Şimdi Ara

Dizel araçta siyah duman atma hk. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
200.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aynı sorun benım riodada var egr valfi dediler iptal bide katalıtık konvektoru kontrol edın bıraz kesti dumanı artı mazot filtresını düzenlıolarak degiştirmenızı tavsıye ederım dizel aracın duman atması normal kurum bagladıysa sehır ıcı dur kalk arada bır yuklenmekte fayda var devırlı kullanın kurum atar sürekli atmıyorsa dumanı her hangi ciddi bir şey yok dedi ustam .
  • dizel araba, gazı köklersen atar normaldir.. yeni yağ değişimi yaptırdım. 100 km sonra yağa baktım simsiyah olmuştu. ustaya sordum normal dedi..
  • O kadar dert edilecek bir durum yok gaza birden basarsan gaz hemen tepki verir başlar mazotu basmaya motor gqz pedalina gore daha gec tepki verdiği için o ana kadar fazladan alınan mazotu yakamadan atar bunda da duman oluşur eğer rampada yaparsan bu işi aradaki zaman farkı daha da uzar dolayısı ile dumanda sahada artar rampa aşağı fark azalır v.s

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmadı gerekenin dışında olay var dersen egr valfine baktır rektefe yaptır bütün filitreleri değiştir mazotu kaliteli kullan egsozun dolmuştur değiştir katalizör değişsin gibi yorumlara bakma git emisyonunu ölçtür her şey ortaya çıksın ...saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle. 5000 km önce Aracımın motor bloğu çatladı. Dikiş attırdık tamir oldu ancak araba feci kara duman atıyor iatanbuldan izmire gittim arka tampon simsiyah olmuş o derece. Ustaya sordum kurum bağlayınca geçer falan dedi. Doğru mu sizce zarar var mı yardımcı olur musunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demirkorhan D kullanıcısına yanıt
    aracınızın yüksek ihtimalle pompası ayarsız ya da arızalı.blok çatlaması ile alakalı bir durum olduğunu sanmam.ustanın dediği de son derece saçma.ne demek kurum bağlayınca geçer?kurum mu bağlaması gerekiyor motorun sağlıklı çalışması için.o kadar duman normal değil.aracınızı pc ye bağlatıp pompa enjektör değerlerini ve turbo basıncını ölçtürün.bu şekilde motorunuz kısa zamanda kurum yapar.iyi sürüşler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakipsiz Fırtına -- 10 Ağustos 2014; 1:36:40 >
  • Rakipsiz Fırtına kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim istanbula dönünce ilk iş baktıracağım inşallah gidene kadar sıkıntı çıkarmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka araçlar farkedecek kadar duman atması normal değil bence de. Hızlanma başında saniye belki atabilir ama arkadaşınız özellikle sizin eksoza bakmamıştır muhtemelen. Farkedecek kadar olması garip
  • Arkadaşlar size bir sorum var bende 2005 model nissan almera 1.5 tekna var arcm benzinde iken egzozdan kara duman atyor benzin kokuyor hertaraf ve gaz ipresi araç boşta çalsırken 0 ile 1 arasında gidip geliyor kendi kendine hatta bazen stop bile ediyor yola cikinca da sanki biri arabayi tutup birakyor gitmiyor bazen gaz yemiyor visteste yokuşta felan stop ediyor ama LPG de bu sorunlar yok neden acaba yardmci olursanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bir sorun olmaz dizel araçlarda performanslı kullanımda hep olur. Korkulcak bir şey değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende 206 1.4 hdı var. dun araçla suya girdim 25 cm kadar yavaş yavaş gittim. araç çekişten düştü zorlamak istemedim park ettim eve geçtim. sabah gittm tek marşta çalıştı. çekişte düzgündü ancak çok yoğun bir siyah duman attı gaza bastıkca. 2000 devirle evegittim. 2000 devirde duman atmadı. ama öyle az uz değil eski ford kamyonlar gibi attı. birde benim aracımda bygune kadar boyle birşey olması en ufak duman atmazdı. sorun nedir fikri olan....
  • pejo 206 1.4 hdı 2004 model
  • yakıt verimli yanmazsa siyah duman atar
    farklı nedenleride var tabi.
    yakıt aldığınız yeri değiştirdiniz mi bu olayı yaşarken
  • Hayır zaten akşam suya girdim sabah duman attı. Servisi aradım sordum mazot filtresine su almıştır getir değiştirelim dedi. Sanırım en garantisi hadi hayılısı
  • 25 cm suyla mazot filtresine su girmez.sensörler ıslanmış ve kirlenmiş olabilir.benim connect te siyah duman atmaya başlamıştı.hava akış ve intercooler borusundaki sesorler temizlenince geçti.suya giren yerlerde sensor varsa temizletin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golge1710 -- 22 Eylül 2014; 13:03:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar arkadaşlar 2004 model ford fiesta 1.4 dizel gaza yüklendiğin an müthiş şekilde duman atıyor ve kalkışlarda sanki istop edecekmiş gibi kalkıyor kalktıktan sonra problem yok enjektörler değişti turbo sıfır araç 170 binde ve bu problemi çözemiyorum yardım istiyorum nasıl olucak nasıl çözülcek bu olay lütfen yardım arkadaslar anlayan bilen veya başına gelen var mı ?
  • Konu epey eski ama çok alakalı bir diyeceğim var belki lazım olur gelip de konuya göz atana.

