https://www.youtube.com/watch?v=uslo3P5cS9g&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.