Şimdi Ara

Dolar 4.90TL olunca bu mesajları alıntılayacağım demiştim! AKP'li kardeşlerim sizi konuya alalım!!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
5
Favori
42.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
418 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://forum.donanimhaber.com/turkiye-ekonomisi-neden-likidite-krizine-girecek-ekonomi-cokecek-gelin-anlatiyorum--129561235#129562408

    Likidite krizi konumda henüz Ekim 2017 ayında yani 7 ay önce, kurların 2018 bahar aylarında atağa geçeceği tahmininde bulunmuştum.
  • Yaklaşan seçimlerde son ecevitin en kaz devraldık diyerek başa geldiği ekonomik kriz zamanındaki gibi, akp'nin seçimi bilerek kaybederek sonrada ekonomik kriz oldu gördünüz, kriz bunlar yüzünden oldu ülkeyi ne hale getirdiler diyerek geri alma çabasına girer mi sizce. en azından kaybederse bunu yapacağını zaten düşünüyorum da bilerek yaparlar mı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KcRasco -- 26 Mayıs 2018; 2:35:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KcRasco

    Yaklaşan seçimlerde son ecevitin en kaz devraldık diyerek başa geldiği ekonomik kriz zamanındaki gibi, akp'nin seçimi bilerek kaybederek sonrada ekonomik kriz oldu gördünüz, kriz bunlar yüzünden oldu ülkeyi ne hale getirdiler diyerek geri alma çabasına girer mi sizce. en azından kaybederse bunu yapacağını zaten düşünüyorum da bilerek yaparlar mı.
    Siyasette herşey mümkün:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nemesis

    O gün 4.90dan aldım. Dedim heralde bu 10tlye kadar gidecek ama akşama faiz arttırdılar yine bi ton zarar ettim. Bıktım bu dengesiz hükümetten.
    3300 tl ye 202 den gram altın aldım bende aptal gibi :D öyle hızlı yükseliyorduki dedim herhalde çok artar kar yaparız :D 300 tl zarardayım şuan ama bozmam uzun süre , uzun vadede değerlenir umarum altında zarar etmeyiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Equris

    Siyasette herşey mümkün:)

    Alıntıları Göster
    erdoğan'ın elinde şuan yapacak birşey olsa eskisi gibi arap sermayesinden sıcak para sokarak doları en azından seçime kadar dizginleyip ekonomi kozunu vermeden girmek olurdu bence.Yyapamadığı için seçim sonrası kurlardaki gevşeme sadece belirsizlikten dolayı kısıtlı olacaktır. tahmini 10 kuruş civarı. ama sonrası için zaten sıkışan ekonomi yine çözüm bulunamazsa yukarı tırmanacaktır.
    Diğer yandan cumhur ittifakı ince ya da akşener ki pek olası görmüyorum başa geçerse yeni düzenden dolayı seçim belirsizliğinin kurda gevşemeye pek etkili olmayacağını düşünüyorum. Futboldaki gibi bir önceki dönemden başkanlığı devralan yönetim cebinden para koyar. siyasetçilerde bu mümkün olmayacağından nasıl bir plan var bilmiyorum. En kötüsünü düşünmek istemiyorum ki o zaman hiç bir düşünceleri olmaması bu. Nasıl erken seçime hazırlıksız yakalandılarsa bunu da düşünememiş olabilirler. Şuan önce direksiyona geçmek ilk düşünce. Ödenmesi gerekli bunca borç kucaklarına oturunca borçların yeniden yapılandırılması için kapı kapı dolaşacaklar sanırım ki imf ya da dünya bankası gibi kuruluşlar da olabilir bu. Hemen tekrar imf'ye borçlandılar söylemleri yükselecektir fakat borç tutarı hariç kur yüzünden de giderek artan borçları yapılandırıp büyük atılımlar yapılmalı.
    Umarım ki bu zaman zarfında tekrar parlementer sisteme geçilince bu buhranlı zaman atlatılana kadar seçim vakti gelip yapacaklarını tamamlayamadan bu atılım sürecinden ( belki 3 belki 5 ) halkın kısa vadede bir şey değişmedi diyerek indirmesi olur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beels

    3300 tl ye 202 den gram altın aldım bende aptal gibi :D öyle hızlı yükseliyorduki dedim herhalde çok artar kar yaparız :D 300 tl zarardayım şuan ama bozmam uzun süre , uzun vadede değerlenir umarum altında zarar etmeyiz

