Şimdi Ara

Disney+ Turknet oturum açma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 20 haziran akşamı yaşamaya başladığım bir problem. İlk başta AppleTV uygulaması hata veriyordu, sonrasında telefon ve PC ile denedim ancak bağlanamıyorum.

    İlk başta DNS'lerimi kontrol ettim ancak sorun o tarafta gözükmüyor (flush'layıp, cloudflare/google/ISP denedim). Herhangi bir VPN de kullanmıyorum.


    Forumdaki diğer konuları gezerken bir başlıkta "Güvenli İnternet" hizmetinin buna sebep olabileceğini okudum ancak online işlemlere girip kontrol ettiğimde, güvenli internetin kapalı olduğunu gördüm.


    Başlığı ISP yazarak açmamın sebebi ise mobil internetimi telefonda yada PC'de hotspot olarak kullandığımda siteye giriş yapıp içeriklere erişebiliyorum.


    Bunu yaşayan başka insanlar da var mı?




  • Wow the plot thickens...


    Burada birilerinin çok büyük bir sıçması söz konusu...


    Chrome'un developer toolunu açıp XHR request'lerini incelediğimde graphql serverina atılan request'in başarısız olduğunu gördüm. Hata sebebi ise CORS error'du. Ayrıntıları ise console'da bulmayı başardım:



    Alıntı

    metni:
    Access to XMLHttpRequest at 'https://disney.api.edge.bamgrid.com/graph/v1/device/graphql' from origin 'https://www.disneyplus.com' has been blocked by CORS policy: Response to preflight request doesn't pass access control check: No 'Access-Control-Allow-Origin' header is present on the requested resource.


    Mobil internete geçip aynı sayfayı yenilediğimde bu sefer grapql request'inin 200 döndürdüğünü görebiliyorum (Referrer Policy: strict-origin-when-cross-origin ve access-control-allow-origin: https://www.disneyplus.com header'ları istekte var bu yüzden CORS'a takılmıyor)


    Turknet kullanırken atılan istek CloudFront (AWS servisi) direkt 403 alıyor.


    Burada "büyük sıçışı" Disney+ CloudFront'unu configure edenler mi (çünkü IP range'ine göre custom rule set edilebiliyor) yoksa Türknet mi gerçekleştirdi emin değilim ama umarım bir an önce çözerler.


    Turknet:

    Disney+ Turknet oturum açma sorunu

    VodafoneTR mobil internet:


    Disney+ Turknet oturum açma sorunu




  • Sanırım sorun cgnat yüzündendi. Modemi kapatıp açtığımda sorun düzeldi.


    Böyle uzun uzun debug'lar yapmadan önce her zaman ilk başta bir kapatıp açın... ne kadar vakit kazanabileceğinize inanamazsınız.

  • Bugün aynı sorunu yaşadım. Turknet ile ne uygulamalar ne de internet üzerinden disney plus anasayfasına ulaşamadım. Kullanıcı PIN doğru girilmesine rağmen hatalı uyarısı verdi. Sonra toptan gitti. Ne iOS ne de android uygulamaları açılmadı bile. Mobil veri kullanınca tamamen çalışıyordu. Dediğiniz gibi modem restart yapınca düzeldi. İlginç bir hata.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.