Şimdi Ara

Dizel araç sahiplerine önemli uyarılar....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni nesil dizel araç sahiplerinin, araçlarının yakıt, yağ ve su seviyeleri konusunda duyarlı olmaları gerektiği, aksi taktirde yolda kalmalarının yanında tamiri için de yüksek maliyetlerle karşılaşabilecekleri bildirildi.
    Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Otomotiv Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın, son yıllarda tasarruflu olmaları nedeniyle vatandaşların dizel araca yönelik taleplerinin arttığını söyledi.
    Dizel araç sahiplerini olumsuz bir durumla karşılaşmamaları için araçlarının yakıt, yağ ve su seviyesine mutlaka dikkat etmeleri konusunda uyaran Aydın, ayrıca, yeni nesil dizel araçlarda kükürt oranı 50 PPM'in altında olan motorinin kullanılması gerektiğini ifade etti.
    Aydın, yeni nesil dizel araçların çok lüks olmalarının yanında motorlarının da bir o kadar hassas olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
    ''Püskürtme özelliklerinin en düşüğü 1400 barda yapılıyor. Hatta 2 bin 145 barda çalışan dizel motorlar var. Dolayısıyla bu yükseklikte basınçta çalışan bir araç hatayı kesinlikle affetmez. Bu nedenle gösterge tablosundaki en hassas uyarılar bile dikkate alınmalı. Eğer yakıtın azaldığını gösteren uyarı sinyali dikkate alınmaz ve yakıt tamamen biterse motor hava yapacağından sürücünün aracını çalıştırabilmesi mümkün olmaz. Aracın hareket etmesi için mutlaka servisin çağrılması gerekiyor.''

    ''YAKITIN BİTMEMESİ GEREKİYOR''
    Prof. Dr. Aydın, eski dizel araçlarda enjektör ve pompa ayarı ile hava yapan motorun ayarlanabildiğini hatırlatarak, ''Ancak, şimdiki araçlar çok hassas oldukları için bunu yapmanın imkanı yok. Tamiri olanaksız olduğundan komple değiştirmek gerekiyor, bunun maliyeti de bin 500 YTL'den başlıyor'' dedi.
    Dizel araçların hava yapmaması için yakıt kontrolüne azami önem verilmesi gerektiğini anlatan Aydın, ''Son aşamasına kadar tüketme yerine yakıt deposu uyarı sinyalini görür görmez takviye yapın. Dizel araç sürücüleri yüksek oranlardaki maliyetlerle karşılaşmamak için araçlarının yakıtına, yağına ve su seviyesine dikkat etmeliler'' dedi.







  • Aynen hoca'ya katiliyorum, ben uyariyi gordugumde hemen, depoyu dolduruyorum.Asla ceyrekte kullanmam,arkadaslarada bunu tavsiye ederim.
  • şaka bunlar dimi..?yakıtı geçtikte..diğer arabalar yağa suya fazla dikkat etmeseler de olurmu?
  • her gün dizellerle ilgili bir haber okuyorum. yok kaliteli yakıt bulunmuyormuş, yok parçası pahalıymış, yok bakım aralıkları kısaymış... ve şimdi de bu haber. alın benzinli araba, kurtulun bu karmaşadan. eskiden dizel mi vardı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: resmonse

    her gün dizellerle ilgili bir haber okuyorum. yok kaliteli yakıt bulunmuyormuş, yok parçası pahalıymış, yok bakım aralıkları kısaymış... ve şimdi de bu haber. alın benzinli araba, kurtulun bu karmaşadan. eskiden dizel mi vardı?

    buda bir mantık..dooru valla..
  • 4 aydır dizel focus 2 ghia sahibiyim hiç bir farkı yok benzinlinin bakımı ile sadece biraz daha dikkat etmek gerekiyor ve dikkatinin hakkınıda sana fazla fazla geri veriyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: resmonse

    her gün dizellerle ilgili bir haber okuyorum. yok kaliteli yakıt bulunmuyormuş, yok parçası pahalıymış, yok bakım aralıkları kısaymış... ve şimdi de bu haber. alın benzinli araba, kurtulun bu karmaşadan. eskiden dizel mi vardı?


    buda bir mantık..dooru valla..gerçi bu sn.profun haberi her 3 ayda bir yaklaşık 1 yıldır nette dolaşır


    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganeja -- 19 Ocak 2006 22:51:26 >
  • Profesor dogru soyluyor tabiki arkadaslar, ancak bu araci alanda bilincsiz biri degildir saniyorum en azindan kendim bilincsizce alinmis ve kullanilan bir arac olamaz bence!
    saglicakla.
  • Kızdırma Bujisi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: drahte 1905

    Kızdırma Bujisi

    çok güldüm yaaaa şaka bi tarafa sıkıldım dizelin ıvır zıvırından 307 imi satıp benzinli bi araba alıcam onada lpg takıcam dizelden daha az yakıcak ohhhhhh.




