Şimdi Ara

DOLU HASARLARİNIZ NEREDE? NEREDE YAPTİRACAKSİNİZ? Hasar kaydı olarak ne yazacak? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
15
Favori
43.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bluerdem kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim

  • bluerdem kullanıcısına yanıt

    Hocam arkadaşlar nasıl yapacaklarını ilettiler? manyetik mi, masajlama mı, çekiçleme mi?

  • Manyetik yöntemi kullanan usta nerede ise kalmadı. Verniği ve boyayı yakma ihtimali çok fazla ayrıca soğuduktan sonra göçük tekrar beliriyor.

    Öpücük yani silikonlu vakumları yapıştırarak kaportayı çekme yöntemini ise sadece göçüğün arkasına ulaşılamayan durumlarda ve sacın esnemediği sert yüzeylerde uygulanır (direkler gibi). Bu yöntemi esneyen bölgelerde uygularsanız (çektiğiniz zaman) sac uzar ve yükselen alanı kalem veya çekiçle yayma imkanınız kalmaz.

    Esasında boyasız göçük ve dolu hasarı düzeltme denen operasyon sadece A1 çubukları denen PDR çubukları ile göçüğün arkasına ulaşarak buradan ittirme ve masaj ile yapılır. Göçüğün en dışından masaja başlanır, çöküntü yanlara yayılır ve en sonunda sivilce kadar bir yükselti kalır (derin olmayanlarda bu bile kalmaz) ortaya çıkan sivilce özel kalem ve çekici ile tıklanarak sıfırlanır.

    Göçüğün ve hasarın düzeltilmesi için asgari bir el becerisine ihtiyaç vardır fakat; asıl önemli kısım göçüğün arkasına ulaşabilmek için gereken itinalı trim sökümü aşamasıdır. Ne yazık ki bunu hakkıyla yerine getiren usta ve yardımcı eleman bulmak çok zordur. Hele ki dolu yağışlarının arkasından, yoğunluğun fazla olduğu zamanlarda çok daha zor hale gelir.

    Özetlersek; boyasız göçük düzeltme sadece çubuklar yardımı ile arkadan masaj yaparak ve çok istisnai durumlarda da silikonlanan öpücüklerle çekilerek yapılır. Dikkat edilmesi gereken esas nokta "Trim sökümünün hatasız yapılmasıdır".




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terkene -- 6 Ekim 2020; 21:11:44 >




  • Bu perşembe ve cuma da dolu yağma ihtimali var diyorlar arkadaşlar.istanbul için.dikkatli olun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kralkarga kullanıcısına yanıt

    hem vakum hem de çekiç benzeri ince uzun bi aletle yapmış işlemi. bu sabah teslim aldım, gayet temiz ve sorunsuz bir iş çıkarmışlar.

  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.