Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (267. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.326.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 265266267268269
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    üstadım verdiğin bilgi icin tesekkürlerimi sunuyorum oda ölcülerini tam veremeyeceğim ama büyük bir salon burda 2 adet 120 cm petek var üc tanede salondan daha kücük tahminen 15/20 m2 odalar var birinde 120 ikisinde 100 cm lik petekler var peteklerimiz 8 yıl önce takıldı eski model diyelim baymak marka görünüsü falan güzel ama neden yapılmıs acıkca bilmiyorum ama hemen hemen heryerde olan peteklerden daire seklide kapıdan hemen sonra genis bir giris ve bütün oda kapıları kare bicimli bu giris icinde solda bir oda yanında mutfak ve balkon kombi burada takılı (en iyi ısınan iki oda kombinin sağında ve solundaki odalar ) devamında yine kare icerinde yanyana iki oda var antreye kesinlikte petek yaptıracağım ama acıkcası nasıl olacak bilmiyorum bi tesisatcıyla görüsmem gerekecek cünkü tesisat duvar icinde antreye nerden nasıl cekilir bilmiyorum ayrıca servise gelen elemanlar cihazımızın cok iyi bir cihaz olduğunu söylediler (baymak volf) ama biz iyi ısınamadığımızı söylediğimizde tesisatta fazla sayıda dirsek kullanılmıs olabilirler denilmisti yani dirsek sayısı artınca ısınma azalıyormus bu teknik servis elemanının ifadesi söylediklerinizden anladığım kadarıyla ben yoğusmalı kombi almıyorum ve bahsettiğiniz cihazlardan bütceme uygun olanı seciyorum bunun yanısıra ilave neler alabilirim mesala yenibir baca almam gerekecekmi yada oda termostadı deniliyor gaz emniyeti falan bizde bunlar mevcut değildi ama kampanya dahilinde satılıyor birde internetten satış merkezlerindenmi alalım yoksa gidip mahallelerde bulunan shovroom lardanmı alalım internet daha cazip gibi ama kusurlu cihaz alma durumumuzda söz konusu olabilir ayrıca bir arkadasımız öneride bulunmus bende öneriye katılıyorum herkese erinmeden cevap veriyorsunuz bence bi şablon olustursanız mesala şu kadar m2 şu standarda şu şu cihazlar yada şöyle bir tesisat seklinde her soranda ordan bakıp yararlanmıs olur halka bir hizmet veriyorsunuz sonsuz teşekkürler allah sizden razı olsun biz istiyoruz ama tabi sizin icin biraz yorucu birsey olabilir tekrar tekrar cevap yazmaktan iyidir diye düsünüyorum hatta benim önerim bu kadar derin birbilgi sizin adınıza düzenlenmis bir internet sayfası yada bir blog ta değerlendirilebilinir belki bu konuda uzman arkadaslar size yardımcı olabilirler
    Sizin ve bütün insanımızın bayramını en icten dileklerimle kutluyorum hergünümüz bayram olsun.


    Selamlar,

    Tam değerler olsa çok iyi olur daha net konuşulur. Bunun dışında 8 senelik tesisat ve peteklerinize yeni kombi bağlatmadan önce kesinlikle temizlik yaptırmanız gerekiyor. Özellikle petek diplerinde artık katılaşan balçık benzeri birikintiler oluşmuşdur. Peteklerin sökülüp içlerinin temizlenmesi gerekir.

    Her 90 derecelik dirsek 1 mt lik boru ilavesi yapılmış anlamına gelir ve sirkülasyonu yavaşlatır. Bu da ısınmada problem yaratır.
    Isınamıyoruz derken, petekleriniz tamamen her noktasında sıcak olduğu halde mi, yoksa peteklerde misal üstü sıcak altı soğuk şeklinde bir durum olduğundan mı bunu kontrol ettinimiz mi. Isınama sorununun, yanlış projelendirme, hatalı tesisat, yetersiz tesisat veya petek içi sirkilasyon ve kombinin ısıtma grubundan kaynaklanan temel sebepleri vardır. Bunların hapsinin tek tek kontrol edilmesi gerekir. Sadece fazla dirsek kullanılmışdır demek baştan savma bir cevap.

    Güvenlik ekipmanları artık yeni projelerde bir zorunluluk haline getirildi. Ama sizin zaten eski bir projeniz var, zorunluluk bu nedenle yok. Ancak yapılmasında özellikle gaz sızıntısı açısından ciddi fayda var. Sonuçda mal-mülk geri gelir ama can geri gelmez. Bu nedenle güvenliğe önem
    vermek gerekli.

    Yeni bir bacadan kastınızı anlamadım, eski kombi bacalımıydı , eğer böyleyse hermetik bir cihaz kullanmanızı öneririm. Eğer bacalı cihaz kullanacaksanız, cihazın gücüne göre her 1 kw için 1 m3 olacak şekilde , kombinin çalışma yerinde hacim olmalıdır. Ayrıca en az 140 mm lik bir havalandırma menfezi, baca bağlantısınında paslanmaz çelik sızdırmaz saç malzemeden olması şart. Alüminyum sipiral baca bağlantısı kullanmayın.
    Bunu dışında hermetik için mevcut uzatma borularını kullanmanız, marka farkından dolayı pek mümkün olmayacakdır.

