Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (236. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.326.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 234235236237238
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Allanon
    quote:

    Orjinalden alıntı: keskin76

    Bu siteyi inceledim, raporlara baktım. Raporlar ODTÜ Döner Sermaye İşletmesi tarafından yayınlanmış, Altından bir Yrd. Doç'in imzası var. Anlayacağınız ticari amaçla yayınlanmış bir rapor. Zaten başka sitelerde de bu rapor ile ilgili tartışmaları okudum. Diğer bir rapor ise GYTE tarafından verilmiş. Yazının numarası falan yok, 3 tane araştırma görevlisi imzalamış. Zaten sıvının kimyasal analizi yapılmış. Tasarrufla ilgisi yok.

    1- Firmanın sitesinde sıvının erken ısındığını geç soğuduğu söyleniyor (lafla aldatmaca yapılıyor). Böyle bir madde olamaz, erken ısınan maddeler erken soğurlar, yani ısıyı çabuk transfer ederler. Zaten sitedeki raporlar okununca aynısı söyleniyor.
    2- %30 enerji tasarrfundan bahsediliyor. Raporda buharlaşma kayıplarının az olduğu söyleniyor. Yani duman ile bacadan kaçan ısının az olduğu söyleniyor. Farz edelim ki öyle, bu durumda en iyi ihtimalle %10 tasarruf edersiniz. Zaten kombiler %90 verimle çalışıyor. Pratikte %1-2 fark edebilir.
    3- Sıvının ısıyı çabuk transfer etmesi sebebiyle tasarruf edileceği söyleniyor. Böyle birşey mümkün müdür? Sizin evi ısıtmak için vermeniz gereken ısı miktarı değişmez çabuk da vereseniz geç de verseniz yakmanız gereken doğalgaz miktarı değişmez.
    4- Sizce, böyle müthiş bir tasarruf sağlayan bir şeyin bedeli 200-300 YTL olabilir mi? Isınma problemi olan insanların kışın aylık en az 400-500 YTL yakıt harcaması yaptığı bir ortamda.
    5- Bu sıvının tek avantajı antifiriz özelliğinde olması, donma olayına çözüm oluyor. Korozyonu engellemesi ile ilgili bir fikrim yok.

    Maalesef bu firma televizyonlara (ana haber bültenlerine) çıkıp reklam da yaptı. İnsanlar resmen aldatılıyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus
    quote:

    Orjinalden alıntı: aykurtelektronik
    ARKADAŞLAR EKONOMİK OLARAK HERKES BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYOR AMA PETEKLERDEKİ DOLAŞAN SUYUN ÇABUK SOĞUDUĞUNU KİMSE ALDIRIŞ ETMİYOR ANTİFİRİZ SU YERİNE NİYE KOYMUYORSUNUZ SUDAN ÇOK DAHA İYİDİR BU BİR KERE %30 TASARRUF ETTİĞİNİ UZMANLAR SÖYLÜYOR BİRDE BENİM KENDİ DÜŞÜNCEM SİZİNDE DEĞERLİ BİLGİLERİNİZİ ALMAK İSTİYORUM KALİTELİ MAKİNE YAĞI YADA İNCE KALİTELİ YAĞ KOYULSA OLMAZMI BUNU BİRDE DÜŞÜNSENİZ YADA YAPAN VARMI SAYGILAR SEVGİLER HERKESE


    Selamlar,

    Isıtma sistemindeki suya katılan bazı ürünler var ama antifiriz aslen suyun donma sıcaklığının düşmesine ve kaynama sıcaklığıının ise arttırılmasına yarar.Bize ise suya katıldığında ısıyı suya göre daha çok absorbe eden, yani birim miktarda dah fazla ısı enerjisini taşıyabilecek. ya da başka bir deyişle daha çabuk ısınabilecek. Öte yandan yine suya göre bu aldığı ısıyı aynı hızda etkileşimle soğuk panellere verebilecek bir ürün lazım.

    Bu ürünü Alfa-X diye satıyırlar ve yapılan araştırmalarda %30 yakın tasarruf belirlenmiş, araştırmalarda sağlam kurumların bunu daha önce işlemiştik. Olabilecek korozyon konusunda da olumlu raporlar ODTÜ den alınmış.
    Ancak uzun dönem testi yok yani 5 senelik bir süreçte ne olur ??? Artı en büyük sorun artan sıvı yoğunluğu nedeniyle devirdaim motoruna yük binmesi ve tesisatta düşen su hızı, eğer bu riskleri göze alarak uygulama yapılırsa bu konuda net cevap vermek mümkün.
    Ben bunu düşünüyorum en azından %25 gibi tesisata ekleyebilirim, benim sirkilasyon çift olduğu için bu konuda problemim yok ama daha fazla elektrik faturası olarak geri dönecek ama bunun önemi yok. Tek ve en büyük korkum, bu kimyasalın yoğuşmalı kombide ve bakır olan tesisatımda nasıl bir etki yapacağı konusu bu nedenle de, bu konuda emin olana kadar bir şey yapmayı düşünmüyorum.

    Yağ ile suyu birbirine karıştıramazsın, suda çözünür hale getirmek için hem su ile hem de yağlarla tam karışabilen (çözünebilen) ara çözücülere ihtiyaç olur. Bu hususta en bol, en ucuz ve en yaygın olarak kullanılan ara çözücü de etil alkoldür.
    Bu tür ara çözücü olmadan az miktarda karışsa bile eninde sonunda ayrışır. Bu da yazın çalıştırmadığında olur. Toplayacağı pislik ve daldırma sensörlerde ölçüm hataları, vb sorunlar çok olur. Tavsiye etmem.



    Şunu belirtmek isterim, ısı geçiş katsayısı sıcaklığa bağlı bir değer olup sabit değildir, yani teorik olarak bu sıvının 30 C derece sıcaklıkta ısı geçiş katsayısının sudan yüksek olup, 50 derece sıcaklıkta sudan daha düşük olması mümkün, ancak peteklerin geç soğuması demek, ısının da odaya geç verilmesi anlamına geliyor, sonuç olarak da kombiye dönüş esnasında gelen suyun sıcaklığı daha yüksek olmalı. Maksimum verim için de peteğe giren suyun sıcaklığının yüksek, çıkan suyun sıcaklığının düşük olması gerekir. Bence bu madde, eğer oda kontrollü değil de sadece radyatördeki suyun sıcaklığını ölçerek kontrol sağlayan bir sistemde kullanılırsa, daha az doğalgaz tükettiğinizi düşündürebilir ama bu da daha az ısındığınız anlamına gelir. Sonuç olarak, bu tip bir maddenin hiçbir faydası olacağını sanmıyorum, hatta zararı bile olur. Eğer güneş enerjisi takviyeli bir sistem varsa gündüz sistemin çabuk ısınması gece de geç soğuması vs gibi birşey faydalı olabilir ama doğalgazın metreküp başına verdiği ısı miktarı belli, su yerine başka bir madde kullanmak bu değeri de arttırmaz, bizim metreküp başına kombi ile elde ettiğimiz ısı miktarını da değiştirmez, evimizin ısı kaybını da azaltmaz, yani toplamda hiçbir faydası olamaz:D


    Selamlar,

    Burda diğer yazılarımda bu konu ile ilgili belirttiğim önemli bir bir konuda artan sıcaklık ve basınca bağlı olarak öz ısının değişkenlik göstermesi hususu önemlidir. Yukarda yazan ve bu konuda fikir belirten diğer arkadaşlarada yazılarımda bunu belirtmiştim.
    Konu hakkında belirsiz kalan hususlarda bu konuda yazı yazan arkadaşlara katıldığım ve katılmadığım noktalar var.

