Şimdi Ara

Diz kapağı tendom zedelenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Basketbolda arkadaşlarla smaç basmaya gitmiştik yas 17 hersey güzeldi ve ardından bir anda dizimde bir ağrı oldu 3 4 smaç sonrası sonra devam ettim oynamaya akşamda arkadaşlarla maç yaptım eve gittim ve ayağımı kaldıramıyordum sonra ertesi gün doktora gittim ve bana bu sorunu söyledi baskete 3 hafta ara ver dedi gym e falan ve şuan 4 hafta oldu bu sakatlık olalı doktor evet ilaç vb verdi ise yaradı şuan hatta neredeyse ağrısı yok sayılır ama dün 1 kere ağrı yok diye gittim ve ağrı yine başladı biri yardım edebilir mi yaşayan biri varsa bu durumu yardımcı olursa ne yaptıysa anlatırsa mutlu olurum her gün 3 defa buz tedavisi yapıyorum




  • Aynısı basketbol maçı esnasında karşıdaki oyuncu fake atınca bana olmuştu. Savunma yapıyordum ani bir hareket yaptım. Ben de dediğin gibi 1 ay sonra tekrar basketbola gittim ve aynı ağrıyı yaşadım. Zedelenme olduysa sıkıntıya girmene gerek yok. Sadece iyi dinlenmesi gerekiyor. Tendonlara ne iyi gelir biraz araştır. Mesela paça çorbası, ilik vs . Bunlarla beslenmeye başla.


    Ben basketbol oynayamadığım için bu süreçte fitnessa başlamıştım. Fitness' da dizine fazla yüklenmezse sıkıntı çıkmıyor. Bacak kas kütleni arttırmak da fayda ediyor aslında. Ama dizine yüklenmeyen hareketleri ufak ufak yapmaya başlamalısın.


    Bunun haricinde o yaşlarda o kadar beklemek zor geliyor biliyorum. Ama bi kaç hafta daha beklemende fayda var. Dizlik kullanmaya başla extra olarak.

  • Kaç haftada iyileşti senin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.