Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.325.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ggulmez

    merhaba arkadaşlar bizde doğalgaz çalışmaları daha yeni başladı. o yüzden bir kaç ay sonra kombi almayı düşünüyorum. vıessman bocsh baymak yolculuğundan sonra eca calora modeline karar verdim. confeo ile arasında çok kritik bir fark göremedim.

    tabi servis konusunu kurcalıyorum. viessman kombi genel merkezine 3 hafta önce mesaj attım. sakarya da tek servis var arıza olursa bir günde gelir misiniz diye. adamlar sallamadılar bile. bi arayan soran yok. aynı soruyu çarşamba gece iki gibi eca merkezine sordum. sabahın dokuzunda beni 505 li telefonumdan 533 lü telefondan aradılar. ısınma mevsiminde 24 saat içinde müdahale garantisi verdiklerini söylediler. bırakın garantiyi adamların 7 saat sonra aramaları büyük incelik. her sorduğum soruya cevap verdiler. (kendilerine teşekkür ederim-bu arada eca satıcısı değil eğitimciyim-). bunlar bence marka güvenilirliği açısından önemli.
    ....................


    ggulmez arkadaşım;

    Ne yaptınız, neye karar verdiniz, son durumdan haberdar edin bizi de ..




  • New Elite vs Divatop!!
    Kullanan arkadaşlar varsa bu ikisi arasındaki farkları ve hangisinin daha iyi olduğunu söyleyebilir mi? Diğer markalarla ilgilenmyiroum,yanlızca ikisi arasında seçim yaparsanız sevinirim.
    Ayrıca, New elite in eşanjör sistemini anlmadım. Mesela divatop çift eşanjörlü ve eşanjör çelik(dayanıklılık açısından), diğeride aynı özelliklere sahip mi(eşanjör bakır ama dayanıklı mıdır acep?).Benim istediğim sıcak su açılınca veya petekler yanıyorsa(ya da ikiside aynı anda olurken) banyoda sıcak suyun debisinin düşmemesi ya da soğumaması...
  • Bu foruma yazmak isteyipte nasıl yazılacağını bulamayan arkadaşlar varmış.

    Arkadaşlar çok kolay. Sayfanın en altındaki Cevapla tuşuna basarak yazmak istediğinizi yazabilirsiniz.
    Yazılmış herhangi bir yazıdan alıntı yaparak yazmak istersenizde o yazını üstündeki Alıntı yazısına tıklayacaksınız ve açılan ekranın en altından yazmaya başlayacaksınız. Yazdıktan sonra Tamam a basmayı unutmayın.. Hepinize selamlar..
  • Bu başlığa katkıda bulunan herkese merhaba ve teşekkürler

    Tümünü okuduğum mesajlardan çok yararlandım ve kombi seçimi konusunda kararımı verdim.
    Ancak benim durumuma benzer konuların konuşulduğunu daha önce göremediğimden, hem ustaların görüşünden yararlanmak hem de belki başlığa renk getirir ümidi ile buraya yazyorum.

    Ankara da yeni aldığım iki katlı evde tadilat yaptırıyorum. Çatı arasını yükselterek 30m2 bir oda kazandım ve ev toplam 3 kat 130m2 oldu. Çatı katının ısı izolasyonunu abartılı olarak yapıyorum. Dışa açık üç cephede 2cm foamboard üzeri yalıbaskı var. Pencereler de bulabildiğim iyi yalıtım detaylarıyla yapılıyor.
    Evin tüm tesisatını söktürdüm ve yenilettim.
    Özel durum burada başlıyor, giriş katındaki kombiyi çatı arasına aldırıyorum. Boruları folyolu, radyatörler DDplus olarak yapılmıştı. Toplam uzunluğunu kontrol edeceğim, okuduklarımdan en az 8mt olmalı diye sonuç çıkardım.
    Doğalgaz borusunu da evin dışından çatı arasına getirtiyorum.
    Kalorifer hatları yukarıdan aşağıya 3 ayrı hat olarak iniyor. Her hattın sonunda tahliye muslukları konuldu.

