Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.325.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sn Berkem;

    Cevabınız için çok teşekkürler. Cumartesi günü bu konu ile ilgili çok dolaştım. Hangi markanın bayisine gitsem diğer markayı karalama kampanyası yapılıyor ilk önce. Edindiğim izlenim ise şöyle; piyasadaki tüm markalar arasında özellikler açısından öyle çok büyük teknolojik farklılıklar yok, Viessemann dışında tabi. Ancak Viessmann'ın da fiyatlarının yanına pek yaklaşılmıyor. Daha önceden de belirttiğim gibi bütüngün dışarıda olduğumdan kombinin programlanabilir olması benim için oldukça önemli. Ayrıca kullanım suyunu sabit ısıda tutabilmesi de tabi. Zaten bu fiyat kategorisindeki tüm kombiler çift eşanjörlü ve diğer teknik ve güvenlik özellikleri de birebir örtüşüyor. Demirdöküm bayilerinde Baykan Güneş modeline karşılık olarak sundukları kombi Solaris ve onun üzerindede manuel bir program saati mevcut ve ebatları da Baykan'dan büyük. Şimdi bu noktada önemli olan kıstas bir kombi tüketicisi için sanırım servis performansı. Bu konuda yaygınlığı açısından sanırım kimse DDöküm'ün eline pek su dökemiyor. Diğer yandan yeni bir firma olmasına rağmen Baykan bunu merkezden bir Call Center ile çözmüş ve 7/24 size bu hizmeti sağlıyorlar. Cumartesi gecesi denemek için saat geceyarısı 01:30'da Baykan servis merkezini aradım ve o saatte bir band kaydı beklerken son derece bilgili teknik bir eleman çıkıp sorularıma tek tek yanıt verdi. Gebze'de kurulu fabrika İstanbul'daki Call Center'I üzerinde kendi servis hizmetini veriyor ve tüm ekiplerini Turkcell'in ekipmobil hizmeti ile takip ediyorlarmış. Yani alınan çağrıya, en yakın servis ekibini birkaç saat içerisinde yönlendiriyorlarmış.

    Daha fazla uzatmadan ben bu Baykan markasına oldukça ısındım, takıcak olan bayi de ürün performansından çok emin. Showroom'da kurulu olan Yıldız modelini çalışırken inceledim ve kulağımı dayamama rağmen ses dahi duyamadım. Sanırım yarın Güneş modeli için anlaşacağım. Birde açıkcası Solaris'e 1500 YTL vereceğime aynı paraya, haftanın her gününe ayrı program yapılabilen ve radyo frekanslı kumanda ile kontrol edebileceğim, daha kompakt bir kombi tercih ederim. İnşallah bu konuda utanmam...

    Bu arada kurt0146 arkadaşımızın da bu ürün ile ilgili fikrini alabilirsem çok sevinirim...

    Tekrar teşekkürler...




  • vaillant markası hakkında bilgisi olan varmı acaba???iyi olduğu söyleniyor..
  • 2000 yılından beri malesef Valliant kombi kullanıyorum. Her sene ayrı bir sorun çıkartıyor. Kesinlikle seçilmemesi
    gereken bir marka. Tanıdıklarımızdanda Valliant kullananlarda şikayetçi.
  • 2kat+bodrum+çatı katlı ev için Viessmann keşif yapmış ve 37000 lik modeli önermiş. Dayım biraz anlar bu işlerden. Bana önerisi şu oldu: 37000 çok rahat ısıtma için yeter ve artar fakat 4 katı sıcak suyla besleyemez aynı anda banyoda ve mutfakta sıcak su akmaya başladığında yetersiz kalır dedi. Bunu aşmak için "bodrum+1. kata" 22000 lik 1kombi "2.kat+çatıya" 22000 lik 1 kombi olmak üzere 2 kombi alınmasını önerdi. Şimdi ben anlamam bu işlerden ama mantıklı geldi, böyle bir şeye gerek var mı yoksa gereksiz masraf olur mu?
    Ek: Radyatör tavsiyesi de gerekli. Aliminyumlar daha iyi olacaktır ama değer mi? Bir öneride bulunursanzı memnun olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Sojo- -- 23 Mayıs 2006; 20:38:34 >
  • arkadaşlar bilgiler çok faydalı oluyor herkese teşekkürler
    sorum şu:
    reklamlarda vaillantın telefonla kontrolünden bahsediliyor
    diğer markalarda bu özellik yok mu yada taktırılabilir mi??
  • İ10 Vaiilant reklamlarda gördüğünüz hizmet için sizden ek ücret talep ediyor. Ve her ilde varmıdır bilmiyorum. Mevcut kombinize bir modem entegre edıyorlar ve bunu da bır merkezden yonetebılıyorlar. Bu sistem çoğu kombide mevcuttur. Bence pek gereklı degıl. Ben viessmann için konuşayım: Party ve Gece tuşu dediğimiz iki tuş vardır kontrol panellerınde. Reklamdakı gıbı annenız geldı dıyelım sızı aradı. Hemen panelın party tuşuna basacak. Kombi Sizin evde ıken kullandıgınız sıcaklığa ulaşacak. Gece tuşu da acilen evden çıkacaksınız evın ısısını anıden düşürmek için kullanılıyor. Ekonomı açısından önemli bir tuş. Diyeceksiniz ki Vaillantın sıstemı var mı Viessmannda? Cevap: yok şimdilik

