Şimdi Ara

Dolandıran adam para göndermiş ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2019 son aylarında fotoğraf makinesi alacaktım sarı siteden dolandırıldım 200lira ucuza almak için 1600tl idi ürün işte . Dava duruşması varmış bugün ben ilk duruşmaya katılmıştım sonrasına katılmıyacağımı belirtmiştim mahkemede adam ptt ile 1600 göndermiş suçunu hafifletmek için mi yaptı bilmiyorum benim bir şey yapmama gerek var mı acaba? 1600 tl 2 senede enflasyona göre hesaplasa 3800 göndermesi gerek makine değerinde gönderse 6000 göndermesi gerek




  • Mahkeme zararı gidermesi için süre vermiş olabilir ceza dosyasında faiz vs mantığı olmaz somut zararı tespit eder. Mesela mal ise telefon vs malın olay günü değerine bakar mal zarar görmüşse olay günü tamiri için gerekli masrafı vs tespit ettirir. Senin olayda suç kaynaklı zarar gönderdiğin dekonttaki bedeldir bunu öderse hagb cezanın ertelenmesi gibi koşullarından faydalanabilir.

    Senin zararın daha çok ise dava açman gerekir ceza dosyasında zararın giderilmesi sadece kanun maddelerinin uygulanmasında değişiklik yaratır. Haksız fiil kaynaklı orada bile işletilecek faiz olay gününden itibaren yıllık %9 olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.