    Oda termostadı , hem konfor hemde tüketimde ekonomi sağlar. Ben öneririyorum.

    Ürün alımlarınızı, yetkili satıcılardan yapabileceğiniz gibi, spot piyasadan da alabilirsiniz. Direkt internetten siparişde bir yöntem ama tabi ki riskleri olabilir. Spotçulardan aldığınız ürünü yerinde kontrol edin, ambalajı açılmışmı, yeni mi, ezik vuruk var mı, bunlar görsel olarak yapabileceğiniz kontroller. Sonuçda montaj yapıldıkdan sonrada sorun olabilir. Ama bu ürünlerinde montaj sonrası ilk çalıştırmalarının yetkili servis tarafından yapılarak işletmeye alınmaları , garanti için geçerlidir. Sonuçda ürünü illaki yetkili bayiden almak durumunda değilsiniz.
    İyi bir fiyat araştırması ile uygun fiyat yakalamak mümkün olur.

    Dediğiniz gibi bir tablo yapmak mümkün, zaman ayırabilirsem yapıcam.Ama işten güçten fazla zamanım olmuyor. Burda zaman zaman herkese cevap veremiyorum. Ayrıca direkt atılan maillerede forumdakilerden sonra cevap vermeye gayret ediyorum. İlk fırsatta dediğinizi yapıcam.
    Kolay gelsin.




  • maxfocus teşekkür ederim bilgi icin eca confeo plus veya buderus u62 almaya karar verdim viessman vitopend düsünüyordum ama sanırm ses sorunu varmıs bazı cihazlarda bu konuda şansız biri olarak kesin o sesli cihaz bana denk gelir :) arada 500 600 tl gibi bir fark var ama buderus icin bu değermi tam bilmiyorum ben alayımda 20 yıl kullanayım düsüncesinde değilim sonucta uzun kullanılan cihaz her anlamda zarar vermeye baslar fazla yakar görüntü artık demode olmustur vb ama 8-10 yıl kullanılacaksa bu sürede sorunsuz calıssın habire arıza verip servis cağırtmasın tek gayemiz bu tabiki elektronik cihaz biraz şans isi ama güvenli markalarda bu sorun en az diye düsünüyorum bizim baymak wolf elemanlar öve öve bitiremedi ama heryıl bakım yaptırdığımız halde iki yılda bir arıza verdi bir kez ciddi olarak parca değisti o nedenle biraz şans isi diyorum üstat ben baca derken hermetik kombilerdeki 1mt civarındaki borudan bahsetmistim ama siz ikisinede cevap vermissiniz tesekkür ederim benim galiba hem tesisat hemde petek sorunum var petekleri biraz uzunlarıyla değistirip tesisatıda kontrol ettirmek istiyorum cihazı almadan bunu yapmayı düsünüyorum eski cihaz simdilik idare ediyor kış gelmeden halletmeliyim bu konuda ücretsiz hizmet veren bir marka var immergas 5 yılda garanti veriyorlar ama hic duymadığım kullananlara denk gelmediğim bir marka olduğu icin düsünmüyorum ama tüm tesisatı daire yapısını falan inceleyip mühendislik hizmeti verdikten sonra cihaz öneriyorlarmıs sitelerinde okudum ne derece doğru bilemiyorum ama sanırım benim isimi bu isin ehli bir tesisatcı cözebilir üstat bu iki cihazdan birini alacağım biris 1200 1500 civarı diğeri 1700 1800 civarı aradaki farkı tolere edebilirim yada ses problemine rağmen viessan vitopend 100 mü sizce hangisini alayım bu konuda başkada sorum olmayacak zaman ayırıp bilgi verdiğiniz icin tesekkür ederim




  • ayrıca gaz tesisatı daire icinde yani boruları görüyoruz gayet bakımlı görünüyorlar bu konuda sorun görünmüyor ve petek ısınma olayını sormussunuz petekler bütün alanlarda esit ısınmıyor hatta en altt cogu zaman hici ısınmıyor hatta banyo en sonda bulunuyor o hic bir zaman tam olarak ısınmadı peteklerin giris ve cıkıs vanaları tek tarafta galiba biri bir ucta diğeri diğer ucta olmalıymıs ondan olabilir demislerdi hava almıs olabilir diyeceksiniz havalarıda alındığı halde yinede petekler her yönden tam olarak ısınmıyor galiba ciddi bir mühendislik hizmeti almadan cözüme ulasmam zor görünüyor biraz masraf edeceğiz artık ne yapalım başa gelen cekilir
    tesekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri
    bu konuda ücretsiz hizmet veren bir marka var immergas 5 yılda garanti veriyorlar ama hic duymadığım kullananlara denk gelmediğim bir marka olduğu icin düsünmüyorum ama tüm tesisatı daire yapısını falan inceleyip mühendislik hizmeti verdikten sonra cihaz öneriyorlarmıs sitelerinde okudum ne derece doğru bilemiyorum ama sanırım benim isimi bu isin ehli bir tesisatcı cözebilir üstat bu iki cihazdan birini alacağım biris 1200 1500 civarı diğeri 1700 1800 civarı aradaki farkı tolere edebilirim yada ses problemine rağmen viessan vitopend 100 mü sizce hangisini alayım bu konuda başkada sorum olmayacak zaman ayırıp bilgi verdiğiniz icin tesekkür ederim


