Şimdi Ara

Doğru Söyleyen Alamancılar da Varmış Bu Dünyada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Auroba Bisi gısganiyi yeeenim....


    ZAM Haber (@ZAMajans) on Xtwitter
    Almanya’da 250 euro’ya aylık mutfak alışverişini yapan gurbetçi kadın, 200 euro’nun Türkiye’de 2 günde bitmesinden şikayet etti.
    https://twitter.com/ZAMajans/status/1780961886495707607



  • Forumda var bir üye gelir birazdan konuya. Alamanya batayiiiğğğ

  • Almancılar ikiye ayrılıyor. Bir grup almanca öğrenen, oraya adapte olan, eğitimli grup.
    Diğeri dil bilmeyen, alt iş gruplarında çalışan, düşük gelirli ve düşük eğitimli, daha çok Türkler ile takılan grup.
    Bu ikinci grup Türkiyeyi ve ekonomisini beğeniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Navi kullanıcısına yanıt

    ilk grubun refahlarıda benzer türkiyede zaten siyasi kafayla gidiyorlar,hatta doktor yükesek mühendis kısmının refahı Türkiyede daha iyi.

    alıyorlar 3.500-4.500 euro maaşı oturuyorlar yerine.

    benim abd ye yerleşen siyasi kafayla giden teyze kızının refahı x10 kat düştü diyebilirim oralarda eleman sınıfına düşünce özelikle konut barınma sağlık olarak tek + sı araba ve elektronik aletler.

    vahşi kapitalizim heryerde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Nisan 2024; 13:48:10 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Var öyle uçlar, ne pahasına olursa olsun bu ülkeden gidecem diyenler ve orada daha zor şartlarda yaşayanlar. Ama genel ortalama dediğim gibi. Oraya adapte olanlar ile olamayanlar dünya ve siyasi görüş olarak da ayrılıyorlar.

    Adapte olamayanlar, almanlar tarafından da hor görülüyorlar. Bundan dolayı da eziklik psikolojisi yaşıyorlar. İyice kapanıyorlar. Almanyada yıllarca yaşayıp Türkiye ortalamasını altında bilgi ve kültür seviyesine sahip insanlar görmemiz bu yüzden.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayat pahalı ve her gün her seye zam geliyor eskiden hic yapmadıgım yeni stratejiler gelistirdim.. Mesela donduruca uzun süre yiyecek falan saklamak gibi


    Fakat böyle seylerle durumu ileri derecede abartınca, mesela 7000 TL'yi iki günde sadece market alısverisiyle yok etmis falan, karsı taraf sizi hic ciddiye almaz ve alay ederler.. Simdi adam cıksa, hayırdır abla 7000 TL'ye marketten ne aldın evde camıs mı doyurdun da 2 günde bitti fisi gönder hale bir inceleyelim dese ne diyeceksiniz? Bu gibi abartılı seyler bence mevcut durumun ciddiyetini azaltıyor..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Nisan 2024; 13:26:5 >
  • Avrupayi kotuleyen yalan soyluyor, net.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsviçre hariç avrupa, kalifiye kişiler için çok uygun değil. Misal ben donanımlı bir yazılım mühendisi olarak gidersem max 3-4 bin euro net alacağım. Tırcı da aynı maaşı alıyor. O sebeple türkiye’de tutunamayanlar için mantıklı bir ülke.


    Şahsen abd, isviçre veya dubai olmazsa yurt dışına gitmeyi düşünmüyorum. Burada 3-5 sene iyi firmalarda çalışıp daha sonra kendi işini kurmaya çalışmak daha mantıklı geliyor.


    almanyaya gidip hem ırkçlığa uğrayacağım hem de 20 sene kredili ev almaya mı uğraşacağım.

  • Infernix kullanıcısına yanıt

    Almanya'da Türk isim ve soyadı tasıyanlar kiralık ev bulma konusunda bile sorun yasıyorlarmıs. Ben yurtdısına gidecek olsaydım, ABD'ye giderdim orada bizi fazla tanımıyorlar ya da tanıyorlar fakat fazla sallamıyorlar avrupa'da ırkcılıktan öte korkunc bir barbar düsmansın yani wikipedia'da avrupa tarihini okusak osmanlı savaslarının haddi hesabı yok ve herifler o savaslarda kim kime ne yaptı hepsini bizden iyi biliyorlar tüm detayları ezberlemisler ve bizi osmanlının devamı olarak görüyorlar.. Biz gidiyoruz bize iyi davraniyürler ayaklarına inanmıyorum, yüzlerine söylemeseler bile, arkalarından Türk osmanlı barbarı müslüman falan diyorlardır.. Bu algıyı yıkamazsınız zaten.. Ben sahsen oralarda Türk pasaportuyla dolasmaktan bile rahatsız olurum bunlar orada yasıyorlar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Nisan 2024; 15:3:12 >
  • Türklere vize verirseniz fiyatları berline göre ayarlarız. Türkler türkiyeye hapsedildi. Ne olacak türkiyede döner pahalı diye berlinde mi yiyecez, almıyorsunuz ki? Zaten alıyor olsalar en başından burada 1+1 evde yaşayacağımıza floridada tripleks villada yaşarız. O kadar mülteciyi üstümüze kitleyip kıç kadar alana milyonlarla yaşarken bir de ucuza yiyip içmeyi mi bekliyonuz? Yakında mekkedeki gibi izdihamlarda ölen olacak istanbulda. Fiyatları daha da arttırıp istanbulu dünyanın açık ara en pahalı şehri yapmak kamu sağlığını korumak olacak gurbetçi fakir turistlerin sayısı azalırsa adım atacak yer kalır belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadın herkeşlerin bildiği o müthiş gerçeği dile getirirken, o söylediklerinin altındaki mesajlarda kendi ağlanacak haliyle ironi geçip like kasma peşinde olan forum üyeleri artık inanılmaz baydı...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 19 Nisan 2024; 19:24:48 >
  • Infernix kullanıcısına yanıt

    Bilkent’te yazılım okuyup Dubai’de ne yapacaksın? Senin başvuru yapacağın yerler belli: Google, Apple, Meta, Nvidia vs. Apple’ın İrlanda’da büyük bir ofisi var, ABD olmuyorsa UK, İrlanda yoksa Kanada falan denemen lazım. Senin alanın gereği kendini geliştirebileceğin bir ortamda bir ülkede olman lazım. Ben senin yerinde olsam ABD ve UK dışında hiçbir yeri düşünmezdim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 19 Nisan 2024; 19:33:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.