Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (270. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.326.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bu sene ilk defa doğal gaz kullanacağım kısmet olursa. Sizin önerilerinizi almak istedim.

    Ev Şanlıurfa'da, en üst kat ama izolasyonu iyi. Doğu, batı, kuzey cephe. Net 155-160 metrekare.
    Petekler 60'lık, toplam uzunluğu 11.20 metre.

    Kombi Buderus GB-042 22K Ecoplus Yoğuşmalı. Odaya ayrıca RC 10 oda kumandası takıldı.

    Şimdi öğrenmek istediklerim,

    -Petek uzunlukları yeterli mi, ilave yapmam gerekir mi?
    -Kombide de ısı ayarı var, odadaki kumanda da var. Hangisini kaç dereceye getirmem gerekiyor.

    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 3 Ekim 2009; 13:35:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ankara

    merhabalar. uzun zamandır forumu takıp edıyorum ve maxfocus senden tavsıye anlamında yardım ıstıyorum...
    ankarada yasıyorum. evim 3+1 orta kat, guneydogu cephe, brut 125 net 105 m2 yuzolcumlu, binanın ısı yalıtımı mevcut, yenı bına... kombi konusunda kararsız kaldım. buderus 062 20000k cal(pahalı geldı), vaillant 242-5 plus 20000 kcal, viessmann vitopend 100 20000 kcal ve ferroli demiıprojeck ile divatop 20000 kcal arasında kaldım. evin yukseklıgı 2,6 mt ve toplam 8 adet petek baglantısı var. peteklerı demırdokum plus dusunuyorum ama kombıde cok kararsız kaldım. petek boyu ve kombi hakkında fikir verirsen gercekten cok memnn olurum. sımdıden cok tesekkur edıyorum yardımların ıcın....



    yardımmmm........
  • Orayı oku burayı oku, kombi kataloglarında kaybol, esnafa dert anlatmaya çalış dur. Çekmediğim bir bu çile kalmıştı resmen.

    son çare burayı deneyeceğiz artık. :)


    Yerden ısıtmalı evimde kullanmak üzere kombi arayışlarım devam ediyor, bütün yoğuşmalı kombileri kullanabileceğimi öğrendim ama yoğuşmalı olmayıp da kullanabileceklerim için pek bir malumatım yok. 1.750 Tl yi geçen bir yatırım yapmayı düşünmüyorum, maalesef bu durumda DD'ye mahkum kalıyorum.

    25k kcal civarı yerden ısıtma sistemlerinde kullanılabilecek 1.750 TL yi geçmeyen kombi önerilerinizi duymak isterim. Lütfen seçeneklerimi çoğaltın ve yardımlarınızı esirgemeyin.


    Saygılar.
  • Merhaba herkese,
    Ben yeni ev aldım, Ankara'da, yüksek bir muhitte ve 7., en üst kat. Daire 110-120 metrekare arası. Müteahhit gaz beton kullandığını, yalıtımın iyi olduğunu, çatıya da 10 cm izocam döşeyeceğini söyledi.

    Sorularım şunlar:
    1- Bu dairede 20000 lik kombi ile ısınabilirmiyim?
    2- DD Nitron iyi bir seçim mi benim için?
    3- Vidopend 100 alacaktım, çok gürültülü diye yorumlar okudum, vazgeçtim, doğru mu?
    4- DD Nitron mu Vidopend 100 mü? ne dersiniz?
    5- Ya ECA Confeo?

    Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden
  • Bende kararsız kaldım iyiden iyiye bir sitede kıyaslama yaptım kombi com isimli site buderus u52 1440 ve ikinci eşanjör yok u62 sinde var onunda fiyatı 1790 aynı özelliklere sahip hatta anladığım kadarıyla daha az yakan viessmann vitopend 100 1330 eca confeo plus ise 1180 simdi ben aslında bu durumda fiyatı makul diye viessman almak isterdim ama bu ses olayı galiba büyük sorun cünkü başka sitelerdede aynı sorun dile getirilmis buderus ise cok pahalı ve bu sitedeki karsılastırma yaptığımda daha fazla yakıyor gibi görünüyor eca confeo plus almaktan başka care kalmıyor gibi üstat maxfocus şu konuya bir el atmanı rica ediyorum yada viessman vitopend 100 buderus u52 u62 eca confeo plus alan arkadaslar yani yeni almıs olan arkadaslar bizi aydınlatın lütfen fakat viessmanda bu 100 modeliyle bir üst modeli arasında büyük fiyat farkı var bi sorun olduğu aşikar gibi görünüyor ama bu konuda alan arkadaslar bize ışık tutsun lütfen su an icin favorim eca confeo plus hem ucuz hemde tavsiye ediliyor ama aynı paraya daha kaliteli viesman ürünü alabiliyorsam almak istiyorum tabi