    Selamlar,

    İmmergas bu sektörde oldukça eskidir ve italyanın en büyük firmalarından biridir.Ben italya ürünlerini genel olarak önermiyorum. Ama bu markayı kullanabilirsiniz.
    Buderus u062 için istenen fiyat bencede yüksek eğer sıcak su konusunda aynı anda iki banyo veya banyo mutfak gibi bir beklenti yoksa, banyo kombiye çok uzak değilse (10 mt üstü tesisat ) U052 tek eşanjörlüdür ama işinizi görür, bir dönem igdaş sitesinde bu modelin igdaş aboneleri arasında en düşük tüketim değerlerine sahip olduğu gibi bir yazı vardı sonradan kaldırdılar. Tabi ki bu ortalama bir değer , tüketim konusu çok göreceli bir konudur. Viessmann vitopend100 yeni üretimlerde bu sorun yok. Bu şartlarda ECA confeoda yerini koruyor.

    Ben eğer sıcak su konusunda sıkıntı olmaz derseniz buderus u052 derim, olur derseniz ECA confeo, bütçem uygun diyorsanız buderus u062 sonrasında viessmann vitopend100 alın derim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri
    ayrıca gaz tesisatı daire icinde yani boruları görüyoruz gayet bakımlı görünüyorlar bu konuda sorun görünmüyor ve petek ısınma olayını sormussunuz petekler bütün alanlarda esit ısınmıyor hatta en altt cogu zaman hici ısınmıyor hatta banyo en sonda bulunuyor o hic bir zaman tam olarak ısınmadı peteklerin giris ve cıkıs vanaları tek tarafta galiba biri bir ucta diğeri diğer ucta olmalıymıs ondan olabilir demislerdi hava almıs olabilir diyeceksiniz havalarıda alındığı halde yinede petekler her yönden tam olarak ısınmıyor galiba ciddi bir mühendislik hizmeti almadan cözüme ulasmam zor görünüyor biraz masraf edeceğiz artık ne yapalım başa gelen cekilir tesekkürler


    Selamlar,

    En alt hiç ısınmıyor , temle sorun suyun yeterince hızlı sirküle etmemesi buda , tıkanıklık, sirküle motoru , yetersiz su miktarı gibi sorunlardan olur.
    Hava olayıda olabilir ama bu kadar yoğun olacağını düşünmüyorum.
    Siz petekleri ve tesisatı temizletin. Petekleri mümkünse çapraz bağlatın (üsttan giriç karşı alttan çıkış ) yada alttan giriş karşı altan çıkış önerdilerse buda olabilir.
    Kombinin devir daim motorunun kademesi varsa şu anki konumuna göre bir üste getirin.
    Birde reglaj yapılabilir. Kombiye en yakın petekden itibaren peteklerin çıkış vanaları çeyrek tur, üç çeyrek , 1 tur, 1,5 tur olarak açılır. giriş vanaları ise tam açık olacak. Bu olay kombiye yakın ilk peteklerde daha fazla olan sirkülenin buralarda azaltılarak diğer peteklerede yeterli su gitmesi sağlar. Bazı vanalar 3 tur da açılırken bazıları 6 tur olablir bunu , çıkış vanasını (sizde şu anki konuma göre alttakiler ) tam kapatıp açamak kaydıyla kontrol edebilirsiniz. Bunu bir deneyin, sizin gibi sorunu olan bir çok yerde bu uygulama ciddi anlamda fayda sağlamışdır. Kolay gelsin.




  • merabalar

    daha önce hiç kombi kullanmamış biri olara yardımlarınıza ihtiyacım var son iki yıldır kombi kullanıyoruz fakat çok eski bi kombi olduğundan teklemeye başladı değişmesi lazım ama hangisi uygun neye nasıl karar vericeğimizi bilemiyoruz dün bi kombiciden bilgi almak istedik yoğuşmalı kombilerin daha iyi olduğunu duymuştuk fakat evdeki petek sayısına göre takılırmış o yüzden yoğışmalıyı kesinlikle takamayız dedi vaillant kombiler içinde 40 gün bekliyosunuz susuz ısısız projeye izin çok zor çıkıyor dedi

    evimizle ilgi hangi özellikleri verceğimi bilmiyorum 120 metrekare ev sanırım brüttür.3 oda bir salon.5katlı bir bina ve 5.kattayız evimizde mantolama yok yerler parke çatıyada köpük döşenmişti geçen yıl.ev güney cephe aslında ama kışın pek güneş alamıyo yazın alıyo.ortada salon olmasına rağmen salonu çok fazla ısıtamıyoruz tüm odlar gayet sıcakken salonda bataniyesiz oturulmuyo peteklere baktığımızda el deymiyo

    daha fazla hangi bilgiler vermem gerektiğini bilmiyorum bu şartlar altında hangi markayı ve nasıl bi kombiyi tavsiye edebilrisiniz çünkü hiç bi bilgimiz yok bu konuda




  • @yeniceri

    Su çok tembeldir. En kısa yoldan çevrimini tamamlamak ister. Tesisat uzadıkça su akışına karşı olan direnç artar.
    Özellikle bağlantı borusu uzunlukları farklı radyatörlerde yakın radyatörler ısınır. Uzak radyatörler daha az ısınır.

