Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (476. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.326.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 474475476477478
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin
    Neyse Nasreddin Hoca fıkrasındaki gibi "damdan düşen birinin" yazması daha etkileyici olur. Bu nedenle deneyimlerinizi aktardığınız için teşekkür ederim.
    Yalnız size önerim; günü 6 ya bölen özelliğinden şu şekilde yararlanın:
    Geceleri fazla ısıya ihtiyacınız olmaz. Örneğin akşam evde olacağınızda saat 17.00 den itibaren 22 dereceye, gece 12 de yatıyorsanız 21 dereceye, gündüz evde yoksanız saat 08.00 den sonra 20 dereceye indirin ve programlayın. Daha tasarruflu olacaktır. Akşam saatlerinde kaç derece size uyarsa bu örneği ona göre uyarlayın.


    Sayın sserin;
    Termostatı yazdığım gibi tek ayarda kullanıyorum. En soğuk odaya koydum. 21C.dereceye ayarladım. Diğer odalar 22-23 derece oluyor. Gece yatarkende oturduğum büyük odanın peteklerdeki termostatlarını kısıyorum. Benim çatı yalıtımı yapılmadan ne yaparsak yapalım hepsi boş. Termostatada yazdığım gibi gereksiz yere dünya kadar para vermişim. Benim gibi başkalarıda yanılmasın diye özellikle yazdım. Sonuçda burada olumlu yada olumsuz yaşadıklarımızı paylaşıyoruz.

    Sayın Casper 77;
    arkadaşım merhaba,
    oda termostatı hakkındaki yazını okudum. sende ne var bilmiyorum ama, bende ariston kombi ve general marka kablosuz oda termostatı var. termostatı şu an kullanamıyorum çünkü evimin yalıtımı çok iyi değil ve alt katım boş. kullanmaya başladığımda gerekli verimi alamadım ve şu anda kombiyi klasik olarak termostatsız kullanıyorum. sende de olduğu gibi benim termostatı şu anda sade termomometre görevi görüyor. apartmanı mantolama yapınca yeniden kullanmayı deneyecem. size sorum şu; kombi ve termostat markanızı yazarmısınız? ayrıca ben oda termostatını kullanırken, oda istenilen seviyeye geldiğinde kombi tamamen duruyordu. (alev kapanıyor ve su sirkilasyonu duruyor) sizinkisi de öyle mi acaba? bana verilen bilgide oda istenilen seviyeye geldiğinde alevin kapanacığı ancak su sirkülasyonunun devam edeceğiydi.
    ayrıca oda termostatı bağlı iken kullanım suyu sıcaklığın nasıl?
    saygılarımla...


    Sayın Casper 77;
    Kombim ECA Fortius Plus, Honeywell CMT927 kablosuz termostat kullanıyorum.
    Termostat Oda sıcaklığını istediğim derecede tutuyor. Su sirkilasyon olayını bilemiyorum. Kombi dışarıda olduğu için başında durup takip edemiyorum. Ama kombiyi 45'e ayarladıysam 53 'e, 50C. ayarladıysam 58'kadar çıkıp duruyor. Sirkilasyonu ne yapıyor bilmiyorum. Ama sıcak suyun soğuyana kadar peteklerde sirkülasyon olması gerekir. Yoksa su nasıl soğuyacak, odalar nasıl sıcak kalacak.
    Kullanım suyu sıcaklığında bir şikayetim yok, kullanım suyu ve petekler için kazan suyu sıcaklığı farklı ayarlardan çalışıyor. Herhangi bir problem yok. Memnunum. Öyle banyo yaparken filan su soğuması kaynar gelme derdi filan olmuyor. Neye ayarladıysam o şekilde geliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: virtue051


    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: virtue051

    viessman 100 var bendede ev 114m2 130 küsür fatura geliyor akşam 5 sabah 7 arası acık kombi ?
    sizde durumlar nedir ?

    bende ferroli domicondens yoğuşmalı kombi var.yeni aldım (5yıl garanti)

    günün 16-18 saati açık

    48-49-50c arasında yakıyorum

    ev 85m2 net (100m2 brüt)

    ortalama 100-120 lira arasında fatura geliyor

    yer:izmir

    İZMİR İCİN İDEAL.ÖNEMLİ OLAN ISINMAK.PEKİ 85 M2 BİR EV İCİN YOGUSMALİNİN ARTISI NE ?

    85 m2 ile alakası yok
    devir yoğuşmalı kombi devri
    eviniz kaç m2 olursa olsun
    ben çevreme hep yoğuşmalı kombi öneririm.
    eşanjörü büyük diğer normal kombilere göre
    her türlü tasarruf yaparsınız
    ben şahsen 1300-1400lirayı isim yapmış bir kombi markasının normal kombisine vermem
    aynı paraya yoğuşmalı kombi alırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 28 Şubat 2011; 17:35:30 >




  • Kardeşime alacağına karşılık 20 binlik Ariston kombi önermişler...Tam modelini bilmiyorum öğrenince onuda eklerim ama marka olarak nasıldır?...Problem çıkarırı mı?...Çıkarırsa servisi sağlam mıdır?...
  • benim ev 170 m2 daha sıfır 5 odalı ama misafir odası büyük baya orayı açmayı düşünmüyoruz bide bi odayı daha kullanmayabiliriz. acaba bizim için hangi marka model ve kaçlık bi kombi gerekir buderusun fiyatını duydum ama demirdöküme iyi demiş burdaki doğalgazcı 500 kişiye falan bu sene taktım demiş arkadaşlar ne diyorsunuz bu modeller hakkında bide viessmann hakkında öneriniz nedir 1500 tl civarı bişey alayım dedim ama bakalım bide masraf acaba ne kadar gider borular petekler falan döşenmiş bi saati bide kombiyi takmak lazım bide abonelik tabii burda abonelik 300 tl civarı toplamda ne kadar masrafım gider demirdökümü adam takayım 1300 tl demirdökümün en iyisi 700 de masrafınız gider demiş toplamda 2000 tl civarı masraf çıkarttı Ş.Urfada oturuyorum lütfen acil önerinizi bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin


