Şimdi Ara

Diyetisyene gitmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba yaş 22, boyum 178, kilom ise 55. Kilo alamıyorum, yemek konusunda çok seçiciyim, bazı günler kahvaltı etmediğim oluyor. Süt tüketemiyorum bağırsaklarımı rahatsız ediyor. Baharatlı yiyemiyorum midem tepki veriyor. Yemek yerken tıkandığım çok oluyor. Açıkçası yemek yemek benim için eziyet. Karnım doysun yeter kafasında yiyorum. Ergenlikten sonra git gide zayıfladım. Özellikle streslendiğimde ağzıma yemek girmiyor. Diyetisyene gitsem bana bu konuda yardımcı olur mu?

    Spora düzenli gittiğim bir dönem oldu. Yanında karbonhidrat tozu da kullanıp 4-5 kilo aldım. Tozu bırakınca geri verdim. Spora gitmeye devam ediyorum. 1 aydır gidemedim bazı sebeplerden dolayı. O arada stres de atamadım, istemediğim bir yerlerde bulunmak zorunda oldugum icin de tekrar streslendim ve kilo verdim. Ben yağlanmak da istiyorum. Ne yapmam gerek gercekten bıktım usandım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodbanger -- 25 Ocak 2020; 14:32:52 >



  • Diyetisyenin yapabiliceği şeylerde sınırlı sana yemen gerektiğini söyliyecek ve bir kaç tane takviye iştah açıcı vericek tabi bunların esas amacı iştah açmaktan çok multivitamin ve balık yağı tarzı vucut takviyeleri olucak. Yemek burda tamamen senin elinde, mideni büyütmen lazım bunun içinde kalorili ve kan şekeriyle oynayan besinler tüketmelisin , düşük kaliteli karbonhidratlar tüketebilirsin mesela internete yazarsan birçok şey çıkar. Birde kalori hesabı yapıp gün içinde harcadığından fazla kalori almaya çalış. Baya zayıf olduğun ve sporda yaptığın için şekerli ürün tüketebiliceğini varsayarak kalorinin yetmediği yerde abur cubur ile kalori tamamlayabilirsin. Herbisküvi vs işlenmiş gıdaların paketlerinin arkadasında kaç kalori oldukları yazıyor. Yediklerinin kalorisini hesaplamak içinde fatsecret gibi programlar var telefonlarda deneyimle hangisi hoşuna giderse kullan. Biraz senin elinde bu işler diyetisyen özel koç vs olabilicek şeyler değil azimle alakalı. Bol şanslar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.