    Bu gün okuduklarım sonucunda ECA Confeo 24000 kcal Hermetik Kombi almaya karar verdim.

    Sorularım şunlar:

    1- Bu kombinin gücü alt iki kattaki radyatörlere devridaim yaptırmaya yeter mi? usta 50m boru kullandığını söyledi, bunların yarısından fazlası dikey. Yetmezse ne yapılabilir?

    2- Tepetaklak sistem ne gibi riskler ve avantajlar getirebilir?

    3- Evde doğalgaz eskiden kullanılıyordu. Değişiklikten sonra EGO nun tekrar görmesine gerek var mı? Haber vermezsem sorun çıkar mı? (uygun olmayan birşey yaptığımdan değil fakat bu gibi fırsatları bizi sömürmek için kullandıklarını düşündüğümden hiç bulaşmak istemiyorum)

    herkese selamlar, serin yazlar ılık kışlar diliyorum




  • Kombi tercihiniz yerinde...İyi günlerde kullanın... Diger konuda size en yakın ECA servisinden bilgi ve destek alınız...Evi gösterip sorularınızı sorun...50 Mt. boru.....3 katlı ev. En az 9 mt. yükseklik....hem basacak hem geri döndürecek..Kombi pompası nasıl yeter ? Yetermi yetmezmi ? . Pompa degişikligi olurmu yapılırmı bilemiyorum...... Özel bilgi ...gerekli. ECA Servisi bilir.....Beni aşıyor....Yine bu forumda makina mühendisi arkadaşlar sorunuza cevap verebilirler.. Tepetakla sisitemi klasik sistemden daha verimlimi ? Çatıyı kullanmak içinmi yapıyorsunuz ? Zor bir uygulama....Başarılı olamazsanız bütün tesisat yenilenecek , degişecek....İlave faturası var....Riski var...İyi araştırmak gerekir...İyi danışmanlar, teknik bilgi gerekir...Saygılarımla.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 21 Temmuz 2007; 16:55:19 >




  • Forumunuz önemli kararlar öncesi bir çok insanı yönlendirmekte ve bizlere çok fayda sağlamakta. Bunun için herkese çok teşekkürler. Bana da yardımcı olursanız sevinirim. Manisa'da oturmaktayım. Evim kuzey- batı -güney cepheli. Triplex 160 m2 ve petek uzunluğu 13 metre. Katı yakıtlı kalorifer kazanı ile ısınmaktaydım. Zemin kat iyi ısınmakla beraber, 2. kat kuzey cephede (üzeri teras) ısınma sorunumuz var. 3. katın kuzey cephesi teras; güney cephesi oda.
    Doğalgaz kombi almak istiyorum. Forumdaki önerilerden dolayı Viessmann düşünüyorum. Model ve kapasite olarak önerileriniz nelerdir? Ayrıca servis çok önemli olduğu için Manisa bölgesinde Viessmann servisi yeterli mi? Bu konuda da bilgisi olan arkadaşlarımızın görüşünü bekliyorum.
    Foruma ve bizlere destek olan herkese çok çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korhan4 -- 21 Temmuz 2007; 17:26:19 >
  • Sevgili Taşkafa
    seçimimi beğeneceğinizi biliyordum ;-)
    Fanatiklik boyutuna taşıdığınız ECA sempatiniz kararımda ne derece etkili oldu bilmiyorum?
    Bugün Ankara da oturduğum Çayyolu merkezde ECA bayii veya servisi bulma umudu ile dolaştım ama nafile. Ferolli, Alarko, galiba Buderus ve Veissman tabelaları gördüm, ECA yoktu. Eve dönüp web sitesinden baktım hayret bizim bölgede servis, bayi yok. (Bu bölge öyle hızlı büyüyor ki herhalde il olsa ilk 20 arasına girer. Şu anda Bauhaus dahil 3 ayrı dev yapı market inşaatı devam ediyor, tüm inşaat firmaları burda ama hala ayılamayan firmalar var.) Hatta Tüm Ankara da ECA bayi çok az var. Çankaya da bir bayi buldum aradım, biz kombi satmıyoruz Ulus ta arayın dedi. Telefonda sordum peşin Confeo 28KW için 1540 YTL dediler, son fiyatmış. Neyse araştırmaya devam edeceğim. Ama sizin çabalarınızın birazını da ECA kurumu gösterse daha başarılı olacakları kesin ;-)

