Şimdi Ara

DOLAN KARTUŞ VE OTO RESET ÇİP GERÇEĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
4.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar!
    Ben de kolay dolan kartuşlu bir epson sx110 yazıcı aldım.
    Güzel, baskı ve tarama kalitesi harika. Kartuş doldurma da kolay evet ama bu konuda perde arkası bir handikap var. Aşağıda açıkladım. İncelemenizi tavsiye ederim. Kolay gelsin.

    DOLAN KARTUŞ VE OTOMATİK RESETLENEN ÇİP GERÇEĞİ

    Kolay dolan ve tekrar doldurulmak istenen bir kartuşu yazıcının dolu olarak tanımlaması için o kartuşun, yazıcının bitti dediğinde doldurulması gerekiyor. Yazıcı bitti demeden yapılan dolumda yazıcı kartuşu azalmaya devam ettiği haliyle kabul ediliyor. Bu durum özellikle bol miktarda foto yazdırırken sorun oluyor. Kartuşun bitmesini beklersek yazıcı fotoları yazarken şu renk bitti deyip kağıdı yarım çıkarıp atıyor. Bitmesini bekleyip bir rengi dolduruyorsunuz tekrar yazarken pat diğer renk bitti diyor derken sürekli yarım sayfalar ziyan olan foto kağıtları ve mürekkepler. Burada kullanıcılar için gerekli olan bitti uyarısı gelmeyen bir kartuşu doldurunca yazıcının bunu dolu kabul etmesi. Dört kartuş ta aynı anda bitmeden dolu görünebilmeli. Veya en azından yazıcı kartuş bitme uyarısını fotoyu yazarken değil yazdırma teşebbüsünde bitti değiştirin demesi gerekir.

    Sadece siyah metin baskısı alanlar için bu sorun önemli görünmüyor ama bol miktarda foto yazdırıp ard arda renkli kartuşları doldurması gereken kullanıcılar için önemli bi sorun bu. Bu tip yazıcı ve kartuşları tercih ederken bu durumu göz önüne alınız.

    ayrıca bir de atık mürekkep sayacının dolması meselesi varmış. bu sayaç dolunca yazıcı bakım gerekiyor uyarısı verip yazdırma yapmıyormuş. onun çözümünü bari buldum aşağıdaki programla yapılabiliyor resetleme. ama bir de atık mürekkep süngeri veya tankını da değiştirmeniz veya boşaltmanız gerekiyormuş.


    http://rapid share.com/files/428356943/SX110_bakim_programi.zip







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.