    Ama şu gerçeğide teknik olarak kabul ediyorum. Bu ürün kombinin eşanjöründen suyun alabileceği ısı miktarını çoğaltabilir. Bu da suyun daha fazla ısıyı taşıyarak iletmesi demek, sizin bu ısıyı verebilecek büyüklükde panelleriniz varsa dönüş suyunu yine soğutursunuz. Yoksa dönüş suyunun sıcaklığının düşme süreci uzayacakdır.

    Ayrıca yanlış açıdan bakılan, bir husus var, M3 başına kombideki yanma sonucu elde edilen ısı miktarında bir değişiklik yok olamazda.Ancak kombinin eşanjöründen geçen suyun ısıyı tutma miktarında artış var. Burda etkileşim yoluyla eşanjörde suya , sudan peteklere, petekden havaya , havadan ortamdaki nesnelere ısı transferi yapılıyor, burda eşanjörden geçen suyun tutamadığı ısı bacadan ve kombi yüzeyinden kayıp olacakdır. Kombi ısıtma alanı içindeyse , yüzeydeki kayıp faydalı olarak düşünülür ama balkonda ise faydasız kayıpdır.

    Yine peteklerin geç soğuması demek , ortama ısının geç verildiği anlamına gelmez. Her peteğin özelliğine göre havaya temas eden birim alanının bir ısıtma kapasitesi vardır. Eğer petek ölçünüz küçük kalıyorsa tabi ki su geç soğur ayrıca bu bir kayıp değildir. Kombi dönüş suyuna göre start aldığı için devreye girmez.
    Her markanın, modellerinin farklı tesisat sıcaklıklarına göre birim uzunluklarının ortama verdikleri ısı değerleri vardır. 1mt lik bir pkkp22 h:60 petek 20 derecelik ortam için 90-70 de 2312 kcal verirken 75-65 1546 kcal veriyor. Bu değer baz alınan panel için değişmez.
    Suyun sıcaklığı korunduğu sürece bu değerler gerçekleşir.
    Yanmada ortaya çıkan ısı ile suya iletilen ısı aynı değildir burda tüm çevrimlerde olduğu gibi kayıp vardır.

    Suyun daha fazla enerji alması sıcaklığının yükselmesi anlamına gelmez. Çok basit bir örnek vericem, çelik tabanlı bir tencere ile aynı temas yüzeyindeki alm tabanlı bir tencere 1 saat boyunca aynı miktarda ısı verseniz sonrasında bunları soğumaya bıraksanız, aynı sürede mi soğurlar. Hayır soğumazlar. Ama ikisinede aynı miktarda enerji verildi , peki nasıl aynı sürede soğumuyorlar? Çünkü iki malzemeninde verilen enerjiyi alma potansiyelleri farklıdır. Biri daha çok ısıyı tutarken diğeri az tutacakdır. Bu tamemen malzemelerin kendi özelliklerinden kaynaklanan bir durum. Suyun içine katılan kimyasal içerikde anladığım kadarıyla , ısı ve basınç altında faz değişimine uğrayarak bu işi yapıyor. Yoksa o raporları alacaklarını düşünmüyorum.

    Sonuçda, bu faydası olsa da ben bu ürünün bazı kombili sistemlerde, tavkiye ekipman olmadan sorunlar çıkarabileceğini düşünüyorum.
    Ürün konusunda en temel iki şüphem var, malzeme krozyonu ve sirkilasyon konuları bunların başında geliyor.
    Özellikle sirkülasyon, ısı iletici sıvının (su ile karışım) artan yoğunluğu nedeniyle ciddi olarak sorun olabilir. Isınan peteklerde kısmi ısınma sorunları yaşanabilir. Eklenen kimyasallar dolaşım hattı üstündeki ekipmanda ne tür bir etki yaratacak bunun uzun dönem testi yapılmamış.
    Diğer bir konu yine bu kimyasalların, pprc (plastik) , bakır veya demir borularda ne tür etkileri olur bunlarda test edilmemiş durumda.

    Bu konularda açık ve net bilgiler, oluşursa kullanmak söz konusu olabilir.Bunun dışında bana göre risk taşıyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: krm-iks
    quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa
    DDRV SENARYO YANLIŞ.....YOGUŞMALI KOMBİ 55-75 YANMAZ... Yakılmaz.... EN VERİMLİ YANMA ARALIGI 35-55 C DİR..(( Ancak 30 C ile 80 C arasında istediginiz ısıda yakabilirsiniz...kazan suyu sıcaklıgını kastediyorum..))...BU NEDENLE RADYATÖR BOYLARI UZUN TUTULUR...neden ? Düşük kazan ısısında ev ısınabilsin diye....EVİ DOLAŞIP YOGUŞMALI KOMBİYE GELEN ILIK SU 57 C DEN NE KADAR AŞAGIDA İSE O KADAR FAZLA YOGUŞMADAN DOLAYI VERİM ALINIR....Yoguşma sınırı 57 C... Daha yüksek kazan sıcaklıgında kullanılan yoguşmalı hermetik kombi normal hermetik kombiler gibi bol bol ısısını veriyor...60-70-80 c de yakarsanız .Onlarla aynı oluyor...Bunu kaç satıcı biliyor ?....Bilsede demez....İşine gelmez.... EN UCUZ KOMBİYİ EN MÜKEMMEL KOMBİ DİYE SATMA DERDİNDELER ....Bütcesi müsait olan ve 9 mt 60 lık paneli olan mutlaka yoguşmalı taksın...Hiç bir zararınız yok..Kısık yakarsanız .Yoguşma yaparsa kardasınız yüksek ısıda yakarken yoguşma yapmayacak , yapmazsa normal kombi.... saygılarımla...


    Yok bugün DD servisine gittim. 16 yıl kullanımış olan kombimi yenilemek istiyorum Demirdöküm sargon condense yoğuşmalı hermetik HK B224C taktırmayı düşünüyorum maliyeti nedir dedim. Mevcut tesisatınıza uymaz dedi.

