Şimdi Ara

DLSS ve FSR neden bu kadar abartılıyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
2
Favori
11.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dlss ile fsrnin hiçbir farkını göremedim ikisi de aynı miktarda işe yaramıyor
  • Temel mantık sahte kareler oluşturarak karta binen yükü azaltıp FPS artışı sağlamaya dayanan akışkanlık artışı. Başka espirisi yok. Lakin kasan, donan FPS,lerden akışkan FPS çıkmanın değerini anca düşük FPSde oynayan anlar. :) 100 fps üstünde kaç verdiğinin bir önemi yok bence. 60 FPS 100 yapıyor ve akışkanlık veriyor mu ve bunu görüntüyü siz fark ettirmeden yapıyorsa olay bitmiştir.

  • DLSS muazzam bir teknoloji, bazı oyunlarda görüntüyü bariz kötüleştiriyorsa bilin ki o yapımcının beceriksizliğidir ki ben bir çok oyunda deneme fırsatı buldum hiç de öyle görüntüyü çamur etme durumu söz konusu değil.


    RDR 2 de bilenler vardır 1080p yada 2K fark etmeksizin ayarları en sona da alsanız oyunda bir bulanıklık olur net, kaliteli bir görüntü elde edemezsiniz bu sorundan kurtulmak için oyunun res. scale ayarını yukarı çekmekten başka çareniz de yoktur ki o da performansı inanılmaz düşürür fakat bu sorun oyuna DLSS desteğinin gelmesi ile tarihe karıştı. Oyunda DLSS açınca otomatikman TAA-FXAA devre dışı kalıyor yani oyunun kendi AA çözümleri yerine DLSS kullanıyorsun ve cam gibi tertemiz görüntü elde ediyorsun üstüne aldığın fps de artıyor.


    Kim ne derse desin oyun tarihinin en iyi teknolojilerinden biridir DLSS.





  • 6900xt ve 32" monitörde 4K Native ve 4K Quality FSR arasında pek fark göremedim. İlk mesajdaki arkadaş dalga geçmiş.
  • Dlss nin ayarları kismasindan hiç bir farkı yok dlss yi açınca bariz bir şekilde ayarları düşürüyor arka planda görüntü biraz camurlasiyor dlss kapali halini her zaman oynuyorum
  • shruikan kullanıcısına yanıt

    DLSS yapay zekâ ile çalışıyor, senin dediğin FSR için geçerli. DLSS bir çizginin kenar olduğunu anladığı anda o kenarı çıkış çözünürlüğüne göre tekrar oluşturur ve maksimum sınır 16K pikseldir. Bu yüzden 4K DLSS, Native 4K'dan daha iyidir;



    DLSS ve FSR neden bu kadar abartılıyor ?


    DLSS ve FSR neden bu kadar abartılıyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 7 Ocak 2023; 1:36:48 >




  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

    bu bizzat atığın görsellerde gerçekten de DLSS görselin, native çözünürlükten daha iyi olduğunu iddia ediyorsan, sana haberim var, gözlerin bozuk.


    sadece köprü halatlarına odaklanma ki gerçi orda keskinleştirmeyi abartmış; gerçek hayatta o mesafeden halatlar o kadar belirgin gözükmez.


    ortadaki gri buluttaki pikselleşmeye bak.


    tekne yelkenlerindeki pikselleşmeye bak.


    alttaki görselde de bariz native çözünürlük daha düzgün.

  • shruikan kullanıcısına yanıt

    neyyyy, daha mı düzgün sen bence monitörü ters kullanıyorsun hocam 

  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

    Bu tarz karşılaştırmalarda hiç çimen yaprak vs göstermezler çamurlaşma dikkat çekmesin diye. Bu tarz ekranın büyük çoğunluğunun boş olduğu görseller kullanılıyor genellikle, sadece köprünün telleri daha düzgün o da native'de hiçbir kenar yumuşatma ayarı açık olmadığı için heralde bi taa açsak dümdüz olur dikkatinizi özellikle ortadaki buluta çekmek isterim bildiğiniz PİKSEL olarak görünüyor  

  • quote:

    sihirli bir şekilde performansı ikiye katlıyor gibi bir algı


    Kendi attığın grafikte native 58 fps alırken DLSS ile 105 fps almışsın hemde 4K'da, algı diyorsun. 4K'da fps artırmak hiçte kolay değil. Eksiklikleri var mıdır vardır tabiki ama abartı demek haksızlık gelecek AI'de.
  • VETERINARY kullanıcısına yanıt
    Sihirli bir şekilde yapmıyor bir sürü eksisi var onu anlatmaya çalışıyorum ben grafikleri high'dan low'a aldım 40 FPS kazandım desem şaşırır mısın onun gibi

    Bahsettiğin miktar dlss fsr performans modu orda artık monitöre bakılamaz herhalde
  • Hangi modda denediniz? Performans modunda oyuna bağlı olaraktan evet biraz bulanıklaşabiliyor, ama denge ve kalite ayarlarında oynarken farkedilecek bir bozulma görmedim hiç.

