Şimdi Ara

Disk Klonlamadan Sonra Diskin Boyutu Yarıya Düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 500 gblik harddiskimi 1 TB taşınabilir diskime klonlayarak sistemimde kullanmak istedim, bu videodaki adımları takip ederek klonladım
    https://www.youtube.com/watch?v=arLM9JyIZ_U&t=2s


    Fakat şöyle bi durum var taşınabilirimin yaklaşık 400 GB alanı doluydu, 500 GBlık harddiskimin ise 127 GBlık bi alanı doluydu yani taşınması için yer vardı fakat klonladıktan bi baktım taşınabilirimin içindeki dosyalar gitmiş fakat yine taşınabilirimin hafızası da yarıya düşmüş ve Disk Yönetiminde alan gri gözüküyor kalan bölümdeki dosyaları kurtarabilir miyiz?
    Disk Klonlamadan Sonra Diskin Boyutu Yarıya Düştü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatalityz -- 5 Temmuz 2018; 0:36:5 >







  • siyahlı diski hızlıca biçimlendirip recovery my files full sürümle taratıp sonuçlarına bakacaksın..
  • Biçimlendirirsem içindeki verileri kurtarabilir miyim peki?
  • Merhaba,

    Klonlama en sağlıklı ve kayıpsız olarak boş/formatlanmamış diske yapılmalıdır. Benim gördüğüm kadarı ile video da boş bir diske yaılmış. Siz dolu bir diski dolu/kısmen dolu bir diske yapmışsınız, doğru mudur?

    Yazdıklarınıza göre 500 gb bir diski "taşınabilir" bir diske klonlamışsınız. Yani sizin kullanım amacınız çalışan bir işletim sistemi kurulumunu taşımak değil, öyle değil mi? Sonuçta taşınabilir diski sistem diski olarak kullanma amacı yok, değil mi? Eğer öyle ise klonlama yerine kopyalama doğrusu olur.

    Disk klonlama için sadece yeni diskin eskisinden büyük olması değil, daha büyük bir disk bölümü olmalıdır. Eğer 1TB lık disk tek parça ise klonlamada bunun üzerine yazar. Yani dosya kurtarmanız çok zor.

    Klonlama sonrası yeni diske eski diske eşdeğer alanda yeni bir disk bölümü açılmış. Diskin kalan bölümü silinmiş/biçimlenmiş halde kalmış. Kalan alanda dosya kurtarmak zor. Testdisk progmaı ile denemeler yapabilirsiniz ama program biraz karışıktır.

    1TB lık diskte atıl kalan alanda ya yeni bir bölüm oluşturabilirsiniz ya da klonlamış alanı geniletip kalan alanı kullanabilirsiniz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.