Şimdi Ara

Dizel araç sahiplerine kötü haber... 2030'da üretim son

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dizel araç sahiplerine kötü haber... 2030'da üretim son
    Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından da hem çevreye, hem de insanlara zarar verdiği onaylanan dizel motorlu araçların laboratuvar testlerine göre yaklaşık 10 kat daha fazla zararlı gaz salınımı yaptığının ortaya çıkması, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyada dizel araçların yasaklanması sürecini başlattı.

    İlk adımı Almanya ve İtalya atarken, Fransa, Hollanda ve Norveç'te de 2020 yılından itibaren dizel araçla girilemeyen 'greenzone'lar (yeşil alan) yaratılacak. En sert tedbirlerin uygulandığı İtalya'nın Milano şehrindeyse 25 Mart 2019 tarihinden bugüne katı bir 'greenzone' uygulaması işletiliyor.

    Dünyanın en büyük alternatif yakıt sistemleri üreticisi BRC'nin Türkiye CEO'su Kadir Örücü, "2030 yılına kadar dizel araçlar kademeli olarak üretimden kalkacak. Özellikle nüfus yoğunluğu yüksek ve tarihi dokusu olan şehirlerde bu tarih çok daha erkene çekilebilir. Avrupa'da başlatılan 'greenzone' uygulamalarını büyük şehirlerimizde görebilmemiz mümkün" şeklinde konuştu.

    Emisyon skandalı sonrası dizelin yasaklanma süreci hızlandı

    Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından hem çevreye hem de insanlara zarar verdiği onaylanan dizel motorlu araçların laboratuvar testlerine göre yaklaşık 10 kat daha fazla zararlı gaz salınımı yaptığının ortaya çıkması başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyada dizel araçların yasaklanması sürecini başlattı.


    Almanya ve İtalya'daki şehirlerde dizel araçların giremediği 'greenzone' (yeşil bölge) uygulamaları başlatılırken, 2020'de Fransa, Hollanda ve Norveç'te de yeni yeşil bölgelerin oluşturulacağı açıklandı.

    Dev ekonomik güce sahip Çin, Dev ekonomik güce sahip Çin, Almanya, İngiltere, Fransa, Hindistan, Norveç, Avustralya, Japonya gibi ülkelerde ise dizel araçların kademeli olarak yasaklanacağı belirtiliyor.

    '2030'a kadar dizel araçlar üretimden kaldırılacak'

    Dünyanın en büyük alternatif yakıt sistemleri üreticisi BRC'nin Türkiye CEO'su Kadir Örücü, dizel araçlara olan talebin bir tek Türkiye'de arttığına dikkat çekerek, "2030 yılına kadar dizel araçlar kademeli olarak üretimden kalkacak. Özellikle nüfus yoğunluğu yüksek ve tarihi dokusu olan şehirlerde bu tarih çok daha erkene çekilebilir. Avrupa'da başlatılan 'greenzone' uygulamalarını büyük şehirlerimizde görebilmemiz mümkün. Dizel araçlar yolun sonuna geldi. Ülkeler birbiri ardına dizel otomobillerin satışını yasaklayan kanunları onaylıyorlar. Costa Rica'da yürürlükte olan kanuna göre 2021 yılından itibaren eski - yeni ayırt etmeksizin tüm dizel araçların satışı yasağı uygulanmaya başlanacak. Bu yönde dizel araç satışını yasaklayan kanunlar çıkaran diğer ülkelerden Danimarka, İrlanda, İsrail, Hollanda, İsveç ve Hindistan'da ise bu yasaklar 2030 yılından itibaren uygulanacak. İskoçya'da 2032, İngiltere, Çin ve Fransa'da ise 2040 yılından itibaren dizel araç satış yasağı uygulanmaya geçilecek" ifadelerini kullandı.