    Ehliyet sınavlarından birinde dizel aracın egzozundan siyah duman çıkmasını sormuşlardı. Cevabı Yakıt enjeksiyon pompasının ayarsız olması diye geçiyordu. Buraya bıraktım belki birinin işine yarar.

    http://www.onlineehliyetsinavlari.com/ehliyet-test-sinavi/25-nisan-2015-b-sinifi-motor-ehliyet-sorulari-coz#motor3
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raikkonen999


    quote:

    Orijinalden alıntı: dekorasyonankara

    siyah duman zengin karışım yani yakıtın verimli kullanılmadığı anlamına gelir. sadece performanslı kullandığınızda oluyorsa dert etmeyin bir arıza olduğunu sanmıyorum. soğukken de yapıyor olsaydı turboyu kontrol etseniz iyi olabilir.


    araç soğuktu denilebilir hareket halıne geçtikten 15 20 dk sonra seri kullanmaya başladım..gaza kademeli basınca olmuyor diye tahmin ediyorum,ancak kademeli basmadıgımda,2bin devirden 4bine gelene kadar köklediğimde gazı böyle siyah duman atıyor diye tahmın ediyorumda..

    gaz pedalı ve devir ilişkisi önemli ! araç hızlanamayacak kadar düşük devirde veya yüksek vitesteyse gaza sonuna kadar basarsanız simsiyah duman vermesi normaldir yani aracınızda sorun yok.

    soru: dizelde siyah duman neden atar ?
    cevap: hava az yakıt fazla ise

    yani bu demek oluyorki hava filtreniz dolmuş tıkanmış olabilir,
    yukarıda bahsettiğim aracı devirsiz kullanma durumundan olur,
    pompanızın tam gaz ayarı açılmış olabilir yada chip tuning yaptıysanız olur,
    yada motorunuzun ömrü bitmiş kompresyonu düşmüşse fazla hava sıkıştıramadığı için zengin karışım olur ondan yapar




  • Mini hortlatma yapalım.

    Turbolu araçlarda hararet göstergesi 90a veya arabanın ideali neyse ona oturmadan asla performanslı kullanmayın.

    Motor sıcakken araçta chiptuning yoksa ve her gaza oturduğunuzda siyah duman atma varsa kontrol etmeniz gereken 3 4 şey var. Ucuzundan başlayalım. İlki hava filtreniz, ikincisi tüm Turbo ve intercooler hortumlarının kontrolü, üçüncüsü aldığınız yakıt, dördüncüsü enjektörlerin ve Turbonun durumu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • raikkonen999 kullanıcısına yanıt
    Bende 2010 model SW LX TATA İndigo 1400 cc araç var, evet aracımın piyasası yok ama rahat ve kullanışlı ve de donanımlı bir araç. Tek kusuru acayip siyah duman atması, Ocak 2019 da egzos muayenesine girdim sıkıntı yok geçti. ama araç saki kömürle çalışıyor gibi, dizel partikül filtresi dediler 250 lira verdim temizlettim ama bir süre sonra aynı durum devam etti. Aracı nazik kullanma dediler dizeller sert kullanım sever dediler bakalım bir de öyle deniyeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.