    Tepetaklak sistemin riskli olduğunun farkındayım, evin girişinde su deposu, hidrofor, kombi vs. olan bölümü kullanmak için bunları çatıya alıyorum. Ama risk almadan da kazanım olamıyor.
    ECA tercihim de aynı yaklaşım sonucu, çevremde sorduğumda hep bilinen iyi yabancı markalar öneriliyor. Tabii onları seçersem risk çok az ama bedeli de ortada.

    Söylemek istediğim bir şey daha var, ben Tasarımcı olarak kendi alanında pazar lideri olan bir Türk elektronik firmasında çalışıyorum yıllardır. Bu deneyimimin pekiştirdiği bir görüşüm var. Ülkeye, firmaya karşı olan önyargılar nedeniyle sadece önyargı sahibi kaybetmiyor, diğer tüketicilerin de zararına oluyor. İster Türk, İster Çinli ister Alman olsun işini düzgün yapan birçok firma var. Bunların ürünlerini değerlendirirken klişelere takılıp değerlendirmeden elersek bu firmalar büyüyemiyor, gelişemiyor. Eğer iyi ürünler yapabiliyorlarsa bile silinip gidiyorlar ve kaybeden tüketici oluyor. Benim için hiçbir Türk Malı, Türk malı olduğu için kötü değildir, hiçbir Batı malı da bu nedenle iyi değildir. Ama tersi de doğru.
    Beraberlik durumunda tercihim belli.

    Bir de Türk malını bana kimse kullandıramaz diye yazan arkadaşaları okurken aklıma geldi,
    herhalde eşleri her konuda böyle düşünseydi, çok yalnız kalırlardı. : )




  • Numera 68 arkadaşım çok teşekkür ediyorum. Tüm bu sorularınızıwww.emas.com.tr adresine aktarınız... Ben sadece kalite hastasıyım....1978 de Ankara da müteahhit amcam vardı. Rahmetlik oldu.... İnşaatlarında ECA dan başka musluk, batarya, vana. kullanmazdı...Ben Beşiktaşta kirada 15 yıl oturdum. Eve taşınırken taktıgım ECA levabo bataryası ve banyo bataryası hiç bozulmadı..Göbegini bile degiştirmedim...Çıkarken sökmedim evde bıraktım...15 yıl bir levabo bataryası dayanırmı ? Kim inanır ?..Şimdiki evime mutfaga, banyoya ECA taktım...5 yıl doldu...Tık yok...Bir damla bile su kaybı yok....Bunun adı ne ? Bence kalite....ECA fanatikligim üniversite yıllarıma dayanıyor...Elginkan gurubunun kazancı nerelere gidiyor iyi biliyorum...Kaç bin ögrenciye yardım yapılıyor, burs veriliyor bilmiyorum...Son icraatım Sivas ta amcam ECA CONFEO kombi aldı çok memnun....Ben yeni ECA CONFEO PREMİX Yoguşmalı kombi aldım..Kuruldu. Gazı baglanacak...Eylülde serviste inşallah...Sivas ta kardeşime ECA CONFEO için yüksek fiyat çekmişler...Bu hafta 1 adet alıp gönderecegim.....İşte durumum böyle....Fanatikligim var ama sebebi var...... Saygılarımla....




