Şimdi Ara

Diz cerrahisi-FULKERSON, kıkırdak sorunları..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese sağlıklı günler diliyorum.. Sağlık elden gidince hayat hiçbir zaman eskisi gibi olmuyor, bunu yaşayan bilir.. bu başlığı açmamamın sebebi özellikle fulkerson cerrahisiyle ilgili doğru düzgün paylaşım bulamayışımdır. isterim ki ben ve benim gibi diz kıkırdak sorunları yaşayanların,fulkerson olmayı düşünen veya olmuş olanlar arasında doktor, süreç ve alternatif tedavi yöntemleri hakkında paylaşımlarımızı arttırmaktır.. tedavi sürecime gelirsek;(ist de yaşıyorum,şuan 35 yaşında ve uzun yıllar fitness yapan, oldukça kondüsyonlu fit görünüme sahip 182 boy,82 kıloda biriyim)
    Herşey 2010 yılında merdiven çıkarken bir diz ağrısı ile başlamıştı. birçok insanda olabileceğini düşünerek gözümde fazla büyütmemeye başladım.. spor yaparken fazla hissetmıyor hatta bacak antremanları yaptıktan sonra 3-4 gün sıfır ağrı ile yaşıyordum.. bunun iyi birşey olabılecegını dusunerek antremanlarıma ara vermeden devam ettım.. koşu,ağırlıklar, squat vb gibi birçok şey..
    bir ara gs nin doktorlarından Yener İnce hocaya gidip muayane oldum. çok önemli birseyimın olmadıgını ve özel tabanlıklı ve ortapedik ayakkabılar kullanmam gerektiğini söyledi..
    aradan 5-6 yıl kadar gectıkten sonra farkettım kı agrım eskısıne nazaran daha da artmıstı. yıne herseyımı yapabılıyordum ancak hatırı sayılır mıktarda ağrım da artmıştı..buzlar,kremler vs kullandığım şeyleri arada es gecıyorum onların hiçbir faydası olmadı. 2016 yılına geldiğimde artık sabahları yataktan kalkar kalkmaz diz ağrım başlıyordu. otururken veya yatarken herhangi bir ağrım yoktu ancak yük biner duruma geldğinde ağrılar başlıyordu. düz tabanlı ayakkanı zaten giymıyordum ancak arada bir gıymek istediğimde de bir süreden sonra ciddi ağrılarım artıyordu. genelde topuğu yüksek ayakkabılar tercih ediyordum bu sebepten. patellaya binen yükü hafıfletiyordu cunku tabanı yuksek ayakkabılar. sonrasında malum doktor doktor gezmeler başladı.. kaç doktora gittiğimi saymadım ancak epeyce gitmiştim.
    1. Bağcılar Medicine hastanesinde ortapedinin en iyisi dedikleri Yusuf Pirinç ci hocaya gitmiştim, kondramalazi patella olduğunu ve beni şuan isimini hatırlamadıgım hastanenin dış doktoruna görünmek için çağırdı. o da kıkırdak yüzeyinin bozulduğunu ve bacak kaslarımı belli hareketlerle 1 ay kadar çalıştırıp ağrı seviyesine bakmamı söyledi, eğer geçmezse ameliyat önermişti.
    2. Prof. Dr. Nevzat Selim Gökay muayene olmuştum. Kondramalazi patella teşhisini koymuştu. Bacak kaslarımın kısa olduğunu ve öncelikle uzatma yönünde bir fizik tedavi yapmamız gerektiğini söylemişti. Kendi kliniğinde fizik tedaviyi hizmeti de verdiği için 1 ay kadar haftada ıkı seans fizik tedavisi gördüm. Hem masraflı hemde uzak olduğu için bana zahmetli olmuştu epeyce. Ağrılarımda kalıcı bir rahatlama olmadığını süreç sonunda söyledikten sonra bana göbek yağından kök hücre uygulamayı önerdi. Tabi o esnada kendi önerdiği tarçın özünden yapılan fiyatı da hiç azımsanmıcak bir bitkisel ilaçta tavsiyesi üzerine kullanmıştım. Yanında başka bir takviye edici ilaç vardı. Kök hücre için söylenen rakam oldukça yüksek olduğunu (16 bin) duyduğumda ve kalıcı bir tedavi olup olmadığı konusunda da tatmin olmadığımda bu seçeneği askıya almıştım.