  • Çetooooo kullanıcısına yanıt

    Hocam ama orada asıl dikkat çeken ve oynarken göze batıcak yer köprü halatları, onlar da çok daha iyi bence. Bulutu farketmek için daha dikkatli bakmak gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitz. -- 7 Ocak 2023; 7:1:51 >
  • Bende de 3060 var ve monitör 5120x1440 ,240 hz vsvs. Forumdaki çoğu arkadaşın donanım bilgisi yahut deneyimi bende yok fakat merak edip 4k vesaire açıp oynamak istediğimde dlss nin öyle de süper olamadığını gördüm.


    monitörü , ileride 4000 serisi alırım diye üst elden açtım fakat şu an gerçekten oynadığım oyunlardan zevk alamıyorum pc yi uplamadıkça da bu böyle devam edecek.


    benim bu cahil halim bile 4090 ı sırf kas gücü yüksek diye almak istemem dlss nin çok ta matah birşey olmadığını iyi kötü anlatır diye düşündüm. Fps uzun zamandır her donanım üreticisi için ilk şart. Kullanıcılar da hem bunu istiyor hem dalga geçer gibi fps memeleri üretiyorlar.

  • gtx 1080 ti ile god of war oynuyorum. Fsr bence işe yarıyor. oyun 4k da iken kalite modunda işe yarıyor dengeli modda bile işe yarıyor görüntüyü bozmamaya çalışıyor fark varım yokum çok dikkat etmediniz sürece anlaşılmıyor ama performans ve ultra performans modunda görüntüyü bozmaya başlıyor.

  • FSR diye bir şey yok denecek kadar az. Ama DLSS hakikaten işe yarıyor görüntüde kayıp olsa da kayda değer bir kayıp olmuyor. DLSS 3.0 ile zaten bu durum minimuma inmiş durumda.


    Ama bazı görüntülerde native 4k'dan daha iyi görüntü verdiği konuşulduğunu hatırlıyorum videoları falan vardı youtube'da. Tabi bu bir genelleme olamaz.


    Tam karşılığı olmasa da aynı FPS kıyası olmuş.

    DLSS ve FSR neden bu kadar abartılıyor ?wolfgangyoutube
    4K DLSS vs. 1440p Native. Games list and Graphics Settings. 00:00 RDR 2 - Ultra Textures - High Graphics. 01:49 Shadow of the Tomb Raider - Highest Graphics Preset. 03:00 Chernobylite - Ultra Graphics. 04:30 RUST - Maxed Out Graphics. ● GPU: Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB GDDR6 ● CPU: Intel Core i7-8700K 4.7GHz, Hexa Core, 12 Threads / Coffee Lake ● Motherboard: MSI Z370 GAMING PRO CARBON ● RAM: G.Skill Trident Z RGB DDR4 16GB (2x8GB) 3000MHz CL16 Discord: https://discord.gg/MWwYJ3U (Only YouTube members can see all Discord channels)
    https://www.youtube.com/watch?v=8Bv_HA7UoN4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maybe1Dante -- 7 Ocak 2023; 10:51:57 >
  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

    alttaki görseli büyütünce en sağ tarafı tarayıcıya sığmamış (tam pencere kullanmıyorum), yanlış görselle kıyaslamışım.


    Ama üstteki görselde dediklerimin arkasındayım.


    Bu kıyaslamaları yaparken hep yanlış yaklaşımdalar, durur vaziyette inceliyorlar; hareket halinde olması lazım. Kimse stop-motion şeklinde oyun oynamıyor. Özellikle çevreyi seyretmek için durursanız, evet bu teknolojiler iyi iş çıkarıyor. Ama hareket halinde iken dikkat ederseniz piksellerin hep bi geriden gelmesi, bulanıklaşma olduğunu fark edersiniz.


    Sihirli bir şekilde FPS'nin yükselmesi kime mantıklı geliyor? Bir şey bir taraftan artıyorsa mutlaka başka bir yerden eksiliyordur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 7 Ocak 2023; 11:29:17 >
  • Çetooooo kullanıcısına yanıt

    İşte benim için oradaki fark hiç önemli değil, çünkü zaten elimdeki kartın sunamayacağı bir değeri neden dert edeyim? Bu biraz şey gibi, hani Dacia Sandero sahibi olurum da birisi bana bedava takasta Toyota Corolla (Dlss/Fsr) önermiş gibi. Yoksa Corolla ile BMW X5 arasındaki fark küçük değil baya büyük dediğiniz gibi ama benim koşullarımda X5 zaten erişilmez durumda.



    Bu nedenle benim sorunum elimdeki monitör ve kartın sunmaya gücünün yettiği seçenekler arasında her zaman. İşte burada farkedilir düzeyde bir fark var.

  • bence bu konu DLSS'e haksızlık olmuş...

  • RTX 3080 ile 2k 144hz monitörde MSFS,Hoziron Zero Dawn, Cyberpunk 2077 oyunlarında DLSS kullanıyorum. Quality modunda oldukça iyi ben bir fark göremedim. Kazandığım fps'ler de cabası. Balanced ve performance modlarında bozuluyor ama evet.


    Bu arada DLSS>FSR. Kim ne derse desin.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.