Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (469. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.325.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 467468469470471
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baybars_

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration


    quote:

    Orijinalden alıntı: baybars_

    sanırım benzer sorular mutlaka sorulmuştur
    ev net 130m2 kullanım alanına sahip 5.8-6 m petek uzunluğu var (havlupanlar hariç)
    kombi yeri dışarıda(balkonda)
    cephe güney ve batı
    tesisat alttan
    yalıtımın iyi olduğunu düşünüyorum
    nasıl bir kombi taktırmalıyım hangi marka önerirsiniz değeri ne olmalı
    petek uzunluğu 9-10m'den az ise yoğuşmalı gerek yok diyorlar doğrumu
    bundan önce kirada oturduğum evde benzer petek uzunluklarında(belki de daha az) baymak digi(brötje) 24000 lik kombi kullanmıştık 2 sene sorun çıkarmadı 2 senenin sonunda evi devrederken sanırım sirkülasyon pompasından ses geliyordu onun dışında problemi yoktu


    hangi kenttesiniz?
    130m2 bir eve yoğuşmalı kombi çok iyi olur
    ama petek boylarınız kısa
    normalde 100m2 evlerde 6m petek olur sizinki 130m2
    bence petek boylarını arttırın ve yoğuşmalı kombi alın.tabii bütçenize uygun.

    Denizlide'yim petekleri inşaat firması taktırdı.Açıkçası yetermi bilmiyorum sanırım bir hesaplama yapmışlardır
    söylediğim gibi ondan önceki evin petekleri toplamda daha küçüktü.ısınma sorunum yoktu kombiyi genelde 2. kademe çalıştırıp 80-90 tl arası fatura ödüyordum
    evler 4 blok 2 blok müteahhit 2 blok koperatif müteaahhit kendi bloklarına kombi takılmış vaziyette verdi bizdekiler anlaşma gereği kombiyi herkes kendi taktıracak
    siz hangisini tavsiye edersiniz bütçe üst sınırım 2000TL civarında
    son sorum mevcut petek boylarıyla yoğuşmalı kombi'den istenilen verim alınırmı? yoksa petek boyları en az 9-10 metre mi olmalı

    9mt civarında yoğuşma çok verimli olur.eviniz 130m2
    9mt ye çıkartmanızda sakınca yok.
    2000liraya


    öncelik sırasına göre

    ferroli econcept
    eca confeo plus
    ariston genus premium
    demirdöküm nitromix

    öneririm
    hepsi premix yoğuşmalı,sedbuk a belgeli
    verimli yoğuşmalı kombilerdir
    petek markası: demirdöküm plus
    öneririm




  • @disintegration

    hocam demirdöküm nitromix sedbuk A belgesiyle ilgili hiç bir şey bulamadım ben netten, sen nerden ulaştın bu bilgiye? (DD nitromix kullanıcısıyımda merak ediyorum)
  • arkadaşlar bende bilgilerinize başvurayım...
    evim İstanbul Ataşehir de
    net 110 m2, 3+1, petek uzunluğu 7m (yaklaşık) + havlupan, 8. kat (ara kat), batı ve doğu cephe, yalıtım güzel(ben öyle biliyorum) hangi kombileri tavsiye edersiniz. Yoğuşmalı kombi uygun olur mu? Tavsiye edeceğiniz modeller var mı?
    Vede evde 2 kişi olduğumuz için tüm odaları yakmasak, atıyorum 4 tane peteğim açık olsa; kâr mı ederim zarar mı?
    Az ve kısa petekli evde yoğuşmalı kombi kullanmanın sıkıntısı olur mu? Boşa fazla para vermiş mi olurum? Az petek sayısının olduğu durumda yoğuşmalı kombinin yakacağı miktar normal kombiyi geçer mi?
    Saygılar...
  • Oda termostatı başlığında konuyla ilgili sorular olduğundan, modülasyonla ilgili olarak orada yazmış olduğum yazıyı buradada paylaşmak isterim. Bunlar benim tespitlerimdir, kendi araştırma sonuçlarından elde ettiğim verilerdir. Ben bu işin teknisyeni, teknikeri,mühendisi değilim. Sosyal bilimler ve iktisat fakültelerinden mezun, şu andada yüksek lisans eğitimini sürdüren birisi olarak konuya merak sarıp sizler için araştırmış olduğum şeyleri paylaşmak istiyorum. Konuya daha vakıf daha uzman bir arkadaşımız,işin eğitimini almış bir arkadaşımız yazmış olduğumuz şeyleri bu doğrultuda değerlendirir, eğer yanlış olan bir bölüm varsa, bunu bizim üfürükcü büyücü olduğumuzu söyleyerek değilde, kendi itiraz ettiği noktada daha doğru olduğna inandığı şeyleri yazarak yaparsa, hem gereksiz tartışmalar olmayacak, hemde kimseler kırılıp küsmeyecektir. Dolandırıcı satıcı tüccar insanların bu yazdıklarımızı sabote etmeye çalıştıklarını görüyoruz, çünkü bizim yazdığımız her cevap onlardan eksilen bir servis ücreti yada satmaya çalıştığı adi bir malın elinde kalması demek. Her soru için bu gecerli olmasada, çoğu sorularınız için bu gecerli bir durum, bu nedenle saldırılar hep olacaktır buda bizler için kaçınılmaz bir gercek. Saldıran hakeret eden hertürlü sonuçlarınada katlanır, gerekli bedelide gerektiği şekilde öder buda onlar için kaçınılmaz bir gerçektir. Herkes hakettiği muameleyi görmek, payına düşene razı olmak zorundadır. Fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum.