    3.Sarper Çetinkaya hocaya gitmiştim. O sıralarda beşiktaşın doktorluğunu yapıyordu fulya acıbademde çalışıyordu. Teşhisi o koymuştu aslında. “KIKIRDAK YUMUŞAMASI”. Bunun için yapabileceği ilk şeyin haftada birer kez olmak üzere 15 mg den üç kez hyolarik asit enjeksiyonunu önerdi. Bu enjeksiyonun ağrıyı gidermeyeceğini ve sadece o bölgenin daha rahat çalışması için sürtünmeyi azaltması ve yağlandırması için yapacağını söyledi. Her sene birer kür yapılabilir dedi. Sağlıklı dizlere de yapılıyordu bu kür. Özellikle dizlerini çok kullanan futbolculara. Eğer bu da fayda etmezse ordaki baskıyı, basıncı alabılcek bir ameliyat yapabileceğini söyledi. Ve sonuna ekledi. KIKIRDAK ORTAPEDİNİN KANSERİDİR. Elimizden fazla bir şey gelmiyor şu aşamada dedi. Bunu sıradan bir doktor söylese dikkate almazdım ancak söyleyen doktor Sarper Çetinkaya! Oldukça moralim bozuk şekilde eve dönmüştüm.
    4. Aylarca bekledim hayatıma devam ettim. Dediği gibi çok bir sey değişmemişti. Bir tavsiye üzerine Bezmialem hastanesinde Doç Dr. Gökçer Üzer hocaya gitmiştim. Aslında 1 sene önce de bu dr ye gitmiştim ve bana ameliyatsız bunun zor çözüleceğini söylemişti. Aradan geçen uzun zamandan sonra yeniden gittim ve bana yeniden gel ameliyat yapalım seni ve bu sorunu çözelim dedi. Ben yeniden kararsız kaldım ve başka bir dr ye daha görünmek istedim
    5. Bir arkadaşımı ameliyat eden ve ticari olmayan doktorlar arasında gerçekten anlatımıyla kişilik karakteriyle örnek bir şahsiyet olan Pendik Bölge Hastanesinde Hakkı Babatürk hocaya gitmiştim. Tedavisi hakkında net bir şey söylememişti. Kıkırdak yumuşaması var dedi. Bana fulkerson ameliyatı olmam gerektiği söylendiğinde bunu kendisinin daha önce yapmadığı için yapamıcanı söylemişti. Bezmialemdeki hocanın çok tecrübesi olabılecegı ıhtımalıyle oraya ameliyat olmamın daha doğru bir tercih olabılcegını soylemıstı. Ancak ekledi zor bir ameliyat bu!
    6. Artık karar vermiştim ve yeniden Gökçer Üzer’e gidip son kez görüştüm ve korkmamam gerektğini ve ameliyat gününü almam gerektiğini söylemişti. Bu ameliyattan kaç tane yaptığını ve kaçında sorun yaşadığını sormuştum. 30 dan fazla yapmıştı. Ve nerdeyse hiç sorunu yoktu. Aynı ameliyatı olan bazı hastalarla konuştum telefonda ve bana iyi olduklarını söylemişlerdi. Bütün bunlar bir araya gelince bende en yakın zamana zor da olsa kararımı verip tarih aldım ve ameliyat oldum. Tarih 04.11.2018..
    Süreçte epeyce zorluk yaşadım. 1,5 hiç basmadım ve yine bir o kadar fizik tedavi gördüm. Çünkü kas namına bir şey kalmamıştı. Eski ağrım varmı yok ancak fulkerson tekniği dizilim cerrahisi demekti. Ve kıkırdağa binen alttaki bağlantı kemiğini öne ve bir miktar kenara kaydırdığı için anatominin biomekaniğini değiştirmişti. Ve o da dizde farklı bir bölgede dış kısımda baskıya yol açtı. Merdiven inmek daha zor hale geldi. Şuanda koşabiliyorum. Düz yolda sorunum yok ancak merdiven inmede sorunlar var. Ve baskı basınç var dizde. Sol kısımda dizilim değiştiği için sinir gerilmesini kaçınılmaz kılıyor ve dış kısmın bir bölümünde elektriklenme ve uyuşukluk hissi veriyor. Sorulcak olursa memnunmusun diye yüzde yuz diyemem. Eski o ağrım varmı yok! Ancak yeni baskı ve basınçtan kaynaklanan bir memnuniyetsizlik var. Olmasaydım kıkırdağı tamamen de kaybedebilirdim. O zamanda protez olmak zorunda da kalabılırdım. Tabi bunlar ihtimal. Bazı resimleri de ekleyip bu fulkerson ve kıkırdak yumuşaması hakkında bilgi sahibi olmayan insanlara faydalı olmak istediğim için bu paylaşımı yapma gereği duydum. Umarım birilerine faydalı olabilirim..
    Diz cerrahisi-FULKERSON, kıkırdak sorunları..Diz cerrahisi-FULKERSON, kıkırdak sorunları..







  • Merhaba Gökçer Uzer i önerir misiniz? Ameliyat öncesi ve sonrası hastasıyla ilgileniyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba. mesajınızı yenı gordum. telımı verıyım 05468463141

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.