Şimdi Ara

Dishonored 2 (2016) [ANA KONU] (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
5
Favori
12.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Outsider One

    Oyunun bestecisi Daniel Licht birkaç gün önce öldü. "Honor For All" gibi bir efsane onun ellerinden çıkmıştı. Oyun Haber bölümünde haber konusu olmaması çok üzücü.

    Daniel Licht (1957 – 2.08.2017)

    Yeni haberim oldu ve çok üzüldüm.

    Honor for all dinlediğim en güzel şarkılardan biri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Outsider One

    Oyunun bestecisi Daniel Licht birkaç gün önce öldü. "Honor For All" gibi bir efsane onun ellerinden çıkmıştı. Oyun Haber bölümünde haber konusu olmaması çok üzücü.

    Daniel Licht (1957 – 2.08.2017)

    Diğer arkadaş alıntılayınca gördüm Dexter'dan tanıyordum üzdü
  • Oyun güzel ama..

    Aması yahu şu önyükleme olayını hala anlayabilmiş değilim..

    Bazen hızlı yükleniyor bazen yavaş yükleniyor. Korumasından böyle olduğunu söyleyenler var. Bana göre eziyet resmen..

    Önyükleme--jenerik izle--önyükleme--menü

    Bu ara bende Emily ile oynamıştım.. Corvo ilede oynayasım var ama. Duyduğuma göre farklı bir senaryo yada farklı mekanlar yokmuş. Sadece diyaloglar farklıymış..

    Tamamen farklı senaryo çizgisi olaydı daha iyiydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 3 Mart 2018; 22:19:58 >
  • Gtx 960m le oynuyorum ama oyunda ani fps düşmeleri oluyor. Yok mudur çaresi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu yeni bitirdim son yıllarda pc için çıkan en iyi oyundu. Sanat ve mekan tasarımı aşmış o ne güzel mekanlar ve atmosferdi öyle. Her deliğe köşeye bakarak geze geze bitirdim oyunu çok iyiydi.
  • Türkçe yaması çıktı bilginize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Preorder olarak aldığım oyunu çıkışından 3.5 yıl sonra oynamış oldum. Bunda biraz Türkçe Yamasını beklemem de etken oldu. Neyse oyuna geçeyim.

    Öncelikle Arkane stüdyosu gün geçtikçe kendisini geliştiriyor. İlk Dishonored oyunu olsun, onun DLC'leri olsun, Prey oyunu olsun. Bunların hepsi kalbur üstü oyunlar, oyuncuya Half-Life gibi özgürlük sunan yapımlar. Half-Life demişken bunda en büyük emek sahiplerinden birisi de Viktor Antonov'dur. Kendisi Half-Life 2 ve ilk Dishonored'ın Sanat Yönetmenidir. Diğer Arkane oyunlarında da danışman olarak yer almakta. Oyun ve Filmlerde Yönetmenlerden sonra en çok iş düşen kısım Sanat Sönetmenleridir bildiğiz üzere. Adamın nasıl bir hayal gücü varsa hepsini City 17 ve Dunwall veya Serkonos şehrinde bol bol görüyoruz.

    Oyun çıktığından beri bu süre zarfında neden ilk oyun kadar sevilmedi acaba diye düşünür dururdum. Spoiler olmasın diye pek de incelemedim yorumları. Oyuna başlayınca yenilik olarak 2 karakterden birisini seçme ve Corvo başkanın konuşabilmesi dikkatimi çekti. Oynadıkça eee ben bunları zaten ilk oyunda bol bol yaptım diye düşündüm.
    Tam demek ki eleştiriler yerindeymiş diye düşünürken 2 çarpıcı bölüm ile karşılaştım. Birincisi Mekanizma Konağı bölümü, diğeri de Aramis Stilton'un Malikanesi kısmı. İlk bölümdeki bölüm tasarımı ile ikinci bölümdeki oyuna yedirilen tek bölümlük mekanik harikaydı. Özellikle Malikane kısmındaki mekanik çok hoşuma gitti. Aynı mekaniğin kendisinden 2 hafta önce çıkmış olan Titanfall 2'de de kullanılmış olması işin ilginç yanı.

