Şimdi Ara

Dizel araç ve soğuk hava

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sevgili arkadaşlar ben dizel bi araç almayı düşünüyorum herşey bi yana bakımıydı felanıydı benim tek korkum acaba bu alacagım dizel araç benim deyimim le kenya (hoş aralarındati tek fark biri çok sıcak biri çok soğuk ) yani konyada bu aracın beni yarı yolda bırakıp saç baş yoldurtacak olmasıdır.. konyada ikamet etmiyorum korkmayın sadece hayat şartları beni oraya goturde orda okumaktayım.. şaka bi yana sizden tüm bilgilerinizi tüm duyduklarınızı gozlemledıklerınızı paylaşmanız evet gerçekten bu dizel araçlar konya gibi soğuk iklimlere sahip şehirlerde sabah kalktıgınızda arabanız yerınden oyayamaz hale gelirmi!!!



  • herhangi bir sorunla karşılaşacağını düşünmüyorum, ben istanbulda ikamet ediyorum bu kış ankara oranda 8 gün kaldım arabanın termometresi -10 a kadar düştü ama herhangi bir sorun yaşamadım. senin için sadece şu sorun olabilir şöyleki; dizellerde özellikle kışın motor soğukken en az 1 dak. çalıştırmalısın, asıl problem gideceğin yere kadar motorun tam ısınması lazım yani kısa mesafelerde motor tam ısınmadan stop edersen ve bu hergün tekrarlanırsa zamanla motor ciddi zarar görebilir.
  • Ben şu an ne yazıkki Ardahan da yaşıyorum daha 3 yıl burdayım .Kışın -45 C de dizel araçların donduguna şahit oldum ama -20 lerde donmayan dizel yakıtlar var Konya ne kadar soguk oluyorki -20 yi geçmez herhalde.
  • Arkadaşım öncelikle Konya ile ilgili alay eder gibi konuşman beni rahatsız etti ne varmış Konyada merak etme senin gibi 80000 kişi daha okuyo orda ayrıca Konyada veya Türkiyenin başka bir yerinde dizel aracını rahatlıkla kullanabilirsin sorun olmaz.
  • haklısın be kardeşim sscasta..ben sabah kalkıp gidecegim yerin mesafesi taş çatlasa 2 km anlaşılan dizel araçlardan da caymak uzereyim ben bu gidişle zaten araba felan alamam :D hergün yeni bi fikir hergün yeni bi teori kafam cok karıştı artık valla... :S
  • ben tam 8 haftalıkken arabam kartepede dondu. -20 derecenin biraz altına inmişti sıcaklık. sabah biraz çalıştı ama motordaki yakıt bitipde depodakini çekmeye çalışınca stop etti. çekiciyle çektiler servise gittiğinde çalışrı durumdaymış. arıza kaydı silindi ve teslim aldım arabayı. dağdan iniş beleşe geldi. saolsun servis çekici için para istemedi.) yapılan işlemde garanti kapsamına girdi. konyada oturuyorsan ben olsam arabayı kapalı garajda tutardım imkan varsa. soğuk sadece dizel için değil benzinli içinde kötüdür. mazot biraz daha erken donduğu için sıkıntı yaratabilir ama onuda katkıyla çözebilirsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: focuspower

    Arkadaşım öncelikle Konya ile ilgili alay eder gibi konuşman beni rahatsız etti ne varmış Konyada merak etme senin gibi 80000 kişi daha okuyo orda ayrıca Konyada veya Türkiyenin başka bir yerinde dizel aracını rahatlıkla kullanabilirsin sorun olmaz.



    sevgili kardeşim ben konyayı kotülemek için soylemedım yanlış anlaşılmak istemem bi teşbih sanatı kullandım sadece..konyada oturuyorsan bilirsin sende konya sogudu adamın içine işler buna araba nasıl dayansın kapalı bi garajım olsa hiç düşünmem ben bosna da kalıyorum ve bilirsen açık arazidir bosna mah.si
    Dedigin gibi 80bin ogrenci var konyada bunların hepsinin arabası yok olanlarında arabasının hepsi dizel değil..çevdemde konyada kalan ark.larımın arabası dizel degilki sorayım sorun yaşıyormusun diye..fakat şuana kadar edindigim izlenimler konyada ozellıkle kısa mesafede kullanacaksan arabayı büyük sorunlar yaşayacagım aşikar gözüküyor..