    Dizele karşı en sert tedbirler Milano'da uygulanıyor


    İtalya'nın Milano kentinde uygulanmaya başlanan 'greenzone' uygulaması en katı dizel karşıtı yasakları içeriyor. Kent Meclisi'nde alınan karara göre, tüm dizel araçlar yasaklandı. Şehre yalnızca, Euro 5 ve 6 benzin kullanan araçlar, LPG, Metan, Çift yakıt, hibrid ve elektrikli araçlar, 2 zamanlı Euro 5 ve 4 zamanlı Euro 4-5 motosikletler, LPG'li motosikletler giriş yapabiliyor.

    kaynak:https://www.memurlar.net/haber/869680/dizel-arac-sahiplerine-kotu-haber-2030-da-uretim-son.html







  • Son üretilen dizeli alıp 20 sene kullanırım sene 2030+20=2050 yapar zaten ölürüm. Yaşadığım yerde greenzone olur mu? olmaz neden çünkü daha geçenlerde fabrika bacalarının bilmem neyi 2 sene daha uzadı Mehape ile akp sayesinde o yüzden bu ülke de greenzone da olmaz anlayacağınız avucunu yalasın brc benden ötürü
  • Son üretilen dizeli alıp 20 sene kullanırım sene 2030+20=2050 yapar zaten ölürüm. Yaşadığım yerde greenzone olur mu? olmaz neden çünkü daha geçenlerde fabrika bacalarının bilmem neyi 2 sene daha uzadı Mehape ile akp sayesinde o yüzden bu ülke de greenzone da olmaz anlayacağınız avucunu yalasın brc benden ötürü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-007649809 -- 28 Kasım 2019; 1:8:12 >
  • Dünyanın en büyük alternatif yakıt sistemleri üreticisi BRC'nin Türkiye CEO'su Kadir Örücü,....

    Buraya kadar her şey güzeldi....

  • İyi olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: True_Sun

    Dünyanın en büyük alternatif yakıt sistemleri üreticisi BRC'nin Türkiye CEO'su Kadir Örücü,....

    Buraya kadar her şey güzeldi....

    Ama yine de aslında gerçekleri söylemiş reklam gibi değil haber niteliği var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-007649809

    Son üretilen dizeli alıp 20 sene kullanırım sene 2030+20=2050 yapar zaten ölürüm. Yaşadığım yerde greenzone olur mu? olmaz neden çünkü daha geçenlerde fabrika bacalarının bilmem neyi 2 sene daha uzadı Mehape ile akp sayesinde o yüzden bu ülke de greenzone da olmaz anlayacağınız avucunu yalasın brc benden ötürü
    Mazotu bulursunda kullanırsın
  • haberin kaynağı: tüpçüler kıralı.
  • ne greeni kardeşim burası Türkiye, Hiç mi takip etmiyorsunuz haberleri? daha yeni zehir saçan fabrikalara filtre takılmasın diye süre uzatıldı, dizel motor kimin umrunda, olursa 2050 den önce gündeme gelmez bizim ülkemizde
  • Anladık dizel araç üretimi bitecekmiş (!) ama benzinli araçların yakıt tuketimide git gide azalıyor yani LPG'ye de ihtiyaç kalmayacak o zaman
  • Sanırım sadece otomobillerde yasaklanıyor:) ağır vasıtalar ve gemilerde ne yapacaklar acaba? mesela ortalama bir çekici 100 km'de 30 litre motorin yakar. Bu da 6 otomobile eşit. Dünyada asıl motorin tüketimini onlar yapıyor...
  • Brc nin sonu geliyor galiba. Türkiyeden başka sömürecek başka ülkeler keşfetmeli.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Bence ehliyetini direk elinden alalım.
    Az gelir.
  • Ya habere bakıyorum yazılanlara bakıyorum. Bir yandan seviniyorum ki böyle saçma yazılar tarafından korkacak kadar bilgisiz değilim bir yandan da üzülüyorum artık kimsenin ben ne diyorum diye kendi kendini sorgulama olayı kalmadı.

    Nasıl olsa yiyen olur diye millet sallayıp duruyor. Abartıyor biraz tepki gelince aaaaa yok ya dizel demedim izel dedim 2030'dan sonra albüm yapmayacak dedim der.
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinde yalan ya da yanlış bir ifade yok ancak ifade kabiliyeti ve konuyu aktarma yeteneği biraz yetersiz. Çok dağınık anlatıyor, daldan dala konuyor tabir caizse. Kendisini çeşitli organizasyonlarda dinledim, sohbet ettim. Bilgi yönünden sıkıntısı olan bir kişi değil ancak bahsettiğim gibi bilgiyi konsolide edip aktarma problemi var bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.