  • Niye dizelden bukadar nefret ediyorsunuz arkadaşlar.Ben araba alırken dizel almayı düşünüyorum.Hem abartılıdığı kadar sorun çıkarmıyor duyduğuma göre
  • Yokuşlarda dizel bir arabanın performansını hiçbir benzinli araç vermiyor. (Benim fikrim kimseyi bağlamaz)

    Dizel için tek sorun kış aylarında yakıtla ilgili olabilir başka benzinli araçtan bir farkı yok.
  • walla ne benzini ne lpgsi .... benim icin dizel her zaman 10 numara olmuştur .. çünkü yüksek torkuyla insana ayrı bi zevk yaşatıyor. rampada olsun sollamada olsun insanı sıkıştırmıyor...
  • 2004 model 1.3 multijet punto kullandım bence mükemmel performansı güzel. şehir içi veya dısı bir sorunla karsılaşmadım. bu araç kardesimin simdiyekadar bi sorunla karsılasmadı bende otomu satıp dizel alıcam çok ekonomik.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: egguzel

    Niye dizelden bukadar nefret ediyorsunuz arkadaşlar.Ben araba alırken dizel almayı düşünüyorum.Hem abartılıdığı kadar sorun çıkarmıyor duyduğuma göre



    hepsi değil ama önemli bir kısmı az yakmasını kıskanıyor ve kendini rahatlatmak için dizeli kötülüyor, işin özü bu.
  • Ana bilim dalı başkanı Prof un yaptığı açıklamalara bak sokaktaki çocuğun bile artık bildiği şeyler bunlar.Duyanda bilimsel bir açıklama yapmış sanacak.Yyabancı ülkelerin Profları bilime yeni bir boyut katma araştırma derdinde bizimkiler haybeden konuşayım derdinde.
  • 2 yıldır c max tdci kullanıyorum ykıtı opet ten alıyorum hicbir sorun yasamadım arcın performansıda cok iyi..bence yeni teknolojiyi bilmek ve gereklerini yerine getirmek cok zor değil.üstelik servis ücreti olarak ta kazık yemezseniz eski aracımdan (astra 1,6) farklı degil.....ŞİDDETLE DİZEL TAVSİYE EDERİM.....
  • yahu yeter artık! bu dizelleri ÖCÜ gibi göstermeyi bırakın artık. dizel arac alan merak etmeyin kılı kırk yararak ,iyice araştıtrıp mantığının sesini dinleyerek alıyor. herhalde bu kadar yüksek meblağları kimse riske atmaz. ayrıca ne kadar öcü gibi gösterilse dizel satışları resmen patlama yaptı.bu kadar insan herhalde bu araçlaru karambole almıyor. ben 9 aydır tdci focusu kullanıyorum son derece memnunum.
  • dizeli kötülerken bari birkaç dayanak gösterseniz , ben 3 sene lpg li araç kullandım suan en az yakan lpg li araç 140-150 ykrş , yakmakta , sürekli lpg ye zam geldiğinden bu dikkatten kaçmakta ,


    dizel araç ; suan ortalama 120 krş yakarken benzinlide bu rakam 220 krş a çıkmakta kimine göre bu fark okadar yuksek degil denmekte , 120 yı odeyen 220 de oder ;

    dizel aracın 2. el satımının zor oldugu söylenmekte , bu dogru 2005 yılına kadar dizel araçları sadece şirketler alıyordu , arabayı 50 kişi kullanıyor sonrada hurdaya çıkacagı zaman satıyordu , ama artık normal vatandaşlar da , aileler de dizel araç aldıgı için 2. elde kaliteli dizel araçlar bulunmakta ( dikkat edilmesi gereken kesinlikle kilometresi , ve bir şirkete ait olmaması )

    dizel araçları bakımı zor denmekte servisi pahalı denmekte ama okadar da buyuk bir farkın olmadıgı ortada ,

    motor sesi fazla rahatsız ediyor denmekte , bu dogrudur ama bu olay sadece çok ucuz dizel araçlarda görükmektedir , o nedenle dizel araç alırken güvenilir firmalar dikkate alınmalıdır , ayrıyeten dizel araç alırken 2 türlü düşünmek gerekiyor dizel aracın kalitesi ve dizel araca bakım yapacak servisin kalitesi ( bazı servis çalısanları var ki kendi servisine gelen arabaların kalitesizliğini görünce onlarda şaşırıp kalmakta )

    dizel araç kamyon tır vs kullanıldıgından bazı insanlar hala aynı mantıkta düşünmekte , dizel araç güç demek benzinli araç ise hız demek mantıgını yurutmekteler bu dogrudur ama dizel araçlar gücün yanına artık hızda eklendi




  • Haydaa adam doğru söylüyor niye saldırmışsınız ki?

    Dizel kullanmamış olsak diyeceğiz ki adam yalan söylüyor. Hiç mi duymadınız Mazotu biten araba hava yapar, bu minibüslerde de böyledir otobüste de otomobilde de. Bizde 302 otobüs ve J9 Midibüs vardı yani bırakın da bilelim az çok.

    Adam dediği eskiden hava yapan arabaların havası alınırdı, bu işlem biraz uğraştırsa da yoluan devam ederdin. Yenilerinde deponun boşaltılmaması gerektiğini, hava yaparsa araca zarar vereceğini söylüyor.

    Yapacağınız deponun boşalmaması sağlamak, depo çeyreğe indimi fullemek bu kadar basit...

    Ha hadi mazot bitti almadınız diyelim, çalıştırmadan servis çağıracaksınız...

    Benzinlide böyle değil, benzinli boşaldımı bi bidon koyarsın benzin basarsın marşa çalıştırırsın ama dizel böle değil...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.