    Kısaca: (ısıtma tesisatı çalışırken yapınız)

    1 - Bütün radyatör vanalarını tam olarak açın.
    2 - Çok ısınan radyatörlerin, kombiye en yakın radyatörler olacaktır, vanalarını tam olarak kapatın. 2-3 dk. bekleyin. ısınmadığını düşündüğünüz radyatörlerin sıcaklığını kontrol edin. Yakındaki radyatörler kadar ısındılar ise dolaşım sorununuz yoktur.
    3 - Sakın bütün radyatör vanalarını aynı anda kapatmakgibi bir hata yapmayınız.

    4 - Yakın radyatörlerin vanalarını her seferinde 1/4 tur veya daha az açarak (veya duruma göre kapayarak) ve her ayarda 5 dakika bekleyerek bütün radyatörlerin eşit sıcaklığa gelmelerini sağlayınız.

    En uzak radyatörün vanası tam açık en yakı radyatör vanası tam kapalı konuma en yakın şekilde ayarlanmış olacaktır. Akşam evde otururken bunu yapabilirsiniz.

    Eğer radyatörlerinizde giriş ve çıkışta 2 vana bağlanmış ise tavsiyem altta olan çıkış vanasını bu işlemde kullanmanızdır. Üstteki vanayı karıştıran çok olur. Bir işaret de koyarsanız ayar bozulduğunda ayarlamanız kolay olur.

    Banyoda ise radyatör üstte olduğundan üst vanadan ayar yapın.

    Radyatörlerde tek vana varsa zaten başka şansınız yok.

    Bütün radyatörler eşit sıcaklığa geldikten sonra oda sıcaklığına göre 1/4 tur adımlarla son ayarınızı yapınız. Bu daha uzun sürer.

    Umarım yardımcı olmuşumdur.

    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drumbeat -- 25 Eylül 2009; 17:30:55 >




  • drumbeat bilgi icin tesekkür ederim hemen bugün deneyeceğim söylediklerinizi bakalım ısınacakmı belkide tesisat sorunludur sonucu size yazarım

    maxfocus üstat bilgi icin tesekkür ederim artık kimin kısmetiyse ayaklarımız bizi o markaya ceker anladığım kadarıyla arada cok fark yok immergas markasınıda yine yedekte bekletiyorum bakalım cihazı alınca burda paylasırımı deneyimimi

    sevgi ve saygılarımla
  • Tekrar merhaba maxfocus,

    Esasinda bu mesajdan once bir mesaj yazmistim nedense silinmis.. !!! Biraz ECA ya vurdurma yapmistik belki ondan neyse.. ??

    Sizin kullanmis oldugunuz oda termostarin bir turlu resim ve dokumanlarini bulamiyorum. ECA sitesinde sadece bilgi var.. Acaba kombi com sitesinde bu urun varmi (resmi ve aciklamasi) ? Sizde mutlaka dokumani vardir.. Ayrica bu urunden memnunmusunuz ?( yazin kullanma olanagi olmamistir ama.. ) Ben bu urunu alsam kombi acilmaya gelindigi anda servis takmak zorunda degil mi ?

    iyi calismalar..

    quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    quote:

    Orijinalden alıntı: G774
    Maxfocus ,
    Kablosuz modelin modulasyonlu olup olmadigini biliyormusunuz ? Bu kadar pahali olupta modulasyonsuz olmasi matiksiz geliyor bana..bugun gelen baca setine baktim egik baca adaptorunu siparise eklememisler, bayii bir bacaciya yaptirirsin bunu tekrar istresek bir ayda gelir diyor :)) .. olacak is degil.. siparisi 2.5 metrelik dikey baca icin ne gerekiyorsa yollansin diye verdik ve yollanan eksik !!! tekrar tesekkurler, iyi calsimalar..

    Selamlar,

    Kablosuz modelde modülasyon özelliği bulunmuyor. Kabloluda var.
    Bunun dışında Egé arkadaşımızın, verdiği linktede kablosuz, modülasyonlu oda termostadı malesef yok.
    Kombi.com sayfasındaki fiyatlarla burdakiler örtüşüyor. Benim kombinin mod.oda ter. 445 tl ECA sitede 6 taksitli fiyatı 210 € +kdv peşin 197 €
    bayi peşin 167 € +kdv gözüküyor. Demek ki bayiden montaj dahil 190 € alınabilir.
    Bu site daha hızlı ve düzgün sayılır, ancak bilgiler eksik, fiyat listesinde bir çok ürün belirtilmiş, bu kısmı nispeten daha iyi.
    Web tasarımı konusunda bir profesyonel gözle , yinede hatalar ve eksikler var diyebilirim. Ama belirttiğim gibi eskisine göre, en azından görsel olarak daha hoş ve hızlı, bari eski sayfadan buraya link versinlerde insanlar iki bilgi alıcam diye çile çekmesin.
    Baca konusunda siparişi tam geçmeniz gerekir, yani bayi 2,5 mt dikey için ne gerekiyorsa denirse eksik gelme ihtimali malesef var.
    Bu insiyatif, siparişi alan kişiye bırakılırsa bu tür sorunlar olabilir. 7006901417 Eğik çatı adaptörü Ø 80/125 bu parça eksik analaşılan.
    Bu siparişi bayi verdiyse bu onun hatası, her ürünü tek tek sipariş edecekdi. Bir çok firmada bu şekildedir. Bizde de bu şekilde yoruma açık konu olmamalı, bu bayinin görevi zaten. Eğer bayi sipariş ettiği halde siparişde yoksa, bu siparişi işleyen kişinin hatası.
    Bu konuda size şöyle bir önerim olacak, İst. Kartalda Tunçsan A.Ş. var bu firma ana bayidir ve ellerinde bu parça olabilir.
    Normalde parekende satış yapmazlar ama yardımcı olurlar. Ben kombiyi, petek , vana , vb ürünlerin bir kısmını burdan uygun rakkama almışdım.
    Ayrıca buderus ürünlerinide satarlar. http://www.eca.com.tr/satisDetay.aspx?il=34&ilce=14&page=1&anaGrupId=2&prm=993
    http://www.tuncsanas.com.tr/index.asp Kolay gelsin.