    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri


    quote:

    Orijinalden alıntı: faith_388

    Meraba arkadaşlar ben Mersinde oturmaktayım...Mersine dogalgaz geldi ve baglatmak istiyoruz.2 gündür araştırmama ragmen hangi marka kombi alacagıma karar veremedim.
    Ev 245 metrekare, Güney Kuzey Batı yönünde, mantolama yok...
    Hem sıcak su için hemde ısınma için kullanacagız.
    Dogalgaz boruları yeni döşenecek...
    Yoguşmalımı yoksa hermetik mi almalıyım ?
    Dayanıklı, kaliteli, tasarruflu ve fiyat olarak uçuk olmaması tercihimiz...
    Yarın dogalgaz firması komple bir teklif verecek boru ve kombi dahil
    viessmann satıyorlarmış ama hangi marka isterseniz onu takarız diyorlar...

    Yardımcı olursanız sevinirim...


    Arkadaşım siz gelen kişilerden bir kaç farklı marka ile ilgili teklif alın öyle yardımcı olalım. Tesisatı oksijen bariyerli boru ile döşetin baştan bunu belirtin. Önce teklifleri alın sonra cihaz önerilerimiz olacaktır.


    Viessmann kesinlikle kendi ürünlerini önerecektir. Vitopend tasarruflu değil. Vitodens'te pahalı. Siz ayrıca Bosch Mersin Bayinden ve Ferroli Bayinden teklif alın. Ferroli nin adres bilgileri;
    BALCILAR ISI
    Adres : G.M.K BULVARI KURSAL APT.NO:311/A POZCU
    Telefon : 0324 328 22 94
    imiş. Bir de o komple teklif versin.
    Evinizin büyük olması nedeniyle, Ferrolinin size uygun modeli (condense yoğuşmalı) Ferroli Domicondense F28. En uygun fiyat 1.500 TL görünüyor. Aşağıdaki linkte. Size iyi fiyat vermezse burdan getirtin.
    Ferroli Domicondense F28
    Yoğuşmalı kombi Mersin gibi nemli bölgelerde çok işe yarar. 50 dereceyi geçmeden kullanılacak kombi, yoğuşmadan azami tasarruf sağlayacaktır. Oda termostatı ve az kullandığınız odalarda termostatik vana (ECA 25 TL) kullanmanız ise zorunludur. Varsa aynı linkteki Siteden alın. Hepsi bir gelir adrese. Kargosu az tutar. AKsi halde fazla yakarsınız ve sürekli kombiyle oynamak zorunda kalırsınız. Aşağıdaki konumuzu okuyun, kullanımla ilgili açıklamaları bulacaksınız.

    2011 Oda termostatı,Termostatik Vana,Modülasyon,Isı yalıtım Levhası, Yalıtım nedir? ÖNERİLER Linki

    Peteklerin Demirdöküm plus olmasını isteyin. Eviniz geniş olduğundan en az 15-16 m peteğiniz olacaktır. Yeniçeri Üstadın oksijenli bariyerli boru olması öneririsini de ekletin projeye. Yaklaşık maliyet çıksın, yeniden yeniçeri üstad durumu değerlendirir.


    Yeniçeri ve sserin arkadaşlar yardımcı oldugunuz için teşekkürler...
    Bugun teklif aldım.
    VİESSMANN VİTOPED 100W 24.8 Kombi fiyatına 1.650 TL fiyat verdiler.Yoguşmalı kombiye gerek olmadıgını söylemişler.
    Demirdöküm Plus Radyatör 6.5 m/tül yazmışlar

    Bugun birde Buderus GB-012 için teklif aldım onlarda sadece kombi için 800 euro dediler...Baca ile bişey daha söylediler unuttum toplam 880 euro dediler...

    Oksijen bariyerli boru olsun dedimde sizin kombiye giden su boruları normal plastik diye uymaz falan filan dediler...
    FERROLİ DOMİCONDENSE F 28 teklif alacam...
    VAİLANT,VİESSMANN,FERROLİ,BUDERUS bunlardan tercih yapmaya çalışacam tabi sizlerinde yardımlarını alarak...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rapator

    Kardeşime alacağına karşılık 20 binlik Ariston kombi önermişler...Tam modelini bilmiyorum öğrenince onuda eklerim ama marka olarak nasıldır?...Problem çıkarırı mı?...Çıkarırsa servisi sağlam mıdır?...

    Ariston Genus Premium 24kW (premix yoğuşmalı)modeli olsun o zaman. SEDBUK A belgeli çok verimli kombidir. Fiyatı piyasada en ucuz 1.550 TL. Yada en azından Ariston Clas Premium 24 kW (premix yoğuşmalı) olabilir. SEDBUK A belgeli çok verimli kombidir. Sadece haftalık ayar özelliği, dijital çok fonksiyonlu ekranı ve eksik su otomatik doldurma düğmesi yoktur. Diğer teknik özellikleri aynıdır. Fiyatı piyasada en ucuz 1.360 TL. Aşağıdaki linkte.
    ARİSTON GENUS VE CLAS PREMİX YOĞ. KOMBİ FİYATLARI

    Ona göre geri aldığınız parayı bilirsiniz.




  • - sserin kardeşim ben ilk defa kombi kullanacam tabi bi sene sonra oturacağım eve şimdi almayı düşünüyorum evlilik zamanı maddi sıknıtı olmasın diye acaba doğru mu yapıyorum?

