Şimdi Ara

Dizüstünde oyun oynarken aralıklı kasma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarım Acer marka olmakla birlikte teknik özellikleri şunlar:

    -AMD A6 4400M 3.20 GHz (turbo core ile)
    -AMD Radeon HD 7520G APU ve harici olarak 7670M 2GB
    -6GB DDR3 RAM (malesef saat hızını bilmiyorum)
    -500 GB hard disk

    Sorunum ise şu, girdiğim neredeyse bütün oyunlarda aralıklı bir lag sorunu yaşıyorum. Örnek olarak Dota 2 oynarken 3 saniye boyunca oyun donarken 4-5 saniye boyunca düzgünce sabit 40 FPS'de çalışıp sonra tekrar 3 saniyelik bir lag sürecine giriyor ve bu böyle devam ediyor. En garip yanı ise grafikler en yüksekteyken de en düşükteyken de sorunu hiç etkilememiş olması. Bu da bana bilgisayarımda yazılımsal bir sorun olduğu fikrini verdi, ama sorunu çözemedim.

    Fikri olan varsa gerçekten çok yardımcı olur



  • Sistem'in AMD olduğuna bakılırsa yüksek ihtimalle ısınmadan yapıyor bilgisayarın bunları.Lag sorunu internet hızınlada alakalı olabilir
  • oncelikle ekran karti vasatin biraz ustu.islemcinde oyle.bu sistemle cok iyi performans alamazsin belki ama sorunun oyun low da da highda da kasiyor anlik fps dususu oluyor diyosun.kullandigim bilgisayarin bulundugu seride anlik fps dususleri hdd den kaynaklaniyor diye biliyorum belki sizinki de hdd sebebiyledir.veya arkadasin dedigi gibi isinma nedeniyle oluyodur.hwmonitor gibi bir programla sicaklik degerlerini kontrol ediedin.sarjda veya pilde farketmez max sicaklik 80dereceye gelmisse tehlike sinirini coktan asmissiniz demedemektir.her ne kadar 100dereceye kadar yolu da olsa 70ustu tehlikelidir.eger sorunun kaynagi sicaklik ise bilgisayarinizin alt kismindaki hava giris deliklerinr uygun bir sogutucu almanizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun oynarken görev yöneticisini açarak kullanılan kaynakları gözlemleyiniz. Lag'a sebep olan bir kaynak kullanımının olduğunu tahmin ediyorum

    Kolay gelsin.
  • Görev yöneticisinden kontrolü daha önce ben de yapmıştım. Çalışan oyunlar haricinde bu kadar ciddi laga sebebiyet verecek bir şey göremedim. Onun haricinde sistem sıcaklığı 60-65 derece arasında gidip geliyor en fazla yani ısınmadan olduğunu da düşünmüyorum. Acaba hem APU hem de harici bir ekran kartı bulundurduğu için mi diye düşünüp crossfire'ı kapatmayı denedim ama bir şey değişmedi.
    Ve son olarak sorunun HDD'den olduğunu söylemişsiniz, sorunun bu olduğundan nasıl emin olabilirim? Sorun buysa da nasıl çözebilirim?

    Son olarak zaten o kadar övünülecek bir bilgisayar olmadığını biliyorum ama yine de low ile high settinglerde aynı performansı almam çok saçma geliyor. Zaten sorunun donanımsal değil de yazılımsal olduğu sonucuna beni en çok bu itti.

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatto22 -- 27 Şubat 2015; 16:04:59 >




  • Yok mu fikri olan kimse
  • En azından, zararlı bir yazılımdan dolayı olup olmadığına emin olmak için, bilgisayarınızı çeşitli malware temizleme programları (Malwarebytes Anti-Malware, Hijack This, AdwCleaner, Junkware Removal Tool, ...) ile taratıp, CCleaner benzeri bir program ile gereksiz olabilecek kalıntılarla temizlemeyi deneyebilirsiniz.

    Ekran kartı sürücünüzün güncelliğini kontrol etmekten başka, son güncellediğiniz sürücü ile ilgili kullanmakta olduğunuz ekran kartına dair bir problem olup olmadığına da bakabilirsiniz. Yapılan bazı ekran kartı güncellemeleri (çok nadiren de olsa) sistemin performansını arttırmaktan yerine düşürebilmekte, bu durum da bir süre sonra genel olarak çözülmektedir.

    Bu problem, son zamanlarda mı oldu, yoksa kullanmakta olduğunuz program ve oyunlarda başından beri var mıydı? Son zamanlarada ise, kurduğunuz programları gözden geçirmekte fayda var. Eğer başından beri varsa, düşük ayarda bile takılmalar oluyorsa, duruma yapabileceğiniz çok birşey olduğunu zannetmiyorum ama en azından Game Booster gibi bir program ile, en azından oyunu oynarken ihtiyacınız olmayan program ve hizmetleri kapatabilir, belki bir miktar performans artışı alabilirsiniz.

    Hayırlı günler...




  • Kasmanın zararlı bir yazılımdan veya donanımı zorlayacak bir arka plan uygulamasından dolayı olmadığından eminim, onun haricinde game booster vs. uygulamalar hiçbir işe yaramamanın haricinde oyunun çökmesine sebebiyet veriyor.
  • Harbiden kimsenin bir fikri yok mu ya
  • internet hızınla alakalı
  • E hocam o zaman botlu oyunda neden kasıyor
    Onun haricinde internet hızım zaten 20 megabit yani o kadar da yavaş denemez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.