    http://www.kombi.com/index.php

    bu siteyi inceleyip bilgi verecek arkadas varsa yardımlarını rica ediyorum




  • Arkadaşım bana göre 1 kesin evet...Kombi tercihin 2 ile 5 arasında biri olsun...Karar , para, tercih sizlerin.......Ayrıntılı bilgi.. eca.com.tr ( En çok 45-55 C arası kazan sıcaklığı bile sana yetecek...)... Gaz beton duvar ve çatı yalıtımı olduktan sonra 20.000 kcal sana fazlasıyla yeterli.....8 mt toplam boyda 60 cm yükseklikte pkkp panel radyatör koy...Havlupanı bu ölçüye dahil etme... Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 4 Ekim 2009; 13:34:26 >
  • Creepiest çok ayrıntılı ve açık yazdım..özel mesajlarına bak..selamlar..
  • @taşkafa, bizim işe de bi el atsan
  • taşkafa teşekkür ettim cevabın için, ev ankara'da ve giriş olduğu için 25k kcal gibi bir değere ihtiyaç var sanırım. Confeo premix 1100 euro gibi liste fiyatı var. o fiyatlara cıksam seçenekler güzel aslında. ama 1750'i geçirmemeyi düşünüyorum. araştırmalar devam edecek anlaşılan :S
    saygılar.
  • Merhaba, Fan modülasyonu ne işe yarar? Olmazsa olmaz birşey midir?
    DD Nitron ve ECA Confeo modellerinin hangisinde var?
    İnternette farklı bilgiler var bu konuda, mesela DD'nin kendi kataloğunda böyle bir bilgi yok, ama bazı sitelerde var diyor DD Nitron'da.
    O yüzden bir bilene sorayım dedim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: devran_37 Teşekkür ederim .verdiğin bilgiler için.Bir soru daha kafamda takıldı kaldı. Petekleri ısıtma suyunun 60 derece normal rakam olduğunu servis söylemesine rağmen bir arkadaş( oda budersus servisinde çalışıyor) çıkış suyunun 70 dereceye ayarlanırsa daha verimli olacağını söyledi. Ben bunun doğru olup olmayacağını soracağım size. Yaparsam yani dereceyi 60 yerine 70 yaparsam bi sakıncası olurmu. Birde kullanma suyu sıcaklık rakamınıda 43 olarak belirledim bu rakamda sizce normal midir? Yoksa bunuda yükseltebilirmiyim. Şimdiden vereceğiniz cevap için teşekkür ederim.


    Selamlar,

    Konunun temel sebebi, peteklerde 60 derecelik ısıtma suyu olabilmesi için kombinin kazan çıkış suyu sıcaklığının 70 derece olması gereğidir.
    Zira tesisat boyun var olan ısı kayıpları dikkate alındığında , ortalam petek sıcaklığını 60 derece civarında olabilmesi için 70 derecelik kazan suyu çıkışının daha doğru olacağı kaçınılmaz bir durum.

    Genel olarak çok iyi bir tesisat projesinde bile , hedef işletme sıcaklığının sağlanması için, kazan suyu sıcaklığı min +5 derecelik farkla, tesissata yollanır.
    Misal eğer 75-65 derecelik bir işletme sıcaklığına göre projelendirme yapıldıysa, kazan suyu çıkış sıcaklığı 80 derece olmalıdır.
    Bu nedenlede , bir çok markada işletme sıcaklıklarına göre verilen güç çıkışı değerlerinde daha ziyada özellikle yoğuşmalı modellerde 80-60 derecelik çıkş gücündeki değerlere bakılmalıdır.
    Bazı markalar, 75-60 değerini verirler, bazıları 90-70 değerini verirler, yoğuşmalılarda genel değerlendirme 50-30 40-30 veya 36-30 gibi işletme sıcaklıkları üzerinden yapılır.
    Ancak bunların içinde aslen genel değerler 90-70 80-60 ve 50-30 dur. Tabi ki burda son kullanıcının bu kadar teknik bilgiye sahip olmadığı bilindiği için, aslen 24 kw veya 20640 kcal denilen bir çok cihaz kendi içinde eş değere sahip değildir. Aynı güçte olanlar olduğu gibi alt veya üst güçte olanlar olabilir.

