Şimdi Ara

DJI PHANTOM - INSPIRE - MAVIC - SPARK + Go Pro - Aerial Photography (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.303
Cevap
36
Favori
75.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Selam bunları bağlarken tabi ağırlığa çok dikkat etmeniz lazım ve phantomun dengesini bozmadan pilleri yerleştirmek lazım. 2x2200 luğu sağlı sollu yerleştirerek falan bir sistem kursanız daha iyi olur bence.veya bu gosterdiklerinizi phantomun tepesine koyabilirsiniz belki. Dediğim gibi toplam yükün 1kiloya varmaması lazım 700den sonra kasar tahminim. Deneme yapmadım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhanuygur

    Selam bunları bağlarken tabi ağırlığa çok dikkat etmeniz lazım ve phantomun dengesini bozmadan pilleri yerleştirmek lazım. 2x2200 luğu sağlı sollu yerleştirerek falan bir sistem kursanız daha iyi olur bence.veya bu gosterdiklerinizi phantomun tepesine koyabilirsiniz belki. Dediğim gibi toplam yükün 1kiloya varmaması lazım 700den sonra kasar tahminim. Deneme yapmadım

    Değerli bilgiler için çok teşekkürler. Extra batarya için karbon ve hafif olan bir taşıyıcı aparat var. O aparatı kullandığınızda bataryaları sağlı solu olarak duzgunce yerleştirebiliyorsunuz. Bende sizin gibi ağırlık olayına takılmış durumdayım. Ortalama bataryanın tanesi 175gr gibi, ikinci batarya cihaza extradan ağırlık getiriyor. Daha güçlü bir batarya kullanmak daha mantıklı gibi duruyor. Ben nasıl bir batarya almalıyım ki cihaz havada yaklaşık 15 dk kalabilsin! Siz olsanız nasıl bir batarya önerirsiniz? Batarya alırken hangi değerlere dikkat etmeliyim?

    Teşekkürler...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • internette 3 batarya ile 21 dk uçan (gimbalsız sadece go pro ile) birileri vardı


    Mah değerine bakacaksınız tabiki. ne kadar yüksek o kadar iyi (tabi motorlara daha çok yük bineceğini daha çabuk ömür tüketeceklerini ve çevikliğinin düşeceğini unutmayın)

    3S değer sabit kalacak.. 20 C yerine 25 C lik pil takabilirsiniz. 25 in üstü gereksiz çunku motoprlarınız zaten 20 C lik bir pilin max akımını bile zor çekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhanuygur

    internette 3 batarya ile 21 dk uçan (gimbalsız sadece go pro ile) birileri vardı


    Mah değerine bakacaksınız tabiki. ne kadar yüksek o kadar iyi (tabi motorlara daha çok yük bineceğini daha çabuk ömür tüketeceklerini ve çevikliğinin düşeceğini unutmayın)

    3S değer sabit kalacak.. 20 C yerine 25 C lik pil takabilirsiniz. 25 in üstü gereksiz çunku motoprlarınız zaten 20 C lik bir pilin max akımını bile zor çekiyor.

    Üstad değerli ve faydalı bilgiler için sonsuz teşekkürler. Helipal dan yada amazondan batarya bakmaya başlayayım. Tek ve güçlü batarya ile uçmak daha verimli olsa gerek diye düşünüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhan bey çekim çok güzel olmuş ellerinize sağlık, pervane koruyucuları çıkarma vakti gelmiş, görüntüyü biraz bozuyur..Belki Kamera hareketleri içinde Carbon İniş takımı olabilir...

    Dediğim gibi Gopro hero3+ modelini duyurdu...Ondan alalım artık..Beklemem iyi oldu..

    http://gopro.com/cameras

    Bir arkadaşım önce Tarot Sonrada Zenmuse almış , Zenmuse çok iyi diyor, dediğiniz gibi tarot gimbalda sapmalar oluyor..Ama fiyatına göre tarot mükemmel..içerisinde tilt yapmak için pitch aparatı çıkıyormu..dji phantoma bağlamak için ek bir parça gerekiyormu(pmu - card gibi)

    Tarotu nereden ne kadara aldınız?

    Yakında Dji Zenmuse Ta 3 axis olanını çıkaracakmış..Onuda görmek lazım...

    Çekiminiz çok güzel olmuş, uygun olunca diğerlerinide paylaşırsanız seviniriz..

