Şimdi Ara

Doğuştan gelen kalp hastalığım var ? Askerlik ne olacak? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
18.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bende de bu hastalık var. 8-9 senedir senede bir kere kontrole gidiyorum. İlerleyen kötüye giden bir şey yok söylediklerine göre.


    Askerlik konusu da ne olacak gerçekten yüz tane şey duydum hangisine inanacağımı şaşırdım.

    son 2 kontrolümün sonucuna göre:


    ''kapak yapısı: Biküspis

    aort yetmezliği 1. seviye ''


    bundan öncekilerde '' kapak yapısı: triküspis ''olarak yazıyordu.


    Gecen sene elimdeki EKO sonuçlarıyla normal kardiyoloji randevusu alıp GATA'ya gittim. Sadece doktora sormaktı amacım. Alıp baktığında--yanlış hatırlamıyorsam-- biküspis olursa askere alınabilirsin ama triküspise muafiyet veriyoruz dedi.


    Benimki triküspit mi yoksa biküspis mi onu da bilmiyorum. Elimde 4 tane farkılı yıllarda çekilmiş eko sonucu var 2'sinde biküspis 2'sinde triküspis yazıyor.


    Ne yapmalıyım yol gösterecek olan var mı?Haziranda tecilim bitiyor. Tecili e-devletten bozdurabiliyoruz. Ardından ne yapmam gerek? Çıkıp şimdi sağlık ocağına mı gitmeliyim yoksa şubeye gidip Gata'ya sevk mi talep etmeliyim?





  • brnefe2015 kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun, bende de aynı hastalık var arada çarpıntılar oluyor normaldir dedi doktor. Askerlik ile ilgili yaşadıklarımı buraya yazıyorum aynı durumda olan arkadaşlar istifade edebilir..


    Üniversiteden 2016 yılında mezun oldum. 2018 de tecil bitti. Celp için ilçede bulunan askerlik şubesine gittim form verdiler doldurmam için, sözlü olarak oradaki memur sordu herhangi rahatsızlığın var mı diye var dedim ve formu doldurup teslim ettim. Yarım saat sonra aynı memur il deki devlet hastanesi kardiyoloji bölümüne sevk kağıdını verdi.


    Aynı gün gittim devlet hastanesine, asker olduğum için sıra almadan giriş yapıp doktorun kapısının önünde bekledim. Oda ya girdim muayene oldum, doktor Biküspit aorta, kapak yetmezliği 2. seviye teşhisi koydu, durum nedir dediğimde askere gidemezsin dedi. Yarın saat 3 te heyete çıkacan dedi.


    Ertesi gün 3 te heyete çıktım askerlik yapamazsın dedi en başta oturan doktor, diğerleri zaten muhabbet ediyorlardı bana bakmadılar bile. Heyet raporunu aldım ilçeye askerlik şubesine teslim ettim. Geçmiş olsun deyip ptt den bir hafta sonra hesabına yol parası yatacak dedi işlemler bitti. Rapora baktığımda 42-D maddesinden barışta ve savaşta sekerliğe elverişli değildir yazıyor.


    Bu arada geçmişe dair sizdeki belge ve raporların hiçbir hükmü yoktur, o günün devlet veya araştırma hastane heyetinin verdiği rapor önemlidir. Bende kendi rapor ve tahlillerimi götürmüştüm bakmadılar bile, biz baştan bakacağız demişti kardiyoloji doktoru.


    Not: Bu yazdıklarım 2018 yılı için geçerli, şuan 2023 yılındayız işlemler farklılık gösterebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thewhitewolf -- 7 Ocak 2023; 14:39:2 >




  • brnefe2015 kullanıcısına yanıt

    Sizin triküspit romatizmal bir hastalık yani zamanla oluşan bir rahatsızlık sanırım yanlışta olabilir. biküspit gibi doğuştan değil. Kardiyoloji doktorunun vereceği karar farklı olabilir. Yerinizde olsam tanıdık kardiyoloji doktoruna sorarım bu durumu, nihai kararı bu bölümün doktoru veriyor çünkü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thewhitewolf -- 7 Ocak 2023; 14:39:56 >
  • thewhitewolf kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.

    İlk 2 kontrolümde triküspis yazıyor ama Son 3 raporumda “biküspis” yazıyor. Doğuştan olup olmadığını bilmiyorum.

    Ankara şehir hastanesindeki bir doktor askerden muaf olabilirsin onu bir araştır demişti. Henüz askerliğime çok var diye çok düşünmedim bakarız ilerde demiştim.
    Aort yetmezliği seviyesine göre mi oluyor muafiyet acaba?
    “1. Seviye” gider “2. Seviye” gitmez askere gibi.

    Edit: dün akşam e-devletten yanlışlıkla Haziran 2023 olan tecilimi bozdurdum. 15 gün sonra sonuçlanacakmış.

    Ben şimdi muafiyet için sağlık ocağına mı gitmeliyim, yoksa şubeye gidip hastalığın var mı sorusuna vereceğim evet cevabına göre hastaneye sevk edilme yolunu mu izlemeliyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnefe2015 -- 7 Ocak 2023; 14:47:56 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • brnefe2015 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.. seviye konusunu bilmiyorum, siz direkt askerlik şubesine gidin ordan yönlendirirler sizi. Sormazlarsa siz söyleyin. Bazı arkadaşlar askerliğe başlayıp yarıda bıraktılar en baştan soylemedikleri için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brnefe2015 kullanıcısına yanıt

    @brnefe2015


    Selam hocam bendede biküsbit aort eser derece var ast subaylığı kazandığımda öğrendim ve askeri öğrenci olamaz raporu verdiler. Senin son durum ne oldu bilgilendirme yapabilir misin? ona göre bende tecili beklemeyip gidip bozduracam. Senden haber bekliyorum teşekkürler.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.