    Modülasyon özelliği ve modülasyonlu termostat kullanımı;

    Yeni nesil kombilerin hemen hepsi 3 tam modülasyon özelilğine sahiptir bu nedemek
    1- Kullanım suyu sıcaklığına göre modülasyon
    2- Tesisat suyu sıcaklığına göre modülasyon
    3- Oda sıcaklığına göre modülasyon.
    Modülasyonlu termostat kullanarak yani oda sıcaklığına göre modülasyon özelliğinden faydalanarak daha fazla tasarruf etmemiz sözkonusu. Normal bir zaman saati özellikli, on/of çalışma prensibine göre çalışan termostatta, misal 50c'lik bir değer secildi. O anda kazan suyu sıcaklığı 20c diyelim, cihaz modülasyonunu 50c kazan suyu sıcaklığına göre yapacak, ilk başlarda yüksek kapasitede sonrasında 50c ye yaklaştıkca kapasitesini düşürerek istenilen kazan suyu sıcaklığına göre modülasyon yapacaktır. Kombi 50c ye geldikten sonra oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar sürekli 50c de yanacaktır. (sapma değeri olabilir) Bu arada kombi sürekli dur kalk yapmadığı için ve kapasitesini belli oranda düşürdüğü ve bunu sabit tuttuğu için bir miktar tasarruf yapmış olacaktır.

    Oda sıcaklığına göre modülasyonda ise, cihaz var olan oda sıcaklığını algıladıktan sonra istenilen sıcaklığa ulaşmak için kendisine bir çalışma proğramı belirler. Gelişmiş beyine sahip cihazlarda bu özellik vardır, zaten o nedenledirki bazı modellerde modülasyonlu termostat kullanılmaz. Belirlenen çalışma proğramına göre odanın ne kadar sürede ısıtılacağı tahmin edilir ve ona göre kapasite ayarlaması yapılır. Secilmis olan kazan suyu sıcaklığı dış hava sıcaklığını düşünerek doğru olarak belirlemiş isek (genelde bu değer yüksek secilir 60c 75c aralığı gibi) cihaz modülasyon aralığını geniş tutarak (cihazın yeteneğine bağlı olarak bu aralık dar yada geniş olabilir) belirlenen çalışma proğramına göre oda sıcaklığına göre modülasyon yapacaktır. ilk örnekte kullanım şeklinde cihazın belirlenen dereceye hızlı bir şekilde ulaştığın,ı sonra sabit kaldığını göreceğiz. İkinci örnekte yani oda sıcaklığına göre modülasyonlu kullanımda ise, derecelerin daha yavaş ilerlediğini, bazen çakılı şekilde kaldığını görebiliriz. Cihaz kapasitesini kazan suyu sıcaklığına göre değil, ulaşmaya çalıştığı oda sıcaklığına göre yapacaktır. Kazan suyu sıcaklığına göre modülasyonda döngü, sürekli olarak mevcut kazan suyu sıcaklığı ile secilmiş olan değer arasında olacaktır. Yani örneklemek gerekirse 30c ile 50 arasında modülasyon yaparak çalışacaktır (Modülasyon özelliğine sahip cihazlara için gecerlidir) Diğer durumda ise oda sıcaklığına göre modülasyon özelliğine sahip cihazla birlikte aynı zamanda modülasyonlu termostat kullanıldığında bu döngü bazen 30c-35 aralığında bazen 30c - 40c aralığında bazan 30c 60c aralığında olacak mekanın ısı kaybına vb şartlara göre bu durum değişecektir. İlk kullanım örneğinde ikinci kullanım örneğine göre daha fazla yakıt tüketimi olacaktır. Bu nedenledirki önerilerimde, başkaca bir beklenti yoksa, sadece tasarruf amacıyla termosttat kullanımı isteniyorsa modülasyonlu termostatları öneriyorum. Bütün yeni nesil cihazlarda Kazan suyu sıcaklğına ve kullanım suyu sıcaklığına göre modülasyon özelliği mevcutken, bazı modellerde ilave olarak oda sıcaklğına göre modülasyon özelliği yoktur. Broşür incelemelerinde bunu desteklemediğini sizlerde görebilirsiniz.

    İkinci örneğe yani modülasyonlu termostat kullanımına ilave olarak dış hava sensörü bağlandıysa eğer, özellikle istanbul için bu çok faydalı olacaktır. Çünkü sabah sıcak olan hava, öğlen soğuk, ikindide ayaz, akşam yine sıcak olabiliyor. Bu defa dış hava sensöründen gelen bilgi ile mevcut oda sıcaklığı bilgisi cihazın beyninde derlenecek, ona göre bir çalışma proğramı belirlenecek aradaki gecislerde gereksiz yakıt tüketimi olmayacaktır. Dış havada belirli oranda düşme gözlendiğinde, kapasite yükseltilecek, havada iyileşme hissedildiginde kapasite düşürülerek geçişlerdeki gereksiz tüketim engellenmiş olacak. Yani hava sıcaklığında dalgalanlamalar dış hava duyargası tarafından tam zamanında belirlenerek, gereksiz yakıt tükemininin önüne geçilecektir. Bütün modeller dış hava sensörünü desteklemez, markaların çok az ürünü dış hava sensörünü destekler. Bunun temel nedeni yukarda anlatmış olduğum şeylerdir bu özelliklerin hepsinin uygulanabilmesi için ana kartın ve yazılımın buna uygun olması gerekir, buda cihazların daha pahalı satılmasının nedenlerinden biridir.

