Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (566. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.326.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 564565566567568
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alierdogan32
    Arkadaşlar ıspartaya doğalgaz yeni geldi daha önce kömürle ısınıyorduk.doğalgaz almaya kara verdik fakat merkezi mi olsun mobilmi olsun karar veremedik.hangisi hesaplı ve iyi olur.fakat tercihim mobilden yana 100m2 4 dairemiz var biri dubleks.Binada pimapen dışında yalıtım yok.Peteklerin arkasına köpükmü koysam,dış duvarlara içerden yalıtımmı yaptırsam kara veremedim.BAYMAK BRÖTJE NOVADENS EXTRA 240 YOĞ. KOMBİ ,Ferroli Econcept tech 25C yoğuşmalı kombi, BOSCH Classic Condense Yoğuşmalı veDEMİRDÖKÜM Nitromix Yoğumalı E.C.A Confeo Premix-S Yoğuşmalı arasında kaldım yardımcı olabilirseniz sevinirim hiç kullanıcı var mı..Saygılar A_E

    Yanıtladığınız için teşekkür ederim.Fakat binayı daha geçen sene boyattım şu an izalasyon yapma şansım yok.Petekleri bira artırmayı düşünüyorum.tercihim ferroliden yana fakat E.C.A Confeo Premix by kombide 1548 tl 3 yıl garantili.Aynı işi görecekse en ucuzu bu.BAYMAK BRÖTJE kombi toptancısında 7 yıl garanti kablosuz Dijital program saati hediyeli 1850 tl,FERROLİ Econcept 5 yıl garanti 2060 tl oluyor.2100 verince bu işin mercedesi diye tabir edilen VAİLLANT ecoTEC plus,VIESSMANN Vitodens devreye giriyor kafam çok karıştı.Birde 80 m2 bir bahçe evim var genelde alt katı çalıştırıyoruz burayada aynı kombimi alsam yada ;Hermetik mi alsam; dublekse mecbur biraz büyüğünü alacağız çok kafam karıştı bayada para tutacak hepsini aynı markadan mı seçsem yada kullanım alanına göre değişik markalarımı alsam bilemedim.Saygılar A_E


    Selamlar,

    100 m2 den 4 daire birde dublex daire demişsiniz dublex kaç m2 .
    Bunun dışında Isparta soğuk bir ilimiz, 3-4 defa da gitmiştim. Yalıtımınız bu bölge için zayıf gözüküyor. Öncelikle yalıtım için bir bütçe de ayırmanızda fayda var ancak ilk olarak ısıtmayı halledelim derseniz basit işlemlerle ısı kaybını azaltmanızı öneririm.

    Camların ve daire kapılarının sızdırmazlığını arttırın. Bunu kauçuk veya sünger fitillerle yapabilirsiniz. Petek arkalarına 1 yada 2 cm lik yalıtım panelleri kullanmanızda da fayda var. Ayrıca termostatik vana ve oda termostadı faydalı olacaktır.

    Mevcut merkezi sistem peteklerinizi kullanmayı düşünüyorsanız. Bunlar öncelikle kontrol edilmeli ve durumları iyi ise temizlenip kullanılmalıdır.Aynı şekilde merkezi sistem tesisatınızda kullanılacaksa temizliği yapılmalıdır.

    Benim önerim mobil sistemde denilen kollektörlü dağıtım olur. Ama bu uygulamada ciddi bir zemin kırma dökme işi çıkacak.
    Dairenin 100 m2 net ısıtma alanı olmadığını düşünürsek sıva üstü tesisatta alternatifler arasında yer alıyor. Eğer yoğuşmalı ürün kullanmasanızda tesisatı kesinlikle oksijen bariyerli boru ile yaptırın. Sonradan geri dönme şansınız olmayabilir.Neticede kombi değişebilir.
    Teklif alırken bu iki yöntemi değerlendirmeniz gerekli.

    Bunun dışında kombi olarak düşündüğünüz ürünler kalitelidir. Yoğuşmalı yada yoğuşmasız tartışmasında ise petek boylarının miktarı önem kazanıyor. Zira uygun olmayan ısıtma tesisatlarında yoğuşmalı bir ürün kullanmanın getirisi ilk başta fazladan ödediğiniz bedel düşünüldüğünde çok mantıklı değildir. Geri dönüşümü çok uzun bir zamana yayılır.
    Bütçeniz müsait ise çevre ve dışa yakıt bağımlılığı adına kullanabilirsiniz. Aksi durumda önermem.

    Zira yoğuşmalı ile yoğuşmasız bir yeni nesil ürünün arasındaki ortalama reel verim farkı % 10-11 civarında olur.Teknik olarak 1 m3 doğal gazdan en ideal yoğuşma şartlarında 539 kcal geri dönüşüm olur. Bunuda %93 verimli olan bir yoğuşmasız üründe 8250 kcal DG alt sınırına göre %7 lik fark olur. Geriye kalanda teknoloji farkıdır.
    Burada bahsedilen %100 üstü verimlerde izafidir . Dünyada bu tür çevrimlerden elde edilen kazanç deneysel ortamlarda bile %99.9 dur.
    Yoğuşmalı bir ürünün gerçek verimi en fazla %96 dır.Bu da buderus ve viessmann gibi benzeri büyük teknoloji üreten firmaların pc ve yazılım destekli ürünlerinde var. En ideal şartlarda gerçekleşen değerler .
    Bizim kullandığımız yoğuşmalı ürünler ise gerçekte % 90 lar civarında kalırlar. Aynı şekilde yoğuşmasız ürünlerde %75-80 aralığındadırlar.

    Neticede %11 kazanıcam diye toplamda baştan daha fazla bedel harcamanın kısıtlı bütçelerde mantığı yok.
    Ama isteyen yine yoğuşmalı ürün kullanabilir. Bazı uygulamacıların yeni projelerde kullanılmaz demelerindeki mantık teknik açıdan değil genelde geri dönüşüm maliyeti açısındandır. Ancak sadece kombi değişikliği gibi durumlarda , gerek petek boyları ve tesisatın oksijen emilimi konuları etkendir. Mesela vaillant oksijen emilimi olan eski tesisatlara yoğuşmalı kombi uygulamaz , buderusda tavsiye etmez. Ek ekipman isterler. Ama malesef bir çok markanın uygulamacısı buna bakmaksızın ticari kaygılar ile uygulamaları yapıyor. Bu durumda alınan ürünlerin eşanjörlerinin ömürleri kısalacak ve normalden daha kısa sürede delinecektir. Zaten bu konuyu bir çok kez gündeme getirdim, oksijen. emilimi sorulmaksızın yoğuşmalı ürünler önerilmemeli.


