Şimdi Ara

Dolmuşta Gördüğüm Bir Kız Çocuğu (Yardım İçerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Kırıkkale Osmangazi minibüsünde hareket saatini beklerken, minibüse bir anne-kız bindi. Şu kış gününde annenin üzerinde bir etek ve bir bluz, çocuğun üzerinde bir elbise vardı ve çocuğun kollarıyla bacakları, hatta ayakları bile çıplaktı. Çocuk da 4-5 yaşlarındaydı. Çocuğa üşüyor musun dedik, yok dedi. Annesine sorduk ne bu çocuğun durumu diye, hastaneye gittik acil, giydirmeyi unuttum dedi. Çocuğa, hep böyle mi giyiniyorsun dedik, evet dedi. Kardeşin var mı dedik ablalarım var dedi. Aç mısın dedik, açım dedi. Annesi ters ters baktı, sen aç falan değilsin inince görürsün dercesine. Annesi ayrıca, durumumuz gayet iyi, evimiz var, ben yalan söylemiyorum gibisinden şeyler söyledi. Giyim kuşamlarına bakınca, maddi durumlarının hiç de iyi olmadığı belliydi. Anne muhtemelen inince çocuğu da dövdü niye o yemekleri aldın, niye açım dedin, niye konuştun diye. Yüz ifadesi belli ediyordu çünkü. Anne ve babanın isimleriyle, nerede yaşadıklarını (aşağı yukarı) öğrendim ve Kırıkkale Sosyal Hizmetler'e bir mail attım az önce. Sizce başka nerelere başvurmalıyım, ne yapmalıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Çocuk dilendiriliyor da olabilir . Emin olmanız gerekir . Evini bir ziyaret edin . Durumu az çok anlarsınız . Dilendiriliyorsa , mahkemeye dava açın ki çocuğu kuruma versinler . Polisler ne yazık ki idari para cezası kesip geçiştiriyorlar .



    Dilendirilmiyorsa ve gerçekten durumları kötüyse yardım vakıflarına başvurun . Belediyeye gidin . Olmadı buradan belgeleriyle konu açın . Yardım edenler olacaktır .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam maille yolmaz yüzlerine gidip ihbar et

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman evlerini ziyaret edip ona göre harekrt edeyim. Bana da sanki dilendiriliyor gibi geldi aslında ama öyle kuru kuruya konuşmak hoş olmaz bence. Dediğiniz gibi emin olmak gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasil yani anlamadim ayaklari ve bacaklari ciplakti derken bu kis gununde sort ve yalin ayakla mi geziyordu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır şort değil, bildiğiniz çocuk elbisesi ve bacaklarıyla ayakları açıktı. Yalın ayak geziyordu. Çocuk üşümüştü montlarla ısıtmaya çalıştık dolmuşta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genclik66 -- 1 Şubat 2018; 15:2:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son durum nedir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yenibosna köprüsünde anlattığınız şekilde her gün farklı bir çocuk oluyor ki sorduğumda dediğiniz gibi aç oluyorlar. Yağmurda çıplak ayakta o köprüde dileneni de gördüm, en son dilenmekten utandığı belli olan 7 8 yaşlarında ki bi kızla da konuştum sarıldım iyi olduğunu söyledi ama o köprüden her geçtiğimde insanlığımı, insanlığımızı sorguluyorum. Belki de ailesini savaşta kaybetmiş o küçücük eller, kim tarafından dilendirildiğini bilmediğimiz o canlara karşı gözümüzü kapatıp her gün yanından geçiyoruz. Yazın hatırlıyorum metrobüsteyken küçük bi kız kadına sarıldı, belki de gerçekten o an ihtiyacı olan sarılmaktı ne bileyim para falan istemeyecekti. Kadın resmen tiksinerek itti kadını ya, kız ağlayarak metrobüsten inmişti. Suriyelilerden nefret ettiğini söyleyenler asıl suçlunun o masumların değil bu durumlara göz yuman devletin olduğunun farkında olsa keşke



    Her gün farklı bir çocuk görüyorum o köprüde nereye başvursam şikayet etsem bilmiyorum ki her Metrobüste 2 3 tane illa oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Amerikada olsak o aileden(!) kan alırlardı kan! Ne demek çocuğu dövüp dilendirmek? Daha çok şey yazardım da ağzımı bozmak istemiyorum.

    Allah o kızcağıza yardım etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadın bana yanlış isim ve adres vermiş. Sosyal hizmetler mailime geri dönüş yaptı ve muhitte öyle birilerinin olmadığını söyledi. Dün de o civarları dolaştım, civardaki sakinlere sordum ama öyle birileri olmadığını söylediler. Bugün biraz daha araştıracağım. Mevcut sisteme sövmek yerine kendimizin bir şeyler yaparak farkındalık uyandırabileceğimizi düşünüyorum şahsen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimizden geldiği kadar yardımcı olmamız lazım hocam. Bir çocuk bir çocuktur. Bir yürek bin yürektir. Sosyal hizmetler ve yardım dernekleri gerçekten yardımcı oluyor genel kanının aksine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.