    DD HKF 224 Nitron önerdi

    fakat vazgeçtim

    vaillant turboTEC plus VUW TR 242/3-5 almaya karar verdim


    Selamlar,

    Bence Nitronu düşünün , vaillantın söylediğiniz ürününden performans olarak farkı yok.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ddrv
    İlginiz için teşekkür ederim. 10,60 m hesabım doğru mudur sizce?
    quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    DDRV SENARYO YANLIŞ.....YOGUŞMALI KOMBİ 55-75 YANMAZ... Yakılmaz.... EN VERİMLİ YANMA ARALIGI 35-55 C DİR..(( Ancak 30 C ile 80 C arasında istediginiz ısıda yakabilirsiniz...kazan suyu sıcaklıgını kastediyorum..))...BU NEDENLE RADYATÖR BOYLARI UZUN TUTULUR...neden ? Düşük kazan ısısında ev ısınabilsin diye....EVİ DOLAŞIP YOGUŞMALI KOMBİYE GELEN ILIK SU 57 C DEN NE KADAR AŞAGIDA İSE O KADAR FAZLA YOGUŞMADAN DOLAYI VERİM ALINIR....Yoguşma sınırı 57 C... Daha yüksek kazan sıcaklıgında kullanılan yoguşmalı hermetik kombi normal hermetik kombiler gibi bol bol ısısını veriyor...60-70-80 c de yakarsanız .Onlarla aynı oluyor...Bunu kaç satıcı biliyor ?....Bilsede demez....İşine gelmez.... EN UCUZ KOMBİYİ EN MÜKEMMEL KOMBİ DİYE SATMA DERDİNDELER ....Bütcesi müsait olan ve 9 mt 60 lık paneli olan mutlaka yoguşmalı taksın...Hiç bir zararınız yok..Kısık yakarsanız .Yoguşma yaparsa kardasınız yüksek ısıda yakarken yoguşma yapmayacak , yapmazsa normal kombi.... saygılarımla...




    Selamlar,

    Öncelikle en azından kendi projesini şekilldiren arkadaşların olması , çok güzel.Bir iki detay olsada uygulabilir bir proje.
    Tesisatın hedef sıcaklığını 75-65 göre ayarlamışsınız. 10,6 mt yi rahatlıkla kullanbilirsiniz.
    Aldığınız pkkp22 DD Plus H:50 lik peteklerin 1 mt 90 -70 de 1914 kcal 75-65 de 1344 kcal değerleri Demirdöküm için doğrular.
    Ancak Taşkafa arkadaşımında uyardığı gibi 75-65 hazırlanmış tesisatta ısınma size her daim tam yoğuşmalı performansı vermez.
    Bununla beraber , kazan suyu sıcaklığı 68 dereceye ulaşana kadar azalan bir yoğuşma performası olsada , yoğuşmadan faydalanmanız mümkün.
    Bu dereceden sonra ise hermetik kombiden hiç bir farkı kalmaz. En ideal aralık ise 50-30 aralığıdır ki bu genelde en yüksek güç çıkışının ve verimin olduğu aralıkdır. Ancak bu uygulama için ciddi derecede panel boyu gerekecekdir. Bundan ötürü panel peteklerin olduğu uygulamalarda , ısı kaybı durumuna göre her zaman bu değeri kullanmak mümkün değildir.
    Neden derseniz 55-45 çalışmada yukarda ki peteğin 1 mt si ancak 770-800 kcal civarında ısı verebilmektedir. Bu ciddi metraj demek. Ben kendi dairemde 165 m2 net ısıtma alanı 165*42*2,67=18500 kcal için pkkp22 h:60 olarak 15,1 mt kullandım, sıva üstü kullanılan tesisattaki 170 mt lik bakır boruların ısıtma gücü de 2,3 mt peteğe eşit. Sadece petek metresine 1225 kcal ısı yeterli oluyor. Kombi 50-30 da 25800 kcal, 80-60 ise 23478 kcal veren ECA confeo Premix yoğuşmalı, ben hedef tesisat ısımı bakır borularıda düşünerek 65-55 gibi yapılandırdım. Bu kış kombiyi en fazla 46 dereceye ayarladım 54-35 çalışdı. Devamlı olarak yoğuşma performansı yakaladım. Üstelik ortalama 21 derece sürekli sıcaklık sağlandı.

    1. ve 2. bölgelerde bu uygulama olabiliyor ama 3. bölgede çok çok iyi bir yalıtım olması gerekir. Siz 55 kcal değerinden hesaplama yapmışsınız eğer yalıtımınız iyiyse bu 50 veya 45 kadar düşebilir. 3. bölge 60 kcal değeri hiç yalıtımı olmayan eski binalar için kullanılır. Bu anlamda tekrar değerlendirebilirsiniz. 55 den 50 düşmek size %9 kazandırır ki buda petek boylarının yoğuşmalı uygulama için daha da iyi hale gelmesi demekdir.

    Sizin bulduğunuz petek boyunda dış ortam sıcaklığı -12 ulaştığında bile ortam sıcaklığı 20 derece kalacak bir hesaplama oldu.
    0 düşene kadarda yoğuşmadan yüksek oranda(%50 nin üzerinde) yararlanacaksınız.Sıcaklık aşağıya düştükce yoğuşma performansıda düşecekdir. Ama önceki yazılarımdan okursanız yoğuşmalı uygulamasının fatura tarafında öyle büyük bir farkda beklemeyin. Kolay gelsin.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cngzzcn
    Arkadaşlar Merhaba;
    Öncelikle emeği geçen herkese teşekkürler. Kombi konusunda bu kadar içerikli bir forum olacağını tahmin edemezdim. Forumun yarısından çoğunu okudum. Hepsini okumaya vaktim olmadı. Ancak edindiğim intibaya göre her evin özelliği farklı ve birebir uyan çözüm bulmak imkansız. Bu nedenle ben de yardımlarınızı istiyorum.
    Ben evime kombi bakıyorum. Ev İstanbul Şerifali'de bulunuyor.
    5 katlı binanın 5 katı. Apartman sıfır.
    Isı yalıtımı yapıldığı söylendi. (Duvarda ve çatıda) ancak cinsini bilmiyorum.
    Alt kat dolu. Devamlı evde yaşayan var.
    Daire 3 cepheli
    Salon 28.m2 güney ve batı cepheli. Güney cephede Fransız balkon var bu cephedeki petek 0.8 m. Salonun batı cephesinde normal cam ve 1.4m. petek var. Ayrıca bir de balkon kapısı var.
    Mutfak batı cepheli ve yaklaşık 7.m2 0.8.m. petek var.
    1.oda batı cepheli 10 m2 1.m. petek
    2oda batı cepheli 12.m2 1.2m. petek
    Yatak kuzey cephe 16.m2 1.4m petek var.
    Banyo dışa cephesi yok 8 m2 alanında. havlupan var.
    Küçük tuvalet 1.5 m2 petek yok
    Antre 3-4m2 petek yok
    koridor 3 m2 petek yok
    Buna göre evin net kullanım alanı yaklaşık 90.m2 dir. Toplam petek boyu 6.6 m. Salon muazzam güneş alıyor. Mutfak ve odalar ise akşam güneşini alıyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



    Selamlar,

    Öncelikle hayırlısı olsun güle güle oturun.