    100 m2 yerin 85 m2 ısıtma alanı olduğu kabul edersek . Isparta ve yalıtımsız binada 12000 kcal kabaca ihtiyaç olur. Bunuda 75-65 lik işletmede 8,6 mt pkkp22 h:60 petekle verebilirsiniz. 55-45 derecelik işletme için çıkan petek metrajı 16 mt dir ki bunun uygulanması fiziki olarak çok mümkün değil. Bu arada sürekli yoğuşmadan tam performans için kullanmanız gereken ölçü budur.
    75-65 derecelik işletmede ise kısmi yoğuşma performansı sağlanacaktır. kombi gücü olarak 20 ve 24 kw arasındaki güçler rahatlıkla yeterli olur.
    Dublex dediğiniz dairenin net m2 si ve bunun çatı mı yoksa bahçe dublexi mi olduğunu bilrtirseniz iyi olur. Bunun dışında 115 m2 net ısıtma alanına kadar 24 kw bir üründe yeterli olur. Petek boyuda bu m2 için pkkp22 h:60 olarak 13,5 mt olmalı.

    Bu durumda yoğuşmalı bir ürün alsanız da bunun verimi şartlardan dolayı düşük olacaktır. Benim önerim eğer küçük farklarla yoğuşmalı alma şansınız varsa 150-200 tl alın ama 500-600 tl lik farklarla yoğuşmalı ürün almaya gerek yok.

    Yoğuşmalı olarak viesmann, buderus, vaillant kalitelidir. Ama € artış malum fiyatları çok yükseldi. Geriye kalan yerli yabancı bir kaç firma belli, ECA, Ariston , Baymak, DD, Alarko, Airfell, vb.
    Burda size verilen ECA fiyatı uygun gözüküyor. Baymağın ürünüde aslen alman lisansı ile İtalyan üretimi bir üründür. Ama ürün olarak ECA dan üstün değildir. Ben kendimde ECA 30 kw lık olanını kullanıyorum. 3 seneyi aştık ve çok şükür problemimiz olmadı. Baymağın bahsettiğiniz ürününde bir kaç model var. premix ve ekstra premix bunlardan ekstra premix daha iyidir. Ariston da genuspremium önerirm.
    Ferrolide ise Econcept 25c/a olabilir.
    Birde son dönemlerde çıkan ucuz yoğuşmaı alternatifi olan ürünler var. Bunlar konvansiyonel kombilerin, ayrık bir yoğuşma eşanjörü uygulaması ile yoğuşmalıya çevrilmş melez modelleridir. Nerdeyse yoğuşmasız ürün fiyatına verilen bu ürünleri de listenize ekleyebilirsiniz.
    Bunların en bilinanlari buderus gb012, bosch condense 2000w, ferroli domicondens, baymakta luna3 avant var.

    Yoğuşmasız üründe DD nitron , Eca confeo plus, ferroli divatop micro, ariston genus, alarko serena , vb olabilir.

    Kombi satış sitelerine baktığımda Eca confeo premix fiyat/performans ürünü olarak gözüküyor. Baymak fasoncu firmadır ama servis ağı güçlüdür. Brötje dışında yine alman Falke nin yoğuşmalı ürünü de var. Bir ara wolf ları getirdiler onlarda orta üstü ürünlerdir.
    Fiyat olara diğer cazip bir ürün ariston clas premıum.

    Neticede kombi alırken en önemli konulardan biride aldığınız ürünün servis ve satış sonrası hizmetleridir. Bu nedenle size servis, yakın markalarıda tercih etmeniz çok önemli.

    Hepsini toparlarsak yoğuşmalı konusunda son karar sizin bütçenize ve maliyetlere bakıp karar verin. Yeni tesisat yaptıracaksanız 4 kat için toplu ve farklı firmalardan teklifler alın, tesisat tiplerinden bahsettik buna göre değerlendirirsiniz . Aldığınız ürünlerin markalarını muhakkak isteyin.
    Ayrıca proje içine gaz dağıtım firması tarafındaki işlemlerde gireceğinden bununda bir bedeli olacaktır. Daha olmazsa aldığınız teklifleri yazarsınız , burda tüm arkadaşlar değerlendirir.
    Kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkercak

    iyi günler ben günlerdir takip ediyorum forumu kombi almayı düşünüyorum malum ama hangisini alacağıma karar veremiyorum bir türlü tam karar verdim derken biri birşey diyo kafam karışıyo umarım bu son araştırmam olur ve karar veririm evim 115 m2 ve 9,5 metre petek var buraya hangi kombi alınabilir üzmeyecek tasarruflu verimli olacak bir kombi ilk önce buderus düşünmüştüm şimdilerde eca düşünüyordum ablamlarda baymak kullanıyo onada iyi dediler tesisatı yapan ustalarda bosch önerince kafa karıştı forumda ferrolli de çok öneriliyor

    1)FERROLİ Econcept Tech Hermetik Yoğuşmalı Kombi (21156kcal/h) 24,6kw
    2)E.C.A Confeo Premix S Hermetik Yoğuşmalı Kombi (20640kcal/h) 24kw
    3)BAYMAK BRÖTJE NOVADENS EXTRA 240 YOĞ. KOMBİ
    4)BOSCH Classic Condense Yoğuşmalı Kombi
    5)Buderus BG022 (aslında gönlümde bu varda çok pahalı )

    acaba hangisini tercih etsem memlun kalırım


    Hepsi de yeni nesil premix yoğuşmalı iyi kombiler. Hepsinden de memnun kalabilirsiniz. Bana göre; sağlanan fayda+kalite/fiyat kriterinde Bosch ve Ferroli öne çıkar. Buderus GB022 üretimden kalkmış modeli yerine GB072 üretiliyor. Pahalı GB022 yerine aynı özelliklerde ama biraz daha düşük ısıtma kapasiteli GB042 yi düşünebilirsiniz. 2.400 TL civarında. Bosch Classic Condense 1.680 TL. Ferroli Econcept Tech 2.100 TL.
    Tercih size kalmış birşey.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alierdogan32