    Modülasyonla ilgili diğer bir önemli konu modülasyon aralığıdır. Bu aralık ne kadar genis olursa cihaz modülasyonlu kullanımda kapasitesini o derece düşürebilecek, bu orandada daha fazla tasarruflu olacaktır. Bu örneği şöyle izah edebilirim. Bir oda termostatında derece aralığı bir cihazda 0.5c lik bir adımla ilerlediğini. diğerinde 0.2 lik bir değerle ilerlediğini varsayalım. Bizim ihtiyacımız olan 22.2c oda sıcaklığına ilk örnekteki cihaz 22.5 gibi bir derece ile cevap verirken, ikinci örnekteki cihaz tam istediğimiz gibi 22.2 lik bir değerle istenilen ısıya ulaşacak aradaki 0.3 lük (0,5 ile 0 değeri arasında) gereksiz tüketime mani olacaktır. Modülasyon aralığının geniş olmasıda cihazın bu şekilde kullanımında gereksiz tüketime mani olacaktır. Cihaz kapasitesini ne kadar düşürürse, bu konuda ne kadar yetenekli olursa o derecede gereksiz tüketimin önüne geçilecektir.

    Piyasada yoğuşmalı diye satılan cihazlarda görüyorum bu aralık %42 ile %100 aralığında olan cihaz var, oysa benim önerdiğim ferroli ferasy gibi mütevazi bir modelde bile bu aralık %30 ile %100 aralığında olabiliyor. Bu durumda yoğuşmalı cihazın daha verimli olduğunu kim söyleyebilir. Elbette tam verimlilik için sadece modülasyon aralığının geniş olması yetmiyor, daha bir çok etken bu işin içinde onunda altını çizmek isterim.

    Ben tavsiye etmiş olduğum bu cihazlarda bu tespitlerin hepsini yapmış durumdayım, önerilerimde bütün bu incelemelerimi yaparak değerlendirerek artı eksi yönlerini alt alta toplayarak yapıyor, o doğrultuda öneride bulunuyorum. Elbetteki cevremde inceleme fırsatı bulduğum her cihazı inceliyorum, tüketim değerlerine bakıyorum ama bütün cihazları inceleme şansım yok. Bu nedenle karşılaştırmaları kağıt üzerinde tse vb kuruluşların onayıyla yayınlanan cihaz teknik verilerine bakarak yapıyor, yani ordaki bilgiler ışığında değerlendirmelerde bulunuyorum. Her hangi bir sahtekarlık sözkonusu ise bunun günahı bu denetimi tam olarak yapmayan yetkili kurumların ve serfika veren kuruluşlarındır. Bunun dışında bizlerin yapabileceği bir inceleme yok. Ne bütün cihazları alacak maddi gücümüz, nede bunu test edecek bir laboratuvarımız var. Yorum alan arkadaşların beklentilerini bizden alacakları cevapları bu doğrultuda değerlendirmelerini istiyorum. Bunlar benim tespitlerim benim yorumumdur ama son kararı verecek olan sizlersiniz. Hiç kimseye hiç bir markayı yüzde yüz garantiyle önermem, cihazı alacak olan arkadaşlarımız son kararı verirken bütün sorumluluğu kendileri almış olacaklardır. Kimseye zoraki bir öneride bulunmuyorum, kararı veren bütün sorumluluğu almış olur. Bizlerin elinden daha fazlası gelmez, daha fazlası için birebir inceleme ve doğru değerleme için yetkili bir mühendislik firmasıyla irtibata geçmeniz gerekiyor. Sizin icin en doğru bilgi bu şekilde elde edilecektir, görmeden gözlemlemeden, mevcut durumları kontrol edip gözönünde bulundurmadan yazacağımız herşey belli oranda size fayda sağlayacaktır. Olayın bu yönünün altını cizmek tekrardan hatırlatmak isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 22 Şubat 2011; 1:15:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marksman

    @disintegration

    hocam demirdöküm nitromix sedbuk A belgesiyle ilgili hiç bir şey bulamadım ben netten, sen nerden ulaştın bu bilgiye? (DD nitromix kullanıcısıyımda merak ediyorum)