    70 derece yapmanızın hiç bir sakıncası olamaz, Kullanım sıcak suyu değeri 43 , banyonuzun kombi ile arasındaki tesisat mesafesi ve banyo sıcaklığınızla ilgilidir. Banyoların ısıtılmasında, min 24 derecelikdeğer alınır. Aslen 25-26 derece olmalıdırlar. 43 derecelik su genel olarak dış hava sıcaklığının düşmesiyle beraber, banyonun konum ve yalıtım şartlarına bağlı olarak yeterli olmayabilir. Örneğin dış cepheye %40 dan fazla duvarı olan yalıtımsız bir banyoda , birde tesisat boruları bu duvarlardan geçiyorsa ciddi ısı kaybı olacağından kasım aralık ayalarında yeterli olmayabilir. Bu nedenle 45 derece bence daha iyi bir değer. Ama banyo dairenin ortasında, dış cepheye duvarı çok az ve yalıtımlı ise 40 derece bile yeterli olur.
    Bunların dışında, kişiden kişiye değişen bir sıcaklık anlayışıda vardır. Benim bu konudaki önerim 43 dereceyi bir deneyin, zaman içinde en doğru dereceyi kendiniz bulacaksınızdır. Şu an için yeterli olacağını düşünüyorum. Kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nee-see

    Merhaba, Fan modülasyonu ne işe yarar? Olmazsa olmaz birşey midir?
    DD Nitron ve ECA Confeo modellerinin hangisinde var?
    İnternette farklı bilgiler var bu konuda, mesela DD'nin kendi kataloğunda böyle bir bilgi yok, ama bazı sitelerde var diyor DD Nitron'da.
    O yüzden bir bilene sorayım dedim :)


    Fan modülasyonu ısı ihtiyacına göre fan hızının cihaz tarafından otomatik ayarlanmasıdır. Olmazsa olmaz bir özellik değildir. Yakıt tasarrufuna katkıda bulunması beklenir. Nitron da var, confeo da yoktur. İkisi de iyi cihazdır, nitronda brülör bakır alaşımdan, Confeo da paslanmaz çelikten imal edilmiştir. Aralarında anlamlı yakıt farkı yoktur hatta Confeo bu bakımdan biraz daha iyidir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simsar4

    arkadaşlar

    yarın son günüm kombi alımı için.

    evim 4. katta ve ev 4 katlı. yani son kattayım. yalıtım orta düzeyde. yani kötü değil ama süperde diyemem. 3+1 bir ev ve 100 m2.

    DD nitro, neva veya termostar alabiliyorum. bunlardan hangisinni önerirsiniz. ama bunlar arasında olmalı. lütfen acil cevap yazabilen ve nedenlerini belirten olursa sevinirim.

    şimdiden teşekkürler

    Bunlar arasından DD Nitron..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nee-see Merhaba, Fan modülasyonu ne işe yarar? Olmazsa olmaz birşey midir? DD Nitron ve ECA Confeo modellerinin hangisinde var? İnternette farklı bilgiler var bu konuda, mesela DD'nin kendi kataloğunda böyle bir bilgi yok, ama bazı sitelerde var diyor DD Nitron'da.
    O yüzden bir bilene sorayım dedim :)


    Selamlar,

    Fan modülasyonu nedir ve ne işe yarar.
    Hermetik kombilerde doğalgazın yanması için gerekli olan havayı , atmosferden emiş yaparak yanma odasına veren sistemin merkezinde bir fan motoru vardır. Standart hermetik cihazlarda, bu fan motoru , tüm yanma seviyelerde standart bir hızda döner. Daha doğrusu tam güç çıkışında verim değerleri alındığından daha ziyada bu seviyedeki gereken havayı verecek , hızda dönerler.