    Sorularım.
    1-Bu güne kadar hep kirada oturdum ve ev sahiplerinin kombi tercihleri yüzünden gereğinden çok yakıt parası ödedim. Bu nedenle niyetim en iyisinden, en tasarruflusundan bir yoğuşmalı kombi almaktı. Ancak forumdan, bu tip bir daire için yoğuşmalının pek tavsiye edilmediğini gördüm. Yoğuşmalı kombi alırsam verimli olurmu. Yoğuşmalı kombi, normal hermetik kombi gibi çalışırsa, hermetik kombiden daha çok yakarmı. Bu benim için önemli. Zira yoğuşmalı kombinin yakıt gideri açısından bir zararı yoksa yoğuşmalı almak taraftarıyım.


    Mevcut tesisat, bütçeniz ve ilk yatırım farkının kendini amorti etme durumuna göre tercih edilebilir de edilmeyebilirde.
    Sizin mevcut petek durumunuza göre 6,6 mt pkkp22 h:60 ise 90 m2 net alan için yoğuşmalı kullanabilirsiniz.
    90*38*2,65=9063 kcal / 1450 = 6,25 mt sizde 6,6 var yeterli tabiki petek tip ve yükseklikleri dediğim değerlerde ise.
    Yoğuşmalı bir kombi , uygun olmayan tesisatta yoğuşmasızdan fazla yakmaz tam tersine yine daha az yakacakdır ama çok küçük bir miktar olur.

    2-Kablosuz modülasyonlu oda termostatı alırsam termostatik vanaya ve dış ortam termostatına gerek varmıdır. (Tasarruf açısından)
    Evet vardır , modülasyonlu oda termostadı , bulunduğu ortamın sıcaklığına göre modülasyonu yapar. Dış ortam sıcaklığına göre doğru kazan çıkış sıcaklığını bilemez. bunun için dış hava sensörü destekli bir oda termostadı kullanmanız gerekir. Oda termostadınu kullanmadığınız alanların ısı kontrolünü termovanalar yapacağından buda kullanılmasında fayda olan bir uygulamadır.

    3-Hermetik veya yoğuşmalı kombi olarak kaç KW kombi almam gerekli.
    Size 20 ve 24 kw kombiler rahatlıkla yeterlidir. Hatta kombinizin güç çıkışını 16 kw (13760kcal) olarak ayarlatmanızıda öneririm. Bu da tasarruf sağlar.

    4-Bana uygun hangi marka ve model önerirsiniz.

    Buderus Gb022, Gb042, ECA Confeo Premix , Baymak Brötje Novadens Ekstra Premix yoğuşmalı önerilerim.
    Yoğuşmasız olarak DD nitron, ECA confeo, önerebilirim. Buderus U062 ve vaillant da olabilir.

    Antre ve koridorda petek olmaması kötü olmuş, yeni bina ve yapılmamış, müteahhit yine ucuza kaçmış.
    Salondaki peteklerin 0,8 olanının 1,2 ile değiştirmeniz iyi olur, fransız balkonda cam yere kadardır burda ısı kaybı fazla olur. Salondaki 0,8 antreye uygulayabilseniz çok iyi olurdu.
    Banyo ortada kalmış ama 8 m2 için havlupanın yerine 0,6 mt petek olsa iyi olurdu. Havlupanlar ısıtma amaçlı olarak zayıf kalıyorlar. Burdaki havlupan büyükse 24 dereceye ulaştırabilir.

    Yoğuşamalı ürün size tasarruf sağlar ama ilk alım maliyetinizdeki farkın geri dönüşünün 90 m2 lik dairede en ucuz yoğuşmalı çözümüne göre bile az 7 yıl gibi uzun döneme yayılacağını belirtmek isterim. Kolay gelsin.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Allanon

    Merhabalar;
    Öncelikle bu başlığa damgasını vuran maxfocus ve taşkafa'ya çok teşekkür ederim.
    Daha önce de kombi ile ilgili sorular sormuştum. Maxfocus'un tavsiyesine uyarak ev tesisat aşamasındayken eve kollektörlü mobil sistem kurdurdum. Şimdi sıra petek ve kombi alımına geldi.
    Ev 2 kat artı çatı katı şeklinde. Giriş katında bulunan sığınağı ve çatı katını kullanmayacağız. Evin yalıtımı mükemmel diyebilirim. Duvarlar 25 cm geçmeli Ytong üzerine alsecco sıva, kolonlar Ytong'un özel bir malzemesiyle yalıtımlı, alt katın zeminine şaptan önce 5 cm köpük yaptırdık, pencereler rehau marka ve konfor ısıcam lı. Dış kapı taş yünü yalıtımlı, çatı Braas marka.
    Ev brüt 150 metrekare alan üzerine kurulu. (unutmadan söyleyeyim ev Bursa'da) Isıtılacak odaların net alanları, tavan yüksekliği 2.8 metre ve k=45 alarak yaptığım hesap aşağıdadır:

    Mekan Alan Isı
    salon 41,6 5241,6
    oda 16 2016
    antre 11,51 1450,26
    mutfak 18,45 2324,7
    wc 4,35 548,1
    y.odası 17,29 2178,54
    Banyo 8,1 1020,6
    ç.odası 8,06 1015,56
    duş 2,82 355,32
    hol 12,92 1627,92
    duş 3,27 412,02
    y.odası 21,71 2735,46
    y.odası 20,2 2545,2
    y.odası 19,32 2434,32
    TOPLAM 205,6 25905,6


    Sorularım şunlar:

    1-) k=45 almam sizce doğru olmuş mu yoksa daha mı fazla almalıydım?
    2-) Kombi için ne tavsiye edersiniz? Sizin şimdiye kadarki tavsiyelerinize ve biraz piyasa araştırmasına göre ECA uygun fiyatları ve kalitesiyle ön plana çıkıyor gibi. Ancak Confeo yoğuşmalılarda maksimum 30kw lık model var, (25.800) sizce yeterli olur mu? 30 kw confeo yoğuşmalı serisinde
    a-)KOMBİ CONFEO PREMIX 30 KW -PLAKALI EŞANJÖRLÜ
    b-)KOMBİ CONFEO PREMIX S 30 KW -PLAKALI EŞANJÖRLÜ
    c-)KOMBİ CONFEO PREMIX 30 KW -HARİCİ BOYLER MODÜLLÜ

    Bu ürünlerin, özellikle premix ve premix s ürünlerinin farkını biliyor musunuz? Sizce boyler li bir model mi tercih edeyim yoksa plakalı eşanjörlü kombi konforlu bir sıcak su kullanımı için yeterli olur mu?

    Eğer 25.800 lük kombi yeterli olmaz derseniz başka bir kombi tavsiye eder misiniz:)
    3-) Demirdöküm plus radyatör, banyolarda demirdöküm havlupan kullanmayı düşünüyorum. Odalarda kullanılacak petek boyları ne kadar olmalı?



