Şimdi Ara

Dolandırılma konusundan kurtulma?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, umarım bana yardımcı olabilecek veya akıl verebilecek bir kişi çıkar. 2 yıldır beraber bir evde yaşadığım bir kız arkadaşım vardı ve geleceği düşündüğümüz için eve eşya alıyorduk beraber yaşadığımız eve. Bulaşık makinası buzdolabı vs. Evinizde kullandığınız her ne varsa düşünün elektronik ve mobilya herşey. Kız arkadaşımda kredi kartı yoktu o yüzden ben alıyorumdum beraber ödüyorduk ancak kız arkadaşımın maddi açıdan geçimi zordu çünkü ay içinde ödeyeyim diye verdiği paradan daha fazlasını ben ona yolluyorum ay içinde geçinemediği için. bu çok uzun bir süre gitti ve ben maaşımla yetmediği için bi yerden sonra kredi ve esnak hesap durumuna düştüm. ilişkinin sonlarına doğruda artık tek bir maaş ile aylık ödemeler yetmiyordu ve kız bir yerde bahaneler bulup benden ayrıldı. ben ilişkiyi toplamaya çalışsam da malesef evden kovuldum ve bir süre ayrıydık ama benim şahsi eşyalarımdan tutun tüm eşyalara varana kadar ordaydı. aradan vakit geçti 1 2 ay kadar artık ilişki bittiyse gerçekten ben eşyalarımı almak istiyorum dedim ve ödemesine devam ettiğim eşyalarıda almak istediğimi söylediğimde bana eşyalarını attım onların bekçisi değilim ve elektornik eşyalar vs de burda kalıcak ben sana onların parasını yolladım diyor. ancak söylediğim gibi yollanan para yok. Şimdi bu durumda benim afedersiniz donumdan tutun çorabıma varana kadar herşeyi atmış ve ödemesine devam ettiğim binlerce şeyide vermiyor. avukata soracak param yok işimden oldum bu olaylardan sonra psikolojim çok bozuldu ve durumdan çıkarmıyorum lütfen bir çıkış yolu varmıdır.








  • Hocam mahkeme işlemleri basitçe, kanıtın varsa kazanırsın usulüdür.

    Sana para göndermiş ise, bankadan hesap özetini iste. Sana ne kadar göndermiş veya sen ne kadar demişsen hepsi de çıkar. Ne kadar demişsen İlkin kendisiyle konuş. Bak ben bu akdar ödemişim. Sen bu kadar, gel anlaşalım misali. Anlamazsa sanırım mahkemeden yürürsün.

    Ama öyle kafadan hepsini ben aldım hesabı yapmaman lazım, resmi lik önemli. Kanıtın olsun
  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt
    Kendim hesap özetimden baktım ben ona 1,5 katını geri yollamışım. Üstüne üstlük eşyalarda var işte. Sizce bir dava açsam kazanabilir miyim çünkü avukata verecek param yok boşa giderse çok daha kötü duruma düşeceğim
  • Avukata verecek paranız yoksa adli yardım alabilirsiniz. Ücretsiz bir hizmettir.


    Bu arada sizin konuyu okurken aynı olayı bir milyonuncu kez okumuş gibi hissettim hocam benzer şeyleri ne kadar çok okumuşsak artık. Geçmiş olsun bu arada.



    adliyardim.adalet.gov.tr
    Adli Yardım - Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi
    https://adliyardim.adalet.gov.tr
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz yol sanırım mantıklı bu yolu izleyebilirim. Dava süreci vs ne kadar sürer bilginiz varmıdır?

    Malesef işte ben geleceği düşünerek hareket ederken bazılarının niyeti bambaşkaymış
  • togitug T kullanıcısına yanıt

    Sürelere kimse bir şey diyemez hocam adliyenin yoğunluğuna bağlı biraz da. Siz mesai saatleri dahilinde adli yardım için görüşmeler yapın hocam durumunuz yok ise size yardımcı olurlar.


    Hayırlısı böyleymiş deyin hocam, hayatta başımıza her şey gelebiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 3 Kasım 2023; 21:46:25 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    25 yaşında nerdeyse 300.000 lira borç ile giyecek bir çorabım bile olmadan nerdeyse hayata sıfırdan başlamak zorunda kaldım bunu kabullenemiyorum işte hayırlısı deyip atmak zoruma gidiyor. Teşekkürler cevaplar için yinede herkese 🙏
  • togitug T kullanıcısına yanıt

    Sizi anlıyorum hocam inşallah hukuksal olarak ilerlerseniz zararınızı alırsınız umarım zaten adli yardım sürecinde size atanan avukat her türlü bilgiyi size veriyor izlenecek adımlar vesaire yani bu süreçte sabırlı olmalısınız sadece.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.