    - bide günlük kaç m3 yakar bi kombi ortalama yani 2,10 m3/h yazan kombiyle 2,58/h veya 2,38/h arasında aylık ne kadar bi fiyat farkı olur tahmini

    çok saçma sorularım olabilir ama ilk defa kullanacağım bu aralar araştırma yapıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim biçok yazınızı da okudum aslında -demirdöküm nitromix yoğuşmalı
    -bosch classic condense
    -bosch condense 2000 w arasında düşünüyorum

    alman markaları iyi deniyor demirdöküm nasıldır acaba servis kalitesi tabi boschun da

    bu aralar giderimiz çok fazla eminim düğün zamanı da çok olacak ev 170 m2 3 oda bide ara kısmı açarım diye düşünüyorum

    ne dersiniz fikrinizi alabilirmiyim
    Allah razı olsun verdiğiniz tüm bilgiler için. bu doğalgaz işinde bilmeyeni çok fena çarpıyorlar sayenizde bişeyler öğreniyorum çok teşekkürler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emperor63

    benim ev 170 m2 daha sıfır 5 odalı ama misafir odası büyük baya orayı açmayı düşünmüyoruz bide bi odayı daha kullanmayabiliriz. acaba bizim için hangi marka model ve kaçlık bi kombi gerekir buderusun fiyatını duydum ama demirdöküme iyi demiş burdaki doğalgazcı 500 kişiye falan bu sene taktım demiş arkadaşlar ne diyorsunuz bu modeller hakkında bide viessmann hakkında öneriniz nedir 1500 tl civarı bişey alayım dedim ama bakalım bide masraf acaba ne kadar gider borular petekler falan döşenmiş bi saati bide kombiyi takmak lazım bide abonelik tabii burda abonelik 300 tl civarı toplamda ne kadar masrafım gider demirdökümü adam takayım 1300 tl demirdökümün en iyisi 700 de masrafınız gider demiş toplamda 2000 tl civarı masraf çıkarttı Ş.Urfada oturuyorum lütfen acil önerinizi bekliyorum


    1- performans için peteklerin Demirdöküm Plus olmasını öneririm.
    2- yoğuşmadan azami verim için borular oksijen bariyerli olsun.
    3- hangi kombiyi alırsanız alın mutlaka kombiye uyumlu modülasyonlu oda termostatı ve 3 adet termostatik vana(ECA tane 25 TL) ile pazarlık yapın. Fiyatlarını da tam orjinal modülasyonlu oda termostatı fiyatıyla toplayıp fiyat karşılaştırması yapın.
    4- Size Urfa'da oda termostatı ve evinize göre 3 adet termostatik vana şart. Yalnız alacağınız tüm kombileri tam orjinal modülasyonlu oda termostatı fiyatıyla toplayarak karşılaştırın.
    size alternatif önerilerim şunlardır;
    1- Bosch Condense 2000W 24 kW(condense yoğ.) 1.370 TL uygun fiyat linki aşağıda

    Bosch uygun fiyat

    Bosch, Buderus'u satın aldığından teknolojisini aynı kabul etmek lazım. Bu nedenle Buderus alacağınıza aynı teknoloji Bosch almanızı öneririm. Şikayet de az bundan. Modülasyonlu 118 TL ye orjinal oda termostatı linki aşağıda
    BOSCH ODA TERMOSTATI LİNKİ

    2- Ariston Clas Premium 24kW (premix yoğ.) 1.360 TL
    ARİSTON UYGUN FİYAT

    Ariston SEDBUK A belgeli çok daha verimli bir model. Aslında evinize göre ısıtma gücü düşük olsa da Urfa'da problem yaratmaz.
    Modülasyonlu oda termostatı linki 140 TL fiyatla aşağıda.
    ARİSTON ODA TERM LİNKİ

    3- Ferroli Domicondense 28 kW
    FERROLİ UYGUN FİYAT
    Bu kombi çok daha güçlü ve sizin eve daha uygun. 28 kW olan bu model 1.500 TL, 24 kW lık modeli ise 1.430 TL. Bu yüzden benim önerim budur.

    Ferroli tam orjinal ROMEO modülasyonlu oda termostatı linki 180 TL fiyatla aşağıda.
    FERROLİ ROMEO MOD.ODATERM.LİNKİ

    ECA termostatik vanaları da oda termostatlarının bulunduğu Siteden tanesi 25 TL ye alın (3 x 25=75 TL). Termostatik vanaları kullanmadığınız odalara koyup derecesini düşük tutacaksınız. Oda termostatını da kombiye en yakın odaya yada koridora koyun. Bu konudaki detayları aşağıdaki linkte okuyunuz.

    2011 Oda termostatı,Termostatik Vana,Modülasyon,Isı yalıtım Levhası, Yalıtım nedir? ÖNERİLER

    Karar verdikten sonra ve kullanıma başladıktan sonra ayrı ayrı bilgi verirseniz sevinirim.
    Kolay gelsin.




  • sayın sserin ...

    daha öncede sorularım olmuştu ... siizn söylediginiz 2 ürün üzerinde fiyat araştırmam devam ediyor ...

    sormak istedigim , (ev 135 m2 net) aşağıdaki 2 kombide evim icin yeterli kapasitedemidir? yada en uygun kapasite ne olmalıdır ...
    hem ısınma hem sıcak su için kullanılacak ... siz olsanız hangi cihazı tercih edersiniz ( kendi kriterlerinizde)

    ev yalıtımlı, arakat , uşak ilinde, güney - doğu cepheli ...

    bosch classic condense 22kw - 18576 kcal

    Ariston Genus Premium 30 kw - 25800 kcal




    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rapator

    Kardeşime alacağına karşılık 20 binlik Ariston kombi önermişler...Tam modelini bilmiyorum öğrenince onuda eklerim ama marka olarak nasıldır?...Problem çıkarırı mı?...Çıkarırsa servisi sağlam mıdır?...

