Şimdi Ara

Direksiyon Setinden Sıkılır mıyım? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
3.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • valla ben alsam kesin sıkılıp bir tarafa atarım o yüzden hiç bulaşmıyorum. fiyatı ne kadar?
  • EmreDFace kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam
  • Merak etme sen hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mona Sax -- 17 Ocak 2020; 14:14:28 >
  • sametcalik24 kullanıcısına yanıt
    Anladım sağolun hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sametcalik24

    eğer direksiyondan emin değilseniz steam controller öneririm. İçerisindeki jiroskop sayesinde yarış oyunlarında direksiyon gibi eğim ve açı verebiliyorsunuz. Şahsen ben kontrolcüyü aldığımdan beri direksiyon setini bir daha kullanmadım, hiç eksikliğini hissettirmedi. Kontrolcü ile bitirdiğim yarış oyunları olarak, grid autosport, project cars 1 ve 2, assetto corsa competizioneyi örnek gösterebilirim. Direksiyon tadını vermeyeceğini düşünme sakın, eğer etrafında kullanan varsa bir dene gör, ne demek istediğimi anlayacaksın
    Dostum hiçbir konsol direksiyonun tadını veremez.Oyunu keyifle oynamak bir kıstas değil burada.
    Gerçekten bir araç kullandığı hissetmen için bir araçta var donanım olmalı öyle değilmi.

    Kontrolcü ile keyif alarak oyun oynayabilirsin.Ancak gerçek bir aracın kontrol mekanizması direksiyon olduğu için o hissi hiçbir zaman alamazsın.
    Saymış olduğun oyunlarda AC competizione dışındakiler zaten çokda sim olarak görmediğim oyunlar.

    Benim arkadaştan anladığım gerçekten bir araç sürme hissini istediği.Zaten bu sebeple direksiyon almayı planlıyor.
    Öyleyse kendisini doğru yönlendirmekte fayda var diye düşünüyorum.




  • EmreDFace kullanıcısına yanıt
    Online yarışlarda gayet iyi skorlar yapıyorum hocam sence bu kıstastan sayılır mı peki_?
  • sametcalik24 kullanıcısına yanıt
    Dostum oyunu iyi oynamakla veriyorsun bu kararı ona bakarsan klavye ile rekorlar kıran adamlarda var.Bahsettiğim bu değilki.

    Direksiyonla yolun lastiklere verdiği direnci , aracın ağırlık merkezinin değişikliğini , frenaj safhasında direksiyonun ağırlaşmasını , yoldan çıktığında direksiyonun kendine toparlamaya çalışmasını , manuel vites sürecini aklıma gelmeyen bir sürü farklı nüansı hissetmekle kontrolcüyü kıyaslaman doğru bir yol değil bence.

    He arkadaş derse ki ya benim için his çok önemli değil gireyim araç kullanayım , zaman öldüreyim , yada senin demenle "iyi skorlar yapayım" kaldıki girdiğin serverla alakalı bir durum olabilir o. yaklaşık 500 saat Asetto corsa 150 saat dirt rally 40-50 saat iracing ,60 saat filanda AC Comp.oynamışımdır.kontrol yada başka bir ekipmanla girip oynayıp ilk 3 ü bırak 10 a giren adam görmedim.(En azından benim bulunduğum şampiyonalarda)
    Bu katıldığın topluluğa göre değişir.Neyse o başka bir konu.

    İşin özeti bu kişinin bir araç simülasyonundan beklentilerine göre değişen bir durum.




  • 2k civari
  • Valla alıp arcade oyunlar oynayacaksanız sıkılabilirsiniz. ben o tarz oyunları gamepad ile oynuyorum. size tavsiyem simülasyona biraz değer vermeniz. o gerçekçilik hissi çok keyifli. online platformda arkadaşlarla süre kasma vs. ben ilk başta f1 için g27 aldım. çok sardı sonra t300e geçtim oda çok sardı. en son da thrustmasterın en iyi seviyesi tspcye geçiş yaptım. gönül isterdi fanatec alabilelim ülkeden ama maalesef... f1 simidinden oculus rift s e kadar herşeyi aldım. bazı arkadaşlar var neler neler yapıyor. sim racing ekipmanları konusunu incelemenizi tavsiye ederim. bu tamamen bir hobi. bazı arkadaşlar kesenin cebini açıp fanatec setler alıyor yurtdışından :) ama yine de şüphedeyseniz ikinci el alın. sıkılırsanız paranızdan da zarar etmeden satarsınız.

    Direksiyon Setinden Sıkılır mıyım?




  • EmreDFace kullanıcısına yanıt
    Hocam amacım direksiyonun tutuş hissiyatı skor kasmak benim işim değil
  • Çok sağol hocam
  • Ben bir süre direksiyon kullanıp tekrar Gamepad'e geçtim. Olmadı bana. Bazı oyunlarda hızlı tepki vermek gerekiyordu, direksiyonla yapamıyordum. Bu yüzden tekrar Gamepad'e geçtim. Direksiyon elinde patlayınca da kötü oluyor.
  • Venomstr kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin amacını oyun oynamak ama. Benim amacım simülasyon, hissiyat.
  • Mona Sax kullanıcısına yanıt
    O hissiyat çok güzel gerçekten. Yine de fikir olsun. Hani direksiyonu bırakanlar da oluyor.
  • Venomstr kullanıcısına yanıt
    Anladım sağolun hocam
  • Bence feedback değerini düşürürsen gerçeklik algına katkısı şahane düzeyde oluyor. Bir boşluk ayarını, bir de feedback(geri bildirim) ayarını yapman lazım. Çok güçlü çekerse, motoru boğuluyor. O nedenle sana geri bildirim olarak yaylanamadığından tutulup kalıyor. Azaltınca el altından dürtüklüyor seni, boş anını yakalıyor.
  • Araba oyunlarından sıkılmıyorsan uzun süre kullanırsın bence. Almam mümkün olsa ben kesin alırdım da para yok.
  • Arkadaşta G27 vardı, önce Snopy direksiyonla başladı, sonra Logitech'e geçti. ETS2 oynarken Snopy'den aldığımız zevk, niyeyse G27'den kat kat fazla idi. Oyununa göre değişir cidden, Arcade oyunlarda WASD veya gamepad ile oynasan da, direksiyon seti kullansan da pek bi fark olmuyor. Sim tecrübem hiç olmadı.
  • Direksiyon Setinden Sıkılır mıyım? Direksiyon Setinden Sıkılır mıyım? Direksiyon Setinden Sıkılır mıyım? Direksiyon Setinden Sıkılır mıyım? Direksiyon Setinden Sıkılır mıyım?

    Sıkılmıyorsun kesinlike ama ilk heves gibide sürekliliği yok. Sim oynamak, tur kasmak, online turnuvalara katılmak ayrı bir keyif. Çişini yapmaya bile kalkamıyorsun 😃 set olarak, kesinlikle thrustmaster öneririm.




  • Requiem_For_a Dream kullanıcısına yanıt
    Çok iyiymiş hocam iyi oyunlar size
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.