    Selamlar,

    Öncelikle tekrar hayırlısı olsun, güle güle otourun.
    45 kcal birim alan bu kadar yalıtımdan sonra biraz fazla olur.
    Ev müstakil ama çok iyi bir yalıtımda söz konusu. En fazla 40 almak yeterli olur ki anlattıklarınıza göre 35 bile alınabilir.

    salon 41,6 m2 4659kcal
    oda 16 m2 1792kcal
    antre 11,51 m2 1289kcal
    mutfak 18,45m2 2066 kcal
    wc 4,35 m2 487kcal
    y.odası 17,29m2 1937 kcal
    Banyo 8,1m2 907 kcal
    ç.odası 8,06m2 903kcal
    duş 2,82 m2 316 kcal
    hol 12,92 1447 kcal
    duş 3,27 366 kcal
    y.odası 21,71 2432kcal
    y.odası 20,2 2262 kcal
    y.odası 19,32 2163 kcal

    toplamda 205,6 m2 ve 23026 kcal oluyor. Bu anlamda size DD Plus olarak 75-65 derecelik işletme için 15,5 mt petek gerekiyor.
    90-70 de ise 10,6 mt yeterli olur.
    Yoğuşmalı uygulaması için 30 kw lık ECA confeo premix size 80-60 daki 23478 kcal çıkış sınırda bu nedenle yeterli olmayacakdır
    35 kcal birim alan değeri üzerinden olsa toplamda %12.5 lik düşüş ile 20147 kcal için olabilirdi. Ama ilerde diğe ralanlarınız için olası bir değişiklik söz konusu olmasınıda düşünerek. 35 kw lı bir cihaz çok daha uygun olur.
    Daha öncede belirttiğim Buderus Gb112 serisi cihazlar oldukça pahalılar ama çok da iyi ürünler. gb112 29/36 wt/wth boylerli model 75-60 24400 kcal veriyor ama sıcak su boylerinide düşününce yine kritikde kalır. Gb112-43 34000 kcal buda çok fazla , yada güç çıkışını düşürerek kullanım söz konusu olabilir. https://www.isisanurunleri.com/shop/default.asp?gb=urun&id=384&ortak= burda ilginç bir fiyat var 1700€ + kdv
    normalde ise 1975 € + kdv gibi bir fiyatı vardır. Ancak boyler bu fiyatlara dahil değil sıcak su için bu da gerekeceğinden en azından bir 400 € daha düşünmek gerekir.

    Benim diğer önerim viessman vitodens 200w 35 kw modelidir. Bu ürünün 50-30 da 35 kw (30100kcal) 80-60 da 31,7 kw ( 27262 kcal )çıkışı var bu değer sizin için son derece uygun gözüküyor. Üstünde 16,7 lt/dk su kapasiteside aynı anda iki banyoyu beslemeye yeterli olur. Tek cihaz tek çözüm 3,86 m3 /saat mak yükteki tüketim değeri. Gelişmiş kontrol paneli. Bu ürünü düşünün derim. 5200 tl civarındadır.
    http://www.cimri.com/elektronik/ev-gerecleri/kombiler/viessmann-vitodens-200w-35kw-yogusmali-kombi/T70634

    Vaillant tarafındada daha uygun fiyatlı olarak VUW 376 Yoğuşmalı Kombi 40-30 da 37 kw (31820kcal) 80-60 da ise 33,3 kw (28638kcal) civarında çıkış veriyor.Bu ürünün fiyatı buderus ve viessmandan daha uygundur. İnternette 4000 tl civarlarındadır. Sitesinde 1848 € + KDV gözüküyor.
    Fiyat konusunda vaillant daha cazip iken viessmanda buderusdan daha ucuza çözüm üreterek bence iyi bir konumda. Buderus oldukça fiyatlı olduğu kadar yer olarakda daha büyük bir alan gereksinimi duyacakdır.
    ECA daki s farkı beyaz ve metelik gri gövdenin farkıdır. Ayrıca boylerli kombide unutmayın ki sıcak suyu sürekli hazırda tutmak için boylerin hacmine bağlı olarak %5 ile %15 arasında bir güç kullanılır, bu da ısıtma amaçlı gereken gücün üstüne ilave edilerek toplam güç ihtiyacı bulunmalıdır.

    Bence tüm firmalardan bir keşif isteyin bakalım ne önerecekler. Ama burda ban göre viessmann en iyi çözüm olarak duruyor.
    Kolay gelsin




  • quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus

    quote:

    Orjinalden alıntı: cngzzcn
    Arkadaşlar Merhaba;
    Öncelikle emeği geçen herkese teşekkürler. Kombi konusunda bu kadar içerikli bir forum olacağını tahmin edemezdim. Forumun yarısından çoğunu okudum. Hepsini okumaya vaktim olmadı. Ancak edindiğim intibaya göre her evin özelliği farklı ve birebir uyan çözüm bulmak imkansız. Bu nedenle ben de yardımlarınızı istiyorum.
    Ben evime kombi bakıyorum. Ev İstanbul Şerifali'de bulunuyor.
    5 katlı binanın 5 katı. Apartman sıfır.
    Isı yalıtımı yapıldığı söylendi. (Duvarda ve çatıda) ancak cinsini bilmiyorum.
    Alt kat dolu. Devamlı evde yaşayan var.
    Daire 3 cepheli
    Salon 28.m2 güney ve batı cepheli. Güney cephede Fransız balkon var bu cephedeki petek 0.8 m. Salonun batı cephesinde normal cam ve 1.4m. petek var. Ayrıca bir de balkon kapısı var.
    Mutfak batı cepheli ve yaklaşık 7.m2 0.8.m. petek var.
    1.oda batı cepheli 10 m2 1.m. petek
    2oda batı cepheli 12.m2 1.2m. petek
    Yatak kuzey cephe 16.m2 1.4m petek var.
    Banyo dışa cephesi yok 8 m2 alanında. havlupan var.
    Küçük tuvalet 1.5 m2 petek yok
    Antre 3-4m2 petek yok
    koridor 3 m2 petek yok
    Buna göre evin net kullanım alanı yaklaşık 90.m2 dir. Toplam petek boyu 6.6 m. Salon muazzam güneş alıyor. Mutfak ve odalar ise akşam güneşini alıyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



    Selamlar,

    Öncelikle hayırlısı olsun güle güle oturun.

    Sorularım.
    1-Bu güne kadar hep kirada oturdum ve ev sahiplerinin kombi tercihleri yüzünden gereğinden çok yakıt parası ödedim. Bu nedenle niyetim en iyisinden, en tasarruflusundan bir yoğuşmalı kombi almaktı. Ancak forumdan, bu tip bir daire için yoğuşmalının pek tavsiye edilmediğini gördüm. Yoğuşmalı kombi alırsam verimli olurmu. Yoğuşmalı kombi, normal hermetik kombi gibi çalışırsa, hermetik kombiden daha çok yakarmı. Bu benim için önemli. Zira yoğuşmalı kombinin yakıt gideri açısından bir zararı yoksa yoğuşmalı almak taraftarıyım.


