Şimdi Ara

dizel mi lpg mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
3.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tüp nedir yahu, tüplü araç aracın kanserli hücresidir. Dizel candır, ısıl verimi en yüksek çevrimdir. Sorunsuzluk, uzun ömürlülük, dayanıklılık eşittir dizel.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Hocam binekler için haklısınız ama nispeten ağır diyebileceğimiz suv, mpv tarzı araçlar için 7,8 litre ortalama tüketimler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şubat ayında şehir içi işimi görsün diye benzinli fiat panda aracını sattım. Bu güne kadar hep benzin/lpg araç kullandım. Araç alırken aynı model aracın benzinlisi yerine dizel versiyonu benzinli fiyatına denk gelince aldım.
    Uzun yolda lpg ile aynı değerleri (lt bazında) alıyorum. Şehir içi en son benzinli pandama göre aynı güzergahta 1/4 daha az yakıyor.
    Para verip sıfır dizel almam lpg uyumsuz benzinli araçta almayı düşünmüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • x646633277 kullanıcısına yanıt

    Benim için SUV ve MPV kıyaslanacak kategoriler değil. Ciddiye alınacak segmentler değil. Hiç bir amacı da yok insanların egosunu tatmin etmekten başka.


    Gerçek SUV Land Cruiser'dır, G serisidir, diğerleri dümenci işi.

  • Ben de onları savunmadım zaten, konu dışı oldu ayrıca, sadece bilgi paylaştım..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri 40 lira, diğeri 16 lira. Karar vermek çok zor olmasa gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emekkk kullanıcısına yanıt
    Tasarruf için kullanmayan böyle aplikasyonlarla falan uğraşmaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zaferdurukan kullanıcısına yanıt
    Tüplü arabaları böyle parça pinçik doldurmak zorunda olmak bile yeterince can sıkıcı. Menzili zaten kısa, bir de tehlikeli oluşu, bagajda yer kaplaması, istasyonda doldururken bile zahmetli. Dizel hem daha güvenli hem de menzili şehiriçi bile 800km. Varsın biraz daha pahalı olsun.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Valla suan benzin lpg dizel dusunecek durumda deyiliz genel olarak bir şahin 200bin 250bin lira olduysa😂😂😂😂 bakma benzin mazota gucunun yettine al bin ben dogan l aldim mis gibi takoz da olsa seviyom arabami

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Emekkk kullanıcısına yanıt
    Uygulamanın adı nedir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Corolla aracimda stepne yerine taktirdigim 52 litrelik simit lpg takım vardi 46 litre alıyordu şehir içi 400 km şehir dışı 550 km gidiyordum

    Tehlike falan yok o şehir efsanesi lpg tankı Benzin deposundan daha güvenlidir isteyen araştırabilir

    Simit depo bagajda yer de kaplamiyor

    Doldururken de zahmeti yok Benzin depo kapagi içinde dolum ağzı hem de sabit şekilde

    Ekstra bilgi olarak giremediğim tek bir yer bile olmadı avm otopark vb...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onyargisiz kullanıcısına yanıt

    kayınpederim kimya mühendisi (öyle kıytırık değil, fabrika müdürü, önemli üretimler yapmış biri), benzin 1 kere tehlikeliyse lpg 100 kere tehlikeli diyor. lpg tankı tabii ki benzin deposundan çok daha sağlam olmak zorunda, çünkü lpg çok tehlikeli. simit depo bagajda yer kapmaladığında stepne yer kaplıyor, yani değişen birşey yok. :)


    doldururken zahmet var tabii. benzin tabancasını koy git, ama lpg'yi sadece ordaki görevli takabilir, ayrıca topraklama da takılması gerekiyor. vs.. vs..


    avmlere kaçak girmişsindir, olmuştur. başka insanların ve kendinin hayatını tehlikeye atarak. yoksa yasak olduğunu hepimiz biliyoruz. yasak olmasının da mantıklı bir sebebi var; teh-li-ke-li!!!

  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Kaç kere benzini kendin doldurdun birader? Saçma sapan argümanlar sunup duruyorsun. Seni trafikte lpg ye gelene kadar öldürecek çok şey var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 10 Ekim 2023; 15:1:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay çok basit, düzgün istasyonlarda lpg 19 mazot 38, ortalama lpg li bir araç şehir içi 11 12 litre lpg tüketiyor ortalama dizel bir araç 5.5 6 litre mazot tüketiyor, yani mazotun fiyatı 2 kat fazla olsa bile lpgli aracın yarısı kadar yakıyor lpg li araca ekstradan alınan benzini, sürekli istasyona uğrama çilesini, subap erimesi ve dolayısıyla yarım motor yaptırma gibi arıza ve tehlike riskini, kötü performansını hesaba katmıyorum bile, dizel her türlü daha avantajlı kalıyor bana göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bakın ben dizel benzinli lpgli araçların sahibi oldum hepsini kullandim
    Dizeli sadece ticari olarak öneriyorum bireysel olayı kalmadı artık ısrar etmeyin hele hele yeni nesil motorlar emisyon muhabbeti ddf adblue geç ısınma enjektör arızaları sesli gürültülü çalışma eski dizel motorların acabilecekleri masraflar derken liste uzar gider
    Bana göre elektrikli araç için ülkemiz henüz hazır değil
    Geriye benzinli ve lpgli kalıyor paran varda yada yılda az km yapıyorsan benzinli kullanılabilir
    Veya benim gibi benzinli alıp kalteli bir lpg kiti iyi bir iscilikle takılır afr ayari yapılır düzenli bakimlari yapılır yıllarca yarı yariya tasarruf edilir keyifle binilir
    Ve lpgli arac dizelden daha ekonomik aklınızda bulunsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onyargisiz -- 10 Ekim 2023; 15:33:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blueSKYLINE kullanıcısına yanıt

