Şimdi Ara

Dolandırıldım mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün uydu kurulumu için bir dükkana girdim fiyatları sordum. Çanak ve lnb var dedim. Sadece lnb yi tutan plastik kırık dedim o ayrı satılmıyor mu dedim. Hayır dedi. Nasıl yok dedim. Her çanak paketinde bir tane var dedi. Çanak 80, kurulum 50 TL dedi. Neyse parayı karttan ödedim. Ev adresini telefonu yazıp verdim. 1 saat sonra geldiler. 3 kişi. Biri çocuk diğeri yetişkin. Konuştuğum eleman da genç biriydi. Çatıya çıktık. Getirdiği çanağın lnb yeri kırılmış halde. Dedim abi bu ne. Abi sen sıkıntı yapma dedi. Dedim çanağı bu yüzden değiştirdik zaten dedi. Sen kafana takma halledicez dedi. Yanındaki adam vida ile sabitledi plastiği. Ben alt kata inip temiz kurulum yapması için tv yi fabrika ayarlarına döndürdüm. Tek başıma çok kurcaladığım için fabrika ayarlarına döndürdüm. Geldi eleman sinyal gücünü kalitesini ayarlarken dedim. Ben fabrika ayarlarına geri döndürdüm çok kurcaladım diye.
    Bana abi niye öyle bir şey yaptın dedi. Servisin gelip usb takması lazım dedi. Dahili uydu alıcı kurulumu ile ayrı takılan uydu alıcı kurulumu farklı. Dedim nasıl farklı onda nasıl kuruyorsan bunda da aynı kurulumu yap. Sıfırladığın için bişey yapamam dedi. Dedim buraya frekans girip tarama yapmicak mısın? Bana hem işten anlamıyorsun hem de itiraz ediyorsun dedi. Aldım kumandayı taramayı ben başlattım. Abi bu 1 saat sürer bizim işimiz var bekleyemeyiz gitmemiz lazım dedi. Uyduyu sabitlediniz mi dedim evet dedi. Uydu ile ilgili bir sıkıntı olursa beni arayabilirsin dedi. Adamlar gitti. Ben internetten Turksat uydu frekansına baktım. Elle gireyim dedim. Zaten var diye uyarı verince ben de o frekansı seçtim. Taramayı başlattım. 364 tane kanal buldu. TV'yi kapattım.

    Ben bu işlerden o kadar anlayan biri değilim. TV de izlemiyorum. Evdekiler istedi diye kurmaya çalıştım. Olmayınca uyducu çağırdım. Olayın pek çok yerinde kendimi tuttum hır gür çıkmasın diye. Zaten sinirli biriyim. Bi tartışma yaşamak benim 1 haftamı berbat ediyor. Üzerimden o siniri atamıyorum o hafta.

    Yarın adama gidip kurulum ücretini geri isticem. Muhtemelen vermicek. Ben de öyle bir durumda polise gitmeyi düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Çanak kurulum ücretinden kasıt, çanak anten fiyatı + çanak antenin çatıya veya balkona kurulumu diye biliyorum.

    Yani çanak anten 80 TL, çanak antenin kurulumu (montajı) 50 TL’dir. Kurulumdan kasıt, tvdeki uydu alıcısında kanal araması yapıp, kanalları kurmak değil.

    Dolayısıyla dolandırılma gibi bir durum söz konusu değil, içiniz rahat olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Uydu kurulumunu kim yapıcak peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uydu kurulumu çok zor bir şey değil, tabi ilk kez kullanana veya çok sık kullanmayana zor gelmesi normal. Kullanma kılavuzunu okuyarak kolayca üstesinden gelebilirsiniz.

    Bu arada sektörde değilim, yani uyducu değilim, normal bir vatandaşım. Yorumlarım tamamen şahsi olup, edindiğim tecrübelere dayanıyor.

    Sizin çanağı kurmaya gelen eleman frekansları ayarlayıp, otomatik taramayı başlatabilirdi. %100 e gelince, tamam tuşuna basarsınız diyip ayrılabilirdi. Cihazın ya da tv’nin fabrika ayarlarına döndürülmesini bahane etmesini anlamadım.

    Eğer yaşadığınız durum çok canınızı sıktıysa, müsait bir zamanda uyducuya gidin. 130 TL para verdim, elemanlarınız çanağı kurup gitti. Frekans ayarlaması yapmadılar diye şikayet edin. Vereceği tepkiye göre hareket edersiniz.

    Ama bence olayda dolandırıcılık yok, vurdumduymazlık ve işe/müşteriye saygısızlık var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Peki teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o lnbyi tutan plastik 2-3 TL ye satılıyor hocam. çanak sabit ise kendin alıp taksan çok zor olmazdı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cimbomly

    o lnbyi tutan plastik 2-3 TL ye satılıyor hocam. çanak sabit ise kendin alıp taksan çok zor olmazdı.
    Öyleymiş. Üçkağıtçı herif ayrı satılmıyor dedi. Dedim nasıl satılmıyor. Falan filan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyse hocam. Olayı büyütmemek gerekir. Maalesef ülkemizdeki esnafın içerisinde böyle olanlar çoğunlukta. 3 kuruş için utanmadan yalan söyleyebiliyorlar.



    Bir de öyle kişiler var ki, 3d yazıcımın ana kartında bakır yollar yandı. Çok detay işçilik gerektiğinden hiçbir elektronikçi o işi yapmak istemedi. Bir tanesi getir bana deyip yarım saat uğraştı. Dükkana baksan dışardan, içeri girsin gelmez. Öyle de bir yer. Adam yaptı. Ücret sorduk. İstemez dedi. Ücret alınacak bir iş yapmadım ki dedi. Zaten var olan yolu açtım dedi. Bu da esnaf işte.

    Allah iyilerle karşılaştırsın demek en doğrusu sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben o Lnbyi tutan plastigi mahallemdeki uyducudan 3 liraya aldım. Malesef nitelikli dolandırıcılık vakası yaşamıssın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyudunuz ne markaysa youtube da uydu kurulumu Veya kanal kurulumu diye arayın çıkar. Oradan yapın işte bilmiyorsanız..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turke**** sitesine Bir ton Bilgi var adamlar motorlu çanak anten kuruyor tane tane anlata anlata benimde yazılım çökmüştü siteye girdim linki verdiler tak diye yaptım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkenin tamamı böyle şerefsiz dolandırıcılarla dolu. kazandıkları her kuruş haram it oğlu itlerin.
  • Zamanında çok uğraştım.Uydu yönünü bi türlü ayarlayamadım. Böyle olmicak, yaptırayım dedim. Başıma bunlar geldi. Esnafın çoğu bu şekilde maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni çanak taktırdık. Baktım lnb'yi bantla sabitliyor. Bunun kelepçesi yok mu dedik, dükkanda düşmüş yok sıkıntı olmaz abi diyor. Ya nasıl sıkıntı olmaz? Yağmur, soğuk, sıcak görecek o bant zamanla atacak. Çanağı da 2 vidayla sabitliyor, yine aynı laf abi sıkıntı olmaz. Babam da kızdı sen de o yok bu yok diyorsun, dükkanda varsa al gel dedi. Gitti aldı geldi yaptı. Ben tam takım set almışım sen bana eksik malzeme ile iş yapıyorsun. Bir daha onlardan alış veriş yapmam doğrusu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.