    Yanıtladığınız için teşekkür ederim.Fakat binayı daha geçen sene boyattım şu an izalasyon yapma şansım yok.Petekleri bira artırmayı düşünüyorum.tercihim ferroliden yana fakat E.C.A Confeo Premix by kombide 1548 tl 3 yıl garantili.Aynı işi görecekse en ucuzu bu.BAYMAK BRÖTJE kombi toptancısında 7 yıl garanti kablosuz Dijital program saati hediyeli 1850 tl,FERROLİ Econcept 5 yıl garanti 2060 tl oluyor.2100 verince bu işin mercedesi diye tabir edilen VAİLLANT ecoTEC plus,VIESSMANN Vitodens devreye giriyor kafam çok karıştı.Birde 80 m2 bir bahçe evim var genelde alt katı çalıştırıyoruz burayada aynı kombimi alsam yada ;Hermetik mi alsam; dublekse mecbur biraz büyüğünü alacağız çok kafam karıştı bayada para tutacak hepsini aynı markadan mı seçsem yada kullanım alanına göre değişik markalarımı alsam bilemedim.Saygılar A_E


    bütçeniz kısıtlıysa eca confeo premix alın.premix yoğuşmalı kendini kanıtlamış sağlam bir kombidir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkercak

    iyi günler ben günlerdir takip ediyorum forumu kombi almayı düşünüyorum malum ama hangisini alacağıma karar veremiyorum bir türlü tam karar verdim derken biri birşey diyo kafam karışıyo umarım bu son araştırmam olur ve karar veririm evim 115 m2 ve 9,5 metre petek var buraya hangi kombi alınabilir üzmeyecek tasarruflu verimli olacak bir kombi ilk önce buderus düşünmüştüm şimdilerde eca düşünüyordum ablamlarda baymak kullanıyo onada iyi dediler tesisatı yapan ustalarda bosch önerince kafa karıştı forumda ferrolli de çok öneriliyor

    1)FERROLİ Econcept Tech Hermetik Yoğuşmalı Kombi (21156kcal/h) 24,6kw
    2)E.C.A Confeo Premix S Hermetik Yoğuşmalı Kombi (20640kcal/h) 24kw
    3)BAYMAK BRÖTJE NOVADENS EXTRA 240 YOĞ. KOMBİ
    4)BOSCH Classic Condense Yoğuşmalı Kombi
    5)Buderus BG022 (aslında gönlümde bu varda çok pahalı )

    acaba hangisini tercih etsem memlun kalırım


    yazdığınız bu kombilerin hiçbiri sizi yarı yolda bırakmaz. sizi üzmez

    buderus gb022 bu piyasanın en iyi kombilerindeen biridir. ama fiyatı çok pahalıdır.. bütçeniz iyiyse hiç düşünmeden alın

    ferroli econcept ve bosch classic condense bence daha makul




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alierdogan32

    Yanıtladığınız için teşekkür ederim.Fakat binayı daha geçen sene boyattım şu an izalasyon yapma şansım yok.Petekleri bira artırmayı düşünüyorum.tercihim ferroliden yana fakat E.C.A Confeo Premix by kombide 1548 tl 3 yıl garantili.Aynı işi görecekse en ucuzu bu.BAYMAK BRÖTJE kombi toptancısında 7 yıl garanti kablosuz Dijital program saati hediyeli 1850 tl,FERROLİ Econcept 5 yıl garanti 2060 tl oluyor.2100 verince bu işin mercedesi diye tabir edilen VAİLLANT ecoTEC plus,VIESSMANN Vitodens devreye giriyor kafam çok karıştı.Birde 80 m2 bir bahçe evim var genelde alt katı çalıştırıyoruz burayada aynı kombimi alsam yada ;Hermetik mi alsam; dublekse mecbur biraz büyüğünü alacağız çok kafam karıştı bayada para tutacak hepsini aynı markadan mı seçsem yada kullanım alanına göre değişik markalarımı alsam bilemedim.Saygılar A_E


    Arkadaşlarımızın dediği gibi böyle uçmaya gerek yok. Madem bazı markaların fiyatları arasında sıkıştınız bir örnek vereyim. SEDBUK reel verimlilik testlerinde Ferroli Econcept Tech % 90, Ferroli Domicondense % 88 reel verimlilikte ölçülmüştür. Aralarındaki fiyat farkı 600 TL X 4 =2.400 TL fazla vermeye değmez. Zaten premix yoğuşmalılarda % 90 reel verimliliği geçen yok. Problemsiz ve oldukça verimli kombilerdir.
    Bosch Classic Condense ile Bosch Condense 2000W arasında da benzer fark vardır. Madem kafanız bu kadar karışıyor, Ferroli Domicondense(5 yıl garanti) veya Bosch Condense 2000W(3 yıl garanti) üzerinde durun. Premix brülör ve % 2 fazladan verimlilik için fazla para ödemeyin. En fazla tanesini 1.500 TL ye alırsınız. 2.500 TL yakın para cebinizde kalır. Onu da ilerde yalıtımda kullanır, daha fazla tasarruf edersiniz. Kombi.com ,bykombi.com, kombitoptancisi.com sitelerine bakınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration


    quote:

    Orijinalden alıntı: ilkercak

    iyi günler ben günlerdir takip ediyorum forumu kombi almayı düşünüyorum malum ama hangisini alacağıma karar veremiyorum bir türlü tam karar verdim derken biri birşey diyo kafam karışıyo umarım bu son araştırmam olur ve karar veririm evim 115 m2 ve 9,5 metre petek var buraya hangi kombi alınabilir üzmeyecek tasarruflu verimli olacak bir kombi ilk önce buderus düşünmüştüm şimdilerde eca düşünüyordum ablamlarda baymak kullanıyo onada iyi dediler tesisatı yapan ustalarda bosch önerince kafa karıştı forumda ferrolli de çok öneriliyor

    1)FERROLİ Econcept Tech Hermetik Yoğuşmalı Kombi (21156kcal/h) 24,6kw
    2)E.C.A Confeo Premix S Hermetik Yoğuşmalı Kombi (20640kcal/h) 24kw
    3)BAYMAK BRÖTJE NOVADENS EXTRA 240 YOĞ. KOMBİ
    4)BOSCH Classic Condense Yoğuşmalı Kombi
    5)Buderus BG022 (aslında gönlümde bu varda çok pahalı )

    acaba hangisini tercih etsem memlun kalırım


    yazdığınız bu kombilerin hiçbiri sizi yarı yolda bırakmaz. sizi üzmez

    buderus gb022 bu piyasanın en iyi kombilerindeen biridir. ama fiyatı çok pahalıdır.. bütçeniz iyiyse hiç düşünmeden alın

    ferroli econcept ve bosch classic condense bence daha makul




    tşkler bende eca baskındı geçen haftaya kadar tasisatçılar bosch önerince ona bakayım dedim ama oda 21,6 kw lık eca 24 kw lık bundan bir verim farkı doğarmı şimdilerdede forumda takip ettiğim kadarıyla ferrolli öneriliyo oda makul duruyo bu modeller arasındakı kcal farkları nasıl etkiler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: stripe


    quote:

    Orijinalden alıntı: kronikyorgun

    http://www.kombibank.com/product.php?id_product=12
    http://www.kombibank.com/product.php?id_product=28
    lınkını verdıgım ıkı cıhazdan hangısını onerırsınız arkadaslar 90metre kare catı katı 15 yıllık eskı bır ev ıcın ayrıca bu urunlere kampanya lıstesındekılerden harıc ekletmem gerekenlerıde yazarsanız sevınırım oda termostatı v.b tsekkurler
    izmirde yazısyorum


    En az 4 firmayla görüşün ve mümkünse tanıdıklarınızdan daha önce yaptırıp memnun olanların firmalarını çağırıp fiyat alın.Bende izmir'de oturuyorum 4 firmayla görüştüm. 114 metrekare ev, 9,2m demirdöküm plus radyatör, buderus gb12kombi , otm p modulasyonlu kumanda , kalde tesisat boruları ,gaz alarmı 4800tl ye yaptırdım.Yanlız ben referans araştırması yapmadığım için pişmanım çünkü doğalgaz borusu mutfaktan geçti kombide balkonda ama işçilik çok özensizdi dolapların raflarını mahvettiler(iki rafı delerken harcadılar) ayrıca mermeride 20cm matkapla çizdiler(ocak bağlantısı için mermeri delerken) birde bütün odaların duvarlarında parmak izleri var böyle bir şeyi hesaplamamıştım ek olarak evi boyatacam.Siz siz olun mutlaka referanslı bir yerle anlaşın benim düştüğüm hataya düşmeyin.

    Bu arada tesisat cuma günü yapıldı ve tesisata su verildi 1.5 bar şimdi baktığımda 1 ile 1.5 bar arasına inmiş su , bu normal bir durummudur yoksa benmi evham yapıyorum adamlarla yukarda anlatığım nedenlerden dolayı kavga ettim (bu arada borular mutfak antre ve çocuk odasına kadar yerin altından geçti salon yatak odası ve oturmasında sıva üstünden geçiyor ,antre ve çocuk odasındaki lamninantları söktürmüştüm eğer su kaçağı gibi bir durum söz konusuysa laminantçıyı arayıp yarın gelmemesini söyleyim bu arada elimle radyatör bağlantı noktalarını kontrol ettim bir kaçak yok ama yerin altındaki kısımda olabilirmi?).Biraz uzattım ama bu konu canımı çok sıktı açıkçası sizde benim düştüğüm duruma düşmeyin bunu naçizane bir tavsiyem olarak alın.


    Bende Narlıderede oturuyorum yazınızı okuyunca irkildim gerçi izmirde bol miktarda anahtar tutmasını bilmeyenler tesisatçıyım diye geçinirler,öyle birine banyo tesisatını yaptırırken fayansçının tavsiyesi ile rasladım ücretini ödeyip işi yarım bıraktırdım öyle birini tavsiye ettiği içinde fayansçıya daha yaptıracağım iş olmasına rağmen param bitti şimdi yaptıramıyacağım diye güle güle dedim,tahmin ediyorumki fayansçı tesisatçıyı önererek buraların deyimi ile çorbasını alacaktı amaaldı. Formlarda paylaşmak güzel benim tesisatçı ve fayansçı hıfzısıhhadaki kahvelerde bilinir,sizin kombiciniz hangi bölgede?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkercak


    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration


    quote:

    Orijinalden alıntı: ilkercak

    iyi günler ben günlerdir takip ediyorum forumu kombi almayı düşünüyorum malum ama hangisini alacağıma karar veremiyorum bir türlü tam karar verdim derken biri birşey diyo kafam karışıyo umarım bu son araştırmam olur ve karar veririm evim 115 m2 ve 9,5 metre petek var buraya hangi kombi alınabilir üzmeyecek tasarruflu verimli olacak bir kombi ilk önce buderus düşünmüştüm şimdilerde eca düşünüyordum ablamlarda baymak kullanıyo onada iyi dediler tesisatı yapan ustalarda bosch önerince kafa karıştı forumda ferrolli de çok öneriliyor

    1)FERROLİ Econcept Tech Hermetik Yoğuşmalı Kombi (21156kcal/h) 24,6kw
    2)E.C.A Confeo Premix S Hermetik Yoğuşmalı Kombi (20640kcal/h) 24kw
    3)BAYMAK BRÖTJE NOVADENS EXTRA 240 YOĞ. KOMBİ
    4)BOSCH Classic Condense Yoğuşmalı Kombi
    5)Buderus BG022 (aslında gönlümde bu varda çok pahalı )

    acaba hangisini tercih etsem memlun kalırım


    yazdığınız bu kombilerin hiçbiri sizi yarı yolda bırakmaz. sizi üzmez

    buderus gb022 bu piyasanın en iyi kombilerindeen biridir. ama fiyatı çok pahalıdır.. bütçeniz iyiyse hiç düşünmeden alın

    ferroli econcept ve bosch classic condense bence daha makul




    tşkler bende eca baskındı geçen haftaya kadar tasisatçılar bosch önerince ona bakayım dedim ama oda 21,6 kw lık eca 24 kw lık bundan bir verim farkı doğarmı şimdilerdede forumda takip ettiğim kadarıyla ferrolli öneriliyo oda makul duruyo bu modeller arasındakı kcal farkları nasıl etkiler


    eviniz 115m2

    eğer eviniz 160m2 den büyük olsaydı ozaman kw ve kcal gibi değerler daha çok önem arzederdi

    bu kapasitedeki kombiler sizinle aynı m2 evler için üretilmiştir..
    tesisatçı neden bosch önermiş. teknik açıklamasını da yapsaymış iyi olurdu. evinize yazdıgınız bütün kombiler uyar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BERSUM


    quote:

    Orijinalden alıntı: stripe


    quote:

    Orijinalden alıntı: kronikyorgun

    http://www.kombibank.com/product.php?id_product=12
    http://www.kombibank.com/product.php?id_product=28
    lınkını verdıgım ıkı cıhazdan hangısını onerırsınız arkadaslar 90metre kare catı katı 15 yıllık eskı bır ev ıcın ayrıca bu urunlere kampanya lıstesındekılerden harıc ekletmem gerekenlerıde yazarsanız sevınırım oda termostatı v.b tsekkurler
    izmirde yazısyorum


    En az 4 firmayla görüşün ve mümkünse tanıdıklarınızdan daha önce yaptırıp memnun olanların firmalarını çağırıp fiyat alın.Bende izmir'de oturuyorum 4 firmayla görüştüm. 114 metrekare ev, 9,2m demirdöküm plus radyatör, buderus gb12kombi , otm p modulasyonlu kumanda , kalde tesisat boruları ,gaz alarmı 4800tl ye yaptırdım.Yanlız ben referans araştırması yapmadığım için pişmanım çünkü doğalgaz borusu mutfaktan geçti kombide balkonda ama işçilik çok özensizdi dolapların raflarını mahvettiler(iki rafı delerken harcadılar) ayrıca mermeride 20cm matkapla çizdiler(ocak bağlantısı için mermeri delerken) birde bütün odaların duvarlarında parmak izleri var böyle bir şeyi hesaplamamıştım ek olarak evi boyatacam.Siz siz olun mutlaka referanslı bir yerle anlaşın benim düştüğüm hataya düşmeyin.