    Oysaki tüm yanmalı sistemlerde , yanma için gereken oksijen miktarı, verilen yakıt miktarı ile uyumlu olmalıdır. Aksi durumda yanma performansı, veriminde düşme olur. Bu durum bugünün tüm modern , motorlarında da kontrol edilen bir hususdur.

    İşte bu nedenle kombilerde , daha sağlıklı yanma verimi sağlanması için ilk zamanlarda en az 2 olmak üzere farklı motor devirleri kullanılırken (kademeli diye bahsedilen sistemler vaillant, bosch ve viessmann vitopend200 modellerinde halen var) şimdilerde fan motorunun, gerilim frekansı, elektronik kontrol devreleri ile değiştirilerek, istenen dönme hızlarına ayarlanabilmektedir. Bu verilen gaz miktarına göre doğru miktarda hava verilmesini, kısaca doğru, gaz hava karışımının ayarlanmasını sağlamaktadır . Eskiden AC (alternatif akım) motorlarda hız kontrolü zor bir işti (hatta bazı eski kitaplarada imkansızdır yazar) bu nedenlede DC (doğru akım), motorlar kullanılırdı. Artık bu kontrol küçük elektronik devrelerle ve ucuza yapılabildiğinden, bir çok üründe rahatlıkla kullanılabilmektedir.

    Kombilerde bu teknoloji, son dönemde piyasaya çıkan nerdeyse tüm yoğuşmalılarda vardır.
    Bu faydalı kontrol, yoğuşmalı olmayan modellerde fazla kullanılmıyor, Benim bildiğim, DD nitron ve Neva nın yanı sıra, bazı ferroli gibi italyan markalarında yoğuşmalı olmayan modellerde de kullanılıyor.
    ECA nın sadece yoğuşmalı ürünlerinde bu özellik var. Yanlız size önerdiğim ECA confo plus ve fortıus plus modellerinde, otomatük kalibrasyon özelliği var,
    yani cihaz zaman içinde olabilecek her hangibir ayar bozukluğunuda , kendini tekrar fabrika değerlerine göre kalibrasyon yapıyor.
    Bu bir çok kombide zaman içinde var olan bu tür bozulmaların önüne geçtiği gibi , min servis ihtiyacıda çıkardığından , tüketimde ve işletmede olumlu bir özellik.
    Elektronik geliştikçe, parça maliyetleri düştükçe bu tür kontrol ve denetleme sistemleri, kombilerde de yerini alacakdır.
    10 yıl önce otomotivdeki, motor ve diğer sistem kontrol , güvenlik, sürüş vb. unsurlar da kullanılan özellikler le şimdikiler arasında ciddi farklar var,
    eskiden liüks sısnıfda kullanılan özellikler artık, standart orta sınıf arabalarda da kullanılıyor. Teknoloji yenilendiği gibi , çok hızlı olarakda eskiyor ve de maliyetleri ciddi oranda düşüyor. Bu da bir çok gelişmiş özelliğin, kullanılabilir olmasını ve ucuza son kullanıcıya iletilmesini sağlıyor.

    Olmazsa olmaz mı , hayır değil, ama olması iyi bir özellik ve tüketim değerinde özellikle orta ve alt güç çıkışlarda ciddi fayda sağladığı gibi emisyon değerlerinin düşmesinide sağlar. (atık gaz değerleri) Kısaca faydalı bir özellikdir. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 5 Ekim 2009; 14:28:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: reko

    arkadslar bırsey sorucam bendekı budrus kombıye zamanında oda termostadı baglamadım..sımdı elımde honeywellın standart mekanık oda termostatı var..kombıden malum yerlerden ıkı uc cıkardım elımde ıkı tane kombıye gıdıcek uc var..bu termostadı 220 v baglanması soylenıyor ama benım kafam karıstı normalde notr kuru kontakta olmaması gerekn yerde kombının- ucuna baglanıyor..yanı termostat uzerınden 220 v ıle kombı beslenıyor bu normalmı..kombının kartına 220 v vermek bıraz sakat olabılırde..bu baglantı seklını bılen varsa paylaşabılırmı..oda termostatı her kombıde aynı sanırım..

