Şimdi Ara

Diş hekimliğinin gidişatı ve maaşı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
2
Favori
2.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Diş hekimliğinin gidişatı ve maaşı

    Gerçektende durum bu mu yani özel kliniklerde maaş ne kadar devlette ne kadar acaba aydinlatirsaniz sevinirim ve diğer hekimler implant ve protezi pay alamasınlar diye klinik sahibi hekimler yapıyormuş sadece




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayri211 -- 16 Ağustos 2022; 21:59:30 >



  • tapib diş hekimi 21-22bin tl

    tabip uzman maaşı 28-30bin tl


    +nöbet ve teşvik ek ödeme (1 puan yapsa bile teşvik ek ödeme)



    özellerde sınırsız




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 16 Ağustos 2022; 22:1:48 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam tamam da 300 kişilik kontenjana kaç bin kişi başvuruyor. Kimse atanamıyor isterse maaş 100k olsun
  • Yazılmaz maaşları tatminkar değil artık üstelik çok masraflı
  • Myguvn kullanıcısına yanıt

    orasını bilmiyorum:( ama devlete atanırsa iyi miktarda maaş alırlar ya da uzmanlık kazanarak da girebilirler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 17 Ağustos 2022; 0:38:7 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    tapib ile tabip farklı nedir bilmediğimden soruyorum.
  • Devlette maaşlar çok iyi gerçekten ama atama yok denecek kadar az ve bu meslekte bana göre çok fazla rekabet var.

    Uzmanlık yapıp maddi sıkıntı çeken bir diş hekimi kesinlikle bulamazsınız özellikle de cerrahi veya ortodonti ise ama bir fakültede 200 kişi varsa da maksimum 20-30 kişi bu uzmanlıkları kazanabilir çünkü çok zor.

    Uzmanlık yapılmadığı zaman da yazılan yazıya kesinlikle katılıyorum hayal kurmanın anlamı yok sana gelip asgariden 2k fazla bile teklif edenler çıkabilir. Bunun önüne geçmek için de benim fikrimce iyi bir fakülteden kendini geliştirerek mezun olmak lazım ve dil bilmek şart.

    Ülkemizde o kadar fazla diş tedavisi yaptıran yabancı insan var ki çünkü kendi ülkelerinde bi servet vermeleri gerekiyor.

    Ben mesleği bitmiş olarak görmüyorum kendine güvenen ve akıllı olan özellikle de becerikli olan insanların sıyrılacağı bir alan (10 tercih hakkım daha olsa yine diş yazardım. )





  • Ve şunu asla anlamıyorum 'x bölümü bitti yazılmaz' yani buna kim karar veriyor yazılım veya bilgisayar yazan herkesin harika yerlere gelip diş ve tıp hekimlerinin hak ettiğini alamayacağını düşünen insanlar var.


    İki alanda da başarılı olup hayatını istediği gibi yaşayan çok fazla örnek var gelip burada insanlara o bitti bu bitti demeniz kadar saçma bir şey yok.


    Türkiye gibi bi ülkede yaşıyoruz ve sınavda 1 milyon yapan insan bile üniversite okursa her şehirde kalitesiz seviyede üniversiteler ve bölümler açılırsa tabi ki sıkıntıya girer meslekler ama bunu tek bir bölüme bağlayamazsınız binlerce diş hekimi binlerce mühendis mezun oluyor tabi ki biri 10 kazanırken biri 100 kazanacak nasıl ki her mühendis Microsoftta işe girmiyorsa her diş hekimi de Eyüp Çelik gibi 3 milyonluk saat takmıyor kısacası rekabet her yerde ortak.

  • Daneres kullanıcısına yanıt
    Hocam dus a kaç kişi giriyor ve kaç kişi kazanıyor
  • Bu arkadaşın mezun olduğu zaman asgari ücret 2900 liraydı, o zamanki 7000 lirayı şimdiyle kıyaslamayın,şu an 12-13k altı yeni mezun diş hekimi yok, başlangıç en az asgari x 2,5
    Ekleyeyim diş hekimi olup devlet atamasına bel bağlayan kişi boş adamdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoodnightANDgoodluck -- 17 Ağustos 2022; 12:27:11 >
  • devlette niye bu kadar az uzman var çok merak ediyorum dus kontenjanları az ama bizim buradaki diş hastanesinde 1 tane uzman diş hekimi var o da protezlere bakıyor geri kalanı full diş tabipi
    nedense cidden işini iyi yapan diş hekimi bulmak da zor gibi geliyor çünkü dolgu yapmaya gidiyor kişi ailemden örnek veriyorum dolgusu düştü üstüne kanal yapmaya çalıştılar batırdılar yan dişteki implantın protezinin düşmesine sebep oldular ki gidilen yer de özel klinikti şu anda başka bir aile bireyim protez için gidiyor ama koca hastanede 1 uzman diş hekimi var bu kanal ve dolgu bile çok önemli şeyler 1 yıllık birinin bence bunda uzmanlaşması uzmandan sonraki şeyleri öğrenmesi daha mantıklı bence o dolgu bile çok iyi yapılmalı düşünce iyice dişin a.. sı s.... yor
  • Myguvn kullanıcısına yanıt

    Hocam 2021 de 2080 aday girmiş ve 750 kişi kazanmış kazanması oldukça zor ve bence bu iyi bir şey

    Uzman olup da maddi durumu kötü olan diş hekimine hiç denk gelmedim ben

  • Daneres kullanıcısına yanıt
    Öyle olması gerek zaten hocam. 5+4 yıl okuyup da maddi durumum kötü olucaksa yiyim böyle sistemi. Ama yine de devletün bi el atması lazım diş hekimliğine. Çok fazla mezun var
  • Myguvn kullanıcısına yanıt

    Malum kişilerden kurtulursak bi düzenleme yapılır mutlaka o kadar çok fakülte açıldı ki bölüm de değersizleşmeye başladı

  • Bundan 10 sene önce falan diş hekimliğinin durumu mükemmeldi bence ( muayenehane açma ya da özelde çalışma konusunda ) şu an kafamı çevirdiğim her yerde diş hekimi var aşırı arttı özellikle istanbulda. ( diğer illeri bilmiyorum )


    Ama arkadaşımızın da dediği gibi uzmanlar çok iyi kazanıyor ve talep bayağı fazla aranıyorlar resmen. Ben her şeye rağmen dişi seven ilgi duyan uzmanlığını kazanabilecek kişi için bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Eğer kendini iyi pazarlarsan, sağlık turizmi yaparsan, niş operasyonları yapabilecek birikime sahipsen sınırsıza çıkabilecek bir meslek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.