  • Sayın Maxfocus ve koun uzmanı olan tüm arkadaşlar

    Ankara'da 4 katlı toplam 320 m2 civarı ikiz bir evde oturuyorum. Evimde yaklaşık 40m2 cam var. Bodrum katının kottan dolayı yarısı toprak seviyesi altında kalmakta. Cephe olarak doğu , güney ve batıya bakıyor.
    Evi aldığımda çok iyi bir izalasyon yaptırmıştım. 5 cm lik. Şuana kadarda bu izalasyondan çok memnunum. Kullandığım kombi çok eski yaklaşık 15 yıllık bir alarko, yaklaşık 24000 kcal/h . Her sene dursun çalışıyor diyorum ama, her sene bi problem çıkartır diye de korkuyorum. evi aldığımdan beri
    1 kez arıza yaptı ve 100 tl ye onarıldı. Şuana kadar başka arızası da olmadı. Geçen kışı yaklaşık 2000 tl gaz ile geçirdim. günlük ortalama 17-18 m3 yakıyor evin içi (ısıyı 1,5 te tuttuğum halde) 21-22 derece oluyor, peteğe elinizi koyduğunuzda yanıp yanmadığı belli olmuyor ama ev ısınıyor( mutfak kullanımı da dahil) . Bir seferinde 3 e getirdiğimde ( dış ısı -15 iken ) 1 saat sonra ev 25 dereceye çıkmıştı. Çok eski olduğundan elektrik kesildiğinde ve geldiğinde kendi yanmaya geçmiyor. Seyahata giderken korkar oldum.
    Sıcak su problemide yaşamıyorum..
    peteklere giden borular kılıflı borular olup, petek sayısı ve dağılımı şöyle ;
    4.Çatı da alurad marka 3 adet toplam 4 metre, dd marka 2 adet 1,6metre
    3. katta 4 adet dd toplam 4 m, 2 adet alurad 120 lik havlupan
    2. katta 5 adet toplam 7 metre alurad petek
    1. katta 3 adet alurad toplam 3 m. ve dd 50 cm var.

    TOPLAM 22-23 metre karışık marka model petek var.

    Acaba yeni model, veya yoğuşmalı bir kombi alsam bu yakıtı daha da düşürebilirmiyim diye size danışmak istedim. Teknik olarak da epeyce avantaj kazanabileceğimi düşünüyorum, Haftalık gece gündüz ayarı , elektrik kesilme ve gelmesinde otomatik devreye girme, oda dan ısı ayarı yapabilme ( çok katlı olunca bu şart :-) Dış ısı sensör ilavesi, telefon ile on/off, vs.

    Al diyorsanız, önerdiğiniz marka model kapasite tavsiyeleriniz benim için çok değerli bilgiler olacaktır.

    Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auzdil -- 27 Eylül 2009; 2:33:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: drumbeat

    @yeniceri

    Su çok tembeldir. En kısa yoldan çevrimini tamamlamak ister. Tesisat uzadıkça su akışına karşı olan direnç artar.
    Özellikle bağlantı borusu uzunlukları farklı radyatörlerde yakın radyatörler ısınır. Uzak radyatörler daha az ısınır.

    Kısaca: (ısıtma tesisatı çalışırken yapınız)

    1 - Bütün radyatör vanalarını tam olarak açın.
    2 - Çok ısınan radyatörlerin, kombiye en yakın radyatörler olacaktır, vanalarını tam olarak kapatın. 2-3 dk. bekleyin. ısınmadığını düşündüğünüz radyatörlerin sıcaklığını kontrol edin. Yakındaki radyatörler kadar ısındılar ise dolaşım sorununuz yoktur.
    3 - Sakın bütün radyatör vanalarını aynı anda kapatmakgibi bir hata yapmayınız.

    4 - Yakın radyatörlerin vanalarını her seferinde 1/4 tur veya daha az açarak (veya duruma göre kapayarak) ve her ayarda 5 dakika bekleyerek bütün radyatörlerin eşit sıcaklığa gelmelerini sağlayınız.

    En uzak radyatörün vanası tam açık en yakı radyatör vanası tam kapalı konuma en yakın şekilde ayarlanmış olacaktır. Akşam evde otururken bunu yapabilirsiniz.

    Eğer radyatörlerinizde giriş ve çıkışta 2 vana bağlanmış ise tavsiyem altta olan çıkış vanasını bu işlemde kullanmanızdır. Üstteki vanayı karıştıran çok olur. Bir işaret de koyarsanız ayar bozulduğunda ayarlamanız kolay olur.