  • quote:

    Orjinalden alıntı: korhan4

    Forumunuz önemli kararlar öncesi bir çok insanı yönlendirmekte ve bizlere çok fayda sağlamakta. Bunun için herkese çok teşekkürler. Bana da yardımcı olursanız sevinirim. Manisa'da oturmaktayım. Evim kuzey- batı -güney cepheli. Triplex 160 m2 ve petek uzunluğu 13 metre. Katı yakıtlı kalorifer kazanı ile ısınmaktaydım. Zemin kat iyi ısınmakla beraber, 2. kat kuzey cephede (üzeri teras) ısınma sorunumuz var. 3. katın kuzey cephesi teras; güney cephesi oda.
    Doğalgaz kombi almak istiyorum. Forumdaki önerilerden dolayı Viessmann düşünüyorum. Model ve kapasite olarak önerileriniz nelerdir? Ayrıca servis çok önemli olduğu için Manisa bölgesinde Viessmann servisi yeterli mi? Bu konuda da bilgisi olan arkadaşlarımızın görüşünü bekliyorum.
    Foruma ve bizlere destek olan herkese çok çok teşekkür ederim.


    Manisa Laleli bölgesinde oturan bir arkadaşım var. Geçen kış Viessman Vitopend 100 taktırdı ve kullandı. Bir süre sonra arıza yaptı. Manisa daki viessmann servisi bu kış açıldı. Bu servis arkadaşın kombisine servis verdi, daha doğrusu vermeye çalıştı. Arıza haftalarca giderilemedi. İzmir deki bir servisin geleceği söylendi. O da tam 1,5 ay sonra geldi. Arıza giderildi ama zaten kış geçti. İşte aynıyla vaki bir olay. Manisa daki servis yeterli değil. Ben tavsiye etmiyorum.Yine de siz bilirsiniz ama hemşerim olarak mağdur olmanızı istemem.
    Manisa da bu kış en çok takılan kombilerin DD Nitron ve ECA Confeo olduğunu da hatırlatmak isterim. Her ikisininde çok kaliteli ve yeterli servisleri mevcut. Dikkat ederseniz servisleri dedim, servisi demedim, çünkü birden fazla servisleri var. Karar sizin..




  • numera68 arkadaşım;

    " çevremde sorduğumda hep bilinen iyi yabancı markalar öneriliyor. Tabii onları seçersem risk çok az ama bedeli de ortada." demişsiniz. Tasarımcı olarak kendi alanında pazar lideri olan bir Türk elektronik firmasında çalışan birine nasıl söylenir bilemiyorum ama yine de söylemek isterim. Bedelinin ortada olduğu fikrinize katılıyorum ama risk az fikrinize katılmıyorum. Çünkü risk ECA Confeo ile diğer pahalı ürünler arasında aynıdır. Çünkü bunlar aynı kalitede cihazlardır. Önemli olan risk ortaya çıktığında çözülebiliyormu, çözülemiyor mu veya garantisi bittikten sonra ortaya çıkabilecek bir arıza ne kadara çözülebiliyor. Bunlar önemli diye düşünüyorum..

    Sizin 3 katlı tesisatınızda sanırım maximum 13 metre civarında radyatör olacak. Bu durumda Confeo da diğerleride (bahsettiğiniz pahalı kombiler) bence suyu rahatlıkla çevirecektir. Suyu çeviren devir daim pompası ECA da ve diğerlerinde hemen hemen aynıdır. Grundfos ve Wilo marka pompalar kullanılır. Pahalı ithal kombi markalarından bazılarında pompanında kendi markasının aynısı olduğunu görebilirsiniz ama bu sizi yanıltmasın çünkü bu firmalar yine aynı pompa markalarına kendi markalarını bastırarak üretim yaptırmaktadırlar. Üzerindeki teknik verilere baktığınızda bunu rahatlıkla görebilirsiniz.. Yani uzun lafın kısası ECA nın suyu basamadığı bir durumda diğerleride basamaz, diğerlerinin suyu bastığı her durumda ECA da basar..