    Mevcut tesisat, bütçeniz ve ilk yatırım farkının kendini amorti etme durumuna göre tercih edilebilir de edilmeyebilirde.
    Sizin mevcut petek durumunuza göre 6,6 mt pkkp22 h:60 ise 90 m2 net alan için yoğuşmalı kullanabilirsiniz.
    90*38*2,65=9063 kcal / 1450 = 6,25 mt sizde 6,6 var yeterli tabiki petek tip ve yükseklikleri dediğim değerlerde ise.
    Yoğuşmalı bir kombi , uygun olmayan tesisatta yoğuşmasızdan fazla yakmaz tam tersine yine daha az yakacakdır ama çok küçük bir miktar olur.

    2-Kablosuz modülasyonlu oda termostatı alırsam termostatik vanaya ve dış ortam termostatına gerek varmıdır. (Tasarruf açısından)
    Evet vardır , modülasyonlu oda termostadı , bulunduğu ortamın sıcaklığına göre modülasyonu yapar. Dış ortam sıcaklığına göre doğru kazan çıkış sıcaklığını bilemez. bunun için dış hava sensörü destekli bir oda termostadı kullanmanız gerekir. Oda termostadınu kullanmadığınız alanların ısı kontrolünü termovanalar yapacağından buda kullanılmasında fayda olan bir uygulamadır.

    3-Hermetik veya yoğuşmalı kombi olarak kaç KW kombi almam gerekli.
    Size 20 ve 24 kw kombiler rahatlıkla yeterlidir. Hatta kombinizin güç çıkışını 16 kw (13760kcal) olarak ayarlatmanızıda öneririm. Bu da tasarruf sağlar.

    4-Bana uygun hangi marka ve model önerirsiniz.

    Buderus Gb022, Gb042, ECA Confeo Premix , Baymak Brötje Novadens Ekstra Premix yoğuşmalı önerilerim.
    Yoğuşmasız olarak DD nitron, ECA confeo, önerebilirim. Buderus U062 ve vaillant da olabilir.

    Antre ve koridorda petek olmaması kötü olmuş, yeni bina ve yapılmamış, müteahhit yine ucuza kaçmış.
    Salondaki peteklerin 0,8 olanının 1,2 ile değiştirmeniz iyi olur, fransız balkonda cam yere kadardır burda ısı kaybı fazla olur. Salondaki 0,8 antreye uygulayabilseniz çok iyi olurdu.
    Banyo ortada kalmış ama 8 m2 için havlupanın yerine 0,6 mt petek olsa iyi olurdu. Havlupanlar ısıtma amaçlı olarak zayıf kalıyorlar. Burdaki havlupan büyükse 24 dereceye ulaştırabilir.

    Yoğuşamalı ürün size tasarruf sağlar ama ilk alım maliyetinizdeki farkın geri dönüşünün 90 m2 lik dairede en ucuz yoğuşmalı çözümüne göre bile az 7 yıl gibi uzun döneme yayılacağını belirtmek isterim. Kolay gelsin.


    Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Petek yüksekliklerini en kısa sürede kontrol edeceğim.
    Bu durumda yoğuşmalı almak yerine sanırım hermetik kombi+dış hava sensörü destekli modülasyonlu oda termostadı ve termo vana kombinasyonu yapmam akıllıca olacak.

    Hermetik kombide viessmann vitopent 100-W 24K için ne düşünürsünüz. Forumda çok sesli çalıştığı yönünde şikayetler vardı. Fiyatı uygun görünüyor.

    Teşekkürler.




  • Arkadaşlar merhaba

    Yeni bir kombi alacağım tavsiyeniz nedir.

    öncelikle size net bilgiler veremiyeceğim.

    daire net bilmemekle 140 m2
    dairede toplam 133 dilim alurad petek var , toplam boyu 10.70 cm yükseklik 50 cm
    salon 43 m2 , 56 dilim petek boyut u 4.50 m yükseklik 50 cm
    6.20 m dairenin diğer yerlerinde , odaların metre karesini bilmiyorum peteklerin dağılımı şöyle. 16 dilim 1,30 cm, 18 dilim 1.45 ,20 dilim 1.60 yükseklik 50 cm

    banyo 5 dilim 40 cm yükseklik 100 cm
    mutfak 8 dilim 65 cm yükseklik 60 cm
    hol 10 dilim 80 cm yükseklik 60 cm
    borular bakır tek hat döşeli
    oda termostadı ile kullanıyordum havanın soğukluğuna göre 22 , 23 , 24 derecelere ayarlıyordum çoğunluklada mutfak peteği kapalı oluyordu .
    evde pimapen var dış cepheler içten 2 santimlik strafor var.

    salonum evin diğer yerlerine göre biraz serin kalıyor sebebi hem köşede hemde alt ve üst katlar sadece oturdukları oda ile yatak odalarını yakıyorlar , bende mutfağı kapatıp salonu dengelemeye çalışıyorum .

    termostat kullandığı için kombi 8 de duruyordu .
    sorunum şu termostat kullandığım için dağireyi termostat sız kombiden kaç derece ile ısıtırdım bilmiyorum

    Yoğuşmalı kombi alsam petekler yetermi , yatmezse ne kadar eklemek lazım.
    sadece salona 30 dilim eklesem yeterli olurmu yoğuşmalı kombi için .

    30 dilim eklersem 163 dilim 13.10 m petek oluyor yeterli olurmu.

    son olarak yoğuşmalı kombi tavsiye ederseniz viessman vitodens 100 düşünüyorum nasıldır sizin öneriniz nedir.
    hermetik kombide viessman vitodend 100 veya 200 vaillant plus 242-5(kodu yanlış olabilir).

    vanaları termostatlılarla değiştiricem.
    Acil cevaplarsanız sevinirim bugün kombiyi almam lazım.
    cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cngzzcn
    Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Petek yüksekliklerini en kısa sürede kontrol edeceğim.
    Bu durumda yoğuşmalı almak yerine sanırım hermetik kombi+dış hava sensörü destekli modülasyonlu oda termostadı ve termo vana kombinasyonu yapmam akıllıca olacak.
    Hermetik kombide viessmann vitopent 100-W 24K için ne düşünürsünüz. Forumda çok sesli çalıştığı yönünde şikayetler vardı. Fiyatı uygun görünüyor.Teşekkürler.


    Selamlar,

    Evet fan sesi konusunda oldukça şikayet var, tüketimin fazla olduğu konusunda da şikayet olmuştu ama bu göreceli bir konu.
    Fan konusu ise kesinlik kazanmış durumda, bu nedenle önermiyorum. Bunun yerine vitodens200 olabilir biraz pahalı ama çok uygun fiyata veren yerler olabiliyor araştırın.

    ECA ve DD ürünleri dışında vaillant ve buderusun yoğuşmasız modellerinide düşünebilirsiniz. Kolay gelsin.