    Nitromix sanırım yeni model olduğu için henüz değerlendirilmemiş olabilir. Bu sistemdeki değerlendirmenin nasıl yapıldığını daha önceki sayfalarda belirttim. Merak edenler bakabilir. Kısaca değişik evlerde mevsimsel kullanıma göre, reel değerlendirme yapılıyor. Sadece kışlık değil, yazlık kullanım ve sıcak su performansı da değerlendirme içine alınıyor.
    DD için Sargon modelleri değerlendirilmiş ve SEDBUK verimlilik puanı % 90 ın üzerinde olduğu için, Home Heating Guide'a göre A sınıfı görünüyor. Bu mantıkla Nitromix daha geliştirilmiş yeni model premix yoğuşmalı olduğu için SEDBUK % 90 verimliliğin üzerinde çıkacağı kesin gözle bakabilirsiniz.
    DD Heating değerlendirmeleri
    Araştırmacı arkadaşımız disintegration'ın ilk 3 sıralamasına katılmakla beraber bazı eklemeler yapmak istiyorum. Oda termostatı ile alev modülasyonlu kullanıma(max kombi ısısını 65-70 derece yaptığınızda, çok soğuk olmayan havalarda gerektiğinde 40-50 dereceyi geçirmeme özelliği) uygun olmadığı için Nitromix'i listeden elemek mantıksız olmaz. Sıralama tercihime göre değildir.
    1- ECA Confeo Plus (premix yoğuşmalı) 20.640 kcal/h yaklaşık 1.730 TL
    2- Ariston Genus " " 20.640 kcal/h " 1.700 TL
    3- Vaillant Ecotec plus " " 21.070 kcal/h " 2.250 TL
    4- Ferroli Econsept " " 21.156 kcal/h " 2.170 TL
    5- Bosch Classic Condense (premix yoğ) 24.080 kcal/h " 1.800 TL (Çoğu Sitede 18.750 kcal/h gücünde diye belirtilmesine karşın aşağıdaki linkteki broşüründe 24.080 kcal/h gücünde diye söz edilmektedir)

    Bu kombilerden herhangi birini seçebilirsiniz. "2.000 TL max bütçeyi geçmem mümkün değil" deseydim; 1.800 TL ye (Kombici.com fiyatı) Bosch Classic Condense (premix yoğuşmalı olup, Bosch Condense 2000w modeli condense yoğuşmalıdır ve Kombi.com fiyatı 1.500 TL dir) hiç düşünmeden alırdım.
    "2.000 ile 2.250 arasında fahiş fark yok, almışken bu işin top markasını alayım" desem, 2.250 TL Kombi.com fiyatı Vaillant ecoTEC plus'ı alırdım.
    Diğerleri de rahatlıkla tercih edilecek modellerdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kindness

    arkadaşlar bende bilgilerinize başvurayım...
    evim İstanbul Ataşehir de
    net 110 m2, 3+1, petek uzunluğu 7m (yaklaşık) + havlupan, 8. kat (ara kat), batı ve doğu cephe, yalıtım güzel(ben öyle biliyorum) hangi kombileri tavsiye edersiniz. Yoğuşmalı kombi uygun olur mu? Tavsiye edeceğiniz modeller var mı?
    Vede evde 2 kişi olduğumuz için tüm odaları yakmasak, atıyorum 4 tane peteğim açık olsa; kâr mı ederim zarar mı?
    Az ve kısa petekli evde yoğuşmalı kombi kullanmanın sıkıntısı olur mu? Boşa fazla para vermiş mi olurum? Az petek sayısının olduğu durumda yoğuşmalı kombinin yakacağı miktar normal kombiyi geçer mi?
    Saygılar...



    Bütçenizi yazmadığınız için size de aynı önerilerde bulunacağım.
    1- ECA Confeo Plus (premix yoğuşmalı) 20.640 kcal/h yaklaşık 1.730 TL
    2- Ariston Genus " " 20.640 kcal/h " 1.700 TL
    3- Vaillant Ecotec plus " " 21.070 kcal/h " 2.250 TL
    4- Ferroli Econsept " " 21.156 kcal/h " 2.170 TL
    5- Bosch Classic Condense (premix yoğ) 24.080 kcal/h " 1.800 TL (Çoğu Sitede 18.750 kcal/h gücünde diye belirtilmesine karşın aşağıdaki linkteki broşüründe 24.080 kcal/h gücünde diye söz edilmektedir)

    Bu kombilerden herhangi birini seçebilirsiniz. "2.000 TL max bütçeyi geçmem mümkün değil" deseydim; 1.800 TL ye (Kombici.com fiyatı) Bosch Classic Condense (premix yoğuşmalı olup, Bosch Condense 2000w modeli ile karıştırmayın, bu condense yoğuşmalıdır ve Kombi.com fiyatı 1.500 TL dir) hiç düşünmeden alırdım.
    "2.000 ile 2.250 arasında fahiş fark yok, almışken bu işin top markasını alayım" desem, 2.250 TL Kombi.com fiyatı Vaillant ecoTEC plus'ı alırdım.
    Diğerleri de rahatlıkla tercih edilecek modellerdir.
    2. sorunuza gelince, kullanmadığınız odaların petek vanalarını kısın yada tanesi 25 TL den termostatik vana takın. Kesinlikle kapatmayın. Bu tür kullanım kat kaloriferi sistemine değil, soba sistemine uymaktadır. Oda kapılarının altından gelen soğuk hava diğer odaları da olumsuz etkilemektedir. Bunun yerine ciddi tasarruf için mutlaka ama mutlaka oda termostatı ile kullanın.
    3. sorunuzun cevabı ise, yoğuşmalı kombi ile daha fazla harcamazsınız. Aksine40-50 dereceler arası yoğuşmadan kaynaklanan ekonomik kullanım olacağından daha az yakarsınız. Bu sözlere itibar etmeyin.
    Kombi için ödeyeceğiniz para fazla gelirse, 1.250-1.300 TL ye konvansiyonel (eski sistem hermetik) kombi alacağınıza Bosch Condense 2000W modelini 1.500 TL ye alın. Premix değil condense yoğuşmalı olsa da Bosch Classic Condense ile aralarında tasarruf bakımından %3-4 oranında fark vardır. Rahatlıkla tercih edilebilir.