    Bölgenizdeki ECA konusuna gelince; ECA Ücretsiz Tüketici Bilgi Hattının numarası 0.800.2618513
    Bu numaradan bölgenizdeki ana bayii, tali bayileri, servisleri öğrenebilirsiniz. Ayrıca Ankara Altındağ daki Ankara Bölge Servis Şefliğini de arayıp sorabilirsiniz. Numarası 0.312.3538300
    Bayi çok önemli değil ama servis bence çok önemli. Kombiyi istediğiniz uzaklıkta bir yerden alıp taktırabilirsiniz ama servisi istediğiniz yerden çağıramazsınız. Bu nedenle bu bölgeye servis hizmeti nasıl veriliyor iyice öğrenin. Eğer size uygun bir mesafeden hizmet verebilecek bir servis merkezi olmadığını düşünüyorsanız ECA almamanızı öneririm. Çünkü kombi konusunda insanların en çok sorun yaşadığı yer servislerdir. Ama ben ECA nın o bölgeye hizmet vermediğini düşünemiyorum. 24 saat hizmet veren servisleri bulunan bir markanın oraya hizmet götürememesi gibi bir durum çok abuk olur diye düşünüyorum. Sonuçtan bizleri de haberdar ederseniz sevinirim. Selamlar..




  • EGE 45 arkadaşım gayet güzel açıklamış...Bende bir kaç cümle eklemek istiyorum.. Yabancı markalı kombilerde .GARANTİ SÜRESİ BİTİNCE NE OLUYOR ??? Servis her gelmesinde kaç euro istiyor ? yedek parça fiyatları nasıl ?...Lütfen araştırınız.... Bir fan degişimine 650 Lira fatura çıkaran servisler var..... ECA larda servis süresi 3 yıl ücretsiz + 3 yıl isterseniz mütevazi bir ücretle toplam 6 yıl garanti yaptırabiliyorsunuz.... Saygılarımla..
  • hep aynı hikaye servis servis ne o çokmu bozulacagına inanıyorsunuz yoksa çok kısa zamanda bakım gerektirecegini bilerekmi korkuyorsunuzda ECA diyorsunuz yoksa en iyisi bumu fazla para meselesi demeyin buna katılmam peşinen fazla veririm senelerce servisin yüzünü görmem,ECA klima bile çıkarmış yoksa bu markadamı carrierin anlatımıyla herşeycilige aday,yapacagını yapacaksın hah piyasada buda gidiyor bunuda yaptırayımda para gelsin dememek lazım,biliyoruz bin kere tekrarlamayın bu paralar şu vakıfta toplanıyor falan hıhı öyledir beni baglamaz bana kendi ürünün tam yapan yerli ürün lazım yoksa burada yerli denmesine asla katılmam yoksa benimde param olsa oradan şunu buradan bunu getirtirim kombi yaparım ECA nın klimaları gibi,klimaları ne kadar kaliteli ise kombileride o kadar kalitelidir,bu fikre kimse katılmak zorunda degil illa sizin gibi düşünmek zorunda degilim ve siz nasıl anlamadıgınız konulara fikir beyan ediyorsunuz




  • ECA hakkında yorum yapmıyorum ama kendini kanıtlamış markalara haksızlık yapılıyor bence.ECA da iyi olabilir ama burada Viesmann,Vaillant gibi markaları yermek de haksızlık olur.Evimize 2002'de Vaillant kombi taktırdık çok da memnunuz.Bakım sözleşmesi yapıyorsunuz ve bu süre içinde arıza yaparsa da ücretsiz gideriliyor.Mesela bizdeki kombinin de bir kez bakım sırasında genleşme tankında onarım oldu.Demirdöküm,Baymak kullanan komşularımız arasında en düşük fatura bize geliyor.Yani ECA'yı çok seviyor olabilirsiniz ki bence de iyi bir marka(özellikle bataryada)ama Viesmann,Vaillant gibi markalara çamur atarak öne çıkarmak da saçma geliyor bana.Her zaman diyorum ucuza bol bol cihaz tamir ettireceğime bir kez sorun çıkarmayacak mal alırım olur biter.Servislerin durumu malum.Bana göre servisi bol ve parçası ucuz diye mal almak arıza çıkaracağını peşinen kabullenmek demektir.