    Bu arada tesisat cuma günü yapıldı ve tesisata su verildi 1.5 bar şimdi baktığımda 1 ile 1.5 bar arasına inmiş su , bu normal bir durummudur yoksa benmi evham yapıyorum adamlarla yukarda anlatığım nedenlerden dolayı kavga ettim (bu arada borular mutfak antre ve çocuk odasına kadar yerin altından geçti salon yatak odası ve oturmasında sıva üstünden geçiyor ,antre ve çocuk odasındaki lamninantları söktürmüştüm eğer su kaçağı gibi bir durum söz konusuysa laminantçıyı arayıp yarın gelmemesini söyleyim bu arada elimle radyatör bağlantı noktalarını kontrol ettim bir kaçak yok ama yerin altındaki kısımda olabilirmi?).Biraz uzattım ama bu konu canımı çok sıktı açıkçası sizde benim düştüğüm duruma düşmeyin bunu naçizane bir tavsiyem olarak alın.


    Bende Narlıderede oturuyorum yazınızı okuyunca irkildim gerçi izmirde bol miktarda anahtar tutmasını bilmeyenler tesisatçıyım diye geçinirler,öyle birine banyo tesisatını yaptırırken fayansçının tavsiyesi ile rasladım ücretini ödeyip işi yarım bıraktırdım öyle birini tavsiye ettiği içinde fayansçıya daha yaptıracağım iş olmasına rağmen param bitti şimdi yaptıramıyacağım diye güle güle dedim,tahmin ediyorumki fayansçı tesisatçıyı önererek buraların deyimi ile çorbasını alacaktı amaaldı. Formlarda paylaşmak güzel benim tesisatçı ve fayansçı hıfzısıhhadaki kahvelerde bilinir,sizin kombiciniz hangi bölgede?


    Firmanın iki şubesi var bornova ve balçova ben bornovada oturduğum için bornovadakine yaptırdım.Umarım başka arkadaşlar aynı hataya düşmez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkercak


    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration


    quote:

    Orijinalden alıntı: ilkercak

    iyi günler ben günlerdir takip ediyorum forumu kombi almayı düşünüyorum malum ama hangisini alacağıma karar veremiyorum bir türlü tam karar verdim derken biri birşey diyo kafam karışıyo umarım bu son araştırmam olur ve karar veririm evim 115 m2 ve 9,5 metre petek var buraya hangi kombi alınabilir üzmeyecek tasarruflu verimli olacak bir kombi ilk önce buderus düşünmüştüm şimdilerde eca düşünüyordum ablamlarda baymak kullanıyo onada iyi dediler tesisatı yapan ustalarda bosch önerince kafa karıştı forumda ferrolli de çok öneriliyor

    1)FERROLİ Econcept Tech Hermetik Yoğuşmalı Kombi (21156kcal/h) 24,6kw
    2)E.C.A Confeo Premix S Hermetik Yoğuşmalı Kombi (20640kcal/h) 24kw
    3)BAYMAK BRÖTJE NOVADENS EXTRA 240 YOĞ. KOMBİ
    4)BOSCH Classic Condense Yoğuşmalı Kombi
    5)Buderus BG022 (aslında gönlümde bu varda çok pahalı )

    acaba hangisini tercih etsem memlun kalırım


    yazdığınız bu kombilerin hiçbiri sizi yarı yolda bırakmaz. sizi üzmez

    buderus gb022 bu piyasanın en iyi kombilerindeen biridir. ama fiyatı çok pahalıdır.. bütçeniz iyiyse hiç düşünmeden alın

    ferroli econcept ve bosch classic condense bence daha makul




    tşkler bende eca baskındı geçen haftaya kadar tasisatçılar bosch önerince ona bakayım dedim ama oda 21,6 kw lık eca 24 kw lık bundan bir verim farkı doğarmı şimdilerdede forumda takip ettiğim kadarıyla ferrolli öneriliyo oda makul duruyo bu modeller arasındakı kcal farkları nasıl etkiler


    Bosch Classic Condense 22 kW, 150 m2 ev ve 12 m. peteğe rahatlıkla yeter. Hiçbir problem çıkarmadan ısıtır ve sıcak kullanım suyu sağlar. Yeni nesil premix yoğuşmalı kombilerde sağlanan fayda+kalite/fiyat kriterinde bana göre 1 numaradır. Gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.
    Bu çerçeveden bakarsanız, 1.700 TL ye alacağınız (kombitoptancisi.com fiyatı) Bosch Classic Condense sizi de cebinizi de üzmez. 50 TL ye de evinize teslim eder tüm ücreti burdan alırlar. İsterseniz 200 TL ye monte edecek yetkili servisi kendileri bulur.
    Bosch Premix



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 8 Temmuz 2011; 14:56:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkercak

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: ilkercak

    iyi günler ben günlerdir takip ediyorum forumu kombi almayı düşünüyorum malum ama hangisini alacağıma karar veremiyorum bir türlü tam karar verdim derken biri birşey diyo kafam karışıyo umarım bu son araştırmam olur ve karar veririm evim 115 m2 ve 9,5 metre petek var buraya hangi kombi alınabilir üzmeyecek tasarruflu verimli olacak bir kombi ilk önce buderus düşünmüştüm şimdilerde eca düşünüyordum ablamlarda baymak kullanıyo onada iyi dediler tesisatı yapan ustalarda bosch önerince kafa karıştı forumda ferrolli de çok öneriliyor

    1)FERROLİ Econcept Tech Hermetik Yoğuşmalı Kombi (21156kcal/h) 24,6kw
    2)E.C.A Confeo Premix S Hermetik Yoğuşmalı Kombi (20640kcal/h) 24kw
    3)BAYMAK BRÖTJE NOVADENS EXTRA 240 YOĞ. KOMBİ
    4)BOSCH Classic Condense Yoğuşmalı Kombi
    5)Buderus BG022 (aslında gönlümde bu varda çok pahalı )

    acaba hangisini tercih etsem memlun kalırım




    tşkler bende eca baskındı geçen haftaya kadar tasisatçılar bosch önerince ona bakayım dedim ama oda 21,6 kw lık eca 24 kw lık bundan bir verim farkı doğarmı şimdilerdede forumda takip ettiğim kadarıyla ferrolli öneriliyo oda makul duruyo bu modeller arasındakı kcal farkları nasıl etkiler


