Şimdi Ara

Döngüsel Artıklık Denetimi Sorunu Nasıl Çözülür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Donanım Haber Sakinleri,


    Döngüsel Artıklık Denetimi Sorunu Nasıl Çözülür?


    Elimde geçmiş yıllara ait pc dergilerinin cd'leri var. Bunları bilgisayarıma kopyalarken aşağıdaki gibi bir hata alıyorum. "Kaynak dosya veya diskten okunamıyor". Bu ne anlama geliyor? Bilen var mı acaba?


    Döngüsel Artıklık Denetimi Sorunu Nasıl Çözülür?

    Ayrıca bu cd'lerin iso imajlarını almak için Poweriso programını kullanıyorum. Bir Cd'nin .iso uzantılı kalıp dosyasını oluşturmak için cd'nin üzerine gelip sağ tıklayarak açılan pencereden PowerISO > Kalıp dosyasına ekle... seçeneğinden .iso uzantılı dosya oluşturmak istediğimde bu sefer de aşağıdaki gibi bir hata alıyorum. "Veri hatası (döngüsel artıklık denetimi)." Bu hatanın ne olduğunu bilen var mı?


    Döngüsel Artıklık Denetimi Sorunu Nasıl Çözülür?

    Bu arada .iso uzantılı dosya oluştururken işlem %50'de takılı kalıyor ve aşağıdaki ekran karşıma geliyor. Cd dönmüyor. Cd sürücüsü diski okuyamıyor. Cd'nin üzerinde çizikler, lekeler falan var. Bundan kaynaklı sanırım. Cd'nin içerisindeki veriyi kurtarmanın bir yolu var mıdır sizce?








  • CRC hatası. Dosyada bütünlük sorunu var CD'lerin belli bir ömrü var. Üstelik giden veri de bir .exe ise çalışması imkansız. Fotoğraf/video olsa bir kısmı kurtarılır. Ama .exe'de .zip'de vs 1 byte değişimi bile bozar.


    Kurtarılır profesyonellerin elinde ama değer mi? Sorun o...


    IsoBuster ile deneme yap. (full diye ara yazmayayım burada)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.