    İyi mal alırsanız servisin eline düşmeniz için çok talihsiz olmanız gerekiyor.Bu da benim düşüncem.Ki iyi seçerek aldığım malların hiç arıza çıkarmamış olması da bunun kanıtı.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62

    ECA hakkında yorum yapmıyorum ama kendini kanıtlamış markalara haksızlık yapılıyor bence.ECA da iyi olabilir ama burada Viesmann,Vaillant gibi markaları yermek de haksızlık olur.Evimize 2002'de Vaillant kombi taktırdık çok da memnunuz.Bakım sözleşmesi yapıyorsunuz ve bu süre içinde arıza yaparsa da ücretsiz gideriliyor.Mesela bizdeki kombinin de bir kez bakım sırasında genleşme tankında onarım oldu.Demirdöküm,Baymak kullanan komşularımız arasında en düşük fatura bize geliyor.Yani ECA'yı çok seviyor olabilirsiniz ki bence de iyi bir marka(özellikle bataryada)ama Viesmann,Vaillant gibi markalara çamur atarak öne çıkarmak da saçma geliyor bana.Her zaman diyorum ucuza bol bol cihaz tamir ettireceğime bir kez sorun çıkarmayacak mal alırım olur biter.Servislerin durumu malum.Bana göre servisi bol ve parçası ucuz diye mal almak arıza çıkaracağını peşinen kabullenmek demektir.

    İyi mal alırsanız servisin eline düşmeniz için çok talihsiz olmanız gerekiyor.Bu da benim düşüncem.Ki iyi seçerek aldığım malların hiç arıza çıkarmamış olması da bunun kanıtı.


    Benim yazıma mı cevap verdiniz tam anlayamadım ama öyle olduğunu varsayarak cevap vermeye çalışayım.
    Manisa bölgesinde olan korhan4 nick li arkadaş burada ki servisle ilgili bir soru sordu. Bende bildiğim yaşanmış bir olaydan örnek verdim. Dolayısı ile herhangi bir markaya çamur atmak gibi bir düşüncem yoktu. Bahsettiğiniz firmalarında kaliteli cihazlar olduğunu yine bu forumlarda defalarca yazmışımdır. Benim kombiler hakkında genellikle üstünde durduğum konu aynı kalitedeki, aynı özellikteki, hatta bazen daha az özellikli bir kombinin çok daha fazla fahiş fiyatlara satılmasıdır.
    Manisa daki örnek bir başka yerde ve bölgede ECA içinde geçerli olabilirdi. Bu nedenle de bundan önceki yazımda
    " Eğer size uygun bir mesafeden hizmet verebilecek bir servis merkezi olmadığını düşünüyorsanız ECA almamanızı öneririm. Çünkü kombi konusunda insanların en çok sorun yaşadığı yer servislerdir "
    diye yazdım. Çamur atma düşüncesi olan biri sanırım böyle yazmazdı.
    Ayrıca kombi aldığınızda hangi marka alırsanız alın ister istemez servise ihtiyaç duyulacaktır. Kombi kullanıcılarının çok büyük bir çoğunluğu kendileri yapamadıkları için en azından yıllık bakım nedeniyle servise ihtiyaç duymaktadırlar. Maalesef kombilerde bulaşık ve çamaşır makinalarında olduğu gibi servislere sadece cihaz bozulunca ihtiyaç duyulmuyor..