    Ariston Genus Premium 24kW (premix yoğuşmalı)modeli olsun o zaman. SEDBUK A belgeli çok verimli kombidir. Fiyatı piyasada en ucuz 1.550 TL. Yada en azından Ariston Clas Premium 24 kW (premix yoğuşmalı) olabilir. SEDBUK A belgeli çok verimli kombidir. Sadece haftalık ayar özelliği, dijital çok fonksiyonlu ekranı ve eksik su otomatik doldurma düğmesi yoktur. Diğer teknik özellikleri aynıdır. Fiyatı piyasada en ucuz 1.360 TL. Aşağıdaki linkte.
    ARİSTON GENUS VE CLAS PREMİX YOĞ. KOMBİ FİYATLARI

    Ona göre geri aldığınız parayı bilirsiniz.






  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin


    quote:

    Orijinalden alıntı: emperor63

    benim ev 170 m2 daha sıfır 5 odalı ama misafir odası büyük baya orayı açmayı düşünmüyoruz bide bi odayı daha kullanmayabiliriz. acaba bizim için hangi marka model ve kaçlık bi kombi gerekir buderusun fiyatını duydum ama demirdöküme iyi demiş burdaki doğalgazcı 500 kişiye falan bu sene taktım demiş arkadaşlar ne diyorsunuz bu modeller hakkında bide viessmann hakkında öneriniz nedir 1500 tl civarı bişey alayım dedim ama bakalım bide masraf acaba ne kadar gider borular petekler falan döşenmiş bi saati bide kombiyi takmak lazım bide abonelik tabii burda abonelik 300 tl civarı toplamda ne kadar masrafım gider demirdökümü adam takayım 1300 tl demirdökümün en iyisi 700 de masrafınız gider demiş toplamda 2000 tl civarı masraf çıkarttı Ş.Urfada oturuyorum lütfen acil önerinizi bekliyorum


    1- performans için peteklerin Demirdöküm Plus olmasını öneririm.
    2- yoğuşmadan azami verim için borular oksijen bariyerli olsun.
    3- hangi kombiyi alırsanız alın mutlaka kombiye uyumlu modülasyonlu oda termostatı ve 3 adet termostatik vana(ECA tane 25 TL) ile pazarlık yapın. Fiyatlarını da tam orjinal modülasyonlu oda termostatı fiyatıyla toplayıp fiyat karşılaştırması yapın.
    4- Size Urfa'da oda termostatı ve evinize göre 3 adet termostatik vana şart. Yalnız alacağınız tüm kombileri tam orjinal modülasyonlu oda termostatı fiyatıyla toplayarak karşılaştırın.
    size alternatif önerilerim şunlardır;
    1- Bosch Condense 2000W 24 kW(condense yoğ.) 1.370 TL uygun fiyat linki aşağıda

    Bosch uygun fiyat

    Bosch, Buderus'u satın aldığından teknolojisini aynı kabul etmek lazım. Bu nedenle Buderus alacağınıza aynı teknoloji Bosch almanızı öneririm. Şikayet de az bundan. Modülasyonlu 118 TL ye orjinal oda termostatı linki aşağıda
    BOSCH ODA TERMOSTATI LİNKİ

    2- Ariston Clas Premium 24kW (premix yoğ.) 1.360 TL
    ARİSTON UYGUN FİYAT

    Ariston SEDBUK A belgeli çok daha verimli bir model. Aslında evinize göre ısıtma gücü düşük olsa da Urfa'da problem yaratmaz.
    Modülasyonlu oda termostatı linki 140 TL fiyatla aşağıda.
    ARİSTON ODA TERM LİNKİ

    3- Ferroli Domicondense 28 kW
    FERROLİ UYGUN FİYAT
    Bu kombi çok daha güçlü ve sizin eve daha uygun. 28 kW olan bu model 1.500 TL, 24 kW lık modeli ise 1.430 TL. Bu yüzden benim önerim budur.

    Ferroli tam orjinal ROMEO modülasyonlu oda termostatı linki 180 TL fiyatla aşağıda.
    FERROLİ ROMEO MOD.ODATERM.LİNKİ

    ECA termostatik vanaları da oda termostatlarının bulunduğu Siteden tanesi 25 TL ye alın (3 x 25=75 TL). Termostatik vanaları kullanmadığınız odalara koyup derecesini düşük tutacaksınız. Oda termostatını da kombiye en yakın odaya yada koridora koyun. Bu konudaki detayları aşağıdaki linkte okuyunuz.

    2011 Oda termostatı,Termostatik Vana,Modülasyon,Isı yalıtım Levhası, Yalıtım nedir? ÖNERİLER

    Karar verdikten sonra ve kullanıma başladıktan sonra ayrı ayrı bilgi verirseniz sevinirim.
    Kolay gelsin.




    abicim malesef petekler döşenmiş borular da tabii petek ve boru konusunda bişeyler yapamayacam sanırım

    evi yeni aldık yani 1 sene falan oldu tabii evlenirsem hayırlısyla inşallah 1 sene sonra girecem eve beklesemmi yoksa alsammı evlilik zamanı fazla maddi sıkıntıya girmyelim diye şimdi almayı düşünüyoruz


    İlginiz için gerçekten çok teşekkür ederim. Allah razı olsun hakkaten yazılarınızı görünce direk helal olsun dedim üşenmeden yazmışsınız. çok yardımcı oluyorsunuz dediklerinizi aynen not alıyorum bunlara göre değerlendirme yapacağım. çok teşekkürler tekrardan...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc63 -- 28 Şubat 2011; 21:59:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: faith_388
    Yeniçeri ve sserin arkadaşlar yardımcı oldugunuz için teşekkürler...
    Bugun teklif aldım.
    VİESSMANN VİTOPED 100W 24.8 Kombi fiyatına 1.650 TL fiyat verdiler.Yoguşmalı kombiye gerek olmadıgını söylemişler.
    Demirdöküm Plus Radyatör 6.5 m/tül yazmışlar

    Bugun birde Buderus GB-012 için teklif aldım onlarda sadece kombi için 800 euro dediler...Baca ile bişey daha söylediler unuttum toplam 880 euro dediler...