  • Maxfocus çok teşekkür ederim ben de 2 gündür tesisat firmalarından ve viessman ın bölge temsilciliğinden çıkmıyordum:) Viessmann vitopend 222W-35kw ürünü alacağım sanırım. Baca kiti montaj ve oda termostatı hariç 2200 euro civarı bir fiyat aldım ama daha da indirteceğim. Bu arada bir bayii sağolsun viessman ın vitodens serisi için fiyat katalogları gönderdi, internet sitesinde bulunmuyor. İsterseniz sizinle de paylaşabilirim. İyi çalışmalar, saygılar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Allanon

    Maxfocus çok teşekkür ederim ben de 2 gündür tesisat firmalarından ve viessman ın bölge temsilciliğinden çıkmıyordum:) Viessmann vitopend 222W-35kw ürünü alacağım sanırım. Baca kiti montaj ve oda termostatı hariç 2200 euro civarı bir fiyat aldım ama daha da indirteceğim. Bu arada bir bayii sağolsun viessman ın vitodens serisi için fiyat katalogları gönderdi, internet sitesinde bulunmuyor. İsterseniz sizinle de paylaşabilirim. İyi çalışmalar, saygılar...


    Selamlar,

    Vitodens 222W, 200W modelinin üstünde 46 lt entegre boyler olan modeli, diğer özellikler aynıdır.
    Sıcak su konforunuz çok artacak ama , tüketimde bu paralelde , zira 46 lt depodaki suyu belli bir sıcaklıkda tutmak için, bir enerji harcanması gerekli. 1200 kcal civarında bir yük olacakdır. 27262 kcalin 26000 kcali evinizin ısıtması için kullanılacak demek. Bu da yeterli olur.
    Hayırlısı olsun , çok iyi bir ürün aldınız güle güle kullanın.




  • Sayın Maxfocus ve Taşkafa;

    İlginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • Selam,

    aşağıdaki hesabın uygunluğu konusunda fikrinizi paylaşırsanız sevinirim.

    Ankara kuzey cephe ara kat 100 m² daire (yalıtım konusunda bilgi yok) mevcut radyatörleri:
    (Oda m² leri bilinmiyor)
    Mutfak PKKP 600/500
    Salon PKKP 400/1800
    Odalar PKKP 600/600 x 3
    Banyo PKKP 600/500
    Toplam radyatör boyu 4,6mt radyatör verimi 8860 kcal/h (PKKP 600 2200 kcal/h PKKP 400 1500 kcal/h alındı)

    Yalıtımlı durumda ısı ihtiyacı 35 kcal/hm³ yalıtımsız 50 kcal/hm³ alındı

    Yalıtımlı 100x2,6x35=9100 kcal/h
    Yalıtımsız 100x2,6x50=13000 kcal/h

    YALITIMLI DURUMDA GEREKEN RADYATÖR BOYU
    Yoğuşmasız cihaz için 9100/2200=4,2 mt
    Yoğuşmalı cihaz için 9100/1500=6,1 mt

    YALITIMSIZ DURUMDA GEREKEN RADYATÖR BOYU
    Yoğuşmasız cihaz için 13000/2200=6 mt
    Yoğuşmalı cihaz için 13000/1500=8,7 mt

    Sonuç olarak bina yalıtımlı ise mevcut radyatörler ile yoğuşmasız cihaz kullanılabilir ama
    yoğuşmasız öneremiyoruz , Tabi eğer bina yalıtımsız ise yoğuşmasız için dahi yeterli
    radyatör olmadığı ortaya çıkıyor.

    hesap ile ilgili yrumlarınızı bekliyorum
    paylaşım için teşekkürler.




  • viesmann vitodens100 taktırdım. Maxfocusun sesli çalıştığı yönündeki iddaları gerçek dışı. sesini duyabilmek için kulağınızı cihaza dayamanız gerekiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hallowen_sky

    viesmann vitodens100 taktırdım. Maxfocusun sesli çalıştığı yönündeki iddaları gerçek dışı. sesini duyabilmek için kulağınızı cihaza dayamanız gerekiyor.


    birkaç ay sonra görürsün, gerçekten çok sesli çalışıyor...
  • vitıdens 100 ü kaça ve nerden aldınız
    quote:

    Orjinalden alıntı: hallowen_sky

    viesmann vitodens100 taktırdım. Maxfocusun sesli çalıştığı yönündeki iddaları gerçek dışı. sesini duyabilmek için kulağınızı cihaza dayamanız gerekiyor.
  • Arkadaşlar merhaba

    Yeni bir kombi alacağım tavsiyeniz nedir.

    öncelikle size net bilgiler veremiyeceğim.

    daire net bilmemekle 140 m2
    dairede toplam 133 dilim alurad petek var , toplam boyu 10.70 cm yükseklik 50 cm
    salon 43 m2 , 56 dilim petek boyut u 4.50 m yükseklik 50 cm
    6.20 m dairenin diğer yerlerinde , odaların metre karesini bilmiyorum peteklerin dağılımı şöyle. 16 dilim 1,30 cm, 18 dilim 1.45 ,20 dilim 1.60 yükseklik 50 cm

    banyo 5 dilim 40 cm yükseklik 100 cm
    mutfak 8 dilim 65 cm yükseklik 60 cm
    hol 10 dilim 80 cm yükseklik 60 cm
    borular bakır tek hat döşeli
    oda termostadı ile kullanıyordum havanın soğukluğuna göre 22 , 23 , 24 derecelere ayarlıyordum çoğunluklada mutfak peteği kapalı oluyordu .
    evde pimapen var dış cepheler içten 2 santimlik strafor var.

    salonum evin diğer yerlerine göre biraz serin kalıyor sebebi hem köşede hemde alt ve üst katlar sadece oturdukları oda ile yatak odalarını yakıyorlar , bende mutfağı kapatıp salonu dengelemeye çalışıyorum .

    termostat kullandığı için kombi 8 de duruyordu .
    sorunum şu termostat kullandığım için dağireyi termostat sız kombiden kaç derece ile ısıtırdım bilmiyorum

    Yoğuşmalı kombi alsam petekler yetermi , yatmezse ne kadar eklemek lazım.
    sadece salona 30 dilim eklesem yeterli olurmu yoğuşmalı kombi için .

    30 dilim eklersem 163 dilim 13.10 m petek oluyor yeterli olurmu.

    son olarak yoğuşmalı kombi tavsiye ederseniz viessman vitodens 100 düşünüyorum nasıldır sizin öneriniz nedir.
    hermetik kombide viessman vitodend 100 veya 200 vaillant plus 242-5(kodu yanlış olabilir).

    vanaları termostatlılarla değiştiricem.
    Acil cevaplarsanız sevinirim bugün kombiyi almam lazım.
    cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.