    Daireniz için iki kapasitede yeterli olacaktır o nedenle ikisinide tercih edebilirsiniz. Yukarda yazılan cihazlardan ilk sırada ferroli econtep ve bosch classic condenseyi öneriyorum. Buderus gb 022 gönlünüzde kalmasın şu zamanda 3000 tl verip almak mantıklı değil diğerleride işinizi rahatlıkla görecektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tk152

    bugun Canakkaleye geldim. Annemlerin yeni evini inceledim. 3 adet 100 cm, 2 adet 110 cm, 1 adet 200 cm. petek var. 1 tane de banyoda ince bir petek var. toplam petek boyu banyodaki kucuk petek haric 720 cm. Kombi bolgesine her biri icin ayri ayri borular grtirilmis (7 soguk, 7 sicak). Bir arkadas bu baglantiya STAR baglanti demisti. Insallah iyi birseydir. Simdi bu yapi icin sizlerin onerdigi BOSCH CLASSIC CONDENSE dusunuyorum.


    Petek metrajını yazmışsınız oda m2 leri olmayınca yeterlimi değilmi bilemeyiz. Cihaz tercihinizde ve bağlantı şeklinde sorun yok doğru tercih.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri


    quote:

    Orijinalden alıntı: tk152

    bugun Canakkaleye geldim. Annemlerin yeni evini inceledim. 3 adet 100 cm, 2 adet 110 cm, 1 adet 200 cm. petek var. 1 tane de banyoda ince bir petek var. toplam petek boyu banyodaki kucuk petek haric 720 cm. Kombi bolgesine her biri icin ayri ayri borular grtirilmis (7 soguk, 7 sicak). Bir arkadas bu baglantiya STAR baglanti demisti. Insallah iyi birseydir. Simdi bu yapi icin sizlerin onerdigi BOSCH CLASSIC CONDENSE dusunuyorum.


    Petek metrajını yazmışsınız oda m2 leri olmayınca yeterlimi değilmi bilemeyiz. Cihaz tercihinizde ve bağlantı şeklinde sorun yok doğru tercih.

    Odalar
    8.5 m2 , 10,5 m2, 14,5 m2

    salon
    24 m2

    banyo, mutfak
    4.5 m2, 9 m2

    Bugun C.KALE bayiye gittim. BOSCH Classic CONDENSE búyuk gelir, sana condense ya da paran varsa gbo42 verelim diye oldukca israr etti. classic condense 2000 tl + 150 iscilik + 50 alt baglanti parcalari + 25 sigorta + 140 TL 1 m. baca borusu = 2365 tl ye mal olacak dedi.

    classic condense 28kw cok degil di mi arkadaslar. sizin goruslerinıze gore buna karar kildim. BUradaki bayi cok gaz da harcarsin diye korkuttu beni. BU isten anlamiyor olabilir mi? bizim ev de cok mu kúcúk acep?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tk152


    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri


    quote:

    Orijinalden alıntı: tk152

    bugun Canakkaleye geldim. Annemlerin yeni evini inceledim. 3 adet 100 cm, 2 adet 110 cm, 1 adet 200 cm. petek var. 1 tane de banyoda ince bir petek var. toplam petek boyu banyodaki kucuk petek haric 720 cm. Kombi bolgesine her biri icin ayri ayri borular grtirilmis (7 soguk, 7 sicak). Bir arkadas bu baglantiya STAR baglanti demisti. Insallah iyi birseydir. Simdi bu yapi icin sizlerin onerdigi BOSCH CLASSIC CONDENSE dusunuyorum.


    Petek metrajını yazmışsınız oda m2 leri olmayınca yeterlimi değilmi bilemeyiz. Cihaz tercihinizde ve bağlantı şeklinde sorun yok doğru tercih.

    Odalar
    8.5 m2 , 10,5 m2, 14,5 m2

    salon
    24 m2

    banyo, mutfak
    4.5 m2, 9 m2

    Bugun C.KALE bayiye gittim. BOSCH Classic CONDENSE búyuk gelir, sana condense ya da paran varsa gbo42 verelim diye oldukca israr etti. classic condense 2000 tl + 150 iscilik + 50 alt baglanti parcalari + 25 sigorta + 140 TL 1 m. baca borusu = 2365 tl ye mal olacak dedi.

    classic condense 28kw cok degil di mi arkadaslar. sizin goruslerinıze gore buna karar kildim. BUradaki bayi cok gaz da harcarsin diye korkuttu beni. BU isten anlamiyor olabilir mi? bizim ev de cok mu kúcúk acep?


    Bence o Bayiye teşekkür edin ve ayrılın. Çünkü Buderus GB042 ile Bosch Classic Condense'in ısıtma gücü birebir aynıdır. 22 kW 18.750 kcal/h ısıtma gücündedirler. 3* olan sıcak kullanma suyu kapasiteleri de aynıdır 28 kW=24.080 kcal/h.
    http://www.isisan.com/buderus/Urunler.aspx?id=138&kategori_id=3643&urun_id=648368237851
    http://www.bosch.com.tr/content/language1/html/5305.htm
    Sanırım Bayi ısıtma gücü ile sıcak kullanma suyu gücünü karıştırıyor. Bence karıştırmıyor, laf cambazlığı ile size % 40 700 TL daha pahalı olan Buderus GB042 satmaya çalışıyor. Gaz harcama olayına gelince, ikisi arasında da fark yoktur.
    Aşağıdaki güvenilir sitenin linkinde 1.700 TL+50 TL kargo ve evde bedelini ödeme ile 1.750 TL. 200 TL ye montaj yapacak yetkili servis bulurlar 1.950 TL ye malolur. Bayi 2.150 e yaparsa yapsın yoksa burdan alın. Yada aynı fiyata (2.365 TL) Bosch FR10 oda termostatını eklesin.
    BOSCH PREMİX
    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 8 Temmuz 2011; 19:56:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tk152


    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri


    quote:

    Orijinalden alıntı: tk152

    bugun Canakkaleye geldim. Annemlerin yeni evini inceledim. 3 adet 100 cm, 2 adet 110 cm, 1 adet 200 cm. petek var. 1 tane de banyoda ince bir petek var. toplam petek boyu banyodaki kucuk petek haric 720 cm. Kombi bolgesine her biri icin ayri ayri borular grtirilmis (7 soguk, 7 sicak). Bir arkadas bu baglantiya STAR baglanti demisti. Insallah iyi birseydir. Simdi bu yapi icin sizlerin onerdigi BOSCH CLASSIC CONDENSE dusunuyorum.