    Oksijen bariyerli boru olsun dedimde sizin kombiye giden su boruları normal plastik diye uymaz falan filan dediler...
    FERROLİ DOMİCONDENSE F 28 teklif alacam...
    VAİLANT,VİESSMANN,FERROLİ,BUDERUS bunlardan tercih yapmaya çalışacam tabi sizlerinde yardımlarını alarak...


    Klasik elinde olan ürünü satma çabası diye niteliyorum. Sadece şunu anlamıyorum; burda bir çok markanın gelişmiş kombilerinin fiyatlarını yazıyoruz, bunlar bu fiyattan az yada yakın. Nasıl olur da insanlar bu kombiye bu parayı verir? En azından bunu düşünün.
    Kesinlikle petekler az. Sanırım düşük teklif için azaltmışlar. Buna da "fazlasına Mersin'de gerek yok" diyecekler. En azından 10-12 m. olarak hesap yaptırın, teklif alın. Çünkü yoğuşmada bu çok verim sağlayacak. Mersin'in nemini almak kolay değildir. Mersin'de +10 derece ANkara'nın 0 derecesine eşit adamı ısırır. Evdeki gereksiz fazla ısı zaten termostatla engellenecektir.
    Benim önerilerim içinde Ferroli, Bosch ve son olarak Ariston var. Hemen yukarda Urfa'daki arkadaşımıza da önerdim. Fiyatları da belli, oda termostatları da. O Sİteden yada daha ucuz bulursanız başka Sİteden, dükkandan alın.
    Buderus teklifini şimdilik bekletin. Ferroli daha güçlü ısıtma kapasitesine sahip. Ferroliden teklif alın. Kombiye+oda termostatına fazla fiyat çekerlerse "bu fiyata buldum" deyin. Veremezlerse Siteden getirtirsiniz.
    Size de 1. önerim Ferroli DOmicondese 28 kW 1.500 TL fiyatı (kombitoptancısı.com da)+ 180 TL orjinal Romeo oda termostatı(kombi.com da) + 3 adet termostatik vana ECA 75 TL(kombi.com da) = 1.755 TL ve gaz alarmı da bedava. Daha ucuza varsa ordan alın. Montajını da anlaştığınız adamlar yapsın. İşçiliğini ve diğer malzeme ücretlerini verin. Aşağıdaki önerilerim sizin için de geçerli.

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    1- performans için peteklerin Demirdöküm Plus olmasını öneririm.
    2- yoğuşmadan azami verim için borular oksijen bariyerli olsun.
    3- hangi kombiyi alırsanız alın mutlaka kombiye uyumlu modülasyonlu oda termostatı ve 3 adet termostatik vana(ECA tane 25 TL) ile pazarlık yapın. Fiyatlarını da tam orjinal modülasyonlu oda termostatı fiyatıyla toplayıp fiyat karşılaştırması yapın.
    4- Size Urfa'da oda termostatı ve evinize göre 3 adet termostatik vana şart. Yalnız alacağınız tüm kombileri tam orjinal modülasyonlu oda termostatı fiyatıyla toplayarak karşılaştırın.
    size alternatif önerilerim şunlardır;
    1- Bosch Condense 2000W 24 kW(condense yoğ.) 1.370 TL uygun fiyat linki aşağıda

    Bosch uygun fiyat

    Bosch, Buderus'u satın aldığından teknolojisini aynı kabul etmek lazım. Bu nedenle Buderus alacağınıza aynı teknoloji Bosch almanızı öneririm. Şikayet de az bundan. Modülasyonlu 118 TL ye orjinal oda termostatı linki aşağıda
    BOSCH ODA TERMOSTATI LİNKİ

    2- Ariston Clas Premium 24kW (premix yoğ.) 1.360 TL
    ARİSTON UYGUN FİYAT

    Ariston SEDBUK A belgeli çok daha verimli bir model. Aslında evinize göre ısıtma gücü düşük olsa da Urfa'da problem yaratmaz.
    Modülasyonlu oda termostatı linki 140 TL fiyatla aşağıda.
    ARİSTON ODA TERM LİNKİ

    3- Ferroli Domicondense 28 kW
    FERROLİ UYGUN FİYAT
    Bu kombi çok daha güçlü ve sizin eve daha uygun. 28 kW olan bu model 1.500 TL, 24 kW lık modeli ise 1.430 TL. Bu yüzden benim önerim budur.

    Ferroli tam orjinal ROMEO modülasyonlu oda termostatı linki 180 TL fiyatla aşağıda.
    FERROLİ ROMEO MOD.ODATERM.LİNKİ

    ECA termostatik vanaları da oda termostatlarının bulunduğu Siteden tanesi 25 TL ye alın (3 x 25=75 TL). Termostatik vanaları kullanmadığınız odalara koyup derecesini düşük tutacaksınız. Oda termostatını da kombiye en yakın odaya yada koridora koyun. Bu konudaki detayları aşağıdaki linkte okuyunuz.

    2011 Oda termostatı,Termostatik Vana,Modülasyon,Isı yalıtım Levhası, Yalıtım nedir? ÖNERİLER

    Karar verdikten sonra ve kullanıma başladıktan sonra ayrı ayrı bilgi verirseniz sevinirim.
    Kolay gelsin.