    Banyoda ise radyatör üstte olduğundan üst vanadan ayar yapın.

    Radyatörlerde tek vana varsa zaten başka şansınız yok.

    Bütün radyatörler eşit sıcaklığa geldikten sonra oda sıcaklığına göre 1/4 tur adımlarla son ayarınızı yapınız. Bu daha uzun sürer.

    Umarım yardımcı olmuşumdur.

    Saygılar




    malesef bizim emektar sadece sıcak su veriyor petekler ısınmadan atıyor galiba termostat ta bozulmus o nedenle deneyi yapamadım artık yeni cihazda deneriz
    tesekkürler




  • Arkadaşlar herkese merhabalar....

    Acil yardım için sizlere başvurdum , biz toplu bir iş yaptırıcaz ama araştırdıkça kafamız karıştı...

    Öncelikle evimiz net 120 m² , DD premix PI modeli yoğuşmalı hakkında yardım ve yorumlarınızı bekliyorum...Bazıları DD yoğuşmalı kombilerinin çakma olduğunu bir fanla yoğuşmalı yaptıklarını söylüyor...

    Bunun dışında bizlere tavsiye kombilerinizide öğrenmek istiyorum ...Saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: auzdil
    Sayın Maxfocus ve koun uzmanı olan tüm arkadaşlar
    Ankara'da 4 katlı toplam 320 m2 civarı ikiz bir evde oturuyorum. Evimde yaklaşık 40m2 cam var. Bodrum katının kottan dolayı yarısı toprak seviyesi altında kalmakta. Cephe olarak doğu , güney ve batıya bakıyor.
    Evi aldığımda çok iyi bir izalasyon yaptırmıştım. 5 cm lik. Şuana kadarda bu izalasyondan çok memnunum. Kullandığım kombi çok eski yaklaşık 15 yıllık bir alarko, yaklaşık 24000 kcal/h . Her sene dursun çalışıyor diyorum ama, her sene bi problem çıkartır diye de korkuyorum. evi aldığımdan beri
    1 kez arıza yaptı ve 100 tl ye onarıldı. Şuana kadar başka arızası da olmadı. Geçen kışı yaklaşık 2000 tl gaz ile geçirdim. günlük ortalama 17-18 m3 yakıyor evin içi (ısıyı 1,5 te tuttuğum halde) 21-22 derece oluyor, peteğe elinizi koyduğunuzda yanıp yanmadığı belli olmuyor ama ev ısınıyor( mutfak kullanımı da dahil) . Bir seferinde 3 e getirdiğimde ( dış ısı -15 iken ) 1 saat sonra ev 25 dereceye çıkmıştı. Çok eski olduğundan elektrik kesildiğinde ve geldiğinde kendi yanmaya geçmiyor. Seyahata giderken korkar oldum.
    Sıcak su problemide yaşamıyorum..
    peteklere giden borular kılıflı borular olup, petek sayısı ve dağılımı şöyle ;
    4.Çatı da alurad marka 3 adet toplam 4 metre, dd marka 2 adet 1,6metre
    3. katta 4 adet dd toplam 4 m, 2 adet alurad 120 lik havlupan
    2. katta 5 adet toplam 7 metre alurad petek
    1. katta 3 adet alurad toplam 3 m. ve dd 50 cm var.

    TOPLAM 22-23 metre karışık marka model petek var.
    Acaba yeni model, veya yoğuşmalı bir kombi alsam bu yakıtı daha da düşürebilirmiyim diye size danışmak istedim. Teknik olarak da epeyce avantaj kazanabileceğimi düşünüyorum, Haftalık gece gündüz ayarı , elektrik kesilme ve gelmesinde otomatik devreye girme, oda dan ısı ayarı yapabilme ( çok katlı olunca bu şart :-) Dış ısı sensör ilavesi, telefon ile on/off, vs. Al diyorsanız, önerdiğiniz marka model kapasite tavsiyeleriniz benim için çok değerli bilgiler olacaktır. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.


    Selamlar,

    320 m2 alan ciddi bir rakkam ve yer Ankara olunca daha da ısıtması zor bir alan halini alıyor. Normal şartlarda bu kadar alan için ciddi rakkamlar öderdiniz. Birde 320 m2 net ısıtma alanı mıdır. Bu çok önemli, zira daha düşük m2 lerde ısı ihtiyacıda oldukça düşüyor.

    Burda doğru bir değerlendirme için ısıtma alanlarını m2 olarak ve tavan yüksekliğinide mt olarak, ayrıca petekleriniz marka dışında tiplerini , ölçüleri ile bulundukları her alan için bilmek gerekli. Bunlarında dışında mevcut Alarko cihazın tam modelini bilirsek daha iyi olur.
    Verdiğiniz bilgilere göre evinizin yalıtımı gerçekten çok iyi düzeyde denilebilir. Zira 24000 kcal bir cihazın normal şartlarda bu evi ısıtması mümkün değildir. Ancak her zaman dediğimiz gibi yalıtım iyi olunca herşey mümkün oluyor.