  • Yok ege bey benim yazım size değil,taşkafa beyeydi.Çünkü sürekli 7 yıl sonra 6 yıl sonra ne olacak lafları çok dönmeye başladı forumda.Benim takıldığım nokta bu.İyi mal 6-7 yıl sonra da sizi yolda bırakmaz zaten.(çok nadir istisnalar hariç)Kombi işinde size hak veriyorum,zaten bakım istediğini de belirttim.Biz de yıllık bakım yaptırıyoruz ve servisle ilgili bir sorunumuz yok.Son derece ciddiler ve fiyat da fahiş değil.DD ve Baymak alanlar çok pişmanlar.ECA iyi bana göre.Ama ben şu servis olayına çok karşıyım bir kez daha belirteyim.Sizle çelişen bir düşüncem yok,haklısınız.Benim kızdığım taşkafa beyin diğer marklara çamur atarak ECA'yı öne çıkarması.Ben Viesmann'dan iyi olacağına asla inanmıyorum.İyi günler
  • merhaba Ege45 Türkiye'nin dört bir yanını zorunlu olarak dolaşan birisi olduğum için uzun süre bu platfformdan uzak kaldım. eca confeo almaya karar verdim. eğer apartman olarak topluca almak için farklı bir marka alınmaya girişilmezse kararımdan vazgeçmeyi düşünmüyorum. fiyat olarak 1500 civarı fiyat veriliyor. bir kaç yer bizden alırsanız montaj ücretini almayız dedi. bu da daha cazip hale getirdi. elbette halen aklımda internnetten peşin almakta var. çünkü peşin 1250 civarına bulma şansım var. örneğin beyazeşyam.com eylül gibi ikamet edecğim yere döneceğim için şimdilik beklemedeğim. görüşmek üzere. herkese kolay gelsin.
  • Ben hiç bir markaya çamur atmıyorum. Ünlü ve çooookkkk iyiii diye reklamı yapılan AVRUPALI kombilerle ilgili .Servis ve parça fiyatları bazı markalarda fahiş....Alırken araştırın diyorum...Forum ne işe yarıyor ? Karşılıklı fikir alışverişi degilmi ?... Türkiye de ECA var..BAYKAN var, MAK TEK var.....Kalite var....Ondan habersiz olanlar kullananlardan görüp alıyorlar...İNSANLARI UYARMAK ASIL KAZIK YEDİKLERİ NOKTALARI ORTAYA KOYMAK neden suç oluyor ?..Avrupallı markalar ..Kombi satabilmek için fiyatları fason ürünlerle aşagı çekip aradaki farkı serviste , parçada çıkarıyorlar...YILLIK BAKIM SÖZLEŞMESİ BEDAVA YAPILMIYOR...FİYATINI YAZIN...BİLMEYENLER OKUSUNLAR....Degerli arkadaşlarım.... kim hangi malı isterse begenip alıyor...KOMBİDE YABANCILARIN BİR ÜSTÜNLÜGÜ YOK..Beyin yıkamayı bırakın......Ayrıca kombi uzay mekigi degil....Saygılarımla... Bir kombi daha yazıyorum...BAYKAN GÜNEŞ...Kombi...İnceleyin görün....İçinde olmayan ne var ? Radyo dalgası ile çalışan kablosuz termostat fiyata dahil....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 24 Temmuz 2007; 20:32:19 >




  • Beyin yıkadığım falan yok ne demek istediğimi anlayamadınız sanırım.Sürekli servis konusu açılıyor ben de iyi malın servise düşme ihtimalinin çok az olduğunu söylüyorum.Yerli malına fanatik derecede extra sempatim veya önyargım yok hangisi iyi ise onu alırım.Eşit kalitede ise de elbet yerlisini alırım,kazık da yemem.Ama şu fanatik derecede yerli hayranı olmanız insanları yanlış yönlendiriyor.Yani beyin yıkayan sizsiniz.Servis bolluğundan ziyade bence önemli olan kalite.Yerli kombiler de uzay mekiği değil.Fark detaylarda.Yerlinin de yabancının da iyisi ve kötüsü var.Önemlisi araştırmak.Benim fikir beyanına lafım yok.Herşey tartıştıkça gelişir.