  • BENDE KONYADAYIM VE DİZEL ARAÇLAR RAHATLIKLA ÇALIŞIYOR.
    KONYANIN ESKİ SOĞUKLARI KALMADI ARTIK.
  • Konyadan çok daha soğuk şehirlerimiz var onlar ne yapsınlar peki?Konya o kadar abartılacak kadar soğuk değil belkide İç Anadolunun en sıcak ili hatta şu anda yanıyor kışın en fazla aracın biraz fazla yakar oda motor soğuk olduğu ve geç ısındığı için başka problemin olmaz ama sadece bosnadan okula gidip gelcem diyosan benzinli öneririm gerek yok dizele.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: focuspower

    Konyadan çok daha soğuk şehirlerimiz var onlar ne yapsınlar peki?Konya o kadar abartılacak kadar soğuk değil belkide İç Anadolunun en sıcak ili hatta şu anda yanıyor kışın en fazla aracın biraz fazla yakar oda motor soğuk olduğu ve geç ısındığı için başka problemin olmaz ama sadece bosnadan okula gidip gelcem diyosan benzinli öneririm gerek yok dizele.




    bende kararsız kaldım zaten dizel mi alayım yoksa tüplümü diye..kafamda 2 araba var aslında birisi ford fiesta dizel 2006 model bir digeri ise golf tüplü 2001 model biraz genç olsun istiyorum arabanın o yuzden golf olmaz diyordum fiesta agır basıyodu biraz fakat daha sonra golf agır basmaya başladı cunku dedıgım gibi konyada kısa mesafelerde kullanıcam arabayı o sebeple motoru yer bitiririm.Elbette yaza fazla gezip tozarım yani yılda bi 25 bin km yaparım gibime geliyo ama dedigim gibi artık golf alıcak gibiyim...




  • Selamlar,

    Opet Eurodiselin donma derecesi -20 derecede bu değer aşıldıysa yapılacak bir şey yok tabi ki.Bu şartlar her araba için aynı durum söz konusu.
    Focusların yakıt filitreleri rezistanslı olarak geliyor ama i 2005 ortasına kadar olanların bazılarında yok , mesela benim arabının ki rezistanslı değil. Olmuyorda çünkü tesisatı yok.

    http://www.sikayetvar.com/svf-sikayet-full--0--142612--249952-.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 11 Temmuz 2008; 18:19:26 >
  • kampuste okuyorsan aracına kış için bi boya koruma yaptır yeter o ayaza her boya dayanmaz konyanın havasındada dizele bişey olmaz BAYBURT ERZURUM falan desen neyse...
  • Selamlar,

    İlk km lerde motor soğukken sadece dizellerin sarfiyatımı yüksektir?

    Konyanın soğuğunda eski tip dizellerle bile problem olmaz diye düşünüyorum,
    Bugünki dizel teknolojisi ile hiç problem olmaz ,zaten benzinli araçlardan fazla bi fark kalmadı.
  • verdiginiz bilgiler içim tesekkurler arkadaslar peki size şöyle bi soru sorsam ona ne dersiniz ben baya bi araştırmasını yapıyorum ama bide sizin fikirlerinizi alayım..2006 model ford fiesta dizel alırsam bu arabayı 6 ay boyunca çogunlukla kısa mesafelerde kullanıcağım (yaklaşık 1 km) acaba moturunu yer bitirirmiyim???
    Belki dizel alma o halde benzinli al diyeceksiniz ama yazın bu araba ile baya yol yapacagım yani yılda en az 15-20 bin km yol yaparım o yuzden benzinli araçla mukadese edip cvplamazsanız kafamdaki soru işaretleri daha kısa şekilde aydınlanacaktır..şimdiden teşekkir ederim...
  • Yazın dünya turu falan mı düşünüyorsun :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bülent Şengönül

    Yazın dünya turu falan mı düşünüyorsun :)


    hayır tabiki :) fakat hesaplı düşündügümde dizel aracın daha mantıklı bir seçim olacagını duşunuyorum...
  • sen en iisi benzinli al lpg taktır senin harcın değil diesel...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.