Şimdi Ara

Disk Fren Aynasının (rotorunun) Dönüş Hızı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir otomobilin hız göstergesinde örneğin 30 km/s , 60 , 90 , 120 km/s hız gösterirken; frenlerin baskı uyguladığı parlak disklerin (Fren aynası, Fren rotoru) RPM si ne olur yada nasıl hesaplanır? Yardımcı olursanız memnun olurum.



  • Kullandığınız aracın Hummer H1, Unimog gibi geared hub kullanmadığını ve de tekerleklerin patinajsız döndüğünü kabul edersek, tekerleğin çevre uzunluğu size 1 turda ne kadar mesafe gittiğinizi verir. Bunu da jantın ölçüsü ve de kullanılan lastik yanağından kolaylıkla hesaplanır. Gidilen hızdan saatte kaç devir dönmesi gerektiği hesaplanır. Daha sonra da devir/dakikaya çevrilir.
  • Tekerin devri kadar.
    V(km/sa) = TekerÇevresi * Devir(rpm) * 60
    Teker çapı 35cm olursa
    90km/sa= (35*pi)/100000km* (devir*60)
    devir = 1364 rpm o da 23r/s
  • Patinaj, jant genişliği, yanak genişliği gibi çok fazla değerin teker dönüş hızını etkileyeceği düşüncesi ile tekerin dönüş hızını değil tekerin bağlı olduğu fren aynasının dönüş hızını sormuştum, neticede fren aynalarının boyutları çok fazla değişkenlik (tekerler kadar) göstermiyor. Ekte dönüş hızını merak ettiğim zımbırtının resmini koyuyorum.Disk Fren Aynasının (rotorunun) Dönüş Hızı?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.