Şimdi Ara

Don't Look Up (2021) | Leonardo DiCaprio - Jennifer Lawrence - Meryl Streep | Netflix (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın ve insanlığın şu anki hal-i pürmelalinin fotoğrafını çok iyi çekmiş film. Fakat nasıl böyle bir mesaj vermeyi göze almışlar anlamadım. Sonuçta Netflix de bu çarkın bir parçası. Belki de vurgulamak istedikleri şey "gerçek" bir tehlikenin umursanmayarak , insanlığın yok olmasına neden olunacağı idi. Şuan insanlara sunulan global fake tehlikelerin , aslında gerçek olduğunu empoze etmek amaç olabilir. Yine de dünyanın tepesinde duran elitlerin , insanlığı asla düşünmedikleri gerçeği , alınması gereken en net mesaj bence. Fakat izleyenlerin %99.9'unun bunu umursayacağını da sanmıyorum. Ben beğendim ...

  • senenin iyi filmlerinden biriydi.


    film bence baya boomer gömüyor. gördüğüm her boomer'a önereceğim. filmin anlattığı çoğu sıkıntı insanlığın ortak sıkıntıları artık. benim bakış açımdan Amerika tarafında biraz Trumpcıları gömmüş film. o yüzden Amerika'da ne derece beğenildi bilmiyorum. aklı başında olan kişilerin zaten bildiği ve içinde yaşamaya mecbur kaldığı sistemi absürd komedi tadında güzel anlatımla işlemiş.


    ayrıca bir şarkı ancak bu kadar bir filme uyar.


    Rammstein Officialyoutube
    ► Website: http://www.rammstein.com ► Shop: http://shop.rammstein.de Premiere: August 20th , 2004 (MTV Select) Shoot: 6th - 7th of August, 2004 Location: Ruins of the former chemical site Rüdersdorf near Berlin Director: Jörn Heitmann Single: Amerika From the Album: Reise, Reise The AMERIKA video was filmed in the ruins of the former chemical factory in Rüdersdorf near Berlin under the direction of Jörn Heitmann. It was the fourth video he directed for Rammstein. For two days, from 5 p.m. to 5 a.m., the band stood in front of the cameras. The spacesuits for the moon scenes were rented from Hollywood and 240 tons of ash were needed to create the moon landscape. #Rammstein #RammsteinOfficial #Amerika #ReiseReise #Раммстеин #духаст #деутсчланд #сонне #енгел #америка #реисереисе
    https://www.youtube.com/watch?v=Rr8ljRgcJNM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 28 Aralık 2021; 2:4:14 >
  • filmde herkese giydiriyorlar ve film izlemeye deger

  • 1 yıldır kötü yönetilen ABD yönetimine Netflix'den bir tokat filmi olmuş.


    Kara mizah anlamında çok iyi kurgulanmış bir film,çoğu insanada hitap etmiyor bu durum ancak filmin kadrosu itibariyle önplanda olması ve bir Netflix yapımı olmasından kaynaklı eleştirisel anlamda sıfır kaygıyla çekilmesi filmi ABD'de en çok konuşulan yapım haline getirdi.Kokuşmuş ABD siyaseti ve onu satın alan zenginlerin nasıl ülkeyi arkaplanda parmakları ucunda oynattığını göstermesi ciddi bir cesaret örneği.Filmde kadın bir ABD başkanı olmasıda aslında şimdiden ABD başkanlığına harrisin geçeceğini ve şuan bilinmeyen skandalların yaşanacağınıda kara mizah kullanarak söylemeye çalışmışlar.


    Benim en çok dikkatimi çeken sahne ise ABD yönetimi için söylenen "onlar şeytani akıla sahip değiller,zekaları dahi yok" sahnesiydi.Bu sahne ve replikle aslında ABD yönetimlerinin seçimle gelmediğini,daha üst bir güç tarafından atandıklarını üstü kapalı şekilde anlatıyor ve buda çok tartışma yarattı ABD medyasında.Çok saplamalar var,uzun zamandır böylesi bir ABD yönetimini ağır eleştiren,yerden yere vuran hatta aşşağılayan bir film yapılmamıştı.Çok konuşulmayan gerçekler yansıtılmış,bazı sahneler abartı olsada kokuşmuş düzeni gözler önüne sermek adına etkileyici bir film olmuş.


    Daha çok konuşulur bu film hakkında.





  • bu nasıl film ya çırıl çıplaklar

  • Netflix'i her daim eleştirirken bu tarz film gelmesi beni şaşırttı. Gişe garanti filmler yüzünden doğru dürüst film seyredemediğimiz şu yıllarda ilaç gibi geldi.

  • Bu filmi Çin mi finanse etmiş? ABD ile ilgili ne varsa eleştirmişler. Rambo zamanından kalma ABD dünyayı kurtarır klişesini yıkmışlar 😅


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kara mizah yönünden gayet başarılı olmuş. Oyunculuklar da iyiydi. Fakat son yılların en iyi filmi demek abartılı olur. 7/10 veriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bildiğimiz klasik konulara değinen bir film. beni çok açmadı, fazla bir şey katmadı. açayim keyifle izleyim tarzı bir filmden çok reality şov tadındaydı sanki.

