Şimdi Ara

Dinlere inanmadığı halde öteki tarafa inananlar varmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dinlere inanmıyorsunuz ama ölünce her şeyin burada bitmeyeceğine inannıyorsunuz ? Böyle düşünen varmı ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Var tabii. Öteki, tarafa inanmak için dindar olmaya veya dinlere inanmaya gerek yok. Öteki tarafa inanmak için pek çok neden olabilir, ölümü anlayamamak, dünyayı anlayamamak, yaşamı anlayamamak, şizofren olmak... ki heralde çoğumuz, belki de hepimiz anlayamamıştır zaten. Kişinin hayalinde yarattığı alternatif bir yaşam din kurmak sayılmaz.


    Bir rönesans fikri de, insanlar din konularında tamamen hemfikir değillerdir, hiç bir iki kişi din konusunda bütün detaylarıyla başından sonuna kadar birbirbiriyle aynı fikirde olmamış, küçük veya büyük farklarla ayrı düşündükleri yerler olmuştur, buradan hareketle aslında kişi sayısı kadar din vardır der.


    Bense bilmiyorum demesini öğrendim. Burada genişletici bir soru: bu bilinebilir mi?

  • deistler :)

  • Ben öldüğümüz dakika bilincimizin kapanacağına, sonsuza dek hiç rüya görmeden uyuyacağımız sonsuz bir uykuya yatmış olacağımıza inanıyorum. Ahiret diye bir şey olamaz, toprak altında çürüyen bir beden için hurilerle gününü gün edecek demek doğru gelmiyor, hee ruhani bir şey diyecek olanlara da gördünüz mü demek isterim. Kısacası elementlerimize karışacağız, toprak olacağız.

  • Klasik bir vasıfsız insan bu tür soruya anestezi aldığımızdaki gibi olacak diye cevap verir. Üstün bir insan öbür dünya diye bir şeyin bilişsel ve mantıksal olarak anlamsız olduğunun farkındadır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.