  • bir sorumda ...

    sserin ve yeniçeri bazen linkler veriyorsunuz ve kombiler çok uygun fiyata görünüyor ...

    örneğin bosch classic condense 2841h kodlu cihazın bosch un kendi sayfasındaki fiyatı 2200 tl .. linkide aşağıdadır...
    http://www.bosch.com.tr/content/language1/html/5305.htm

    ama internettn satış yapan kombici.com veya başka sitelerde 1650 tl ile 1850 tl arası değişmektedir ...

    aradaki 400-500 tl fark neden kaynaklanmaktadır ?

    internetten üzerinden alınan ürünlerde garanti olayı farklımı oluyor? ( istanbul bişilimi bilenler bilir, disbirütör garantisi dısında ürün satar, sadece kendisi garanti verir ve 500 tl aşağıya satar sattıgı ürünü)

    internetten alınan kombinin güvenirliği nedir ?

    bu şekilde getirten arkadslar varsa deneyimlerini paylaşabilirler mi ?

    tşk ederim ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emperor63

    abicim malesef petekler döşenmiş borular da tabii petek ve boru konusunda bişeyler yapamayacam sanırım

    evi yeni aldık yani 1 sene falan oldu tabii evlenirsem hayırlısyla inşallah 1 sene sonra girecem eve beklesemmi yoksa alsammı evlilik zamanı fazla maddi sıkıntıya girmyelim diye şimdi almayı düşünüyoruz


    İlginiz için gerçekten çok teşekkür ederim. Allah razı olsun hakkaten yazılarınızı görünce direk helal olsun dedim üşenmeden yazmışsınız. çok yardımcı oluyorsunuz dediklerinizi aynen not alıyorum bunlara göre değerlendirme yapacağım. çok teşekkürler tekrardan...


    O zaman Nisan-Mayıs aylarına kadar beklemeni önerebilirim.
    Yine de sana önerim; Size de 1. önerim Ferroli Domicondese 28 kW 1.500 TL fiyatı (kombitoptancısı.com da)+ 180 TL orjinal Romeo oda termostatı(kombi.com da) + 3 adet termostatik vana ECA 75 TL(kombi.com da) = 1.755 TL ve gaz alarmı da bedava.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin


    quote:

    Orijinalden alıntı: emperor63

    abicim malesef petekler döşenmiş borular da tabii petek ve boru konusunda bişeyler yapamayacam sanırım

    evi yeni aldık yani 1 sene falan oldu tabii evlenirsem hayırlısyla inşallah 1 sene sonra girecem eve beklesemmi yoksa alsammı evlilik zamanı fazla maddi sıkıntıya girmyelim diye şimdi almayı düşünüyoruz


    İlginiz için gerçekten çok teşekkür ederim. Allah razı olsun hakkaten yazılarınızı görünce direk helal olsun dedim üşenmeden yazmışsınız. çok yardımcı oluyorsunuz dediklerinizi aynen not alıyorum bunlara göre değerlendirme yapacağım. çok teşekkürler tekrardan...


    O zaman Nisan-Mayıs aylarına kadar beklemeni önerebilirim.
    Yine de sana önerim; Size de 1. önerim Ferroli Domicondese 28 kW 1.500 TL fiyatı (kombitoptancısı.com da)+ 180 TL orjinal Romeo oda termostatı(kombi.com da) + 3 adet termostatik vana ECA 75 TL(kombi.com da) = 1.755 TL ve gaz alarmı da bedava.


    çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için Allah razı olsun yazdıklarınızı not aldım bunlara göre davranacağım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BorAsi



    bir sorumda ...

    sserin ve yeniçeri bazen linkler veriyorsunuz ve kombiler çok uygun fiyata görünüyor ...

    örneğin bosch classic condense 2841h kodlu cihazın bosch un kendi sayfasındaki fiyatı 2200 tl .. linkide aşağıdadır...
    http://www.bosch.com.tr/content/language1/html/5305.htm

    ama internettn satış yapan kombici.com veya başka sitelerde 1650 tl ile 1850 tl arası değişmektedir ...

    aradaki 400-500 tl fark neden kaynaklanmaktadır ?

    internetten üzerinden alınan ürünlerde garanti olayı farklımı oluyor? ( istanbul bişilimi bilenler bilir, disbirütör garantisi dısında ürün satar, sadece kendisi garanti verir ve 500 tl aşağıya satar sattıgı ürünü)

    internetten alınan kombinin güvenirliği nedir ?

    bu şekilde getirten arkadslar varsa deneyimlerini paylaşabilirler mi ?

    tşk ederim ...




    Birincisi imzamdaki lcd ve plasmayı İstanbul Bilişim'den aldım. Hiçbir problemle karşılaşmadım. Bundan önce Panasonic 42PV70 modelini de ordan aldım. Garantisinin bitmesine 15 gün kala, panel arızası verdi. Sıfıryla değiştirdiler. Ben de "sıfırı yerine şimdiki satış fiyatına sayın Samsung 46B650 verin" dedim ve aradaki farkı ödeyerek aldım.
    Bu küçük nottan sonra, kelmiker'in kombi.com dan bizim önerimizle aldığını belirteyim. Deneyimini de paylaşmış bir önceki sayfada,

    LİNK

    quote:

    Orijinalden alıntı: kelmiker

    bosch condanse 2000w aldım cuma günü. doğalgazı bağlatıp deneyince yazarım ama kaliteyi ucuza aldığımı söyledi çevremden birkaç kişi ve montajı yapan usta. kalitesi hakkında ayaküstü birkaç laf etti. açıkçası memnun oldum. yakın bir zamanda yoğuşmasız kombi satılmayacağını eskilerinde vergi yükü getirilerek değişime zorlanacağını doğruladı. ancak bu modeli İNTERNETTEN alacaklara küçük bir hatırlatma; atık su tahliyesini, binanız uyumlu sisteme sahip değilse lavobo bağlantısı istiyor. camdan dışarı vermek gibi pratik çözümlere düzenleme şartı getiriyor ve onay vermeden gidiyor. 2. gelişinde onayı vermeye geldiğinde extra ücret talep ediyor. o yüzden montaj sırasında mutlaka en yakın servisin numarasını alın ve ona danışarak kurulumu yaptırın. ha birde, ilk abonelikte doğalgazcılar kombi olmadan gazı açmışlarsa birde kombi takma sonrası gelmeleri gerekiyormuş. o gelmeden servisi çağırırsan garantiyi başlatmıyorlar, 2. kez gelip extra ücret alıyorlar. ben bunu bilmiyordum mesela.

    benwww.kombi.com dan aldım 1500 + 30tl kargo a 9 taksitle.

    www.beyazesyamerkezi.com da 1472 ye finansbank a kargo bedava 10 taksitle alınabildiğini sonradan gördüm. bunuda almadan önce gözönünde bulundurun.



    Burada önemli olan husus; Kombi paket içeriğinde oda termostatı ve kombi montaj kiti varsa onları öğrenmeyi unutmayın. Ona göre pazarlık yapın. Mesela Bosch Classic Condense paket içeriğinde RC10 oda termostatı da var. Ona göre tlf da konuşun.




  • 1 saat 1 dk önce


    sayın sserin ...

    daha öncede sorularım olmuştu ... siizn söylediginiz 2 ürün üzerinde fiyat araştırmam devam ediyor ...

    sormak istedigim , (ev 135 m2 net) aşağıdaki 2 kombide evim icin yeterli kapasitedemidir? yada en uygun kapasite ne olmalıdır ...
    hem ısınma hem sıcak su için kullanılacak ... siz olsanız hangi cihazı tercih edersiniz ( kendi kriterlerinizde)

    ev yalıtımlı, arakat , uşak ilinde, güney - doğu cepheli ...

    bosch classic condense 22kw - 18576 kcal

    Ariston Genus Premium 30 kw - 25800 kcal
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BorAsi

    sayın sserin ...

    daha öncede sorularım olmuştu ... siizn söylediginiz 2 ürün üzerinde fiyat araştırmam devam ediyor ...

    sormak istedigim , (ev 135 m2 net) aşağıdaki 2 kombide evim icin yeterli kapasitedemidir? yada en uygun kapasite ne olmalıdır ...
    hem ısınma hem sıcak su için kullanılacak ... siz olsanız hangi cihazı tercih edersiniz ( kendi kriterlerinizde)

    ev yalıtımlı, arakat , uşak ilinde, güney - doğu cepheli ...

    bosch classic condense 22kw - 18576 kcal

    Ariston Genus Premium 30 kw - 25800 kcal




    Ariston Genus Premium 30 kW lık modeline gerek yok bence. Aşağıdaki linkte 1.550 TL olanı premix yoğuşmalı olduğu için yeter 20.000 kcal/h. Tabi 12 m petekten fazla yoksa.
    ARİSTON GENUS PREMİUM LİNKİ
    Size de daha öne alacağınız bir alternatif önerebilirim. Hem condense yoğuşmalı ama hem gücü yüksek hem de 1.500 TL uygun fiyatlı. Ferroli Domicondense 28 kW
    FERROLİ DOMİ 28 KW LİNKİ
    Hangisi kafanıza yatarsa onu alın. Ama nerden alırsanız içinize sinecekse ordan alın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    @kelmiker kombiyi uzun süre kullanmayacaksanız kombinin 3 yollu vanasında ve pompasında sıkısma meydana gelebilir. Bunun için kombinin elektriğini ve gazı acık tutmanız gerekecek ayda yılda bir gidilen bir evde bu riskli cihazları acık bırakmak ne kadar doğru onuda bilemiyorum. Ama böyle bir durumda söz konusu bilgilendirmek istedim.


    Kelmiker'e bu haklı uyarınızla Bosch Condense 2000W'ın birkaç özelliğinden söz etmek istiyorum.

    1- Donmaya karşı koruma fonksiyonu olduğundan kombinin açık bırakılması gerekir. Böylece kombinin bulunduğu yerde ısı 8 derecenin altına düştüğünde otomatik çalışmaya başlar.

    2- Kombi elektronik kartla denetlendiğinden modemle uzaktan kumanda edilebilir. Bu özelliği ile eve gelmeden birkaç saat önce telefonla kombiyi çalıştırıp sıcak bir eve gelme şansı olacaktır. Arada bir geleceği için kelmiker'e avantaj sağlayacak bir özelliktir. Hatta ara tatile giden bir çoğumuz için.


