Şimdi Ara

dip gürültüsü vs prosesör

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar.ben baştan anlatayım bi sorunumu sizlere şimdievim de toprak hattı yok sanırsam bu yüzden de aşırı bi dip gürültüsü oluşuyo ama anlatamam hiç biyerde görmedim böyle bi gürültü.bide evim çamlıca tepesinin o civarlarda(merak etmeyin yav öyle konak fln değil dürbünle gözüküyor) amfi boş zamanlarında radyo çekiyo tabi overdrive açıkken.bende dedim en iyisi bi pedal alayım,pedalı amfi cleande iken çalıştırırım yani ordan overdrive geçiririm diye düşündüm.e o zaman gürültü olmaz dimi?sağdan soldan da böyle duydum.ilk istediğim cevap bu.sonra pedal bakınmaya başladım.boss'un od-2 ve od-3 modellerini gözüme kestirdim.sonra baktım fiyat 150tl civarı.e dedim buna bu kadar para vericeğime gideyim prosesör alayım.yine uygun fiyatlı Zoom G1XN çarptı gözüme.şimdi sorular:
    1)biraz önce de sorduğum gibi pedal veya prosesör yardımıyla dip gürültüsünden kurtulabilirmiyim?
    2)pedal ve prosesör arasında az bi fiyat farkı olduğundan dolayı prosesör e yöneldim ancak,burası benim için önemli,pedaldaki overdrive kadar kaliteli tonu prosesörde de alabilirmiyim?
    3)siz hangisini önerirsiniz pedal veya prosesör olarak ve mantıklı mı sizce çözümüm

    şimdiden gelecek cevaplar için teşekkür ederim.







  • Dip gürültüsünü engellemek için pedallar var. Noise Gate diye geçer adı, onlara bakabilirsin.
  • noise gate prosesörün içinde yok mu?bide prosesörle bu iş hallediliyosa daha çok işime gelir yanımda bide efekt olur,iyi olur
  • Sanırım yok. Prosesörlerle aram çok iyi değil, biraz daha araştır istersen. Ama ucuz pedal bulabilirsin. Boss'un Nois Gate pedalı 150 TL'ydi.
  • Noise gate'i olan prosesörler var. Digitech'in RP serilerine bir göz at derim. Hatta direk bu modele iyi bir gözat, Türkçe inceleme videosu da var. Fakat noise gate kullanımı sustain'i ve harmonicleri öldürüyor diye duydum. Ne kadar doğru bilemiyorum. Amfinin Clean kanalını kullanıp overdrive'ı oraya vermek dip gürültüsünde bir fark yaratır mı, zannetmiyorum. Fakat işte uygun ayarlarla, prosesördeki uygun distortionla belki bir seviye Noise gate ile, kaliteli kablo kullanarak ve bu tarz şeylerle gürültünün bir seviye önüne geçersin.




  • Evet noise gate dip gürültüyü keser ama sustaini de keser. NG nin çalışma mantığı şu : Ayarladığınız ses şiddetine kadar olan tüm sesleri keser dip gürültünün yanında sustainde güme gider . Tabi ne kadar gideceği senin dip gürültüne bağlı. Yerinde olsam prosesör alırdım
  • ilk olarak tavsiyeler için teşekkür ederim.prosesör olarak benim baktığım model şu linktekiydi: http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=5956&gid=1747 sorarsanız neden bunu seçtim diye sadece fiyatı diğerlerine göre daha uygun olması.RP90 70tl kadar daha pahalı mesela,eğer onu alsam arada kalite olarak ciddi fark olur mu,eğer olursa ondan alayım yoksa malum öğrenciyizbide asıl benim prosesör almaktaki amacım dip gürültüsünü azaltmak.ve hedefimde amfiyi clean'e alıp prosesörü açıcam sonra prosesör üzerinden overdrive'ı açarak dip gürültüsünü azaltmak.böyle yaparak dip gürültüsünü hatırı sayılabilir şekilde azaltabilirmiyim acaba?asıl merak ettiğim konu bu.sizce olur mu böyle?




  • beyler daha cevap yok mu ya.acaba azaltırmıyım dip gürültüsünü prosesörle
  • toprak hattı çeksen bir prize daha ekonomik çözüm olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuasH

    toprak hattı çeksen bir prize daha ekonomik çözüm olur


    toprak hattı çekmenin kolay bi yolu varmı ben araştırdım da prizden bi kablo çıkarıp toprağa gömmek gerekiyomuş.e bide dördüncü katta oturuyorum o çok zor yanisaksıya gömsem olur mu acaba
  • Pek zannetmiyorum. Ama saksının büyüklüğüne bağlı bi denemek lazım. Tüm elektrik sistemini bağlarsan tabi ki olmaycaktır. Fakat büyük bi saksıysa ve tek amfiyi bağlayacaksan belki olur. Bi denemek lazım.
  • Büyük bi saksı varsa dene denemekten zarar gelmez .
  • bakim bu fikri bi elektronikçiyle konuşucam ancak sizce bu prosesör olayı işe yarar mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.