    Bakınız bu konuyu Viessmann Yetkılılerıne sordum. Türkiyede çoğu kombi markası telekom ağını kullandığını söyledi bana. Bunun zaman zaman arızalar yarattıgını ağ iletişimlerinin aksadığını söylediler. Almanya da bunla ilgili çalışmaları tamamladığını söyledi. Ve kombiye diğer kombilerde (Vaillant dahil) olduğu gibi telekomun kablolu ağını değil Gsm hattı yerleştirileceğini söyledi. yanı kombınızın bır sım kartı olacak ve bu kartta ıstedıgınız her noktadan sız komut verebıleceksınız. Bu sistem bu yıl sonunda piyasada olması planlanıyor.

    Arkadaşlar reklamdakı sistem basit bir sistem. Gima Marketlerin kredi kartı bilgilerini çalan dolandırıcı haberlerını okudunuz Ya toplu bir yonetım sıstemı her zaman risklidir. bireysel olunca risk bence mınımumdur. Ben olsam Vaillant kombi sahıbı olsam bıle tvdekı gıbı sıstemı tercıh etmem.

    Baykan güneş kombide oda termostatı radyo dalgaları ıle çalışıyor. Kablosuz. Bunlar basit işler. Aldanmayın.

    Bilgisi olan var mı acaba Vaillant ne kadar para alıyor acaba bu hizmeti için?




  • Kur atışlarından sonra Viessmann fiyatı alan oldu mu acaba? Elindeki cihazı eski fiyatıyla vermeye devam eden yerler varmıdır sizce?
  • Viessmann kombi fiyatları zaten Euro olarak belırlenmekte idi.

    VİESSMANN
    KOMBİ / YOĞUŞMALI KAZAN FİYAT LİSTESİ

    Model Kdv Dahil Peşin Fiyatı

    Vitopend 100 Hermetik Kombi 24 kw (20.600 k.cal) 830 Euro

    Vitopend 200 Hermetik Kombi 100 Panel ( Sabit Sıcaklık) 24/29 kw 1070 Euro

    Vitopend 200 Hermetik Kombi 200 Panel ( Dış Hava Sensörü+ Program Saati ) 24/29 kw 1200 Euro

    Vitodens 200 Yoğuşmalı Kombi 200 Panel ( Dış Hava Sensörü+ Program Saati ) 26 kw 1950 Euro

    Vitodens 333 Yoğuşmalı Kombi + 86 Lt. Boyler 200 Panel ( Dış Hava Sensörü+ Program Saati ) 26 kw 2400 Euro

    Vitopend 200 Hermetik Kombi 100 Panel ( Sabit Sıcaklık) 29 kw 1250 Euro

    Vitopend 200 Hermetik Kombi 200 Panel ( Dış Hava Sensörü+ Program Saati ) 29 kw 1440 Euro




  • Merhaba arkadaşlar,

    Benimde bugünlerde kombi almam gerekiyor. Viesmann marka almak istiyorum fakat Vitopend 100 ve 200 arasında şuan karar vermiş değilim. Uygun fiyat alabileceğim bir yer var mı?