    Diğer temel özellikleri için kelmiker'in broşüre bakmasını ve kullanma kılavuzunu iyice okumasını öneririm. İlgili link aşağıda.
    Bosch kombi broşürü ve kullanma kılavuzunun bulunduğu linki

    @yeniceri ve @sserin

    ilgi ve cevaplarınıza çok teşekkürler. bilgi paylaştıkça çoğalır. bu durumda bahse konu termostatları alacağım. ancak bugün yaşadığım bir tecrübemi sizinle paylaşmak istiyorum

    15 günlük macera ya bugün son noktayı koyabilmek için eş dost tanıdıkları devreye soktum. aksi halde 15 gün daha bekleyecektim. dahası, internetten alınan kombiler için servisin çağırma işlemini aldığınız sitenin müşteri hizmetleri aracılığıyla çağırmak gerekiyormuş. yani, ben taktım gel bak olmuyormuş. o da yaklaşık 6 saat sürüyor mail trafiği sonrası size dönüşleri. tabi daha randevulu bekleyenler varsa, onlardan sonraya geliyorlarmış. ben artık bir şekilde bunuda aştım. herşeyi hallettim servisi ayarladım. adamlar geldiler. birde baktılarki kombi sürekli yanıp sönüyor. birkaç kontrol sonrası bacanın montajının doğru yapılmadığını söylediler. yoğuşmalı kombi bacaları normalden daha dik açılı olması gerekiyormuş. bacayı tekrar söktü birkaç işlem daha yaptı ama sonuç başarısız. bu durumda onay veremedi haliyle. derhal takma işlemini yapanı aradık ve ustayla sevisi görüştürdüm kombi birkaç santim aşağıdan yeniden sabitlenecek. servise tekrar gelince ücret alacak mısın dedim bu seferlik hayır dedi.

    şimdi size muhtemel yaşanacak sorunları nasıl aşacağınızı söyleyeyim. bir kere montajı servisin kendide yapıyormuş ve 150 lira alıyormuş (atık su borusu döşemeside dahil). ben 100 lira montaj 35 lirada atık su boru hattı için verdim. 15 lira daha verin 1 taşla 2 kuş vurun. illada kendi ustanıza taktıracaksanız, kombi ile gelen montaj şeması doğru tarif etmiyor(muş), mutlaka bacanıza uygun açıyı verecek şekilde monte ettirin. yani normalden 2-3 cm aşağısına. bunu gelen servis ustasıda söyledi.. hatta ve hatta ben bu forumdan okuduğum kadarıyla baca montajının böyle olması gerektiğini yapan ustaya söylememe rağmen.
    diğer bir hususta benim gibi yeni bitmiş eve ilk abonelik alacaklar için; eğer doğalgazda bir tanıdığınız yoksa, ilk seferde her işim bitsin derseniz, abonelik başlatmadan evvel kombinizi alın, tanıdığınız ustaya taktırın, abonelik işlemlerinizi başlatın, tek randevuda işinizi bitirin, servisi çağırın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kelmiker

    15 günlük macera ya bugün son noktayı koyabilmek için eş dost tanıdıkları devreye soktum. aksi halde 15 gün daha bekleyecektim. dahası, internetten alınan kombiler için servisin çağırma işlemini aldığınız sitenin müşteri hizmetleri aracılığıyla çağırmak gerekiyormuş. yani, ben taktım gel bak olmuyormuş. o da yaklaşık 6 saat sürüyor mail trafiği sonrası size dönüşleri. tabi daha randevulu bekleyenler varsa, onlardan sonraya geliyorlarmış. ben artık bir şekilde bunuda aştım. herşeyi hallettim servisi ayarladım. adamlar geldiler. birde baktılarki kombi sürekli yanıp sönüyor. birkaç kontrol sonrası bacanın montajının doğru yapılmadığını söylediler. yoğuşmalı kombi bacaları normalden daha dik açılı olması gerekiyormuş. bacayı tekrar söktü birkaç işlem daha yaptı ama sonuç başarısız. bu durumda onay veremedi haliyle. derhal takma işlemini yapanı aradık ve ustayla sevisi görüştürdüm kombi birkaç santim aşağıdan yeniden sabitlenecek. servise tekrar gelince ücret alacak mısın dedim bu seferlik hayır dedi.

    şimdi size muhtemel yaşanacak sorunları nasıl aşacağınızı söyleyeyim. bir kere montajı servisin kendide yapıyormuş ve 150 lira alıyormuş (atık su borusu döşemeside dahil). ben 100 lira montaj 35 lirada atık su boru hattı için verdim. 15 lira daha verin 1 taşla 2 kuş vurun. illada kendi ustanıza taktıracaksanız, kombi ile gelen montaj şeması doğru tarif etmiyor(muş), mutlaka bacanıza uygun açıyı verecek şekilde monte ettirin. yani normalden 2-3 cm aşağısına. bunu gelen servis ustasıda söyledi.. hatta ve hatta ben bu forumdan okuduğum kadarıyla baca montajının böyle olması gerektiğini yapan ustaya söylememe rağmen.
    diğer bir hususta benim gibi yeni bitmiş eve ilk abonelik alacaklar için; eğer doğalgazda bir tanıdığınız yoksa, ilk seferde her işim bitsin derseniz, abonelik başlatmadan evvel kombinizi alın, tanıdığınız ustaya taktırın, abonelik işlemlerinizi başlatın, tek randevuda işinizi bitirin, servisi çağırın.



    İnternetten aldığınız her ürün için böyledir. Kargodan teslim alır almaz Sİteyi ararsınız ve anlaşmalı yetkili servisi gönderir. TV de de işlem böyledir. Kendiniz taktırmamalsınız. Hak ettikleri anlaşma dışı ek ücret varsa tabi verilmelidir.
    Diğer uyarılarınız için de teşekkürler... Arkadaşlar yararlanacaktır.




  • ilginç bir ayrıntıyı yazmayı unutmuşum. kombi.com daki m.h temsilcisi herhangibir ustaya monte ettirin 2 amper sigorta taktırın bizi öyle arayın dedi.

    allahtan usta montaj yaparken işi hızlandırmak istedikte adamları internetten aldığımız numarayla direkt aradık. yoksa tahliye borusu için duvarı yada camı deldirip boruyu dışarı sallandırmak yada (montaj ustası tavsiyesi) leğende koyabilirsin abi, ama çıkan su çok zehirli, bunu dışarı akıtmak lazım tavsiyesine uyup sonra onaylatamamakta vardı
  • 
Sayfa: önceki 474475476477478
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.