  • Bir ekleme yapmak istiyorum. 5 kombi tercihinde neden Buderus olamadığını merak edenler olabilir. Buderus'un premix yoğuşmalı modelleri 2.500 TL gibi yüksek fiyata satılmaktadır. Condense yoğuşmalı oldukça başarılı GB012 modeli bile 1.700 TL nin üzerindedir. Yakın zamanda Buderus'un Bosch Firması tarafından satın alındığını göz önüne alırsak, bir anlamda teknolojik bakımdan Buderus benzerini uygun fiyatlı almış olacağız.
    Bunu da göz ardı etmeyiniz.
  • ferroli bacalı kombimiz 10 yılın sonunda artık bu sene yeter dedi her hafta tamirciden o da biz de yorulduk kışı çıkaralım dedik ama olmadı bir iki güne kadar değişim olacak yine aynı kombiden ferroli bacalı inşallah bu da iyi çıkar,bundan çok memnunduk senelerdir işimizi sorunsuz görüyordu memnunduk en çok ödediğimiz fatura en soğuk havalarda 80 metrekarede 120 yi geçmedi bakalım hayırlısı igdaş yeni kombide sorun çıkarmaz inşallah bacalı takılmasına artık sıcak bakmıyor diyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration


    9mt civarında yoğuşma çok verimli olur.eviniz 130m2
    9mt ye çıkartmanızda sakınca yok.
    2000liraya


    öncelik sırasına göre

    ferroli econcept
    eca confeo plus
    ariston genus premium
    demirdöküm nitromix

    öneririm
    hepsi premix yoğuşmalı,sedbuk a belgeli
    verimli yoğuşmalı kombilerdir
    petek markası: demirdöküm plus
    öneririm



    cevabınız için teşekkürler 6 metre petek boyu 100m2 ev için dediğiniz için işkillendim
    gittim evi ölçtüm ev 130m2 brütmüş balkonlar hariç net alan 100m2 civarında bir değer ölçtüm

    bu durumda da yoğuşmalı kombi almalımıyım yeni boyuta göre tavsiye ettiğiniz markalarda değişiklik olurmu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yağmur34

    ferroli bacalı kombimiz 10 yılın sonunda artık bu sene yeter dedi her hafta tamirciden o da biz de yorulduk kışı çıkaralım dedik ama olmadı bir iki güne kadar değişim olacak yine aynı kombiden ferroli bacalı inşallah bu da iyi çıkar,bundan çok memnunduk senelerdir işimizi sorunsuz görüyordu memnunduk en çok ödediğimiz fatura en soğuk havalarda 80 metrekarede 120 yi geçmedi bakalım hayırlısı igdaş yeni kombide sorun çıkarmaz inşallah bacalı takılmasına artık sıcak bakmıyor diyorlar


    İgdaş bacalı kombilere artık izin vermiyor yada çelik bacayı zorunlu kılıyor diye biliyorum yeni güncel bilgiyi siz araştırır sorarsınız. Tercihiniz yine ferroli olacaksa size domitech modelini öneririm ferroli domitech ve modülasyonlu oda termostatı ile birlikte almanızı tavsiye ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    Bütçenizi yazmadığınız için size de aynı önerilerde bulunacağım.
    1- ECA Confeo Plus (premix yoğuşmalı) 20.640 kcal/h yaklaşık 1.730 TL
    .............

    Bir kelime hatasını düzeltmek istiyorum. "E.C.A. Confeo Plus" adıyla anılan kombi yoğuşmalı olmayan konvansiyonel bir kombidir. Premix yoğuşmalı diye bahsettiğiniz modelin ticari adı ise "E.C.A. Confeo Premix" dir.
    Karıştırılmasın diye belirtmek istedim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baybars_


    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration


    9mt civarında yoğuşma çok verimli olur.eviniz 130m2
    9mt ye çıkartmanızda sakınca yok.
    2000liraya


    öncelik sırasına göre

    ferroli econcept
    eca confeo plus
    ariston genus premium
    demirdöküm nitromix

    öneririm
    hepsi premix yoğuşmalı,sedbuk a belgeli
    verimli yoğuşmalı kombilerdir
    petek markası: demirdöküm plus
    öneririm



    cevabınız için teşekkürler 6 metre petek boyu 100m2 ev için dediğiniz için işkillendim
    gittim evi ölçtüm ev 130m2 brütmüş balkonlar hariç net alan 100m2 civarında bir değer ölçtüm

    bu durumda da yoğuşmalı kombi almalımıyım yeni boyuta göre tavsiye ettiğiniz markalarda değişiklik olurmu?


    benim ev 90m2,izmirdeyim.
    5ay önce eve doğalgazcılar geldi

    yoğuşmalı kombi taktırma dediler

    onları dinlemedim.
    yoğuşmalı kombi taktırdım
    yoğuşma borusundan gayet güzel su çıkıyor.yani cihazım yoğuşma yapıyor
    bana göre yoğuşmalı bir kombi hertürlü daha verimlidir.
    sonuç: memnunum
    (not: kombim ferroli domicondens
    5yıl garanti)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 22 Şubat 2011; 12:44:00 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Egé


    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    Bütçenizi yazmadığınız için size de aynı önerilerde bulunacağım.
    1- ECA Confeo Plus (premix yoğuşmalı) 20.640 kcal/h yaklaşık 1.730 TL
    .............