    Bunun dışında alurad markalı alm petekler normal saç peteklerden çok daha iyi performans verirler. Sizin petekleriniz büyük çoğunluğu bunlerden oluşmuş.Bu da daha etkili bir ısıtma sağlanmış almanına geliyor.
    Yanlız 22-23 mt petek 75-65 lik işletmede bile 33000 kcal üstü çıkış verir ki buda aslen kombinin gücünün aşılması anlamına geliyor. 50-30 derece işletmede ise 18000 kcal civarları alabilirsiniz , Ancak bu değerde 320 m2 lik bir alan için çok iddealı ama imkansız değil tabi ki, birim alan için 20 kcal uygulamasında yakalanabilir. Bu da çok iyi yalıtımla sağlanabiliyor. Bu nedenle kombi ve petek teknik bilgilerinin doğrulanması gerekli.

    Kollektörlü dağıtım sisitemi uygulanmış ve petekler tam ısındığına göre sirkülasyon konusunda da bir sıkıntı yok gözüküyor.

    Bu kadar büyük alanda 40 m2 cam normal bir değer. Benim net 167 m2 de 23 m2 cam var ve abartılı bir büyüklük yok .4 kat için bu değer normal.

    Siz anladığım kadarıyla,daha ziyada otomatik ve local kontrol ile aslında ısıtmada biraz otomasyon konforu istiyorsunuz.
    2000 tl geçen kış için bu büyüklük açısından Ankara için süper bir değer (tabiki evin tamamı ve ne kadar süre ile ısıtıldığına bağlı ) , kendimden kıstasla 19 ekim2008 ile 12 nisan2009 arasında hiç kapatmadan diyebiliriz, 1307 tl lik /6 = 218 tl ortalamam var. Aşağıdki grafikdeki 5 aylık ana dönemi alırsakda ortalama 226 tl oluyor.Gazın en pahalı olduğu dönemde olduğu ve sürekli 21-22 derecelik odalar, düşünülünce orta düzey yalıtımla normal rakkam.
    Benim yalıtımım o kadar iyi değil, ama İstanbul ve daha küçük bir 117 m2 net sürekli alan için (Brüt 300m2, net kullanım alanı 240 m2, net ısıtıma m2 167, sürekli net ısıtılan alan 117 m2) bu şekilde gerçekleşdi. Bu dönemde termo vana , modülasyonlu oda termostadı ve dış hava sensörü kullanılmadı.

    Aslında Teknik bilgileri, kesinleştirdikten sonra kombi önerisi yapmak daha doğru olur , ama eğer bu bilgilere göre bir yorum isterseniz, önerim min. 30 olmak üzere tercihen 35kw lık bir yoğuşmalı cihaz olur. Bu cihazı modülasyonlu ve dış hava sensörlü bir oda termostadı ile desteklerseniz çok iyi olur. Ayrıca vardır diye düşünüyorum ama , yoksa kesinlikle termostatik vana kullanmanızı öneririm. Bu kadar farklı ısıtma(odalar vb.) alanlarına sahip bir yerde, bu en başta yapılmalıydı. Kombinize bence bir kesintisiz güç kaynağı kullanın , online sistem olarak alacağınız bir ups , size tüm elektriksel sorunlardan koruduğu gibi 1 saate yakında (akü gücüne bağlı) çalışma sağlar.
    Cihaz olarak size uygun Viessmann vitodens200 35 kw , yine Alarkonun Atag E32C ile Q38C modelini öneririm. Her iki markanında tüm ilave donanım seçenekleri vardır. Viessmann biraz pahalı bir cihazdır ama kalitelidir. Sizin burası için buderusda duvar tipi yoğuşmalı ürünler var ve bunlarda çok kaliteli ancak pahalı ürünler, GB 112-29/36 wt -wth olanı yapılacak keşif sonrası uygun olabilir. Vaillantın yoğuşmalı olan 346/3-5 modeli uygun fiyatıyla olabilir. Bunların dışında yine yapılacak keşif sonrası ECA confeo premix 30 da kw kullanılabilir. En uygun fiyatlı cihazda budur.

    Son olarak, verdiğiniz bilgilerden ,evinizin yalıtımının çok iyi ve ısıtma m2 niz büyük olduğu analaşılıyor. Bu anlamda yeni teknolojili yoğuşmalı bir ürün kullanmanızı öneririm. Bu hem otomasyon konforu sağlamanın yanında , diğer ek termo vana , dış hava sensörü ve mod. oda termostadı ile daha iyi bir tüketim , sonuçda daha düşük maliyet sağlayacakdır.
    Ancak bir kaç firmaya keşif yapttırıp bilgi almanızda ciddi fayda , en azından mevcut uygulamanın durumu hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
    Kolay gelsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 28 Eylül 2009; 10:15:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuncer17
    Arkadaşlar herkese merhabalar.... Acil yardım için sizlere başvurdum , biz toplu bir iş yaptırıcaz ama araştırdıkça kafamız karıştı...
    Öncelikle evimiz net 120 m² , DD premix PI modeli yoğuşmalı hakkında yardım ve yorumlarınızı bekliyorum...Bazıları DD yoğuşmalı kombilerinin çakma olduğunu bir fanla yoğuşmalı yaptıklarını söylüyor... Bunun dışında bizlere tavsiye kombilerinizide öğrenmek istiyorum ...Saygılar...