    Ekrana bakarakmı uçuyorsunuz ?

    Tekrar Teşekkürler Serhan Bey




  • phantom'a fpv aparatı gimbal ve go pro3 ağır gelirmi.yada sunu almana gerek yok dediğiniz bir parça varmı.ticari amaçlı olarak yapmayı planlıyorum
  • Herkese merhaba,
    Uzun süredir takipteydim, foruma üye olmak şimdi nasip oldu. Bilgi veren yorum paylaşan bütün arkadaşların ellerine sağlık.
    Bir süredir AR drone alma niyetim vardı fakat almadan önce biraz araştırayım dediğimde ise beklentimi AR drone'dan ziyade DJI Phantom potansiyelinde bir quadrocopter'in karşılayacağını düşünmeye başladım. Amazon'dan alıp amerikadan yakın zamanda gelecek bir arkadaşıma getirtmeyi planlıyorum fakat amazonda hem DJI phantom hem de HERO3 Black için bazı kafa bulandıran yorumlar mevcut.

    DJI Phantom için çok fazla kayıp vakasından bahsediliyor. Manueli olmaması, çalıştırmayı becerememek gibi konuları zaten forumdaki daha önceki paylaşımlardan aşabileceğimi düşünsem de üstünde hero3 ve diğer ek ekipmanın varken phantomu kaybetme düşüncesi bile insanı terletiyor. Ben mi aşırı tedirgin davranıyorum? Benzeri kayıp vakalarından haberdar olan arkadaşlar varsa bilgi verirse sevinirim. Ürün yorumlarındaki kayıp vakaları forumda paylaşılan rüzgara direnememe durumundan ziyade kumanda ile verilen kontrolleri phantomun almaması şeklindeydi.

    HEro3 black edition için ise çok fazla donma yaşandığına dair yorumlar var ve güncellemeye rağmen bunun düzelmediğini belirtiyorlar. hero2nin daha sorunsuz olduğu yorumları da mevcut. Hero2 ye sahip olan ve öneren var mı acaba? Ya da hero3 konusunda da bahis olumsuzluklar abartılı mı?

    Not: Amacım hobi olarak çekim yapmak, ticari bir beklentiyle almayacağım

    Yanıt veren herkese şimdiden teşekkürler




  • Emre bey, bende burada bişeyler öğrendim. Phantomu kaybetme olayı biraz abartılı bence siz çok uzaklara göndermiyorsanız, gözünüzün göreceği mesafelerde kontrollu kullanırsanız risk almamış olursunuz.

    Tabi kumanda kontrolü çekim mesafesinde en fazla 300 metre diyor ama, siz zaten 100-150 metreden sonra göremiyorsunuz.(teknik arıza olmaz ise kaybolmaz) Kafanız karışmasın gopro hero 3 çok iyi, ama şimdi hero3+ çıktı onu öneririm. Ağırlık konusunda max. 1 kg kaldırır ama 700-800 gr mı geçmemek lazım.

    kendinizi pilotaj olarak geliştirdikçe daha rahat olursunuz.

    Başlangıçta pervane koruyucu ile kapalı ortamlardada deneyebilirsiniz.
  • teşekkürler,

    Zenmuse tabi ki tarot dan daha iyidir. Ama sonuçta bu bütçe meselesi birisi 150 dolar birisi 700 dolar. para var huzur var ;))) Zenmuse H3-2D kurulmuş hazır biçimde geliyor ve Naza ile tam kordinasyonlu çalışıyor. Ayrıca pitch control aparatı da yanında geliyor sanırım, onu phantom un kumandasına bağlıyoruz. Tarot da ise, pitch control yine var ama kumandaya bağlayacak aparatı ayrı almanız lazım. farlkı çözümler var, en kolayı potansiyometre ile 7. kanalı kullanmak. bu kendiniz yapabilirseniz 10 tl ye mal olur. elektronikçi de eğer kazıkçı değilse 20-30 tl ye yapması hadi taş çatlasın 40 tl ye yapması lazım. Hobi mağazaları bu konuda biraz pahalı olabiliyorlar.

    Ekrana bakarak uçmuyorum. FPV ekipmanlarım daha yeni yeni toplanmış bulunuyor. 1.2 Ghz alıcı verici, DJI iOSD, iniş takımları, kumandaya ekran bağlama aparatlarım vs hepsi tam. Ekran alıp montajını yapmam lazım, bu hafta içinde yapmış olurum sanırım.