  • Buyuk butceli Olacak O Kadar tadında bir film. Sona doğru güzelleşiyor diyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bu tür kara komedi (komedi pek yoktu ama) hiciv filmlerine bayılırım..baya baya sistemi eleştiren film olmuş... umarım buna benzer hiciv filmleri türkiye içinde çekilir (hiç sanmıyorum ama ).. son olarak mark rylance bayıldım bayıldım tuvalet sahnesinde koptum

  • Filmi hiçbir beklentim olmadan izledim. Gayet de beğendim. Ciddi bir amerika eleştirisi de var.



    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Hemen hemen her amerika yapımı filimde dünyayı Amerikalılar kurtarıyordu. Burada maalesef kurtaramıyoruz.6 ay gibi bir sürede kuyruklu yıldızı parçalayıp , dünyaya parça parça indirecek robotlar tabi ki yapılamaz ama konu bu değil
    Bu arada BASH sisteminin kurucusu Peter aslında bir cinsel sapık filimde bunu anlıyoruz
  • Filme çok bayılmadım ama fena değildi. Bizim memleket siyasi anlamda dibin dibini gördüğü için filmdeki olaylar biraz sıradan geliyor, Amerika eleştirisi ve kötü sonla bitmesi iyi olmuş, ben son dakikada 3. dünya ülkesi Hindistandan vs. falan bir roket ile işin çözüleceğini bekledim ama bu son da iyiydi, son yemek sahnesi bence filmin en güzel kısmıydı.

    Bildiğim kadarıyla küresel ısınma ve dünyanın hiçbir önlem almayışı aslında vurgulanmak istenmiş.

  • Bi ara baymisti ama sonra toparladı Leo için izledim güzeldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film eleştiriler ve espriler dışında ağır çöp bence. Tabi filmin konusu bu ikisiyse bilemeyeceğim, ben çok farklı şeyler bekledim filmden  

  • Film vermek istediği mesajı güzel vermiş. Bence filmin en büyük olayı bu.

  • Ben beğenmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furandor kullanıcısına yanıt

    Dont look up diyenlerdensin ondan mi acaba ?  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmle ilgili farklı bir detay çok hoşunuza gidecek.
    Bu filmde Amerikan Başkanlığı'na yapılan eleştiriyi, kendisini dünya lideri sanan kişinin ülkesinde yapılsa içeri atılır. Terörist ilan edilir. Medyada ve meydanlarda tehdit edilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde ilk çıktığı zamanlar malum ortamlarda görünce yüzüne bile bakmadığım bu yapımı millet yorumlarda öve öve bitiremeyince tekrardan gözüme kestirdim. Yorumlarda filmde "eleştiri ve taşlama var" deyince de "Aman, zaten eleştiri ve taşlamanın kralını yapıyoruz.", "Herkes eleştirmen, herkes tespitçi", "sırf bunun için de film izlenmez" diyordum. Nitekim zamanında bu yüzden sevildiği için övüle övüle bitirilemeyenlerden sonunu zor getirdiğim filmler de olmuştu. Ya da bazı yorumlardan bu filmin, komedi olduğu, absürd yerli filmlerine benzer bir şey olduğu algısına da kapılıp da ertelemiştim. Bu yüzden istatistiksel olarak yorumlar çoğalsın diye bekledim ve 2 gün önce izleyebildim.


    Gerçekten film aktı gitti. Şaheser vs diyemem, aksiyon filmi zaten hiç olmadı. Komedilik bir durum da yok. Tespitler desen eh işte, eleştiriler... Yani.... Bilim-kurgu zaten değil ya da en fazla biraz koklatmışlardır diyebiliriz. Görsel efekt desen az da olsa bir şeyler yapmışlar ama zaten bu bir görsel efekt filmi de değil. Ama enteresan bir şekilde sebebini bir türlü açıklayamasam da filmi baştan sonra izletiyor, kendinizi yapımın içinde buluyorsunuz. Belki de anlatım tarzı sebebiyledir. Daha önce farklı konularda farklı eleştiri yapımları olmuştur.