    Malum yerler doğru mu, eminmisiniz. Doğru değilse anakartı yakarsınız. Kombinizin kullanma kılavuzunda termostat çıkışlarını göstermesi, ayrıca termostatında paket içeriğinde küçük bir açıklama kağıdı olması lazım. Bunları detaylı inceleyerek takmaya çalışın, emin olmazsanız servise taktırın..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ankara
    merhabalar. uzun zamandır forumu takıp edıyorum ve maxfocus senden tavsıye anlamında yardım ıstıyorum...
    ankarada yasıyorum. evim 3+1 orta kat, guneydogu cephe, brut 125 net 105 m2 yuzolcumlu, binanın ısı yalıtımı mevcut, yenı bına... kombi konusunda kararsız kaldım. buderus 062 20000k cal(pahalı geldı), vaillant 242-5 plus 20000 kcal, viessmann vitopend 100 20000 kcal ve ferroli demiıprojeck ile divatop 20000 kcal arasında kaldım. evin yukseklıgı 2,6 mt ve toplam 8 adet petek baglantısı var. peteklerı demırdokum plus dusunuyorum ama kombıde cok kararsız kaldım. petek boyu ve kombi hakkında fikir verirsen gercekten cok memnn olurum. sımdıden cok tesekkur edıyorum yardımların ıcın....


    Selamlar,

    105 m2 net için 13000 kcal size yeterli olacakdır. Yoğuşmasız olarak 20 ve 24 kw lık cihazlar uygun güçteler .
    8 petek bağlantısı var yanlız bunların tip ve uzunlukları nedir. Önemli olan bu değer.
    Normalde min. 8mt civarında pkkp22 h:60 petek olmalı.Tercihen ise 9mt 75-65 lik işletme için fazlasıyla yeterlidir.Marka olarak DD plus uygundur.
    Yazdığınız cihazlar içinde size , tüketim ve konfor açısından en mutlu edecek cihaz buderuss 62 dir. Bu ürün varken fiyatı düşünmezsek diğerlerini eleyebilirsiniz. Ancak pahalı dediğiniz için bu şansımız olmuyor, bu durumda vaillant düşünebilirsiniz.

    Ferrolide ise iki cihazda temelde güç, modülasyon ve tüketimde aynılar. En büyük fark Domiproject modelin bitermik olan entegre (kullanım sıcak suyu için) eşanjörlü (tek eşanjörlü) olmasıdır. Diğer model Divatop ise çift eşanjörlüdür. Bu anlamda sıcak su üretimi daha iy olması beklemenebilir ama iki modelinde 25 derecelik fark (10 C den 35 c ye çıkarması) için aynı değerdeler. Ancak bu 25 derecelik farkın aslen 30 veya üstü verilmesini beklerdim.
    Yine burda da tipik bir italyan işi (aslında bilmeyen için yanıltmaca) görüyoruz. Genelde burda sıcak su debisi nedir diye bakan bir kişi 13,7 lt/dk. görünce çok iyi diyebilir ama aslında bu değer bir çok alman ve Türk markası üründe 30 ve üstüdeki derece farkları için verilen 10,5 lt/dk değeriyle aynıdır. Ayrıca burda genelde giriş suyu sıcaklığı 10 derece olarak alınırken yine italyan markalar bunu 15 derece olarakda alabiliyor.
    Ama bilmeyen teknik katalogdaki değere baktığında biri 10,5 diğeri 13,7 diyerek tercih nedeni sayabilir. Bu tür durum özellikle tüm italyan markalarda var. Bu nedenle italyan ürün alırken teknik katalogdaki standartlara ve ölçüm kriterlerine çok dikkat etmek gerekir.
    Bu iki üründen Divatop ilave aks. ve donaım açısından da biraz daha iyi , bence ikisi arasında divatop alınır.