    Petek metrajını yazmışsınız oda m2 leri olmayınca yeterlimi değilmi bilemeyiz. Cihaz tercihinizde ve bağlantı şeklinde sorun yok doğru tercih.

    Odalar
    8.5 m2 , 10,5 m2, 14,5 m2

    salon
    24 m2

    banyo, mutfak
    4.5 m2, 9 m2

    Bugun C.KALE bayiye gittim. BOSCH Classic CONDENSE búyuk gelir, sana condense ya da paran varsa gbo42 verelim diye oldukca israr etti. classic condense 2000 tl + 150 iscilik + 50 alt baglanti parcalari + 25 sigorta + 140 TL 1 m. baca borusu = 2365 tl ye mal olacak dedi.

    classic condense 28kw cok degil di mi arkadaslar. sizin goruslerinıze gore buna karar kildim. BUradaki bayi cok gaz da harcarsin diye korkuttu beni. BU isten anlamiyor olabilir mi? bizim ev de cok mu kúcúk acep?


    bayi dürüst davranmamış ve kendi kafasına göre en pahalı olan kombiyi satmaya kalkışmış




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin


    quote:

    Orijinalden alıntı: tk152


    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri


    quote:

    Orijinalden alıntı: tk152

    bugun Canakkaleye geldim. Annemlerin yeni evini inceledim. 3 adet 100 cm, 2 adet 110 cm, 1 adet 200 cm. petek var. 1 tane de banyoda ince bir petek var. toplam petek boyu banyodaki kucuk petek haric 720 cm. Kombi bolgesine her biri icin ayri ayri borular grtirilmis (7 soguk, 7 sicak). Bir arkadas bu baglantiya STAR baglanti demisti. Insallah iyi birseydir. Simdi bu yapi icin sizlerin onerdigi BOSCH CLASSIC CONDENSE dusunuyorum.


    Petek metrajını yazmışsınız oda m2 leri olmayınca yeterlimi değilmi bilemeyiz. Cihaz tercihinizde ve bağlantı şeklinde sorun yok doğru tercih.

    Odalar
    8.5 m2 , 10,5 m2, 14,5 m2

    salon
    24 m2

    banyo, mutfak
    4.5 m2, 9 m2

    Bugun C.KALE bayiye gittim. BOSCH Classic CONDENSE búyuk gelir, sana condense ya da paran varsa gbo42 verelim diye oldukca israr etti. classic condense 2000 tl + 150 iscilik + 50 alt baglanti parcalari + 25 sigorta + 140 TL 1 m. baca borusu = 2365 tl ye mal olacak dedi.

    classic condense 28kw cok degil di mi arkadaslar. sizin goruslerinıze gore buna karar kildim. BUradaki bayi cok gaz da harcarsin diye korkuttu beni. BU isten anlamiyor olabilir mi? bizim ev de cok mu kúcúk acep?


    Bence o Bayiye teşekkür edin ve ayrılın. Çünkü Buderus GB042 ile Bosch Classic Condense'in ısıtma gücü birebir aynıdır. 22 kW 18.750 kcal/h ısıtma gücündedirler. 3* olan sıcak kullanma suyu kapasiteleri de aynıdır 28 kW=24.080 kcal/h.
    http://www.isisan.com/buderus/Urunler.aspx?id=138&kategori_id=3643&urun_id=648368237851
    http://www.bosch.com.tr/content/language1/html/5305.htm
    Sanırım Bayi ısıtma gücü ile sıcak kullanma suyu gücünü karıştırıyor. Bence karıştırmıyor, laf cambazlığı ile size % 40 700 TL daha pahalı olan Buderus GB042 satmaya çalışıyor. Gaz harcama olayına gelince, ikisi arasında da fark yoktur.
    Aşağıdaki güvenilir sitenin linkinde 1.700 TL+50 TL kargo ve evde bedelini ödeme ile 1.750 TL. 200 TL ye montaj yapacak yetkili servis bulurlar 1.950 TL ye malolur. Bayi 2.150 e yaparsa yapsın yoksa burdan alın. Yada aynı fiyata (2.365 TL) Bosch FR10 oda termostatını eklesin.
    BOSCH PREMİX
    Kolay gelsin.

    FR10 mu bilemiyorum ama baskalarinin dijital góstergesiz bir cihaz verdigini kendisinin ise góstergeli ve modulasyonlu bir oda cihazi verecegini tam cikarken soyledi. fr10, netten baktigim kadarıyla 120 150 tl arası bir cihaz. 1700 tl classıc condense icin cok iyi bir fiyatmis. Cok da kafami bulandirmadan bayiden fr10 ile 2300e birakmasini isteyecegim. OK derse sorun yok. demezse 1700 ve manuel fr10 alimi ile ilerlemeyi dúsúnúyorum. Bir de merakimdan soruyorum, classic condense minimum ve maximum kac metre petek ile calisabilıyor? 6 metre altinda calismaz heralde. max da 20 metre basar mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tk152


    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin


    quote:

    Orijinalden alıntı: tk152


    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri


    quote:

    Orijinalden alıntı: tk152

    bugun Canakkaleye geldim. Annemlerin yeni evini inceledim. 3 adet 100 cm, 2 adet 110 cm, 1 adet 200 cm. petek var. 1 tane de banyoda ince bir petek var. toplam petek boyu banyodaki kucuk petek haric 720 cm. Kombi bolgesine her biri icin ayri ayri borular grtirilmis (7 soguk, 7 sicak). Bir arkadas bu baglantiya STAR baglanti demisti. Insallah iyi birseydir. Simdi bu yapi icin sizlerin onerdigi BOSCH CLASSIC CONDENSE dusunuyorum.


    Petek metrajını yazmışsınız oda m2 leri olmayınca yeterlimi değilmi bilemeyiz. Cihaz tercihinizde ve bağlantı şeklinde sorun yok doğru tercih.

    Odalar
    8.5 m2 , 10,5 m2, 14,5 m2

    salon
    24 m2

    banyo, mutfak
    4.5 m2, 9 m2

    Bugun C.KALE bayiye gittim. BOSCH Classic CONDENSE búyuk gelir, sana condense ya da paran varsa gbo42 verelim diye oldukca israr etti. classic condense 2000 tl + 150 iscilik + 50 alt baglanti parcalari + 25 sigorta + 140 TL 1 m. baca borusu = 2365 tl ye mal olacak dedi.

    classic condense 28kw cok degil di mi arkadaslar. sizin goruslerinıze gore buna karar kildim. BUradaki bayi cok gaz da harcarsin diye korkuttu beni. BU isten anlamiyor olabilir mi? bizim ev de cok mu kúcúk acep?