    Başka almak isteyenler de var ise aynı yerden indirim alabiliriz belki.

    Bu arada teknik bilgilerini bize aktaran herkese çok teşekkürler.

    Selamlar ve sevgiler..

    Not: İstanbul Anadolu Yakası' ndayım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Efegil

    2000 yılından beri malesef Valliant kombi kullanıyorum. Her sene ayrı bir sorun çıkartıyor. Kesinlikle seçilmemesi
    gereken bir marka. Tanıdıklarımızdanda Valliant kullananlarda şikayetçi.


    Benim her iki evimde de Vaillant kombi var.Birisi 4 yıllık diğeri 1 yıllık.Kombinin yerini bile bilmiyorum.Ekim'de açıyorum, Nisan'da kapatıyorum.Foruma bu mesajı yazmak içinmi üye oldu diye soruyorum kendime.
  • arkadaslar ben kombi ve p. radyatör alamam gerekiyor.
    aldiğim fiyatlar soyle
    viessmann vitopend 100 1560YTL
    dd aden 26000kcal H 1150YTL ultima 1300YTL
    ECA eurostar 24000kcal (=bosch) 1650YTL
    DD plus radyatör 105YTL
    ECA ELBA radyatör 89YTL

    su an için euro kur artisindan dolayi DD avantajli duruma gecti servisi artisi tabiiki Vies. vai. eca e. daha iyi ama hepsi Euro ile satildiği için 2 hafta öncesine göre %25 arttilar. :(

    daha iyi fiyat alanlar olursa lütfen paylaşalim.
  • coco hangi şehirdesin?
  • Arkadaşlar, sonuçta viessmann almaya karar vermiştim ki, hem pahalı olması hemde çevremde pek olmaması birde servisinin işlerliği konusundaki tereddütlerim, beni engelledi...


    Şu an başa döndüm...Hiçbir şey bilmiyorum...Altı üstü bi kombi, ama ne bileyim...komşular da harıl harıl Bosch,Alarko taktırıyor...

    Ya nasip,diyeceğiz herhalde...:)

  • BEN YILLARDIR BAYKAN KULLANIYORUM VE ÇOK MEMNUNUM. ENGÜZEL TARAFI HİÇ SES YAPMAMASI. TÜRK MALI VE FİYATI DA UYGUN. BİZ MEMNUNUZ.ADAMLAR YURTDIŞINA ÇATIR ÇATIR SATTIĞINA GÖRE VARDIR BİR SEBEBİ BENCE DEDİM VE ALDIM.MEMNUNUZ.
  • Cidden hiç ses yapmıyor mu?Netekim şikayetvar da kombilerin en çok sesinden şikayetçi tüketiciler...
  • evimiz 100 metrekare 3. ara katta oturuyoruz çift eşanjörlü ,yogunlaşmalı bir kombi almayı düşünüyoruz önerileirin nelerdir. evimiz 3 cephe batı hariç diğer cepheler açık.binamız btb kaplı.pencereler ağaç dograma çift cam,3 tanede balkon kapısı var. hangi marka önerirsiniz kaliteli ve servisi kolay bulunabilsin ..şimdiden teşekkürler
  • e c a alabilirsin. servisi iyi , kaliteli , 3 yıl işçilik ve parça garantisi var. sonrasında servis ücretleri uygun. yaptırmak istersen yıllık bakım ücreti yanlış hatırlamıyorsam 30 ytl gibi birşeydi ki ithal markalarda bu rakam çok yüksek. heryerde e c a servisi de bulabilirsin.
  • Yıllık bakım ucreti Viessmann da Eca seviyesinde. Tam rakamı hatırlayamadıgım için yazamıyorum. 100 m2 ev için yoğuşmalı<kombi almanızı önermiyorum
  • istanbul
  • kurt0146
    senin bilgi tecrübe yardimin gerekiyor
    viessmann vitopend 100 ü 1150 'ye buldum ama kurdan dolayı satmiyor adam.
    Sen ne dersin bu konularda,
    su deprem gz kesme (shut off) vanasi konusunda 430YTL fiyat aldim bunun daha uygun (tabii ki IDGAS kabul gören TSE belgeli ?)
    varmi dir.
    cevaplarin icin tesekkurler.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.