    Bunun dışında oyunun müzikleri her zaman ki gibi harika olmuş. Intro müziği(olm bildiğin AC Origins intro müziği ile çok benziyor) olsun, sokak müzisyenlerinin çaldığı parça olsun, credit müziği bile yine çok iyi olmuş.

    Oyunun evreni gittikçe genişliyor fark ettiğim kadarıyla. Bu da bizi yeni Dishonored oyunları ile tanıştıracaktır. Hail olsun Corvo reyiz! Sırada Death of the Outsider.




  • Ben de hâlâ başlayıp, testine de yardım edeceğim sözde. Peeyyy.Dishonored 2 (2016) [ANA KONU] 

  • Tüm seriyi büyük bir zevkle oynayıp bitirdim. Hatta hemen PS hem PC ile tekrar tekrar oynadım, o derece hastasıyım. Yeni oyun çıkar mı bilmiyorum ama keşke çıksa diye umut ediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendimi ne kadar zorlarsam zorlayayım şu gizlilik oyunlarından gram zevk alamadım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göre hikayesi birinci oyunun baya üstüne koyarak devam eden ve oyuncuyu oyunda tutan bir yapım olmuş. Ayrıca yeni yeteneklere sahip Emily Kaldwin ile oyunu bitirmek daha bir güzel oldu :)


    Oynamayı bekleyen arkadaşlar için bazı öne çıkan detaylara bakacak olursak


    + Güçler ve geliştirme seçenekleri ilk oyuna göre daha çeşitli

    + Hiç kimseyi öldürmeden dahi görevleri geçebildiğiniz gibi kaos yaratarak da görevleri geçebilirsiniz. Bu arada unutmadan kimseyi öldürmeden görevleri geçmek istiyorsanız alan taramasını iyi yapmanız ve iyi bir gözlemci olmanızla beraber güçlerinizi ona göre donatmanız gerekmektedir

    + Seyahat defteriniz mevcut bu defter sayesinde her bölümden sonra oraya bir önceki tamamladığınız bölümdeki olaylar kaydoluyor böylelikle olay örgüsü taze tutuluyor

    + Görevleri farklı farklı taktiklerle tamamlayabilirsiniz

    + Final bölümüne geldiğimizde ise oyunu nasıl oynadıysanız (düşük-yüksek kaos) ona yakın bir son bizleri bekliyor. Oyun boyunca olduğu gibi finaldeki bossu seçimlerinize ve taktiklerinize göre onlarca yöntemle alt edebiliyorsunuz ve farklı finaller yaratabiliyorsunuz



    Dishonored 2 (2016) [ANA KONU]




  • Bir ara Corvo ile bitirmek gerek.Emily ile bitirmiştim.Ne oyundu be Dishonored 2 (2016) [ANA KONU] 

  • R-10 kullanıcısına yanıt

    Ben de Emily Kaldwin ile bitirdiğim an aynı şeyi düşündüm hocam. Biraz zaman geçince mutlaka Corvo ile de oynayacağım böyle oyunlar zor geliyor artık Dishonored 2 (2016) [ANA KONU] 

  • AIK kullanıcısına yanıt

    Geçen yıl bitirmiştim bende.Artık oynayabilirim zaman geçti aradan.Kesinlikle öyle.Sanat tasarımı,oynanış,müzikler ve hikaye anlatımı gerçekten çok başarılıydı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 8 Aralık 2020; 10:44:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaReD22

    Kendimi ne kadar zorlarsam zorlayayım şu gizlilik oyunlarından gram zevk alamadım

    Gizli oynamak zorunda değilsin! Örnek

  • Biraz önce bitirdim, tam güçlenip özellikleri biraz açınca oyun bitiyor. İlk oyunu da çok beğenmiştim bu da gayet keyifli. 2 zaman arasında geçiş yapmamızı sağlayan alet son zamanlarda oyunlarda gördüğüm en yaratıcı şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nihayet oyunu bitirdim. Önceki yazdığım girdiyi düzenliyorum, oyuna haksızlık ettiğimi fark ettim.


    İlk oyunu oynamaya başladığımda direk içine çekmişti ve sonuna kadar sıkılmadan bitirmiştim. Bu oyundaysa ilerledikçe keyif vermeye başlıyor, başta çok da sarmamıştı beni.


