Şimdi Ara

direksiyon sınav ücreti yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • slm arkadaşlar, aklıma takılan sorular var.yardımcı olursanız çok sevinirim.
    öncelikle 15 eylül tarihinde yapılan direksiyon sınavından, park etme sorunu yüzünden kaldım.
    daha sonra kurs bir mesaj attı 150 tl 2. sınav için ödeyiniz. diye. bende ödemedim. çünkü kendimi hazır hissetmiyordum. ama kurs kendi kendine benim adıma sınav ücretini yatırmış ve bana sınav mecburiyeti koşmuş. yani haklı olarak sınava girmeyeceğimi ve ücreti karşılamayacağımı belirttim. sonra ısrarlar üzerine sınava girdim. ve geçtim.
    soru benden talep edilen 150 tl direksiyon ücreti ne kadar yasal. mebin sayfasında 40/50 tl arasında değişen bir rakam var. eğer öyleyse 100 tl haksız kazanç söz konusu. yorumlarınızı bekliyorum.teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adamerve -- 13 Ekim 2013; 16:31:00 >



  • adamerve kullanıcısına yanıt
    Merhaba Merve

    Direksiyon sınavı uygulamaları , yazılı sınavlara göre farklıdır.Sana ayrıntıları ile anlatayım...

    Direksiyon sınavlarında kuruma ek maliyetler yüklenir.

    Yakıt , pist kirası , otopark ücreti , araçların sınav süresince iş görememesi , Usta Öğreticilerin mesaisi ve MEB ile yapılan ek yazışmalar vs ...

    İlk girdiğin direksiyon sınavında kurum bu ek ücretleri kendi kasasından karşılar.Kurs ücretine dahildir.Senin ödediğin sınav harcı direk MEB ' e gider...
    Ancak bir sınavdan başarısız olduğunda diğer sınavlar için ek bedel isteyebilirler.Sebebi de yukarıda belirttiğim gibi ek maliyetlerdir.Kurumların bu ek ücreti istemeleri yasaldır ki yönetmelikte ek ücretlendirmeleri düzenleyen maddeler de vardır.

    Ancak şöyle bir durum var.Kursa başvurduğunda olası durumlarda ödemen gerekebilecek ek bedeller hakkında sana bilgi verilmesi , yapılan sözleşmede bu bedellerin açıkça geçiyor olması gerekir.Eğer kayıt aşamasında bu bedellerden söz açılmamış , bilgilendirme yapılmamış ise bu bedelin alınması ne kadar yasal olsa da "Etik" değil.




  • Yalniz bende ilk direksiyon sinavindan kaldim. 26 ekimde yapilacak direksiyon sinav harci icinde kurs 40 tl yatirmami istedi bankaya. bende parayi yatirip dekontu kursa teslim ettim. ustelik sinavdan bir gun once yine sinav araci ile parkurda tur attiracaklarmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahim0674

    Yalniz bende ilk direksiyon sinavindan kaldim. 26 ekimde yapilacak direksiyon sinav harci icinde kurs 40 tl yatirmami istedi bankaya. bende parayi yatirip dekontu kursa teslim ettim. ustelik sinavdan bir gun once yine sinav araci ile parkurda tur attiracaklarmis.

    Doğrudur. Dediğim gibi ek bedeller kursların inisiyatifindedir.Kursların %99 u bu ek bedelleri tahsil eder.Senin kursun da yakında tahsil etmeye başlar.Henüz işin maddi boyutunu hesaplayamamışlar sanırım...
  • anlıyorum. teşekkürler ama. ek masraflar neden beni ilgilendiriyor ki. neden benim ve diğer insanların üzerinden tahsil ediliyor. böyle olsa bile 100 tl lik bir fark söz konusu, kursiyer sayısı 200 kişi desek 20000 tl ne masrafıymış böyle. ve neden bu masraflar kurstan kursa değişiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adamerve

    anlıyorum. teşekkürler ama. ek masraflar neden beni ilgilendiriyor ki. neden benim ve diğer insanların üzerinden tahsil ediliyor. böyle olsa bile 100 tl lik bir fark söz konusu, kursiyer sayısı 200 kişi desek 20000 tl ne masrafıymış böyle. ve neden bu masraflar kurstan kursa değişiyor.

    50 Lira sınav ücretini öde hacı sadece
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adamerve

    anlıyorum. teşekkürler ama. ek masraflar neden beni ilgilendiriyor ki. neden benim ve diğer insanların üzerinden tahsil ediliyor. böyle olsa bile 100 tl lik bir fark söz konusu, kursiyer sayısı 200 kişi desek 20000 tl ne masrafıymış böyle. ve neden bu masraflar kurstan kursa değişiyor.

    200 kursiyer kapasiteli bir sürücü kursu Türkiyede belki 1-2 tanedir.ortalama kapasite 40-60 arasıdır.Ancak bunlar dönemseldir.Yani bir direksiyon sınavına girse girse 30 kişi anca girer...

    Dediğim gibi bu masraflar sizin başarısızlığınız durumunda size yansıtılabilir.BU masraflar inisiyatif dahilindedir.

    Atıyorum sen bütün sınavları bir kerede geçtin.Problem yok.Ancak kaldığın zaman kurs tekrar aracını senin için sınav alanına göndermek zorunda , tekrar senin için ekstra yakıt harcamak zorunda , Usta Öğreticisini senin için araçla göndermek zorunda , ek evraklar düzenlemek zorunda , Bayrak parası , komisyon ikramları , otopark ve parkur ücreti vs ödemek zorunda.Yani sen kalmasaydın bu masraflar ortaya çıkmayacaktı.




  • prozacc kullanıcısına yanıt
    tekrar teşekkürler. anladım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.