Şimdi Ara

Disk balata değişimi sonrası ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar disk fren balatası değişimini yeni yaptım bunun öncesinde frene sert bastığımda ince bir ses şeklinde ötme yapıyordu.

    Şuan ona göre çok daha az olsa da yine sert fren yaptığımda kalın ve hafif bir ses var zamanla düzelir mi? Daha yaptıralı 20-30 km olmamıştır.




  • Geçebilir de gecmeyebilir de garantisini vermez kimse. Ama sert balata ise buyük ihtimal geçmeyebilir ki anlaşılan sert balata monte etmişler. Sıcaklıkla beraber metal sürtünmesi ile ses çıkıyor normal olarak.
  • motograter M kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam, hepsi orjinal parça olarak sipariş edildi ama umarım geçer

  • Ses kesilebilir kullanmanız lazım. Ses yapmayan balata bile uzun bir süre sonra ses yapabiliyor.
  • Clapss kullanıcısına yanıt

    Bende de aynısı var hocam.


    Yaklaşık 600 km önce balataları değiştirdim disklerle beraber.


    İlk zamanlar bu kadar ses yapmıyordu ama özellikle yavaş frene basarsam araç içerisinden duyulacak kadar ses yapıyor.


    Yetkili serviste değiştirdim servis yetkilisi ise bunun normal olduğunu artık eski balatalar kadar kaliteli balata üretilmediğini söyledi.


    Başka bir servisteki arkadaşıma götürdüm oda benzer bir şey söyledi bu yüzden bende saldım yani.


    Araç şuan balatalar için 6000 km sonra değişmeli diyor. Normalde 10.000de bir değişen balatalarda 3000 km ne oldu bilmiyorum :D


    Araç 2015 F10 Benzinli

  • Ben de değiştim orjinal de olsa ötüyor orjinal olmasa da ötüyor.  Her ikisini de denedim yani yıllar içerisinde. Ben de takmıyorum artık zira yetkili serviste değiştiğimde de öter demişlerdi sanayide de öter demişlerdi. O yüzden üzerinde durmuyorum.

  • runeterra kullanıcısına yanıt

    10bin km'de balatayı bitirmeyi nasıl beceriyorsuz ? Gerçekten bitmesine ihtimal bile vermem ben. Tabi arada piste girmiyorsanız.

    Hatta çıkan balataları alıp takılacak olanla karşılaştırın isterseniz kalınlık olarak.

  • Punto aracımıza orijinal Lancia balatası takıldığında gram ses olmuyor ama yaklaşık Opar muadilinin 4 kat fiyat farkı oluyor. Opar muadilini takınca da hafif ses oluyor. Size orijinal demişler ama marka söylememişler. Büyük ihtimal Fiat grubunun tedarikçisi Opar tarzı bir marka takılmıştır. Örneğin Bosch markası çok seviliyor ama fren sisteminde çok ucuz ve pek tercih edilmez. Ama sorsan "abi orijinal taktık" diyebilirler. Sanayi esnafı olarak ufak bir kesit paylaştım..

  • bu konuda polonun yeni kasasında sıkıntı yaşayanlar olduğu için biraz araştırmıştım. şu mesajda yazdım:


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156646611


    youtube da bu konuda videolar var ve uygulamalı olarak bi kaç şey deneyip sesi kesenler var. aşağıda link verdim. balata disk arasına fren tozu parçalarının girmesi sonucu bile olur deniyor. yeni üründe balata dizaynında sıkıntı olup tozu direkt araya atmıyorsa ve rodaj sonrası da geçmiyorsa malzemesi serttir.



    konudaki mesajımdan alıntı:


    Alıntı

    metni:
    üstteki konuda biri fren sistemi konusunda uzman olduğu söylenen arkadaşın mesajını okuyun demiş. şu konuda;adamın dediği 60-70ler de fren balata ve pabuç bileşenlerinde asbest vardı ve bu yüzden yumuşaktılar. asbest yasaklanınca bileşenleri değiştirdiler. özelikle alman arabalarında sert olur ve çok fren tozu üretirler. bayiye götürseniz bile benzerini takarlar tedarikçiler vs. vs. anlatıyor. kısaca yumuşak bileşenli aftermarket ürün alın diyor.
    hepsinde olmadığı için ABS ile ilgili yazılım güncellemesi belki işe yarayabilir. genelde arka disklerde GTIlarda olmuş tabi onlarda. bi mesajda fren verimliliği ve güvenlikle alakalı bi durum yaratmadığı için VW bunu öncelikli olarak görüp çözüm üretmez normal vs der demiş


    Alıntı

    metni:
    o adam EBC marka yellowstuff önermiş. google da şu linkte var mesela. açıklamasında toz ratingi oem parçadan daha az, gürültü azaltma şimi vs var demiş.
    https://aj-motorsport.com/product/polo-gti-mk6-ebc-yellowstuff-front-brake-pads-polo-gti-mk6/


    OTO TAMİRCİMyoutube
    YENİ BALATA NEDEN SES YAPAR ?
    https://www.youtube.com/shorts/_C3UtskcY3o


    Mechanicologyoutube
    Dostlarım selam, Videomda sizinle beraber balatadan çıkan seslerin nedenlerini ve buna nasıl çözüm geliştirebileceğimizi inceledim. Bunu yaparken; 'Araba nasıl kaldırılır?', 'Lastik nasıl sökülür?', 'Fren sistemi nasıl çalışır?', 'Fren bakımı nasıl yapılır?' gibi soruları da cevaplamış oldum. Ben işimi zevk ile yaptım. Umarım siz de izlerken keyif alırsınız. İyi seyirler. Hello my fellas, In my video, I examined the causes of the noises coming out of the pad and how we can develop a solution to it. When I do this, I have also answered questions such as: 'How to lift a car?', 'How to remove a tire?', 'How does the brake system work?', 'How to maintain a brake?'. I did my job with pleasure. I hope you enjoy watching too.
    https://www.youtube.com/watch?v=R7eHk0zG5nw




  • motograter M kullanıcısına yanıt

    aynen 10 binde balata mı biter yaa

  • Aracı 400-450 km kadar kullandıktan sonra ses kesildi bende şuan
  • Zıe orijinal balata disk takım taktım aracıma ama ya sanayi gibi ötüyor kaliteye bağlı balata swetse devam edebilir de geçebilir de orijinalse çok ta şeyapmamak lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.