Şimdi Ara

Direksiyon sınavı aşırı heyecan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
52.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba 5. ve sonkez direksiyon sınavına girdim ve kaldım gene 1 Hafta yaptığımı sınav günü yapamıyorum sebebini anlamadım çok heyecanlanıp duruyorum ilginç birşekilde daha önce arabalarla hiç ilgilenmedim bu heyecanı nasıl yenebilirim birde ben kaldığım için dosya tekrar açtırabiliyormuyuz? Ne önerirsiniz aşırı heyecan ve tutukluk yapan bu kardeşine ne önerirsiniz ???



  • 5 kez denemişsiniz. Olmuyorsa zorlamamak lazım.

    Diyelim ki trafikte heyecanlandınız.
    Fren yerine gaza bastınız.

    İşin ucunda katil olmak, hapiste mahkemelerde sürünmek var.
    Bir kamyonun altına girip kendi canından olmak da var.

    Değer mi?
    Bence değmez...

    Herkesin yeteneği kabiliyeti farklıdır.
    Herkes her şeyi yapacak diye birşey yok.
  • Dideral
  • Arabaya binmeden 20 dk önce sakız cignemeye başla. Mümkünse surerken de çiğne. Beynin yemek yediğini sanır ve güvende olduğunu hisseder. Sakız çiğnerken gelen gevşeklik hissinin sebebi budur.
  • 5 kez denemişsiniz. Olmuyorsa zorlamamak lazım.

    Diyelim ki trafikte heyecanlandınız.
    Fren yerine gaza bastınız.

    İşin ucunda katil olmak, hapiste mahkemelerde sürünmek var.
    Bir kamyonun altına girip kendi canından olmak da var.

    Değer mi?
    Bence değmez...

    Herkesin yeteneği kabiliyeti farklıdır.
    Herkes her şeyi yapacak diye birşey yok.
  • 5. kez biraz fazla olmuş sanki. En fazla 3. denemede yapabilmeniz lazımdı. Es kaza bir diğer denemede ucundan kıyısından geçerseniz trafik açısından daha sıkıntılı bir durum oluşturabilirsiniz. Bence bırakmanız daha iyi. Yanlış anlamayın lütfen. Çok nadir bir durum sizinki.
  • Herkes ehliyet alacak diye bir şey yok! Bence daha fazla zorlama .
  • Heyecan yapmasının sebebi müfettişler, gözetmenler olsa gerek, kalabilir doğal bir şey tekrar kursa yazılıp tekrar sınava girebilirsin. Burada bence bırak diyenleri aldırma. O yanına oturan insanlar da ralli pilotu değil hata yapacağım diye korkma, hocanla nasıl kullanıyorsan öyle kullanmaya devam et sanki onlar yokmuş gibi.
  • orktas O kullanıcısına yanıt
    Evet katiliyorum aşırı kıl insanlar kırk dereden su getirtiyorlar resmen.

    Bence biraz ara ver kendini topluyana kadar ondan sonra bak tekrar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cayadüsensinek -- 23 Mayıs 2019; 15:38:35 >
  • Yeni sistem eskisine göre zor olmasına ragmen 5 kezde alamamak fazla olmuş. Trafikte en tehlikeli şey heyecan ve panik. Ne kadar yetenekli olursan ol heyecanlı ve duygusal bir yapıdaysan trafikte tehlike yaratırsın. Yaya trafiginin bol oldugu yolda panik yapıp fren yerine gazı kökledin, 3 kişiyi biçtin. Ne yapacaksın? Ehliyet almaman hem senin hem trafiktekilerin hayrına. İlk önce heyecanını yen ondan sonra ehliyete başvur tekrardan.
  • Bol bol araç kullan, pratik yap heyecan diye birşey kalmaz. Tekrar dosya açtırıp sınava katılabilirsin. Ben de komisyon görevlisiyim. Elimizden geldiğince adil olmaya çalışıyoruz.
  • out kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadas 1 hafta boyunca yapiyorum sinavda heyecanlanip yapamıyorum demiş. Belki de sınav heyecanindandir. Dediklerinize katiliyorum ama bunu da gözden kaçırmayın
  • ALPHA LION KING A kullanıcısına yanıt
    Ama işin içine heyecan, adrenalin girince yapamıyor sıkıntı da orda

    Trafikte de herşey yolundayken araba sürmede bişey yok, ani bişey olduğunda tepki vermek önemlisi