    Selamlar,

    Yoğuşmalı alacaksınız , ECA confeo premix 24 kw yı alın 120 m2 net içinde min. 8,5-9mt tercihen 10,5-11mt maks. 14mt pkkp22 h:60 peteğiniz olsun yeterli olur.
    DD ün sargon condenseleri bende önermem. İllaki DD olacaksa Sargon premix veya premix PI olmalı. Çakma diye tabir edilenler ilk modeller olan sargon condenseler olabilir.
    Bütçeniz uygunsada buderus gb022 yi öneririm.
    Tabiki yoğuşmalı cihaz için tesisat ve petek ölçülerinizin, bunun dışında ısıtma alanının yalıtımınında önemli olduğunu hatırlarırım.Kolay gelsin.




  • Selam arkadaşlar,

    Bana biraz kızabilirsiniz ama forumu uzun uzun okuyabilecek vaktim yok. Şöyle bir gözden geçirdim ancak kendi özel durumumu anlatırsam daha kısa zamanda yanıt alabilir miyim diyorum? 1 ay içinde tesisat döşenmesi gereken bir ev kiraladım. 60-65 m2 1 oda 1 salon, salonun kocaman 3 adet camı var. Kombi, radyatörler dahil ne kadar olabilir acaba masrafım? Sordum çok kafam karıştı aynı kombiyle bile 2000-4000 aralığında değişti rakam. Tesisatçı önerseniz Çapa tarafında o da nasıl makbule geçer anlatamam....Şimdiden teşekkürler...

    NOT: 1000-1300 civarı iyi ve uygun bir kombi de tavsiye edebilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soaringeagle -- 28 Eylül 2009; 14:43:57 >
  • merhaba yazını tesadüfen okudum..Ben o alana hermetik bir doğalgaz sobası koyup işi hallederim..Çok daha ucuz olur..Kombi dersen ECA nın bir çok modeli var..900- 1250 arası...Tesisatçı çok . Adam gibi yapsın eziyet çekmeden işi bitireyim vede makina Mühendisi olsun dersen şu telefondan ibrahim Beyi ara....Gök Isı ...05327001600... Yeri ikitelli de çapaya gelir...Ekibi güzel...Şişirme iş yok...Fiyatı çok ucuz değil..Normal....Tuzlama fiyat asla çekmez...Ben denedim...Çekinmeden çok kişiye tavsiye ettim.... Bu Tavsiye ettiğim yer Demirdöküm yetkili servisi...Çok uygun radyatör, kombi, ve tesisat işini halledebilirsin...karar ve para sizin...Kolay gelsin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 28 Eylül 2009; 16:50:10 >




  • slm..
    Kombi önerisi istiyorum..
    ev 165 m2 , duvarlar izoleli..
    Şimdiden teşekkürler..
  • TAŞKAFA geri dönüşün için çok teşekkür ederim. Benim biraz kafam karıştı galiba soba ve su ısıtıcısı kullanmak daha hesaplı olacak...:(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enemy34 slm.. Kombi önerisi istiyorum.. ev 165 m2 , duvarlar izoleli.. Şimdiden teşekkürler..

    Selamlar,

    Tek katta 165 m2 net ısıtma ve yalıtımlı bina için, 11 mt pkkp22 h:60 petekden oluşan 24 kw (20640 kcal) lıl kombili sistem yeterli olur.Bu sistemde yoğuşmalı kombide kullanabilirsiniz.
    Çatı katı ise 24 kw lık ürün kritikde kalabilir, yoğuşmasızda 28kw yoğuşmalıda 30 kw kullanmanız gerekebilir.
    M2 niz yoğuşmalı ürün kullanımı için (yatırım maliyetinin geri dönmesi açısından) uygun. Yoğuşmalı uygulamasında petek boyunu 14 mt çıkararak yoğuşmadan daha fazla yararlanabilirsiniz. Banyo ve antre dışında tüm peteklerde termo vana olsun. Ayrıca modülasyonlu oda termostadı ve dış hava sensörü ile daha da fazla tasarruf sağlarsınız.

    Yoğuşmalıda marka olarak ECA ve Buderus önericem, eca confeo premix 24 kw veya buderus gb022 , 24 kw ürünler olarak işinizi görürler.
    Eğer 30 kw olacaksa ECA cpnfeo premix 30 kw yada viessmann vitodens100w 30 kw olabilir.
    Yoğuşmasız olarak ECA confeo plus, DD nitron , Buderus u52 veya u62 önerebilirim. U52 tek eşanjör olduğundan sıcak su debisi daha düşükdür. Tek banyo kullanımında sorun olmaz ama birden fazla yerde, mutfak + banyo veya 2 banyoda sorun olur.
    Petek olarakda DD plus önericem. Eğer hazırda tesisat ve petekleriniz varsa bunları muhakkak temizletin, ayrıca model ve tipine göre değerlendirip, toplam uzunluğun yeterli olup olmadığınada bakmak gerekli. Kolay gelsin.




  • Ben yine de kombinin konforunu isteyeceğim galiba maliyetine rağmen....:(

    Evin dış cephesi sebebiyle dışarıdan izolasyon şansım yok içeriden yaptırayım diyorum ama ev zaten küçük iyice küçülecek. O yüzden size bir konuda danışmak istedim sadece peteklerin arkasına izolasyon yaptırsam uygun olur mu? Yoksa bu kadar büyüklükte bir evde çokta birşey farkettirmez mi? Bu arada ev 60-65 m2.
  • 
Sayfa: önceki 265266267268269
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.