Şimdi Ara

Dofus Oyun Tanıtımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Dofus Oyun Tanıtımı

    Bilgisayarın ve internetin hayatın vazgeçilmezi olduğu çağımızda, oyun dünyası online yapımlara büyük bir yer ayırmaya başladı. Online ortamda uzun soluklu pek çok oyun bulabiliyoruz. Ancak genel olarak baktığımızda grafiksel ve öykü anlamında birbirleri ile benzerlik göstermektedirler. Böyle bir süreçte Ankama Stüdios radikal bir kararla bu durumu oldukça farklı bir şekilde ele aldı. Genel olarak oyunlarda, 3 boyut gerçeklik ve görsellik ziyafeti ararız. Çoğu oyun bunu karşılasa da, orijinallikten uzak ve yeni bir heyecan yaratamamış yapımlardır. Ankama Stüdios elinden çıkmış Dofus adlı oyun ise, gelmiş geçmiş MMORPG oyunlarının hiç birine benzemiyor ve çok farklı bir atmosfer yaşatmayı başararak bağımlılık yaratıyor.

    Dofus efsanesine başlamadan önce ilk olarak grafiksel yapısından bahsetmekte yarar var. oyun her ne kadar MMORPG tabanlı olsa da 2D grafikler kullanıyor ve oldukça renkli bir görsellik hakim. Karakter tasarımlarında ise animatif çizgiler ağırlıkta. Oyun Flash tabanlı bir yapım. Dolayısı ile keskin hatlardan yoksun, ancak oldukça sevimli ve tatmin edici düzeyde grafiksel detaylara sahip. Üstelik oldukça geniş karakter seçenekleri bulunuyor.

    Oynanışı gelecek olursa, Wow Knight Online ya da Silk Road gibi ekranın tüm köşelerini kaplayan Gui barlarına gerek kalmıyor. Daha az ancak çok daha kullanışlı bir gui sistemi gerçekleştirilmiş. Dolayısı ile ne neydi diye uzunca süre aramak zorunda kalınmıyor. Dofus sıra tabanlı bir strateji oyunu olarak tabir edebiliriz. Tıpkı satranç gibi, kare kare rakiple sıramızı bekleyerek mücadele veriyoruz. Bu sayede oyunun stratejik özellikleri devreye girmeye başlıyor denilebilir. Öte yandan oyunda oldukça keyif veren epey büyük haritalar bulunuyor. Öyle ki halen, oyuncuların gitmediği bölgelerin bulunduğu, bilinen bir gerçek.

    Oyundaki seçilebilen karakterlerden bahsetmek gerekirse, Cra, okçuluk üzerine bir karakter. Ecaflip şans ve menzilli büyüler üzerine yoğunlaşan sınıf. Eniripsa, oyunda Healer yani iyileştime ve buff üzerinde yoğunlaşıyor. Enutrof şans ve değerli itemleri elde etmeye odaklı bir sınıf. Pandala, kısa menzilli savaşçıları oluşturuyor. Sadida summon ve ağır hasar derecesi yüksek buff ağırlıklı bir sınıfı oluşturuyor. Osamodos summon ve bu summonlara yönelik buff ağırlıklı karakterler. İop yakın dövüşçü. Aynı şekilde sacrier yakın dövüş ve hasar aldıkça daha çok hasar veren bir sınıf. Xelor hareket kısıtlayan büyü odaklı bir sınıftır. Sram’lar ise saklanma ve tuzak kurma odaklı suikastçı bir sınıftır. Feca’lar ise koruma büyülerine odaklanan bir sınıfı temsil ediyor.

    Dofus oyununda her karakterin ve sınıfın, birbirlerine karşı zayıf ve güçlü yönleri bulunuyor. Genel olarak her MMORPG oyununda olduğu gibi Dofus’ta da level atlama mantığı aynı şekilde işlenmektedir. Görevleri tamamladıkça ve takımınızla mücadelelere giriştikçe, oyunda son derece etkili karakter

    Kaynak: Buradan







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.