    Arkadaşta bu sıkıntı da olacaktır. Sadece araba kullanma olarak değil, hayatın her alanında fazla heyecan sıkıntı doğurur
  • Allah babamdan razı olsun direksiyon hocam benden iyisin demişti :)
  • Merhabalar 5 hak derken bir yanlışlık var sanırım, yönetmeliğe göre her kursiyerin 4 yazılı 4 direksiyon sınav hakkı vardır. Direksiyon sınavından 4 hakkında başarısız olan adaylar kendi kurslarında 45 gün süre içerisinde devam etmek isterlerse +4 uygulama sınav hakkı elde ederler (sadece direksiyon ders ücretini ödeyerek teorik ders ve sınavdan muaf olarak).

    Sorunuza gelirsek direksiyon sınavları genelde heyecanın ve stresin fazla olduğu ortamlardır. Direksiyon derslerinizde istenilenleri başarıyla yapıp sınavda yapamıyorsanız tavsiyem ya derslerinizi sınav gibi düşünün ya da sınavınızı dersler gibi düşünün. Genelde adaylarda daha önceden kaldıkları yer fobi gibi oluyor, bunun iki dezavantajı var;
    1. Diğer sınavda aynı yere geldiğinde tekrardan heyecanlanıp kalabiliyor.
    2. Daha önce kaldığı yeri başarıyla tamamladıktan sonra rehavete kapılıp çok basit hatalar yapıp kalabiliyor.

    Bu işin tek püf noktası bol pratik yapmak ve kendinizi psikolojik olarak rahatlatıp sınava öyle katılmanız. Diğer sınavınızda başarılar dilerim, yardıma ihtiyacınız olursa bilgilendirebilirim.




  • Bol bol araba süreceksin. Tavsiyem yeniden kursa para vereceksen manuelde dizel 1.4 crdi motorlu i20 yada rio araçla sınava girmen. I20 tam acemi arabası, çok zor stop ediyor ve stop ederken kurtarma şansın var.

    Benzinli Fiatla girme derim stop etmeye çok yatkındır. Hatta mümkünse Fiatla girme. Hyundai i20 dizel tam ideal kurs arabası.

    Kurstan ilave ders al. Hocanla birlikte trafiğe çıkabilirsin. Pratik yaparken sınav parkurundan daha zor yerlerde çalışırsan sınav parkuru çok rahat biter.
  • trafiğe kapalı alanda bol bol sürüş denemesi yaptıktan sonra ileride tekrar deneyebilirsiniz.

    MÜMKÜNSE OTOMATİK VİTES ARAÇ KULLANIN, OTOMATİK VİTES EHLİYETİ ALIN VE DÜZ VİTES KULLANMAYIN. OTOMATİK VİTES ÇOCUK OYUNCAĞI GİBİDİR, HEYECAN YAPINCA STOP ETMEZ YOKUŞTA GERİ KAÇMAZ VS VS BU DA HEYECAN OLAYINI AŞMANIZI SAĞLAYABİLİR.
  • süngerbob geldi aklıma
  • bence bunun sebebi direksiyon sınavında arabanın kalabalık olması, şöyleki avrupada abd'de filan tek kişi sürücünün yanına oturuyor ve 20 dk filan araç sürerken bir yandanda konuşuyor, bizdeki sözde gözetmenler gibi kasıntılıkta yapmıyorlar. okey verirse geçiyorsun, yoksa tekrar denersin. bizde ise gözetmen, kurs hocası, müfettiş vs derken acemi sürücüyü geç en rahat insan bile gerilir, sonuçta tanımadığın insanlar bir hatanı yaklamak için tepende soluyor. direksiyon sınavında değişikliğe gidilmeli, tek kişiye tam yetki verilmeli, böylece hem sürücü rahatlar hemde daha fazla kişi direksiyon sınavına katılabilir ( bahar ve yaz aylarında çok yığılma oluyor ) .
  • Bire bir Aynı sorun yaşıyorum direksiyon derslerin hiç hata yapmıyorum sınavda yapıyorum bi türlü dört kere kaldım 4 hak daha aldım komisyonlar insanı çok geriyor gerçekten artık buna bir düzenleme gelmesi lazım insanları resmen sömürüyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi num1903 -- 2 Temmuz 2020; 23:46:12 >
  • Valla 15 yıldır araba kullanıyorum, şimdi yapılan direksiyon sınavlarına beni koysalar büyük ihtimalle geçemem ehliyeti de geri alırlar :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.