    Bakım parası da uçuk değil şu an rakamını tam hatırmaladığımdan yazamıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 23 Temmuz 2007; 23:18:34 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62

    Beyin yıkadığım falan yok ne demek istediğimi anlayamadınız sanırım.Sürekli servis konusu açılıyor ben de iyi malın servise düşme ihtimalinin çok az olduğunu söylüyorum.Yerli malına extra sempatim veya önyargım yok hangisi iyi ise onu alırım.Ama şu fanatik derecede yerli hayranı olmanız insanları yanlış yönlendiriyor.Yani beyin yıkayan sizsiniz.Servis bolluğundan ziyade bence önemli olan kalite.Yerli kombiler de uzay mekiği değil.Fark detaylarda.Yerlinin de yabancının da iyisi ve kötüsü var.Önemlisi araştırmak.Benim fikir beyanına lafım yok.Herşey tartıştıkça gelişir.



    anlatabildiklerimiz karşımızdakilerin anlamalarıyla sınırlıdır,

    dahalen yerli malı demiyorlarmı ECA'mı bulmuş kombiyi bırakın komik olmayın eldan alınarak montajlama ile bakalım ne kadar ileri gidecegiz,dış saçı,plastikleri inanıyorumki burada yapılıyordur egrisini zorlamayın olmuyor ,ECA klimalarını görüyoruz ne marka onlar FUNAİ'mi ne bir o bir bu kombilerdeki durumda bumu yoksa özgün kendi tasarımımı herşeyiyle




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ggulmez

    merhaba Ege45 Türkiye'nin dört bir yanını zorunlu olarak dolaşan birisi olduğum için uzun süre bu platfformdan uzak kaldım. eca confeo almaya karar verdim. eğer apartman olarak topluca almak için farklı bir marka alınmaya girişilmezse kararımdan vazgeçmeyi düşünmüyorum. fiyat olarak 1500 civarı fiyat veriliyor. bir kaç yer bizden alırsanız montaj ücretini almayız dedi. bu da daha cazip hale getirdi. elbette halen aklımda internnetten peşin almakta var. çünkü peşin 1250 civarına bulma şansım var. örneğin beyazeşyam.com eylül gibi ikamet edecğim yere döneceğim için şimdilik beklemedeğim. görüşmek üzere. herkese kolay gelsin.


    Türkiye'nin dört bir yanını zorunlu olarak dolaşan birisi olduğunuza göre İstanbul'ada gidiyorsunuzdur. Daha önce brl266 nickli arkadaş zeytinburnu demirciler sitesinden ECA confeo için 1130-1160 YTL arası fiyat verdiklerini hatta en son bir yerde 1120 ye bulduğunu yazmıştı. Peşin nakit almayı düşünürseniz bu bahsedilen yere uğramanızda fayda var. Faturasıyla almanız durumunda servisten bir sorun çıkmaz. Ayrıca dolaştığınız yerlerde ECA bayilerinden peşin nakit fiyatlarını alın. Uygun fiyat veren yerler bulabilirsiniz.
    İnternetten kombi gibi cihazlar alınmasına çok sıcak bakamıyorum. Aldığınız ürünün eğrilmiş, vurulmuş olması gibi bir sorunla karşılaştığınızda muhatap bulmakta zorlanırsınız, muhatap bulsanız bile geri gönderme sorun olur diye düşünüyorum. Tabii bu söylediklerim en kötü ihtimaller düşünülerek söylenen şeyler. En iyisi görerek bilerek almak gibi geliyor bana ama yine de siz bilirsiniz. Selamlar..




  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.