    Bence o Bayiye teşekkür edin ve ayrılın. Çünkü Buderus GB042 ile Bosch Classic Condense'in ısıtma gücü birebir aynıdır. 22 kW 18.750 kcal/h ısıtma gücündedirler. 3* olan sıcak kullanma suyu kapasiteleri de aynıdır 28 kW=24.080 kcal/h.
    http://www.isisan.com/buderus/Urunler.aspx?id=138&kategori_id=3643&urun_id=648368237851
    http://www.bosch.com.tr/content/language1/html/5305.htm
    Sanırım Bayi ısıtma gücü ile sıcak kullanma suyu gücünü karıştırıyor. Bence karıştırmıyor, laf cambazlığı ile size % 40 700 TL daha pahalı olan Buderus GB042 satmaya çalışıyor. Gaz harcama olayına gelince, ikisi arasında da fark yoktur.
    Aşağıdaki güvenilir sitenin linkinde 1.700 TL+50 TL kargo ve evde bedelini ödeme ile 1.750 TL. 200 TL ye montaj yapacak yetkili servis bulurlar 1.950 TL ye malolur. Bayi 2.150 e yaparsa yapsın yoksa burdan alın. Yada aynı fiyata (2.365 TL) Bosch FR10 oda termostatını eklesin.
    BOSCH PREMİX
    Kolay gelsin.

    FR10 mu bilemiyorum ama baskalarinin dijital góstergesiz bir cihaz verdigini kendisinin ise góstergeli ve modulasyonlu bir oda cihazi verecegini tam cikarken soyledi. fr10, netten baktigim kadarıyla 120 150 tl arası bir cihaz. 1700 tl classıc condense icin cok iyi bir fiyatmis. Cok da kafami bulandirmadan bayiden fr10 ile 2300e birakmasini isteyecegim. OK derse sorun yok. demezse 1700 ve manuel fr10 alimi ile ilerlemeyi dúsúnúyorum. Bir de merakimdan soruyorum, classic condense minimum ve maximum kac metre petek ile calisabilıyor? 6 metre altinda calismaz heralde. max da 20 metre basar mi?


    Siz şu kadarını bilin yeter; 12 m peteği besler, 150 m2 eve yani sizin eve de rahatlıkla yeter. 13 m. petek olsa zorlanabilir. Bu Bosch Genel Merkezinin önerisidir. Bunlara itibar etmezsek, hiçbir özelliğini kabul etmememiz gerekir. 6 m. altında da çalışır, 4m. olsa da çalışır. Ancak yoğuşmadan sağlanacak tasarruf minimum düzeye iner, verimli olmaz. Yine de yoğuşmasız kombiden fazla yakmaz. 1.100 TL ye alabileceğiniz iyi kalite bir yoğuşmasız yerine fazladan 1.700 TL ye premix yoğuşmalı almış ve aynı yakıta yakın harcamış olabilirsiniz, o kadar. Üst düzey teknik sorumlularınca, yoğuşmadan alabileceğiniz max tasarruf için 8-12 m. petek ideal kabul ediliyor.
    Bosch FR 10 webden-al.com da 100 TL. Modülasyonludur, kombi ile iletişim kurarak 0,1 derece farkla oda ısısını kontrol eder. Yakıttan daha fazla tasarruf sağlamanıza yardımcı olduğu gibi sağlıklı bir ortam da yaratır. Gündüzleri hava ılıdığında ev ısısı istenen düzeye gelirse kombiyi kapatır. Isı aşağı düşünceye kadar gereksiz yakmaz. Geceleri soğuk gündüzleri ılık bahar geçiş dönemlerinde bazen akşama kadar yakmayabilir. Akşamları ev istediğiniz ısıyı geçince de kapatır. Bu ifade bile tasarruf sağlayacağına yeterlidir.
    http://webden-al.com/Bosch-FR-10-Program-saatli-oda-kumandasi,PR-1133.html

    NOT: Siz hep çok tereddüt ediyorsunuz. Burada amacımız marka pazarlamak değil, sizi bilgilendirmek. Bosch FR10 diyorum "bilemiyorum" diyorsunuz. O zaman bayiye sorun "hangi model takacaksın?"diye. Linkini veriyorum, resmi var. Çok kolay karşılaştırabilirsniz. Yapacağınız sadece bu. Bir resmi link daha vereyim. Orada HT3 karta sahip cihazlarla çalışır, e bus çift yönlü iletişim falan der.
    1- Bosch Classic Condense HT3 karta sahip bir kombidir.
    2- Yukarda anlatmaya çalıştığımız modülasyonu e bus iletişim ile yapar.
    3- 2. linkte ise bayinin size dediği göstergesiz cihaz (on-off lcd ekransız, modülasyonsuz) oda termostatı var. Oda ısısını 0,1 derece ile değil 2-3 derece farkla kontrol eder.
    http://www.bosch.com.tr/content/language1/html/5248.htm
    http://www.bosch.com.tr/content/language1/html/5858.htm
    Halen kafanız karışıyorsa Buderus GB042 de alabilirsiniz. Bu sizin tercihiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 8 Temmuz 2011; 23:46:49 >




  • kesinlikle, bosch classic condense ve fr10 oda termostati aliyorum. sagladiginiz bilgiler icin cok tesekkur ediyorum arkadaslar. gonul rahatligiyla kafamdaki kombi konusunu kapatiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tk152

    kesinlikle, bosch classic condense ve fr10 oda termostati aliyorum. sagladiginiz bilgiler icin cok tesekkur ediyorum arkadaslar. gonul rahatligiyla kafamdaki kombi konusunu kapatiyorum.



    Doğru seçeneklerden birini tercih etmiş oluyorsunuz kararınızı destekliyorum. Hayırlı olsun.
  • merhabalar.

    burdaki üstadların tavsiyesiyle vailant calorMATIC 392 kablolu Oda Termostatında karar kıldım.
    artıwww.kombi.com daki yetkilerde kablosuz olanın dış alıcı veya vericilerden etkilenebileceğini belirtip kabloluyu tavsiye ettiler. bir sorumda burdaki üsttadlara olacak, peki bu kablolunun da belirli bir kablo mesafesi varmıdır? yoksa 20 metre kabloda takılsa olurmu? teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 564565566567568
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.