  • slm arakadaşlar ben aranızayenı katıldımepey bı göz attım yorumlarınıza benım ev 145 m ustu acık yanı catı yok ben vaillant wuv 296 yoguşmalı kombı almayı duşunuyorum tabııkı peteklerde demırdokum plus olcak bızım komşu dogalgazcıda çalışıyor boderus ve vaillant en ıyı modeller dedı yanı vaillant bıraz daha ıyıymiş çunku yurd dışında yapılıyor bızım eve 8m petek + havlupan oluyo sızın goruşlerınız nelerdır ayrıca taşkafa arkadaşım peteklerı fazla koydurun dıyosun yoguşmalı alırsanız pekı bız bu peteklerın hepsı acıkmı olacak ben şahsen oturdugum oda mutfak ve korıdoru acmayı dusunuyorum tanıdıklarım ve cevremdekı herkes boyle yapıyor hepsı acınca fatura cok gelıyor oturdugunuz kullandıgınız odaları acınn yada şöyle anlatmak ıstedıysen eger 2 mt odadakı petegınız varsa bunu 2.5 mt yapınmı demek ısıtyosun ?? not:özellikle taşkafa senden cvp beklıyorum bende kıraçta oturuyorum bızım evın sagı soluda acık sayılır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özqür_34 -- 23 Nisan 2009; 12:26:02 >




  • Şunu diyorum. Petek fiyatı gazdan kat kat ucuz. Bir kez toplam eve 6 mt yerine 8 mt radyatör atarsanız 225 lira fazla paranız gider ancak gazdan , yakıt giderinden bir yılda kat kat kara geçersiniz..Toplam evin radyatör metresini 1-2 mt uzun tutun diyorum..Havlupanları metreye dahil etmeyin..Adı var kendi yok sayılır...Yazdım ve devamlı yazıyorum en basit petek hesabı..... müteahhit hesabı...100 m2 ev için yüksekligi 60 cm toplam 7 mt. pkkp 22 petek lazım...Toplam alan konuşuyorum...Soguk iklimde 8 mt ılık iklimde 6 mt yapınız. Bu ölçü kombiler için....Merkezi sistem ısıtmada bu boylar daha kısa alınıyor...Birde 130 m2 evinde 4 mt petegi olan ve aylık şu kadar gaz yakıyorum donuyorum yazanlar var...130 m2 eve 9 mt petek lazım...Hırsız kurbanı olmuşsun....Demek lazım...Bu rakamlar her evin konumuna, katına, ısı kaybına göre degişiyor..Gerçek ihtiyacınızı bir makina mühendisine hesaplatınız...Verdigimiz genel bilgi...saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 23 Nisan 2009; 22:05:05 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hallowen_sky

    viesmann vitodens100 taktırdım. Maxfocusun sesli çalıştığı yönündeki iddaları gerçek dışı. sesini duyabilmek için kulağınızı cihaza dayamanız gerekiyor.


    Selamlar,

    Nazire yapmanıza gerek yok Eski yazıları okursanız, benimde ECA öncesi vitodens100w aklımdaki ürünlerin başında geldiğini görürdünüz.
    (hatta ECA aslında bu ürünü nerdeyse kopyalamış desem yalanda olmaz) Ama , bu forumda ve şikayetim com gibi sayfalarda araştırınca bu fan sesi konusunda o kadar çok şikayete rastladım ki, bu ürün konusunda ciddi endişelerim oluştu, Kartalda 2 tane viessmann bayisi ve showroom var, buralarda bu ürünü çalışırken dinledim evet ses olayı tabi ki yoktu, ama burası showroom olmasın yani.
    Bayilerde sorunu biliyorlar inkarda etmediler ama bu konuda fanın komple değiştirildiğini sorunun artık eskisi olmadığını belirtselerde bu bu topicde daha sonra bu ürünü yeni alan bir kaç kişi tarafından da dile getirdi.
    Hatta daha ilginç bir şey belirttim daha önce bunu yazmamıştım, benim viessmanı kontrol ettiğim bayi aynı zamanda ECA nın da yine aynı bölgedeki yetkili satıcısıdır, bir vesile ile tanıdığım her iki mağazanında sahibi olan beye emlak konusundaki bir problemi için mevzuatla ilgili bir kısa danışmanlık yaptım, biraz muhabbetimiz oldu, oda bana vitodens100w yerine ECA confeo premixi almamın daha doğru olacağını sebepleri ile önerdi. Hatta gelip, benim ECA kombinin ilk çalıştırmasını da kendi servisine yaptırdı.
    Vitodens100 ü önceden alıpda garantisi bitenlerden fan değişimi içinde ciddi paralar talep edilmişti.
    Garanti kapsamında bu sorun olursa viessmann servisleri garanti içinde değiştiriyorlar.

    Bu şartlar altında ben bu ürüne bu konu hakkında sorunsuz diyemem ki, viessmannın ısıtma sistemleri konusunda dünyada bu işin mersedesi- bmw si diyebileceğimiz bir marka olduğunu tartışmam. Ama her ürünüde sorunsuz olacak diye bir kural yok.
    Biz burda tecrübe ve bilgilerimiz paylaşıyoruz. Sonuçda son tercih sizindir.
    Ayrıca sesislik konusunda birde buderus gb022 yi orta ve tam güçde çalışırken dinleminizi öneririm. Bir kombinin sessizliği orta ve tam yükte iken daha net anlaşılır.




  • Merhaba Arkadaşlar,

    Dün kombi, petek montajını yaptık, bitti. Yoğuşmalı almayı düşünmüştüm ama vazgeçtim bundan (alsaydım ECA Premix olacaktı).

    Yaptıklarımızı ve fiyatını aşağıda yayınlıyorum, belki birilerinin bir işini görür.

    Ev 130 m2, net kullanım alanı yaklaşık 107 m2, 2/4 kat, güney-doğu cephe, ahşap çerçeve ve ısıcamlı, duvarlar tuğla arası strafor yalıtımlı. Tavan yuksekliği 2,60 m. Yer: Keçiören/Ankara

    Bosch Comfort kombi
    Paneller DD Plus
    500 x 1300 hol (17,22 m2)
    500 x 1500 oturma odası (19,63 m2)
    500 x 1300 Yatak Odası (15,40 m2)
    500 x 2600 salon (27,61 m2)
    600 x 700 mutfak (9.70 m2)
    600 x 1000 ç. odası (11,58 m2)
    500 x 1100 havlupan (5,33 m2)
    3 adet siemens termostatik vana (yatak odası, salon, çocuk odası)
    1 adet TR 21 Bosch Oda termostatı (otuma odası)
    11 Adet ECA RV2 Vana
    Bosch Uzatma Borusu (Hermetik baca için)
    Dizayn Oksi Plus boru
    Küresel vana, spiral boru vs.
    Doğal gaz borusunun uzatılması
    Proje
    Montaj

    Toplam 3.200 TL

    Banyoya havlupan koydurduk ama şimdi radyatör koydursaydım diye düşünüyorum. Pek ısıtmayacağını söyleyenler var. Umarım pişman olmam.
    Hafta sonu regülatör alacağım. Kesintisiz güç kaynağı mı alsam acaba diye de düşünmüyor değilim. Ayrıca, montajı yapan elemanlar 20 lt antifiriz alırsam bunu sisteme koyacaklarını söylediler. Hol zamanında aklıma gelmediğinden buraya termostatik vana taktırmadım. Daha sonra olabilir.




  • 
Sayfa: önceki 234235236237238
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.