Şimdi Ara

disket kaset devri ve kafa ayari korsan amcalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • buna oyun dunyasi nin tas devri de diyebiliriz...ancak oyunculugun en sosyal de devridir..

    https://eksisozluk.com/disketle-oyun-alinan-gunler--70501?p=2

    arcade salonlarinin sosyalligi 8 bit ve 16 bit konsollarin asosyal sosyalliginden onceki bir devre tekabul ediyor..12 eylul sonrasi nin turkiyesi hala var olan mahalle kulturu cepte.....internet denen facia henuz icad edilmemis ozal ile birlikte artan teknoloji meraki ve mahalle cocuklari nin atari commodore amstrad sinclair ve amiga ile tanismasi.

    bu devirden farkli olarak guclu bir mahalle kulturu var internetin yarattigi kendi kabuguna cekilmis insan karakteri daha olusmamis kisaca arcade nesli nin bir oncesi..
    farki arcade neslinden biraz daha sosyal olmasi..
    cok yaygin olmasa da bu cihazlara ulasabilen ailelerin cocuklari ve onlarin ulasamayan gariban arkadaslari el ele bilgisayarcilara giderler ya da ailelerinden gizli kacarlardi...mahalle iclerinde pasajlarda carsilarda genelde kose dukkanlarda kurulu vitrinlerinde bu cihazlar olmasina ragmen genelde kaset disket kopyalama ile yolunu bulan amcalar teyzeler...bu kisilerin bazilari yok olmus bazilari yazilimci olmus...arkadaslar sitelerde eski gunleri yad ederler gecmis yok olmus cihazlar cop olmus..
    bu linklerde bu arkadaslarin yasadiklari maceralar var...80 lerin ortalarindan doksanlarin ortalarina kadar suren bir surec...cd devrine kadar ulasan bu korsan disketci kasetci uyanik amcalarla o kadar hasir nesir olmustur ki bu cocuklar o gunleri anlata anlata bitiremezler..bu amcalar pek kibar olmasalar da oyun calismayinca kosarak donup o sahte gulucukle osman abi nasilsin ne kadar da iyi gorunuyorsun ya bu oyun calismadi yaaaaa deyip yenisini cektirme heyecani uzayan kuyruklardaki oyunun kopyalanmasini bekleme heyecani ve bu korsan heyecan tum bu karakterleri dost olarak bu gunlere kadar tasimistir...dikkat ederseniz internetin tek tusla oyuna ulasma becerisi bu heyecanlarin yaninda hictir...teknoloji ve sosyallik rakip olsalardi hep tas devrinde yasamayi yeglerdiniz...tum bu anilar bu devrin cocuklarini o kadar cok etkilemistir ki yaslari 40 i coktan gecmis te olsa gece yarilari hala bol bol joystick saglamlik testi yapip disket takip cikarmaktadirlar.

    https://eksisozluk.com/eskiden-disket-cekip-oyun-satanlar--60831?p=2

    mortal kombat 3...40 tane diskete sigiyormus..ne cekmis adamlar dusunun.
    https://eksisozluk.com/micro-showy--383029

    https://www.youtube.com/watch?v=rkSN4_apIgY&app=desktop

    2 saat bekle...simdi 2 saniye de iniyor...teknoloji mi ugras mi...isi sonradan ogrenen sozde bilgisayarci xcopy uyanik amcalar bile sirin gorunmus bu devirden bakinca...garip....kaset devri derseniz bildiginiz cift kasetcalarli teyplerle bile oyun kopyalanabiliyordu.migros marketindeki kasetler gozumun onunde.
    e internet var tabii artik korsanin amcasi teyzesi kalmadi cocuklar dahil topyekun herkes korsan oldu mertlik bozuldu.....naaapsin amcasi... babasi nin maasi ancak tek bir orjinal oyuna yetiyor simdilerde.

    https://eksisozluk.com/oyun-cektirmek--293951

    eski oyunlar teknoloji olarak asiri basitti ama cocuklarin hayal gucuyle unutulmaz efsaneler halini almislardir...ac parantez kapa paratez dir print e s c....hala boyle konusan kisiler gorurseniz sasirmayin onlar bu neslin kafa ayari bozulmus insanlaridir.
    http://www.spamdergi.com.tr/retro-bilgisayar-oyunlari/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 20 Eylül 2019; 3:4:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.