Şimdi Ara

Diş dolgusu - çok önemli diş hekimlerinin yorumlarını bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler. Ben alt azı disime 6 ay önce dolgu yaptırdım. Lakin söyle bir durum oldu yeni fark ettim. Sizce ne yapmalıyım. Malum azı dişler 4 tarafı sivri köşeli ortası + şeklinde oluyor. Benim dişimin bir köşesini dolgu yaparken aldılar. Diş 3 köşe şekline dönüştü yerine de ipince kağıt gibi hatta daha ince dolgu yapıldı. Su an dolgu var ama düşük gibi ve bu yüzden yemek yerken daha çok bastırmam gerekiyor eskiye göre. Bundan dolayı da dişin diğer sağlam köşesine de üst dişim hafif iz oluşturmus. Çok dikkatli bakınca fark ettim. Bu iz zamanla büyüyüp o kısımda da bir çürüğe sebep oluşturur mu? İkincisi tekrar gitsem dolgu düşük kalmış desem biraz daha o köşe kısmını eski şekline benzeterek yüksektebilirler mi? Böylece de diğer sağlam köşesine de üst dişim değmemiş olur. Böyle bir şey var yapılabilir mi sizce. Yoksa hiç bir şey yapmadan böyle kullanmaya devam etmeli miyim? Çünkü bir yandanda tedirginim daha da çok oyarlar dişim mahvolur diye de korkuyorum.







  • Hocam diş dolgusunu yaptırdıkdan sonra sızlama sğrı oldu mu? Ben yeni yaptırdım ısıramıyorum o dişimle
  • Hocam sızlama ilk 1 ay filan sürdü sonra geçti. Lakin ısıramama problemi tüm dolgulu dişlerde oldu. Çünkü eski performansı vermiyor diş. Benim sorunum dişimi fazla oydular yerine ince dolgu yaptılar bu sefer de aynı dişin sağlam köşesi de üst fise değmeye başladı orda asindirma oluşturmaya başladı. Acaba tekrar gitsem üstüne dolgu ekleyip eski seviyesine getirebilirler mi? Hiç bir doktora da güvenmiyorum her gittiğim de disi mahvediyorlar. Eski çürük halini kullansam bundan iyiydi diyorum en azından performans olarak iyiydi ağrı sızı yoktu. Sırf çürük olmasın diye dolgu yaptırdık. Pişman olmadım desem yalan olur. Diş sağlığı sektörü bence çok çok geri de. Artık küçük çocuklar gibi yenilenen dişlerimizin olması gerekiyor. Çekilen dişin tekrar çıkaracak buluşlar lazım. Biz görmeyiz de inşallah tez zamanda daha iyi gelişir diş hekimliği.
  • burak_5866 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Bakalım ben pişman olacak mıyım dolgu yaptırdığıma. Sizin probleminizi de iyi bir dişçinin rahatlıkla çözebileceğini düşünüyorum hocam
  • Hocam o kadar çok kafaya takmıştım ki en sonunda şimdi diş hastanesine gittim doktora derdimi zorda olsa anlattım fakat eski Dolgunun üzeri dolgu tutmaz dedi eskiyi sökmem lazım dedi sonra da tekrar dolgu yaparım ama bundan yüksekte mi olur aynı mı olur bilemem dedi. bende tekrar oyacagini bildiğim için hemde bundan iyi olacağını da bilemediğim için riske girmedim yaptırmadan geri kalktım. Çünkü bundan önceki hali daha iyiydi. Her dokunusta dişi biraz daha küçültüp oyuyorlar benden tavsiye size en iyisi yaptırdıktan sonra beğenmezseniz hile yine de gitmeyin diş hekimine. Lakin doktor iyi olmuş diyor fazla kafaya takma bu haliyle kullan dedi. Dolgulu diş yarım diş demek eski performans bekleme artık. Ama hiç yoktan da iyi tabiki. Çürük dişim ağrısızdı ve bundan daha iyi performansı vardı lakin oda çürüktü işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak_5866 -- 18 Ekim 2019; 16:46:11 >
  • Pm den fotoğrafını atabilir misin ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.