    @Emreharp

    öncelikle Hero3 Black edition ile hiçbir görüntü alımı sıkıntısı yaşamadığımı belirtmek isterim. ne eski FW de ne yeni FW de. gayet perfromanslı biçimde çalışıyor.

    Kaybolma olaylarının nedenleri farklı olabilir

    -herşeyden önce bu bi elektroniktir, tabi ki hata yapması olası , NAZA uçuş kontrolcüsü bir ilginçlik yapıp phantomu alıp götürebilir, ama bu çok küçük bir ihtimal.
    -muhtemel olarak kaybettim diyen insanların yaşadığı sorun, GPS mode da sürerken, Phantom'un GPS ler ile bağlantısını kaybetmesi , bunun sonucunda Home Pozisyonu ve Fail Safe özelliğini kapatması , fakat bunun pilot tarafından (ışıklar aracılığı ile) farkedilememesinden dolayı, gözden kaybedilen phantoma kontrol dışı yön verilmekte ve menzilden çıkarılmakta. Home pozisyonunu bilmeyen phantom da geri dönememekte.
    - Bir diğer olasılık ise de GPS mode dan ATTI mode a geçip, sorna tekrar GPS mode a geçmeleri. Bu durumda FailSafe devre dışı kalır, Phantom , home pozisyonunu unutur.

    Bu riski almak istemiyorsanız GPS mode dan hiç çıkarmayacaksınız phantomunuzu, Ayrıca üzerinde uçuş öncesinde 6 ve daha fazla GPS e bağlandığını ve Home pozisyonunu işaretlediğini gösteren üstüste hızlı şekilde yeşil ışığı görmeden uçmayacaksınız.


    pilotajınız geliştikçe bu korkular yerini heyecan ve zevke bırakıyor. zaten bunun pahalı bir hobi olduğunu, phantomuzunu en küçük bir dikkat dağınıklığında çakıp çok para kaybedeceğinizi kabullenmiş olmanız gerekiyor bu hobiye başlamadan önce.




  • zenmuse 3 axis çıkackmış, bekleyecem, onu alana kadar tarot alabilirm..dediğiniz gibi pot. takarak tilt yapılabilir...pratik ve ucuz çözüm..gopro hero3+ yeni model onu da beklemek iyi oldu, acaba goprohero3+ hero3 den biraz daha küçük tarota takmakta sorun olurmu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boyacihakan

    zenmuse 3 axis çıkackmış, bekleyecem, onu alana kadar tarot alabilirm..dediğiniz gibi pot. takarak tilt yapılabilir...pratik ve ucuz çözüm..gopro hero3+ yeni model onu da beklemek iyi oldu, acaba goprohero3+ hero3 den biraz daha küçük tarota takmakta sorun olurmu...

    Benim şahsi fikrim hero3+'ı tarot a takmak sıkıntı olabilir. Çünkü gopro nun sitesinde hero3 e göre %25 daha ince olduğu belirtilmiş. Şu durumda phantom a takmak bile sorun olabilir!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mantıklı. ağırlık merkezi vs değişşecek. tarot direkt saçmalar
  • Serhan ve Hakan bey, öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.

    Şu an itibariyle almaya niyetlendiğim liste;
    DJI Phantom, karbon pervaneler, pervane korumaları, anti-jello vibration isolator, ekstra batarya, iki bataryayı bağlamak için plug, Hero3+

    Sanırım ikinci bataryayı yerleştirebilmek için aparatlar da almam gerekecek.
    Hero3+ daha ince olduğundan sorun yaratabilir gibi görüşler var. Daha çok incelemem gerekecek, en kötü hero3 black alıp konuyu kapatabilirim

    Daha önce tartışıldı fakat Phantom Vision'ı bekleyip görmenin faydası olup olmayacağı konusunda yorumlarınızı merak ediyorum. (Beklemeye değer mi, çok sabırsızlanıyorum açıkçası almak için)

    Söylenen 5.8GHz wireless transmitter sahibi olacağı (Phantom 2.4 GHz'e sahipken) ve 300mt gibi bir mesafeden iphone gibi cihazlarla görüntünün alınabileceği... FPV yerine geçer mi bilemem. Belki ipad kullanılırsa olabilir ama görünen o ki built-in aparatı iphone'a göre...