    Şimdiye kadarki oynadığım bölümde artıları: nihayet bir oyunda istediğin noktada save ve quick save var. Sırf bunun için bile saygıdan bitiririm ben bu oyunu. Dövüş oyunu oynarsın checkpoint sistemi, fps oynarsın checkpoint, rpg, adventure oynarsın checkpoint, yarış oyunu checkpoint. e yuh be kardeşim! Oyundan çıkarken de ana menü, bak emin misin, pişman olma sonra falan gibi seçeneklerle uğraşmadan direk masaüstüne çıkma seçeneği var, daha ne olsun. 20 saate yakın bir sürede bitirmişim ki çok daha hızlı bitirmek de mümkün. Bana göre oyun süresi ideal, isteyen New Game+ ya da diğer karakterle oynayarak devam edebilir. Bazı bölümler gerçekten harika tasarlanmış, üzerine kafa yorulmuş, emek verilmiş, saygıyı hak ediyor.


    Gördüğüm eksiler: PC sürümünde bug'lar var. loading ekranında takılıp kalma(grafik ayarlarından windowed bordesless yapınca düzeldi gibi), bir yerde saklanırken silah değiştirmeye kalkınca masaüstüne atma, yaratılan dünyanın dışına düşüp eski save'e tekrar dönmem gerekti vs. Anladığım kadarıyla başta daha sorunluymuş ama şu anda hatalar kabul edilebilir seviyede diyebilirim. Performans belli bölümlerde düşse de rahatsız edici boyutta bir optimizasyon sorunu yok.


    Başta okunacak dökümanlar, dinlenecek kayıtlar çok abartılmış gibi gelmişti ama oyun ilerledikçe daha sadeleşiyor. Zaten mecburiyet de yok, daha çok oyunu severek oynayan oyuncular için görevi bitirmek için farklı yollar bulmak, hikayeyi daha detaylı öğrenmek gibi yardımcı kaynaklar.


    Yapay zeka ortalama diyebilirim. Grafikler yeterli. Müzikler iyi. Atmosfer ve bölüm çeşitliliği ilk oyunda çok daha iyiydi. Yine haritanın her yerini düşman doldurmak da bence iyi fikir değil, oyuncuyu bir sal, az nefes alsın. Gizliliğin ön planda olması gereken oyun bir noktadan sonra ister istemez vurdulu kırdılıya dönüyor. %70-80 Gizlilik/%20-30 kaos karışık gittim diyebilirim.


    Oyunun farklı sonlarını da Youtube'dan izledim. Aslında iyi sona çok yakın bir oyun oynamışım, 1-2 karar sebebiyle orta iyilikte bitirmişim diyebilirim. En kötü son değil en azından Dishonored 2 (2016) [ANA KONU] 


    İlk oyunun hayranlarından biri olarak başta hayal kırıklığı yaşamıştım ama iyi ki yarıda bırakmamışım. Artılarıyla eksileriyle 8/10 diyelim bu iş huzur içerisinde çözülsün Dishonored 2 (2016) [ANA KONU]  Zaten indirim dönemlerinde sakız parasından hallice bir fiyata alınıyor, üzmez kesinlikle.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 25 Nisan 2021; 17:19:12 >




  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Oynanışı ilk oyundan daha iyi ancak hikaye olarak başarılı olduğu söylenemez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JaReD22 kullanıcısına yanıt

    Tabi seneler önce oynadım pek iyi hatırlamıyor olabilirim ama oynanışla ilgili de beni tatmin etmişti ilk oyun.


    Tamamen bağımsız bir oyun olarak düşünürsem alıp oynanabilir, bana hitap etmiyor sadece. Ama Dishonored gibi kült diyebileceğimiz bir oyunun devamı olarak değerlendirince büyük hayal kırıklığı oldu.

  • Bende an itibariyle Dishonered 2 oyununu bitirdim. Gayet güzel keyifli bir seri Dishonered serisi. Oynanış ve dövüş mekanikleri tarzı biraz farklı ama alışınca kendince keyifli bir oyun. Rün toplamak yeni yetenekler falan açmak gerçekten oyunda büyük etkiye sahip. Hikayesi de gayet başarılı. Grafik olarak herhangi bir beklentiye girmeyin çünkü grafikleri hem günümüze hemde çıktığı yıla göre başarısız diyebilirim. İlk oyunu ve ikinci oyunuda oynamanızı tavsiye ederim...

  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.