    Bir kelime hatasını düzeltmek istiyorum. "E.C.A. Confeo Plus" adıyla anılan kombi yoğuşmalı olmayan konvansiyonel bir kombidir. Premix yoğuşmalı diye bahsettiğiniz modelin ticari adı ise "E.C.A. Confeo Premix" dir.
    Karıştırılmasın diye belirtmek istedim..

    Ege haklı. Bazen ben de bu hatayı yapıyorum. Hatta ECA Confeo Premix değil ECA Confeo Premix S demeliydim. Çünkü ECA Confeo Premix sadece ısıtma amaçlı, ECA Confeo Premix S ise ısıtma ve sıcak su temin amaçlıdır.
    Bizleri bu Forumda daha çok ilgilendiren modeli; ECA CONFEO PREMİX S dir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin


    quote:

    Orijinalden alıntı: Egé


    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    Bütçenizi yazmadığınız için size de aynı önerilerde bulunacağım.
    1- ECA Confeo Plus (premix yoğuşmalı) 20.640 kcal/h yaklaşık 1.730 TL
    .............

    Bir kelime hatasını düzeltmek istiyorum. "E.C.A. Confeo Plus" adıyla anılan kombi yoğuşmalı olmayan konvansiyonel bir kombidir. Premix yoğuşmalı diye bahsettiğiniz modelin ticari adı ise "E.C.A. Confeo Premix" dir.
    Karıştırılmasın diye belirtmek istedim..

    Ege haklı. Bazen ben de bu hatayı yapıyorum. Hatta ECA Confeo Premix değil ECA Confeo Premix S demeliydim. Çünkü ECA Confeo Premix sadece ısıtma amaçlı, ECA Confeo Premix S ise ısıtma ve sıcak su temin amaçlıdır.
    Bizleri bu Forumda daha çok ilgilendiren modeli; ECA CONFEO PREMİX S dir.

    Yine yanlış olmuş sanırım. ECA Confeo Premix sadece ısıtma amaçlı değildir, her ikisi de hem ısıtma hem sıcak su temin amaçlıdır. Daha önce bu topikte de yazılmıştı aralarında montaj kiti nin olup olmaması farkı var, ayrıca emin değilim ama sanırım renk farkı da vardı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: baybars_


    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration


    9mt civarında yoğuşma çok verimli olur.eviniz 130m2
    9mt ye çıkartmanızda sakınca yok.
    2000liraya


    öncelik sırasına göre

    ferroli econcept
    eca confeo plus
    ariston genus premium
    demirdöküm nitromix

    öneririm
    hepsi premix yoğuşmalı,sedbuk a belgeli
    verimli yoğuşmalı kombilerdir
    petek markası: demirdöküm plus
    öneririm



    cevabınız için teşekkürler 6 metre petek boyu 100m2 ev için dediğiniz için işkillendim
    gittim evi ölçtüm ev 130m2 brütmüş balkonlar hariç net alan 100m2 civarında bir değer ölçtüm

    bu durumda da yoğuşmalı kombi almalımıyım yeni boyuta göre tavsiye ettiğiniz markalarda değişiklik olurmu?


    benim ev 90m2,izmirdeyim.
    5ay önce eve doğalgazcılar geldi

    yoğuşmalı kombi taktırma dediler

    onları dinlemedim.
    yoğuşmalı kombi taktırdım
    yoğuşma borusundan gayet güzel su çıkıyor.yani cihazım yoğuşma yapıyor
    bana göre yoğuşmalı bir kombi hertürlü daha verimlidir.
    sonuç: memnunum
    (not: kombim ferroli domicondens
    5yıl garanti)

    Arkadaşımız kesinlikle haklı. Premix yoğuşmalı almıyorsan (yada fiyattan alamıyorsan) en azından Condense yoğuşmalı almalısınız.
    Ferroli Domicondense, Home Heating Guide değerlendirmelerine göre; SEDBUK verimlilik hesaplaması % 88 ve B sınıfı bir kombidir.
    Home Heating Guide değerlendirme linki
    BAzılarımız SEDBUK nasıl değerlendirmedir diyebilir. Bunu aşağıda ilgili linkinden kısa açıklamayla belirtmeye çalışayım:
    ""SEDBUK NEDİR?
    SEDBUK, kazan üreticilerinden işbirliği ile Hükümetin Enerji Verimliliği En İyi Uygulama Programı kapsamında geliştirilen ve farklı kazanlarında enerji performansı adil bir karşılaştırma için bir temel oluşturur.
    SEDBUK kullanımı, iklim, kontrol ve diğer etkilerin deseni hakkında makul varsayımlar tipik ev şartlarında elde yıllık ortalama verim vardır. Bu kazan türü, ateşleme düzenlemesi, iç mağaza boyutu, kullanılan yakıt ve bilgi İngiltere'de iklim ve tipik yerli kullanım alışkanlıkları gibi diğer önemli faktörleri ile birlikte standart laboratuvar testlerinin sonuçlarını hesaplanır.
    tahmini yıllık yakıt maliyeti için SEDBUK yalnız laboratuvar test sonuçlarına göre daha iyi bir kılavuzdur. Hangi veriler ilgili Avrupa standartlarında yapılan testlerde edinilebilir gaz ve petrol iç kazanları için uygulanabilir. SEDBUK yöntem SAP kullanılır. ""

