Şimdi Ara

Dönem ödevi için Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben "kumanda sistemleri" dersinden dönem ödevi aldım.Hocaya sordum bana devre yaptırcakmış ve bu devreyi ben bulacakmışım.Kumanda sistemleri ile ilgili nasıl bi devre yapabilirim sizin bir fikriniz var mı? Kolay bişey olsun istiyorum



  • 1 start 1 stop butonuyla motor çalıştırma-durdurma olabilir.

    Önce neler bildiğini, neler yapabileceğini söylersen daha fazla fikir çıkartabiliriz
  • bence fazla basite kaçma, seçtiğin devrede notunu etkileyebilir. benim tavsiyem dinamik frenleme veya yıldız üçgen yolverme olur. ama ikisini birleştirip özgün bir devrede yapabilirsin. hocanı en çok etkileyebilecek olan bunun gibi özgün bir devredir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dergul

    bence fazla basite kaçma, seçtiğin devrede notunu etkileyebilir. benim tavsiyem dinamik frenleme veya yıldız üçgen yolverme olur. ama ikisini birleştirip özgün bir devrede yapabilirsin. hocanı en çok etkileyebilecek olan bunun gibi özgün bir devredir.

    merhaba sayın hocam
    benimde dönem ödevi olarak dijital elektronikden adc / dac - dac/adc aldım sizce görüşünüz nedir.(ögretmen olarak )Zaten ögretmenim bende basit bir şey beklemiyor (en zorunu bana verdi ordan yani )
    saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __ToLPoW__ -- 11 Ocak 2008; 23:42:32 >




  • adc/dac - dac/adc entegrelerin geniş bir kullanım alnı vardır. eğer iyi araştırırsan zengin içerikli bir ödev hazırlayabilirsin. örnek olarak adc/dac - dac/adc entegrelerlerle yapılmış dijital voltmetreleri devreleri bulabilirsin.
  • Bence mikrokontrolörlerden faydalanarak böyle yanarlı dönerli lcd'li bol bol led ve tuşlu japon çizgifilmlerindeki uzay gemisi kontrol panelleri gibi dijital bir güç kaynağı yap Dac ve adc ikisi bir arada işin içinde olur. Biraz daha geliştirip sinyal jenaratörü filan da yaparsın mesela.

    Kumanda dersi ile ilgili.. Mesela bir yük taşıma sistemi nasıl olur? Bir yerden birkaç parça bir vagonun içine düşer. Bunu sayarak bırakan bir sistem vardır. Sonra diyelim ki üç parça olunca vagon hareket eder yükü boşaltır geri gelir. Döngü böyle devam eder. Böyle bişey işte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.