    Bu ürünlerin dışında ECA confeo plus ve DD nitronda düşünebilirsiniz. Benim burda fiyat performans için göre tercihim, nitrondan yana olurdu.Hemen arkasında da ECA yı seçerdim. Yukardaki İthal ürünlerde ise ferroli divatop ortalama 1450 tl (altı ve üstünde olabilir) fiyatıyla fiyat performans yönünden en iyi tercih durumunda. Buderusu düşünmüyorsanız ferrolinin bu ürünü alınabilir.
    Viessmann vitopend100 uygun fiyatlı iyibir cihaz ancak, modülasyon aralığı dar bu nedenle tüketimde sürekli yakma mantığı ile üst değerlerde kalacağını düşündüğümden önermiyorum. Vaillantında aynı şekilde modülasyon aralığı dar. Son tercih sizin. Kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri
    Bende kararsız kaldım iyiden iyiye bir sitede kıyaslama yaptım kombi com isimli site buderus u52 1440 ve ikinci eşanjör yok u62 sinde var onunda fiyatı 1790 aynı özelliklere sahip hatta anladığım kadarıyla daha az yakan viessmann vitopend 100 1330 eca confeo plus ise 1180 simdi ben aslında bu durumda fiyatı makul diye viessman almak isterdim ama bu ses olayı galiba büyük sorun cünkü başka sitelerdede aynı sorun dile getirilmis buderus ise cok pahalı ve bu sitedeki karsılastırma yaptığımda daha fazla yakıyor gibi görünüyor eca confeo plus almaktan başka care kalmıyor gibi üstat maxfocus şu konuya bir el atmanı rica ediyorum yada viessman vitopend 100 buderus u52 u62 eca confeo plus alan arkadaslar yani yeni almıs olan arkadaslar bizi aydınlatın lütfen fakat viessmanda bu 100 modeliyle bir üst modeli arasında büyük fiyat farkı var bi sorun olduğu aşikar gibi görünüyor ama bu konuda alan arkadaslar bize ışık tutsun lütfen su an icin favorim eca confeo plus hem ucuz hemde tavsiye ediliyor ama aynı paraya daha kaliteli viesman ürünü alabiliyorsam almak istiyorum tabi http://www.kombi.com/index.php bu siteyi inceleyip bilgi verecek arkadas varsa yardımlarını rica ediyorum

    Selamlar,

    u52 ile u62 arasındaki farkları önceki 2 sayfada anlattık, eşanjör dışında u62 nin modülasyon aralığı daha genişdir. Bu tüketimde ciddi fark yaratır.
    Ayrıca vitodens100 buderus u52 ninde u62 nin üstünde tüketime sahipdir. Satış sitelerindeki teknik bilgileri güvenmeyin. Üretici firmanın teknik kataloglarına bakın. Viessmann fan sesi sorununu yeni vitopend100 lerde kesmiş, elde kalan eski ürünlerde olabilir.
    Viessmann vitopend100 , bir çok iyi markanın , orta sınıf yada en çok satan modeller sınıfında yer alması için olan , en düşük seviye ürünü.
    Her markanın bu sınıf ürünleri vardır. Sonuçda mercedes, bmw bile a veya b sınıfı araç yapıp orta sınıfa el attı , mecburlar zira esas satış adetleri bu sınıflarda yer alır. Burda da aslen satış edini fiyat belirler.

    Bütçeniz uygunsa u62 alınır, değilse ECA confeo veya DD nitron alınır. Kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri
    Bende kararsız kaldım iyiden iyiye bir sitede kıyaslama yaptım kombi com isimli site buderus u52 1440 ve ikinci eşanjör yok u62 sinde var onunda fiyatı 1790 aynı özelliklere sahip hatta anladığım kadarıyla daha az yakan viessmann vitopend 100 1330 eca confeo plus ise 1180 simdi ben aslında bu durumda fiyatı makul diye viessman almak isterdim ama bu ses olayı galiba büyük sorun cünkü başka sitelerdede aynı sorun dile getirilmis buderus ise cok pahalı ve bu sitedeki karsılastırma yaptığımda daha fazla yakıyor gibi görünüyor eca confeo plus almaktan başka care kalmıyor gibi üstat maxfocus şu konuya bir el atmanı rica ediyorum yada viessman vitopend 100 buderus u52 u62 eca confeo plus alan arkadaslar yani yeni almıs olan arkadaslar bizi aydınlatın lütfen fakat viessmanda bu 100 modeliyle bir üst modeli arasında büyük fiyat farkı var bi sorun olduğu aşikar gibi görünüyor ama bu konuda alan arkadaslar bize ışık tutsun lütfen su an icin favorim eca confeo plus hem ucuz hemde tavsiye ediliyor ama aynı paraya daha kaliteli viesman ürünü alabiliyorsam almak istiyorum tabi http://www.kombi.com/index.php bu siteyi inceleyip bilgi verecek arkadas varsa yardımlarını rica ediyorum