    Alıntıları Göster
    bugün gün içinde 199 larda çok dolaştı, 200 tl üzerini çok kısa sürede 10 saniye kadar gördü, daha fazlası da olmuştur belki bu benim gördüğüm. herhangi bir forex programında ya da bazı programlarda alarm kurma özellikleri oluyor.

    ayrıca 202 den aldım diye düşünmeyin tersine de işlem yapabilirsiniz. 199 u gördünüz satarsınız zarar pozisyonda. 3250 tl gibi bir meblağ kalır elinizde. tekrar dalgalanma zamanında 197 -196 dan alırsanız zararınızı kapatmış belki alış satış küsürat değerlerine göre de kara bile geçmiş olabilirsiniz az miktar :)




  • Felaket tellallığına soyunan yaşı küçük arkadaşlar son 40 yılda doların seyrine bir baksınlar bakalım yıllık artışlar nasıl gelmiş bugüne kadar.

    Dolar 4.90TL olunca bu mesajları alıntılayacağım demiştim! AKP'li kardeşlerim sizi konuya alalım!!!

    Şunu bi hatırlatmakta yarar var; Az yahut çok, kötü olan herhangi bir ülke ekonomisinin, düzelebilmek adına “her” koşulda sıcak paradan daha fazla ihtiyaç duyduğu şey “GÜVEN” dir. En kötü koşulda en gerekli şeyin “GÜVEN” olduğunu bilen felaket tellallarına duyurulur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Konuya akplileri degil asil fetoculari alin onlar iyi costurur buralari
    Ah bir kuş olsaydım. Allah canımı alsaydıda istediğimi yapsaydım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrQuN -- 27 Mayıs 2018; 7:56:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KcRasco K kullanıcısına yanıt
    Siz Erdoğan'ı hiç tanımamışsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esendağlı

    Siz Erdoğan'ı hiç tanımamışsınız.
    komplo teorisi gibi hocam.
  • Cumhurbaşkanının lafına uyup dolar bozduranlar daha beter olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • megaladon kullanıcısına yanıt
    Pakistan in nerde oldugunu sorsan bilmez 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telekom Katarlı'ya nasıl satıldı?
    Adam bizim ülkemizdeki 4 bankadan 6 Milyar dolar çekti. Bak bizim paramızı aldı. Sonra da 4 yıl boyunca bankalara borçlarını ödemedi. Tam 4 yıl boyunca. 4 banka da bir yönetim kurulu oluşuturup borçlara karşılık Katarlı pişkinin %55 hissesine el koymaya hazırlanıyor. Şimdi düşünün buradan 4 kişi bir araya geldik, Sri Lanka'ya gittik. Yanlış anlamayın sadece uçak bileti ve takım elbise başka sermayemiz yok. Sonra dedik ki bunların hükümetine: "Sizin iletişim hizmetlerinizi işletmeye talibiz" Fiyatta anlaştık. Sonra da dedik ki ancak paramız yok. Bize sizin bankalarınızdan borç verin. Hem firmanı satın alıp sana kaynak yaratacağım hem de bankalarınız faiz geliri kazanacak. Kabul ettirmek için yetkili arkadaşlara da paylarını vereceğimizi garanti altına aldık. Sonra firmayı satın aldık. 4 yıl boyunca bu firmayı işletirken bankalarla da şöyle bir anlaşma yaptık: "2 yıl ön ödemesiz" Bu 2 yıl boyunca elde ettiğimiz gelirlerle ülkenin alt yapısına zerre yatırım yapmadık. Çalışanlarımızın tazminat hakkı ve maaş zammı konusunda hükümetten rica ettiğimiz yasaları da çıkardık. Tabii hep karşılığını ödüyoruz hükümetteki arkadaşlarımıza...

    2 yıl boyunca elde ettiğimiz karları Türk bankasındaki kişisel hesaplarımıza aktardık. Bu paranın akışı konusunda da denetlenmedik çünkü yine ilgili arkadaşları ihya ettik. Sağ olsunlar onlar da önümüze yattılar. Efendime söyleyeyim, Sri Lanka halkının tasarrufları ile oluşmuş bankadan Sri Lanka parası borç alıp, o parayla satın aldığımız şirketten 2 yıl kar elde edip, karı bireysel hesaplarımıza geçirip, 2 yıl sonra dedik ki biz ödeyemiyoruz kardeşim. Borç aldığımız bankalar da borçlarına karşılık satın aldığımız hisselere el koydular.