    Çok garip bir filmdi yani insanoğlunun vurdumduymazlığı, küçük hesapları ve çıkarları sebebiyle umursamadığı, yumurta tavuğun kıçına dayanıp iş işten geçince bazı şeylerin önemsendiğini anlatan garip bir filmdi. Bitince biraz boşlukta hissettirdi. Çok ters köşe yaptırdı.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Ciddiyetsizlikle seyirciyi yumuşatan, bir şey olmayacak havasına sokan, sonra da ölümcül vuruşla şok etkisi yaratan bir yapım. Mesela: tamam patlayıcılar roketlere bindirilip meteoru saptıracaklar diyorsunuz. Hop birden görev iptal oluyor zengin madenler için. Projenin başındaki beyin adamı büyük bir özgüvenle patlayıcı yüklü drone'larına güveniyor ve filmin sonlarına geliyoruz herhalde bu işi çözecekler diyorsunuz hop. Görev başarısız. Başka ülkelerde girişim oluyor başarısız. Ben açıkçası büyüyen dev Çin'den de bir atak bekledim, gezegen katili meteoru yolundan saptırır veya parçalar yok eder dedim o da olmadı. Bu da beni ters köşe yaptırdı.
    Projenin başındaki beyin adamının arazi olması ve çaktırmadan kaçış için bir B planının olması şaşırttı. Başkanın da oğlunu unutması oha dedirtti zaten. Kadın o kadar vurdumduymaz, o kadar çevresinden bihaber ki oğlunu geride bıraktığını Dr. Randall ile telefonda son görüşmeyi yaparken hatırlıyor. Dr. Randall'ın o yemek masasındaki o son çaresizlik sahnesi çok etkileyiciydi. Yaşadıkları korku ve gerilimi bastırmaya çalışmaları ve görmezden gelmeye çalışmaları resmen seyirciye geçmiş en azından o duygu bana geçti. İşte filmin kendisini izleten şey de buydu. Ve filmde başrol vs diyerek de kimselere pek acımamışlar ve kıyameti getirmişler. Burası gerçekten çok gerçekçiydi, resmen hayatımızın içindendi. Hayatın güzellikleri seni sarhoş ederken bir yanda acı olaylar ve facialar meydana geliyor ve insanı garip bir his kaplıyor. İşte film bunu çok iyi vermiş.
    Peter Isherwell karakterinin öngörüleri de bir acayipti. 22 bin yıl sonra bir gezegende çırılçıplak uyanıp kapsülden çıkarlarken başkanın yine o aptalca merakıyla bir yaratık tarafından öldürülmesi sahnesini Peter çok iyi hesaplamış abartı ve saçma ama güzeldi. Kahin gibiydi. Ama Dr. Randall'ın yalnız öleceğini tutturamadı. Çünkü Dr. Randall karısıyla, sevdikleriyle bir yemek masasında birlikte öldüler. Yalnız değildiler. Gerçi Peter bir yapay zeka gibi olasılıklarla konuşuyordu, verdiği olasılık çok yüksek olsa da %100 değildi. Ama filmin burası da hoşuma gitti tabi.
    Filmde kuyruklu yıldızın-meteorun gökyüzünde çıplak gözle nokta gibi görüldüğü kısmı bana biraz fizik olarak tutarsız geldi. Bir kere bu meretin büyüklüğü 9-7 km civarlarında değil mi? O koca gökyüzünde onu çok rahat çıplak gözle görüyorsan ya gerçekten büyük bir ışık kaynağı olmalı -ki değil o aslında bir göktaşı ve parlaklığı sadece etrafındaki gazlardan yansıyan Güneş ışıklarından geliyor- ya bahsedildiği büyüklükte bir kuyruklu yıldızsa da size doğru gelen değil belirli bir yakınlıkta orada sabit duruyor olmalı veya çok ağır ilerliyor olmalı ya bu hızda ilerliyorsa Ay, Gezegen büyüklüğünde bir şey olmalı ya bahsedilen büyüklükteki kuyruklu yıldızın o mesafede çıplak gözle görülememesi ya da bahsedilen büyüklükte doğrudan üzerimize gelen bu cismin göründüğü andan itibaren inanılmaz derecede kısa süre içinde Dünya'ya çarpması gerekir. Filmde orada bir cisim büyüklüğü-hız-çıplak gözle görünürlük-yön konusunda bir tutarsızlık olmuş. He çok mühimmi değil ama o sahneyi görünce ilk düşündüğüm şey "Hadi az sonra çarpacak, çarpıyor" diye geri sayım yapmak oldu. Ama ne oldu millet baktı baktı, evlerine filan gitti. Siyasi propaganda oldu, hatta siyasiler ve kitleler "Yukarı Bakmayın" diye sloganlar attılar filan. Normalde öyle görünen yıldızın dakikalar içinde Dünya'ya saplanması gerekirdi. Orayı iyi tutturamamışlar ama olsun.
    Filme adını veren "Don't Look Up" siyasî propaganda sloganı da çok iyi düşünülmüş. Kitlelerin ne kadar cahil, aptal ve kör olabileceğini, ne kadar yönlendirilmeye müsait olduğunu ve burunlarının pisliğe ne kadar kolay batabileceğini göstermiş. Buradaki eleştiriyi bazı dar görüşlüler sadece ABD eksenli bir toplum için geçerli gibi görse de anlayabilene her coğrafyadan "Don't look" kitlesi çıkabileceği ve çıktığını unutulmamalı. Bir tanesinin içinde yaşıyoruz zaten, canlı canlı.  



    Halen izlemeyen varsa izlesin. Birkaç belirsiz karanlık çıplaklık ve ufak tefek kaçamaklar dışında son sahnesinde anadan üryan bir yığın insan net bir şekilde görülüyor. Bunu göze alarak aile içinde izleyin veya o sahneyi atlayın.  Ama yine de önemli ve çarpıcı bir sahne diyelim.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.