    Selamlar,

    u52 ile u62 arasındaki farkları önceki 2 sayfada anlattık, eşanjör dışında u62 nin modülasyon aralığı daha genişdir. Bu tüketimde ciddi fark yaratır.
    Ayrıca vitodens100 buderus u52 ninde u62 nin üstünde tüketime sahipdir. Satış sitelerindeki teknik bilgileri güvenmeyin. Üretici firmanın teknik kataloglarına bakın. Viessmann fan sesi sorununu yeni vitopend100 lerde kesmiş, elde kalan eski ürünlerde olabilir.
    Viessmann vitopend100 , bir çok iyi markanın , orta sınıf yada en çok satan modeller sınıfında yer alması için olan , en düşük seviye ürünü.
    Her markanın bu sınıf ürünleri vardır. Sonuçda mercedes, bmw bile a veya b sınıfı araç yapıp orta sınıfa el attı , mecburlar zira esas satış adetleri bu sınıflarda yer alır. Burda da aslen satış edini fiyat belirler.

    Bütçeniz uygunsa u62 alınır, değilse ECA confeo veya DD nitron alınır. Kolay gelsin.



    maxfocus tesekkürler bilgi icin aslında benimde gönlümde yatan aslan u62 ama diğer önerilenler arasında 500 tl fiyat farkı var fiyatı 1700 tl civarında simdi en ucuz u62 yi nerde nasıl alırım onu arıstırıyorum internet ortamında fiyatları hep aynı bayilerede bakıp alacağım kısmetse evet ben kararımı net olarak verdim buderus u62 ;)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri
    maxfocus tesekkürler bilgi icin aslında benimde gönlümde yatan aslan u62 ama diğer önerilenler arasında 500 tl fiyat farkı var fiyatı 1700 tl civarında simdi en ucuz u62 yi nerde nasıl alırım onu arıstırıyorum internet ortamında fiyatları hep aynı bayilerede bakıp alacağım kısmetse evet ben kararımı net olarak verdim buderus u62 ;)


    Selamlar,

    € arttığı sürece bu ürünün fiyatı düşmez,
    http://www.dogalgazmarket.com/index.php?islem=icerikler1&bolum_icerik=76 bu linkteki firma, bir ara 1750 tl ye veriyordu. Sormanızı öneririm.
    Bunun dışında araştıracaksınız, ben 15 gün fiyat araştırdım ve sonrasında aldım. 2008 şubatında ECA confeo premix i 1mt lik uzatması ile 2080 tl kdv dahil almıştım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coxackie

    Merhaba arkadaşlar, bu sene ilk defa doğal gaz kullanacağım kısmet olursa. Sizin önerilerinizi almak istedim.

    Ev Şanlıurfa'da, en üst kat ama izolasyonu iyi. Doğu, batı, kuzey cephe. Net 155-160 metrekare.
    Petekler 60'lık, toplam uzunluğu 11.20 metre.

    Kombi Buderus GB-042 22K Ecoplus Yoğuşmalı. Odaya ayrıca RC 10 oda kumandası takıldı.

    Şimdi öğrenmek istediklerim,

    -Petek uzunlukları yeterli mi, ilave yapmam gerekir mi?
    -Kombide de ısı ayarı var, odadaki kumanda da var. Hangisini kaç dereceye getirmem gerekiyor.

    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    Saygılar...



    Ben bu soruma cevap alamadım, @maxfocus ilgilenirseniz sevinirim.

    Bir sorum daha olacaktı. Şanlıurfa'da yine arkadaşım birkaç güne kadar kombi alacak, o da bana soruyor :)
    Evi 160 metrekare brüt. 7.5 metre 60'lık petek boyu var. Ev güney cephe, en fazla 1500 TL düşünüyor. Hangi kombi uygun olur?

    Tavsiyelerinizi bekliyorum.




  • 
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.