    FPV konusunda Serhan Bey sanırım siz bir sistem kurdunuz. Maliyeti ne oldu size? Gözlük yerine kumandaya bağlı aparatın daha kullanışlı olacağını düşündüğümden yorumunuzu merak ediyorum.




  • phantom'a farklı bir kumanda alsam yani menzilini uzatmak istesem sadece kumandayı alıp ucurmakmı kalıyor yoksa bir takım ayarlar yapmak gerekiyormu?yani phantomun işletim sistemine bi takım parcalarmı eklemek gerekiyor?bu arada hangi kumandayı tercih edersiniz
  • emreharp E kullanıcısına yanıt
    vision da yine aynı kumanda olacak, vision kamerası için ayrı bir repeater sinyal güçlendirici bağlı olacak üzerine, bu sayede WIFI sinyallerini 300 metre (deselerde bvence 150 yi geçmez) uzaklıktan alabilecek iphonunuza . bir nevi FPV gibi olacak. neredeyse diyelim.

    ek batarya bağlamak için farklı platformlar var phantom a bağlanabilen. onlara bakabilirsiniz.

    1.2ghz 700 mw lık bir sistem kurdum.

    54$ transmtter+reciever
    80$ ekran (tahmini, daha ekranı almadım, ince ve hafif bir çözüm arıyorum piyasadaki çirkin ürünler hoşuma gitmiyor)

    temel olarak masraf bu sadece.

    Ama ben buna ek olarak iOSDmini ve PMU v2 bağladım Phantom'a. uçuş ekranımda hız yön pil home position vs gibi bilgileri gösteren arabirim. DJI ürünü. 140 USD tuttu bu da. biraz pahalı bir eklenti ama ileriye dönük bir masraf. bir süre sonra F550 toplamayı düşünüyorum bu parçalar orada da işime yarayacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: genco5667

    phantom'a farklı bir kumanda alsam yani menzilini uzatmak istesem sadece kumandayı alıp ucurmakmı kalıyor yoksa bir takım ayarlar yapmak gerekiyormu?yani phantomun işletim sistemine bi takım parcalarmı eklemek gerekiyor?bu arada hangi kumandayı tercih edersiniz

    Aldigin kumandanin alici modulunu naza ya baglayip ucus asistani ile uzaktan kumanda ile ilgili ayarlari degistiriyorsun. yalniz radyo uzerinde 3 pozisyonlu bir anahtarin olmasina dikkat etmek gerek, yoksa ucus modlari arasinda gecis sorun olur. FlySky veya Turnigy 9x kumandalar ile super olur.
  • Hero 3 degil de hero 4 zannediyordum ben, ancak cihazin ozelliklerine bakinca iphonelardaki -S versiyonlari gibi olmus. daha guclu bir islemci var, ama cekim modlari ayni. 4k30 yine yok. 1080p120 gelecekti, o da yok. e ne anladim daha hizli islemciden :/ . neyse hero 3 u zaten yeni aldim; daha deneme cekimleri disinda kullanmadim, satmadan kullanmaya devam anlasilan.

    uzaktan kumandasi arizali bir fantom 900 tl eder mi ? hic kullanilmamis.. sabahtan beridir bir almak, bir almamak arasinda gidip geliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zengier

    Hero 3 degil de hero 4 zannediyordum ben, ancak cihazin ozelliklerine bakinca iphonelardaki -S versiyonlari gibi olmus. daha guclu bir islemci var, ama cekim modlari ayni. 4k30 yine yok. 1080p120 gelecekti, o da yok. e ne anladim daha hizli islemciden :/ . neyse hero 3 u zaten yeni aldim; daha deneme cekimleri disinda kullanmadim, satmadan kullanmaya devam anlasilan.

    uzaktan kumandasi arizali bir fantom 900 tl eder mi ? hic kullanilmamis.. sabahtan beridir bir almak, bir almamak arasinda gidip geliyorum.



    bence değer; çünkü kumada burada 235 tl.! net den çok daha ucuza bulup getirtebilirsiniz! türkiye de en düşük sıfır ürün satan 1500tl, sizin maliyetiniz 1135 tl olacak!
  • phantomu almakta kararsız kaldım. hobi degilde ticari olarak beklentim oldugundan phantomu önermiyenlerde var. 6 pervaneli öneren cok.daha stabil oldugu dogrumudur?birde f550 var beklentilerimi hangisi daha net karsılar?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.