Şimdi Ara

Dizüstü bilgisayarımdaki reset sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar.

    2009 yılında almış olduğum toshiba satellite a300-247 marka ve model bir dizüstümde mevcut arızalar. hiçbir sorunum yoktu ta ki şu son 1 ay öncesine kadar. bilgisayarı açıyorum, ilk aşamada windows boot ekranında bi anda elektrikler kesilmişçesine kapanıyor. 1 saniye gibi bir sürenin ardından kendisi tekrar açılıyor ve bu defa boot ekranına gelmeden önce klasik prosedür uygulanıyor. işte windows kurtarıcısını başlat, windows'u normal başlat gibi iki seçeneği olan bir ekran çıkıyor. kurtarıcıyı başlat diyorum. açılıyor, sorunlar algılanıyor diyor. ardından geri yükleme yapmak ister misiniz diye soruyor. buna evet dediğimde ise bir geri yükleme yapıyor ancak bu reset sorunlarını çözmüyor. artık bu kurtarıcıyı açmıyorum zaten nasılsa bir işime yaramıyor.

    windows'ı normal olarak başlat dediğimde (ilk resetten sonrası için konuşuyorum) açılıyor, boot ekranını da geçiyor ve bazen kullanıcı adımızın yazdığı ve varsa şifre girmemizi gerektiren ekrana kadar geliyor. bazen de oraya gelmeden 2. defa resetliyor kendini. her neyse orayı da geçtiğimizi varsayıyorum. masaüstüme geldim diyelim 2. resetten sonra. bu defa oh galiba düzeldi diyorum tarayıcıyı açıyorum 5. dk takılıyorum internette bir bakıyorum bir daha resetlendi.

    sorun temelde şu arkaşlar. ortalama 3. veya 4. resetten sonra bilgisayar normal haline geliyor. kapatmadığım takdirde ne bir reset ne başka bir şey meydana geliyor. ama o baştaki ilk 3-4 reset mutlaka bilgisayarımı her ilk açtığımda yaşanıyor. ısınma sorunu değil, o ilk 3-4 resetten sonra deliler gibi oyun oynuyorum bazen bilgisayar baya bir ısınıyor bana mısın demiyor. donanımsal olduğunu da düşünmüyorum ama emin değilim. yazılımsal olabileceğini defalarca düşündüm ve birkaç defa format attım hatta windows 8 kullanırken 7'ye, 7'den de vista'ya döndüm ve sorun hala devam ediyordu. belki sonradan yüklediğim bir şey, bir program sebep olmuş olabilir diye düşündüm ama ondan da emin değilim.

    temelde bana o resetlerden dolayı sadece vakit kaybı yaşatmakta bilgisayarım, başka bir şey değil. çünkü o birkaç resetten sonra normal haline dönüyor ve günlük işlerime devam edebiliyorum. ancak durumun can sıkıcı olduğu aşikar. bilgisi olan arkadaşlar, yardımcı olursanız çok sevinirim. sağlıcakla kalın...







  • Toshiba a300 kronik arızası olan bir cihaz. Resetleme olayında mavi ekranamı düşüyor yoksa direkmi resetliyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enesaksac

    Toshiba a300 kronik arızası olan bir cihaz. Resetleme olayında mavi ekranamı düşüyor yoksa direkmi resetliyor?

    4 yıl bana mısın demedi en ufak bir sorun çıkarmadı bana. ama evet dediğiniz gibi kronik arızası olan bir seriymiş. herhangi bir şey çıkmıyor. sanki elektrikler kesilir ya da sigorta atar da bilgisayar bi anda kapanır ya aynı onun gibi. mavi ekran çıksa sorunun nerden kaynaklandığını bi nebze de olsa bulabilirdim ama şu an çaresiz gibiyim. servise de vermek istemiyorum onların da yapacağı tek şey format atıp geri vermek olur herhalde.
  • Bataryası arızalı olabilirmi? bataryasız hiç kullanmayı denedinmi çünkü ikiye yakın aynı cihaz gelmişti elime onlarda start almıyordular.Bataryalarında sıkıntı vardı cihazlar bataryasını çıkardığında normal çalışıyordular.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enesaksac

    Bataryası arızalı olabilirmi? bataryasız hiç kullanmayı denedinmi çünkü ikiye yakın aynı cihaz gelmişti elime onlarda start almıyordular.Bataryalarında sıkıntı vardı cihazlar bataryasını çıkardığında normal çalışıyordular.

    yaklaşık 6 aydır bataryasız kullanıyorum. bataryası uzun zaman önce iflas etmişti diyebilirim. zaten yaklaşık 45-50 dk anca dayanabiliyordu ben de 6 ay önce koydum bataryayı kenara bir daha kullanmadım.
  • Dostum yapman gerekenler şunlar olabilir ezbere konuşuyorum :) İlk önce yeniden bi sistem kurmayı dene sistem ile düzelmez ise Ram değiş muhtemelen çift ram'dir.Tek tek dene ram'leri oda olmadı şarj aleti değiş en son çare hdd'yi değişmek kalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enesaksac -- 24 Ağustos 2013; 22:08:42 >
  • Hocam benim exper laptop da garantisinin bitmesine 2 ay kala bir gün çat diye kapandı o günden sonra da birdaha açılmadı.Power tuşuna basınca ışıkları yanıyordu fakat ekrana hiç görüntü falan gelmiyordu.Hemen verdim garantiye para iadesi yapıldı.Heralde kronik sorunları olan bir cihazdı oda
  • Enesaksac kullanıcısına yanıt
    bilgisayarım zaten eskidi baya hepsini deneyeceğime yenisini almam daha mantıklı gibi. :D ama çok teşekkür ediyorum önerileriniz için. işin garibi mesajda da bahsettiğim gibi ilk 3-4 resetten sonra bilgisayarın normal haline dönmesi. normal haline döndükten sonra en ufak bir sorun olmuyor. ben buna anlam veremiyorum işte...
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    ah ah benimkinin garantisi biteli 2 yıl oldu malesef. nedir bu cihazlardan çektiğimiz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.