    Bu değerlendirme fabrika koşullarında değil, ev koşullarında mevsimlik değerlendirmeler göz önüne alınarak yapılmaktadır. Yaz-kış ve sıcak su performansları, verimlilikleri ayrı değerlendirilmektedir. Bu nedenle ürün broşürlerinde rastlanan "% 107- 109" vb verimliliklere rastlayamazsınız.
    SEDBUK Ferroli değ.linki
    Linkte doğrudan bulamazsanız, Ferroli bölümünden ulaşınız. Özeti aşağıda.
    ""Boiler details extracted from the Product Characteristics Database


    --------------------------------------------------------------------------------

    Brand: Ferroli
    Model name: DOMIcondens
    Model qualifier: F24
    First Manufactured: 2009
    Last Manufactured: current
    Product Index Number: 016291

    --------------------------------------------------------------------------------
    Boiler last updated on database 20/Jan/2010
    SAP 2009 annual efficiency: 87.0%
    SAP winter seasonal efficiency: 87.9% SAP summer seasonal efficiency: 77.8%
    Comparative hot water efficiency: 60.7% No data held for hot water tests
    SAP 2005 Seasonal efficiency: 88.0%
    Efficiency category: SEDBUK Certified SAP equation used: 104

    Estimate of Annual Fuel Cost
    Power: modulating 24.1 - 24.1 kW

    Main type:
    Mounting: Combi
    Wall
    Condensing Fuel:
    Exposure:
    Flue: GAS
    Indoor
    Room-sealed:Fan

    Burner control:
    Elec power firing: Variable
    135 W Ignition:
    Elec power not firing:
    No Permanent Pilot Light
    3 W ""


    Ferroli'nin premix yoğuşmalı modeli Econsept % 90,4 verimliliğinde görünüyor. Aralarındaki yakıt verimliliği farkı önemsenmeyecek (%2-3)düzeyde.
    Not: Aslında Ferroli Econsept 50A yı değerlendirmişler. Ancak diğer Econsept leri de (%90 ın üzerinde) yakın kabul edebiliriz.
    Econsept 50A değ.linki




  • merhabalar

    yeni ev aldım ve kombi ihtiyacı hasıl oldu. piyasayı biraz dolaştım ama gezdikçe kafam karıştı. en sonunda vaillant ta karar kılacaktım ki baymak bayiinin sözleri üzerine yine kafamkarıştı. iddiası ise, yoğuşmalı kombi olmayan dairelerden çevre vergisinin, önümüzdeki birkaç yıl içinde daha fazla olacağı yönünde. yani eski tip kombileri kullananların değiştirmezse vergilerden ve cezalardan darbe alacağı.

    bu durumda, ev 130 neti olan güney doğu batı cepheli, dış cephe mantolamalı en üst katın bir altı.

    petek uzunluğu tahminen 6 metre

    bütçem bu aralar sıkışık, eca kalora düşünüyordum ama işin içine girince taksitle daha yüksek fiyatla iyi bişey almalıyım dedim.

    bu durumda 1700 e kadar çıkabilirim.

    kış ayı sebebiyle işim biraz acil. o yüzden konuya fazla göz atamadım. kısa yoldan yardımcı olursanız sevinirim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Egé


    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin


    quote:

    Orijinalden alıntı: Egé


    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    Bütçenizi yazmadığınız için size de aynı önerilerde bulunacağım.
    1- ECA Confeo Plus (premix yoğuşmalı) 20.640 kcal/h yaklaşık 1.730 TL
    .............

    Bir kelime hatasını düzeltmek istiyorum. "E.C.A. Confeo Plus" adıyla anılan kombi yoğuşmalı olmayan konvansiyonel bir kombidir. Premix yoğuşmalı diye bahsettiğiniz modelin ticari adı ise "E.C.A. Confeo Premix" dir.
    Karıştırılmasın diye belirtmek istedim..

    Ege haklı. Bazen ben de bu hatayı yapıyorum. Hatta ECA Confeo Premix değil ECA Confeo Premix S demeliydim. Çünkü ECA Confeo Premix sadece ısıtma amaçlı, ECA Confeo Premix S ise ısıtma ve sıcak su temin amaçlıdır.
    Bizleri bu Forumda daha çok ilgilendiren modeli; ECA CONFEO PREMİX S dir.

    Yine yanlış olmuş sanırım. ECA Confeo Premix sadece ısıtma amaçlı değildir, her ikisi de hem ısıtma hem sıcak su temin amaçlıdır. Daha önce bu topikte de yazılmıştı aralarında montaj kiti nin olup olmaması farkı var, ayrıca emin değilim ama sanırım renk farkı da vardı.

    Değerli kardeşim Ege, buralarda yazanlar ne yazmış, nerden alıp yazmışlarsa kesinlikle yanlış yazmış. Doğrusu;
    ECA Confeo Premix S = Yoğuşmalı Kombidir. Hem ısıtma, hem de sıcak su amaçlıdır.
    ECA Confeo Premix ise= Yoğuşmalı kazandır ve sadece ısıtma amaçlı kullanılır. Sıcak su vermez.
    Arkadaşlar sakın yanlış model almasınlar. Sakın polemik sanılmasın; ONUN İÇİN ÜSTÜNE BASA BASA ÜZERİNDE DURDUM.