    Düzgün istasyondan kasıt nedir ? Ben opetten 17.8 liraya aldım İzmir'de. Çoğu 18e veriyor.


    98 model 1.4 Corsam 9 litre LPG yakmış son depoda aynı aracın makyajlı denebilecek kasası Corsa c 1.3 dizel 5 litre mazot yakardı aynı kullanımda. 2 ay önce de 500 liralık benzin almıştım. Hala yarısı duruyor. Dikkate alınacak bı benzin tüketimi yok.


    Dizelde de turbo, enjektör, dpf vs sorunlara ve daha yüksek masraflara gebe olduğu aşikar. Eski veya yüksek km araçlarda insanların çoğu dizelden kaçıyor. Sesi, titreşimi de kaymağı.


    Hem LPG hem dizel kullanıyorum. LPG bu ülkede ekonomi olarak rakipsiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 10 Ekim 2023; 15:40:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omzunda_muzikaletli_zenci kullanıcısına yanıt
    Fuelio

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinli aracım var tüp mü taktırsam diye düşünürken bisiklete geçtim.geçen aydan beri depom full😀

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Benim araç fabrikasyon LPG'li kaldı ki AVM de sorun çıkmıyor,bilerek alıyorlar. Dünyada LPG li araç kazası ve diğer yakıt kullanan araclarda ki kaza da ölüm ,yaralanma vs. Istatistik bilgisi var mı? Bilmediğimden soruyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg sevmiyorum ne kadar ekonomik olursa olsun arabanın motorunu öldürüyor, ekstra hortumlar vs. çekiliyor arabanın bagajı deliniyor vs. orjinalliği kayboluyor aracın.Sonra bir de buji bobin arızaları, afr ayarları, subap sorunları, hararet sorunları vs. bir çok sıkıntıyla uğraşıyorsun.Kimi araç uyumlu oluyor sıkıntısız kullanıyor belki ama kimi araçta iyice kanserli bir hal alabiliyor.Üstelik lpg tankı her ne kadar güvenli denilse de psikolojik olarak aracın içinde bilmemkaç bar basınçla gaz yüklü bir tankla dolaşmak insanı tedirgin ediyor.Gaz kaçağı vs. gibi bir durumda bomba gibi patlaması haberlerde vs. çıkan görüntüler insanın aklına gelince bir anda soğuyorsun.En güzeli dizel araba, ne kadar basarsan bas belli bir değeri geçmiyor öyle çılgın rakamlar yakmıyor.Lpgli atmosferik arabalar rampada bayılırken, dizel ile rahat şekilde yürüyüp gidebiliyorsun vites düşürmek zorunda kalmıyorsun.En güzeli de üç beş kuruş tasarruf edicem diye gazla dolaşıp sonra yaptığın tasarrufları gidip tamircilere vermiyorsun.Al bir dizel, yap bakımını bin temiz temiz.Lpgli araba insanı araba kullanmaktan soğutur.En kötü yanı da mesela isparkın yer altı otoparkına gireyim diyorsun, lpgli araç giremez diye ibare koymuşlar adamlar lpgli aracı almıyorlar içeri.Muayeneye gidiyorsun sabahın köründe işimi çabucak göreyim diye, senin sıran geliyor ama seni içeri almıyorlar.Sen kapıda gaz kaçağı kontrolü için bekletilirken senden sonra gelen adamlar muayenesini yaptırıp gidiyorlar.Lpg tankının kullanım süresi doluyor mesela, lpgciye gidiyorsun adam gazı bitir gel diyor lpgci bile lpgden korkuyor.Gazı bitirdim diye gidiyorsun hala içinde biraz gaz kalmış diyor adam araca el sürmüyor.Bir de sıralı sistemlerde araç ısınana kadar benzin de yakıyor, her ay çeyrek depo benzin gidiyor.Bir gaz al bir benzin al, bir gaz al bir benzin al.Benzinlikten çıkamıyorsun bir türlü, zırt pırt yakıt almak için uğruyorsun.Lpgli araç aldığıma pişman oldum yemin ederim.Alacaksın dizel fulleyeceksin depoyu bir daha petrole sadece ihtiyaç için uğrayacaksın.Lpg pişmanlıktır.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.