Şimdi Ara

Dolandırıcıyı Yakalayıp Kölem Yaptım (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
394
Cevap
33
Favori
229.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
567 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tebrik ederim. Umarım savcılığa da vermişsindir, eğer vermediysen kesinlikle vermelisin.

    facebook engel listesinde kaç kişi var saymadım, ama 300 kişi olsa 150 tl'den 45.000tl para yapar. böyle amatör bir dolandırıcı bile 2 yıl içinde hiçbir şey yapmadan, havadan böyle bir miktar para kazanabiliyor(çalabiliyor). büyük dolandırıcıları hayal bile edemiyorum!

    bizim milletde de suç var; ucuz diye, kolay kazanç diye hemen atlıyorlar. kaybettikleri para da az bir miktar olunca ve aptal durumuna düşmemek için şikayetçi olmuyorlar. işte böyle böyle ülkenin bitki örtüsü dolandırıcı oldu.
  • eğer savcılığa vermezsen tüm emeklerin boşa gider ve dilsiz şeytan olmuş olursun. kesinlikle ver, ailesine de yaz rezil et.
  • Galip Derviş gibi adamsın be helal olsun mazlumların ahını al bu heriften yanına koyma savcılığa intikal etsin bu olay daha önce dolandırılanlar inşallah senin aracılığınla burda görüp geri alabilirlerse onları duaları yeter sana
  • Sağlam boş adammışsın kardeş, çocuğu almışsın karşına oyun oynamışsın saatlerce. Ver savcılığa at başından çeksin ne cezası varsa.
  • AİGUN kullanıcısına yanıt
    ulkede hak hukuk adalet var da biz mi bilmiyoruz 150 lira icin? ha evet var ama masrafi 1500 lira :)

    adam daha gecen ay eskort tarafindan halka acik public kafede dolandirildi da polise gitti ‘bizim yapabilecegimiz bisey yok’ cevabini aldi

    150 lira icin dolandirmis hukuk diyosunuz shkfjs

    arkadasa helal olsun sosyal medyadan rezil etmis ustelik adresini bilmesine ragmen

    biraz daha asosyal olsaniz yemin ederim dolandirici tarafini destekliceksiniz :)

    siz dolandirilirsaniz eger o zaman hak hukuk ararsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ::Ashes::

    ailesine kendi facebook adresinden mesaj atip durumu bildirmen gerekiyordu.



    ayrica diger dolandirdigi insanlarada cocugun adresini ismini cismini soylemen gerkwiyordu.
    Paranı almışsın madem bu arkadaşın dediğini yap mutlaka. Ders olsuni bir daha yapmasın. Muhtemelen 19-20 yaşlarında bir çocuk. Helal olsun yanlış iyi araştırıp bulmuşsun.
  • Savcılığa verseydin keşke. Çocuk kölen falan olmamış. Sıfır zararla hayatına devam ediyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar uğraşıp dolandırıcıyı bulduktan sonra keşke adalete teslim etseymişsiniz.
    İbret olurdu internet ortamındaki dolandırıcılara.
  • Kardeşim ailesine haber verip savcılığa bildir devam etmesin böyle şeylere
  • Ekşi linkini atın buradan silinir bu konu.
  • Çocuk karşı dava açsa TCK ya göre yukarıda suçlar zinciri oluşmuş
    TCK 132
    (1) kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlâl eden kimse, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. bu gizlilik ihlâli haberleşme içeriklerinin kaydı suretiyle gerçekleşirse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
    (2) kişiler arasındaki haberleşme içeriklerini hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    (3) kendisiyle yapılan haberleşmelerin içeriğini diğer tarafın rızası olmaksızın alenen ifşa eden kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
    (4) kişiler arasındaki haberleşmelerin içeriğinin basın ve yayın yolu ile yayınlanması hâlinde, ceza yarı oranında artırılır.
    TCK 134
    (1) kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlâl eden kimse, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlâl edilmesi hâlinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz.
    (2) kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri ifşa eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. fiilin basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, ceza yarı oranında artırılır.
    TCK 243
    (1) Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren ve orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.

    (2) Yukarıdaki fıkrada tanımlanan fiillerin bedeli karşılığı yararlanılabilen sistemler hakkında işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranına kadar indirilir.

    (3) Bu fiil nedeniyle sistemin içerdiği veriler yok olur veya değişirse, altı aydan iki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
    TCK 106
    Tehdit suçu ile korunan hukuki değerin ne olduğu konusunda, hükmün gerekçesinde de “tehdidin koruduğu hukuki değer kişilerin huzur ve sükunudur. Böylece kişilerde bir güvensizlik duygusunun meydana gelmesi engellenmektedir. Bu nedenle söz konusu maddeyle insanın kendine özgü sulh ve sükununa karşı işlenen saldırılar cezalandırılmış olmaktadır. Fakat tehdidin bu maddeyle korumak istediği esas değer, kişinin karar verme ve hareket etme hürriyetidir” biçimindeki açıklama da bu hususa işaret etmektedir. [4]
    Tehdidin amacı muhatabının özgür tercihlerini manipüle ederek, kuşatma altına alarak, doğal mecrasından, yolundan saptırmak, tehdit edenin iradesi doğrultusunda yönlendirmektir. [2] Mağdur bu bağlamda bir karar vermeye adeta zorlanmakta, bu yolla kendisinin değil failin iradesine uygun bir seçeneği tercih etmek zorunda bırakılmaktadır. [3]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneminut -- 12 Kasım 2018; 21:52:23 >




  • Ya he he, ifşa etsin hemde dolandırdığı adamlara. Biri çıkıp bunu ve ailesinden birileri öldürdü diyelim? İfşa eden sorumlu olmaz mı? Zaten yargıya taşınmış durum.
  • Hocam bu kadar uğraşmışsınız, savcılığa vermemişsiniz. Birde utanmadan ayıp ediyorsunuz yazmış. Savcılığa verseydiniz, bundan başka kimseyi dolandırmazdı, ama şu an dolandırıcılığa devam ediyordur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tebrikler,birakmayın bu isin pesini.Daha cocuk yasta bu ise basladiysa 3-4 sene sonraki halini düsünmek istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ccguven kullanıcısına yanıt
    Adam manyak çıksa bu kadar kafa bulmaya gelip bunu vursa aynı şeyleri düşünür müydün? Sabah konuyu okudum yargı falan yoktu ortada ki eğer öyle bir şey olduysa en doğrusu bu olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi yapmissiniz cocuga ama keske savciliga verseydiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi güzel yapmışsın ama parayı alıp bırakmak nedir. Diğer dolandırılanların insafına savcıya vermelisin. Ayrıca seni sonlara doğru eğlendirsede başlarda zamanını almış, canını sıkmış. Bir sürü delil toplamışsın boşa gitmesin ,ver savcılıga hocam. Çocuk deyip geçme böyle pisliklerin elinden gelse para için senin canını alır. Zaten ileride bu işi tamamen meslek edinecek emin ol. Belki tatmin edici bi ceza almaz ama yinede ufaktanda olsa korkutmuş olursun , ailesine rezil olur vs. Hatta yakınlarınada Facebooktan olayı anlatırdım ben olsam. Acımak yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek kelime ile muhteşem xD xD sinema filmi gibi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savcılığa verirsen ve karşı taraf şikayetçi olursa sende ceza alırsın. Hatta aldığın ceza ondan fazla olabilir çünkü birden fazla suç işlemişsin. (Tehdit, şantaj, hakaret vb.) Baştan uyarayım.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.