    ECA Elginkan'ın kurumsal Sitesinden link ve alıntı veriyorum. Bu linkte önce YOĞUŞMALI KOMBİLERE, SONRA ORADAKİ FİYAT KATALOGU'NA tıklayın. Fiyatlar belirtilirken, model önünde bu açıklama net olarak yapılmıştır.
    ECA KURUMSAL SİTESİ LİNKİ
    "" KOMBİ CONFEO PREMIX S 24 KW -PLAKALI EŞANJÖRLÜ ( BEYAZ )
    KOMBİ CONFEO PREMIX 24 KW -SADECE ISITMA
    KOMBİ CONFEO PREMIX S 30 KW -PLAKALI EŞANJÖRLÜ ( BEYAZ )
    KOMBİ CONFEO PREMIX 30 KW -SADECE ISITMA"" Fiyat Katalogu'ndan alıntıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 22 Şubat 2011; 14:39:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kelmiker

    merhabalar

    yeni ev aldım ve kombi ihtiyacı hasıl oldu. piyasayı biraz dolaştım ama gezdikçe kafam karıştı. en sonunda vaillant ta karar kılacaktım ki baymak bayiinin sözleri üzerine yine kafamkarıştı. iddiası ise, yoğuşmalı kombi olmayan dairelerden çevre vergisinin, önümüzdeki birkaç yıl içinde daha fazla olacağı yönünde. yani eski tip kombileri kullananların değiştirmezse vergilerden ve cezalardan darbe alacağı.

    bu durumda, ev 130 neti olan güney doğu batı cepheli, dış cephe mantolamalı en üst katın bir altı.

    petek uzunluğu tahminen 6 metre

    bütçem bu aralar sıkışık, eca kalora düşünüyordum ama işin içine girince taksitle daha yüksek fiyatla iyi bişey almalıyım dedim.

    bu durumda 1700 e kadar çıkabilirim.

    kış ayı sebebiyle işim biraz acil. o yüzden konuya fazla göz atamadım. kısa yoldan yardımcı olursanız sevinirim


    baymak bayisinin size söylediklerinin dayanak noktası nedir.ben hiç böyle birşey duymadım. neye dayanarak kovansiyonel kombilerden fazla vergi alacaklar bana mantıklı gelmıyor
    130m2 için petek boyunuz az bence
    normalde 100m2 evler için 6m petek oluyor
    eviniz ara kat ve mantolama var. yani yalıtımı kötü değil

    130m2 bir eve ben yoğuşmalı kombi öneririm
    ama petek boylarınızı 2mt artırmanız koşuluyla diyorum

    bu arada hangi kenttesiniz?
    illaki normal kombi isterseniz petek boylarınızı artırmadan da taktırabilirsiniz tercih sizin

    ben ne olursa olsun yoğuşmalı kombi öneriyorum.doğru petek boyu ve ısı derecesiyle verimli olur

    "petek boylarınızı artırmanız koşuluyla" yoğuşmalı kombi önerilerim: bütçeniz 1700liraya kadar

    eca confeo premix s
    demirdöküm nitromix
    ariston clas premium
    ferroli domicondens
    bosch condens
    demirdöküm sargon premix

    normal kombi olarak ta

    ferroli domitech
    demirdöküm nitron
    vaillant turbo tec pro 202-3-3
    buderus logamax 042
    bosch classic hermetik




  • şehir çorum

    ancak petek boyu tahmini. ölçmedim, belkide 8 dir. yani bana odalarda duran petekler o kadar küçük gelmedi

    eca içinde bazı arkadaşlar 40 derecede kombi açıyor dediler buda faturada 50 - 70 lira gibi fark atıyor dediler
  • Ege ye katılıyorum daha önce eca confeo premix ve confeo premixS diye iki farklı model vardı ikiside kombiydi.
    sserin e katılıyorum şimdi yine iki farklı model var birinde yoğuşmalı kazan yazıyor diğerinde kombi olduğu yazıyor. Sanırım eca model farkına gitmiş yada daha önce yazanlar yanlış yazmışlar bilemiyorum aralarında herzaman 200-300 tl fark vardı.

    Bir diğer konu şu sedbuk ile ilgili yazıları gereksiz buluyorum daha önce üstü kapalı olarak konuya değindim 1500 tl lik ariston ile 6000 tl lik viessmanın ikisinden sedbuk A olduğunu yazdım. A belgeli olup 3 yıl ömrü olmaktansa b,c,d belgeli olsun 15 yıl kullanımı olsun. Bütün premix kombiler A bandında premix olmayan yoğuşmalı kombiler B bandında Konvansiyonel kombilerde bundan sonraki kategorilerde yer alıyorlar. Yeni cihaz alacak arkadaşlar karar verirken kriter olarak değerlendiribelirsiniz ama başlı başına kombi secimini bu sınıflandırmaya göre yapmayın buna gerek yok. Diğer önemli kriterleri önemseyin burda konuyla ilgili defalarca yazı yazıldı sayfaları okuyup değerlendirebilirsiniz.




  • 
Sayfa: önceki 467468469470471
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.