    İşte ülkeler buna benzer yüzlerce yöntem ile anlaşmalı soyulur. Soygun hırsızın marifeti değildir. O hırsıza komisyon karşılığı anahtarı verendedir. İşte buna vatan hainliği denir. Ben Sri Lanka halkına yapsam en fazla oradaki mal varlığıma el konur. Yani 40 misketi olan arkadaşıma diyorum ki bana 20 misket borç ver seninle misket oynayalım. Sonra bana borç verdiği misket ile elindeki tüm misketleri alıorum. Arkadaşım da borcunu öde dediğinde işim var, babam eve çağırdı, misafirliğe gideceğiz, yarın veririm, kardeşim misketleri yutmuş hastahanelik oldu, babam bu misketleri senden aldığımı duyunca seni dövmeye karar verdi falan diyorum.

    Ocak 2018'e kadar ödenmesi gereken dış borçların yarısına bile nakit olarak sahip değiliz. Üretmediğimiz ve kar elde eden kurumlarımızı yok pahasına komsiyonlu satışlarla elden çıkardığımız için bu borçları karşılamak için yine borç almak zorundayız. Kasamdaki nakit, borcumu karşılamadığı her dakika, paramın alım gücü düşecek çünkü aradaki farkı kapatmak için vergi zammı yapmak zorunda kalacağım. Tabii param bu yüzden değer kaybederken bir de birim para dolara karşı ezildiği için vergi zammına ek olarak maliyetlerin artışı söz konusu olacak, o artış da fiyata yansıyacak. Buna 3 tarafı denizlerle kaplı, 4 tarafı ise kuşatılmış ülke denir. Varlık fonuna aktarılan milli değerlerimin Osmanlı'nın batışını hızlandıran sürecin ta kendisi olduğunu hatırlatmama gerek yok.

    Bu düşüşü durdurmanın 3 yolu var.
    1- Vergi (ki deniz dalgalarını sahilden çek çek ile geri itmek gibi birkaç günlük sonuçlar verir)
    2- Borç (Devlet tahvili satmak) ki bazı aklı evveller "Dolar bu rakamlara sahur vakti ulaşmış, bal gibi oyun oynanıyor üzerimizde" diyor. Sahur vakti Tokyo borsasında saatin kaç olduğundan haberi yok. Güneşin dünya etrafında döndüğünü sanan ortaçağ kafası böyle düşünüyor. Bu yöntem de kısa vadeli nefes almayı sağlayıp uzun vadede hepten batmanın sebebidir.
    3- Olumlu etkilerini ancak 25 yılda alabileceğimiz ( Osmanlı'nın Timur'un yıkımı sonrası toparlanması da bu kadar sürmüştü) bir fetret devri... Yani yok pahasına ve usülsüz özelletirilen ülke kaynaklarının acilen kamulaştırılarak, karlılık sağlanacak biçimde yönetilmesi. Bunu imkansız sanan liberal kafalar şunu bilsinler ki çok basittir. Görevlendireceğin vatansever mühendis ve idarecilerinin hak edişlerini verir ve sıkı denetlersen, saray'da israf etmek yerine bu işleri apartman dairesinden de denetleyebilirsin, tahmin ettiğimden kısa sürede başarılır. Daha önce başardık. Hiç fabrikası olmayan bir enkazı dünyanın en hızlı büyüyen 2. ülkesi yaptık. 1924'e kadar Osmanlı'nın yarattığı borç batağını sıfırladık. Biz bunları başardık daha önce. Yine başarabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 26 Mayıs 2018; 10:31:57 >




  • SiyahPelerinliAdam kullanıcısına yanıt
    Enflasyon kaçmış o yıllarda ona da baktın mı?
  • Dolsa ne olur dolmasa ne olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaheli kullanıcısına yanıt
    Samanı bile ithal etmemizin nedeni seçim mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Konuya akplileri degil asil fetoculari alin onlar iyi costurur buralari
    Hocam Erdoğan Başkan seçilince dolar, enflasyon ve faizler düşecek değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Equris

    Ev kredisi çekip onunla dolar alamazsınız hocam banka sizden evi aldığınıza dair belge ister:)

    Alıntıları Göster
    evlerimi kardeşime satmış gibi gösteremezmiyim yani :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Equris

    Hocam Erdoğan Başkan seçilince dolar, enflasyon ve faizler düşecek değil mi?

    Alıntıları Göster
    Iyi hdp chp sp secilirse dusmeyecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Iyi hdp chp sp secilirse dusmeyecek

    Alıntıları Göster
    Hocam lütfen konuyu başka yere çekmeyelim.

    Erdoğan Başkan seçilirse söz verdiği gibi faiz, enflasyon ve dolar düşecek mi?

    Ama 1 yıl, ama 2 yıl, ama 3 yıl vadede? Hiç sorun değil.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.